Favoritkám se dál daří, postoupila Kuzněcovová i Venus

28. 3. 2010, 13:47
Aktuality 0
Zatímco soutěž mužů v Miami přinesla už dvě velká překvapení, v turnaji žen mají největší favoritky stále šanci na titul. Nejvýše nasazená Světlana Kuzněcovová postoupila v noci na dnešek bez ztráty setu už do osmifinále a podobně se dařilo i turnajové trojce a loňské semifinalistce Venus Williamsové.
Venus Williamsová

Starší ze sester Williamsových Venus začala svůj souboj s Italkou Robertou Vinciovou suverénně, zatímco soupeřku nechala při svém podání uhrát jen pět výměn, sama jí dvakrát sebrala servis a sadu vyhrála 6-1. Ve druhém dějství už Vinciová byla Američance vyrovnanější soupeřkou, vypracovala si dokonce šest brejkbolů, jenže z nich využila jediný a po hodině a deseti minutách tak prohrála 1-6 4-6.

"V prvním setu jsem hrála hodně dobře, v tom druhém jsem byla trochu netrpělivá," komentovala Williamsová svůj výkon. "Napravila jsem to v posledních dvou gamech," dodala.

Nejvýše nasazenou Světlanu Kuzněcovovou čekala nepříjemná soupeřka, turnajová dvacítka Agnes Szavayová. Ta v prvním kole vyprovodila australskou veteránku Alicii Molikovou dvakrát 6-0, na Rusku ale recept nenašla. Kuzněcovová jí za pouhých 65 minut šestkrát sebrala podání a zvítězila pohodlně 6-2 6-3.

Bývalá světová jednička Ana Ivanovičová se v Miami dočkala v prvním kole prvního vítězství od lednového Australian Open, hned v dalším kole se ale s turnajem rozloučila. Srbka, která po herní krizi vypadla dokonce z první padesátky světového žebříčku, nestačila na šestou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska.

V úvodní sadě viděli diváci hned devět brejků, přičemž ten na ten poslední už Ivanovičová nedokázala zareagovat. Po prohrané sadě nesložila zbraně, ve druhém setu se ujala vedení 3-0 a zdálo se, že by mohla favorizovanou soupeřku potrápit. Radwaňská ovšem třetí set nepřipustila, Ivanovičové znovu dvakrát sebrala podání a po více než hodině a půl zvítězila 7-5 7-5.

Výsledky - Miami - ženy (tvrdý povrch, dotace 4.500.000 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Kuzněcovová (1-Rus.) - Szavayová (27-Maď.) 6:2, 6:3, V. Williamsová (3-USA) - Vinciová (It.) 6:1, 6:4, A. Radwaňská (6-Pol.) - Ivanovičová (25-Srb.) 7:5, 7:5, Wickmayerová (12-Belg.) - Martičová (Chorv.) 6:3, 6:3, Bartoliová (13-Fr.) - Dulková (Arg.) 7:6 (7:2), 6:4, Hantuchová (19-SR) - Petrovová (16-Rus.) 6:2, 6:4, Švedovová (Kaz.) - Petkovicová (Něm.) 6:0, 5:7, 7:5, Bacsinszká (Švýc.) - Hercogová (Slovin.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) - Garbinová, Ruanová (It./Šp.) 6:2, 6:0.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist