Favoritky Ósakaová, Halepová a Serena v Melbourne začaly suverénně. Andreescuová slaví vítězný návrat

8. 2. 2021, 04:23
Aktuality 33
AUSTRALIAN OPEN - Dopolední pondělní program v Rod Laver Areně měl pořádně rychlý spád. Předloňská vítězka Naomi Ósakaová za 68 minut smetla Anastasii Pavljučenkovovou a vyhrála už 15. duel v řadě. Ještě o 12 minut rychlejší byla Serena Williamsová, sedminásobná šampionka úvodního grandslamu sezony nedala šanci Lauře Siegemundové. Nezaváhaly ani Simona Halepová či Aryna Sabalenková. Po více než 15 měsících se na kurty úspěšně vrátila grandslamová šampionka Bianca Andreescuová.
Naomi Ósakaová (© AFP)

Naomi Ósakaová si stále drží svou neporazitelnost po loňské koronavirové pauze. Úřadující vítězka US Open kvůli menšímu zdravotnímu problému nenastoupila k semifinále generálky, ale v Melbourne Parku dnes suverénně zvládla první kolo Australian Open.

Předloňská šampionka v něm smetla 6-1 6-2 čtvrtfinalistku posledních dvou ročníků Anastasii Pavljučenkovovou a připsala si už 15. výhru v řadě. Bývalá světová jednička měla celý zápas pod kontrolou, svůj vlastní servis ztratila jen jednou, a to za stavu 4-0 v úvodním dějství.

V dalším kole se majitelka tří grandslamových trofejí a jedna z největších favoritek na triumf utká s Caroline Garciaovou. S bývalou světovou čtyřkou se aktuální světová trojka střetne poprvé.

Po Ósakaové v Rod Laver Areně úřadovala Serena Williamsová. Sedminásobná šampionka, jež rovněž nechtěla nic riskovat a z generálky odstoupila před semifinálovým duelem, za pouhých 56 minut deklasovala dvakrát 6-1 Lauru Siegemundovou.

Williamsová sice do svého jubilejního 100. utkání na Australian Open vstoupila prohraným podáním, nicméně skóre ihned srovnala a poté už měla na kurtu jasnou převahu. Devětatřicetiletá Američanka proti o sedm let mladší Němce vyhrála 25 ze 34 bodů na servisu a 29 ze 43 na returnu.

Další překážkou Williamsové v cestě za vytouženým 24. grandslamovým titulem, kterým by vyrovnala rekord Margaret Courtové, bude Nina Stojanovičová. S hráčkou z konce elitní stovky žebříčku změří síly poprvé a bude jasnou favoritkou.

Hladkým vítězstvím se na úvod Australian Open prezentovala také světová dvojka Simona Halepová, která smetla domácí Lisu Cabreraovou 6-2 6-1. Ve druhém kole na rumunskou finalistku z roku 2018 čeká další Australanka Ajla Tomljanovicová (h2h 4-0).

Roli favoritky potvrdila také Běloruska Aryna Sabalenková, jež přehrála snadno 6-0 6-4 Slovenku Viktórii Kužmovou. Ve druhém kole ji čeká Ruska Darja Kasatkinová (h2h 1-1).

Kometa předloňské sezony Bianca Andreescuová svůj první soutěžní zápas po problémech s kolenem a od Turnaje mistryň 2019 zvládla. Vítězka US Open 2019 přetlačila 6-2 4-6 6-3 trápící se, ale dnes skvěle hrající Mihaelu Buzarnescuovou. Kanadská jednička v rozhodující sadě za stavu 3-3 čelila třem brejkbolům v řadě, zvládla však nepříznivý vývoj otočit a to se ukázalo jako klíčový moment zápasu.

"Znamená to pro mne hodně. Měla jsem 15 měsíců pauzu, během níž jsem toho hodně prožila. Nebylo to snadné. Ale díky téhle chvíli jsem si uvědomila, že to stálo za to," řekla Andreescuová v rozhovoru na kurtu. O vylepšení svého melbournského maxima se utká se Su-Wei Hsieh.

Angelique Kerberová, která od triumfu v roce 2016 v Melbourne Parku vždy došla minimálně do osmifinále, na letošním Australian Open nezvládla už svůj první zápas a potvrdila své trápení. Bývalá světová jednička a trojnásobná grandslamová vítězka prohrávala s Bernardou Peraovou už 0-6 0-3, ale dokázala se dotáhnout na rozdíl jednoho brejku a za stavu 4-5 měla tři brejkboly v řadě. Ty však nevyužila a po porážce 0-6 4-6 končí.

Nezaváhala naopak senzační šampionka loňského French Open Iga Šwiateková. Devatenáctiletá Polka si v úvodním kole poradila 6-1 6-3 s Arantxou Rusovou a protáhla svou neporazitelnost na grandslamových turnajích na osm utkání. V dalším kole ji čeká Camila Giorgiová.

Ve 40 letech vybojovala postup Venus Williamsová. Američanka, jež v minulém roce nepřešla na žádném z grandslamů přes první kolo, vyřadila Belgičanku Kirsten Flipkensovou 7-5 6-2.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 80.000.000 australských dolarů
pondělní výsledky (8. 2. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (9-ČR) - Minnenová (Belg.) 6-3 6-4
Vondroušová (19-ČR) - Petersonová (Švéd.) 2-6 7-5 7-5
Ferrová (Fr.) - Siniaková (ČR) 6-7(5) 6-2 6-4
Halepová (2-Rum.) - Cabreraová (Austr.) 6-2 6-1
Ósakaová (3-Jap.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-1 6-2
Sabalenková (7-Běl.) - Kužmová (SR) 6-0 6-4
Andreescuová (8-Kan.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-2 4-6 6-3
S. Williamsová (10-USA) - Siegemundová (Něm.) 6-1 6-1
Šwiateková (15-Pol.) - Rusová (Niz.) 6-1 6-3
Rybakinová (17-Kaz.) - Zvonarevová (Rus.) 4-6 6-4 6-4
Peraová (USA) - Kerberová (23-Něm.) 6-0 6-4
Potapovová (Rus.) - Riskeová (24-USA) 6-2 6-1
Džabúrová (27-Tun.) - Petkovicová (Něm.) 6-3 3-6 6-4
Erraniová (It.) - Qiang Wang (30-Čína) 2-6 6-4 6-4
Kuděrmetovová (32-Rus.) - Kosťuková (Ukr.) 6-2 7-6(5)
Diyasová (Kaz.) - Zidanšeková (Slovin.) 6-2 7-5
Giorgiová (It.) - Švedovová (Kaz.) 6-3 6-3
V. Williamsová (USA) - Flipkensová (Belg.) 7-5 6-2
Garciaová (Fr.) - Hercogová (Slovin.) 7-6(6) 6-3
Marinová (Kan.) - Birrellová (Austr.) 6-0 7-6(9)
Stojanovičová (Srb.) - Beguová (Rum.) 6-3 6-4
Babosová (Maď.) - Bonaventureová (Belg.) 7-6(0) 6-4
Kasatkinová (Rus.) - Boulterová (Brit.) 6-1 6-4
Tomljanovičová (Austr.) - Doiová (Jap.) 6-2 6-1
Schmiedlová (SR) - Hibiová (Jap.) 7-6(2) 6-4
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Pironkovová (Bulh.) 7-5 6-2
Gračovová (Rus.) - Blinkovová (Rus.) 6-1 3-6 7-6(7)
Cirsteaová (Rum.) - Tigová (Rum.) 6-2 6-1
Cornetová (Fr.) - Savinychová (Rus.) 6-2 4-6 7-6(7)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

33
Přidat komentář
Pavol
Ale so Žabérovou to bude veľmi ťažké. Jedine ju ubehať, ubehať a rozhodiť. Kajka bojuj.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fulnek ji tu už zhodnotit politicky, tak já ještě krátce k výkonu na kurtu. Stázka nehrála špatně, ale každý balón jí stál spoustu sil a uhrát tři v řadě skoro neřešitelný úkol. Naomi prostě hrála skvěle a chyb dělala minimálně. Krásný výkon, suverénní, s přehledemsmile. Dokud nenarazí na naši hráčku, ať jí to pálí dál. Btw fh winner 143km/hsmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Markéta takésmilesmile. Ach jó. Byl to mač.
Reagovat
FulnekUltras
mně zatím ještě žíly netrhají...
Reagovat
FulnekUltras
ale čím dřív je někdo vypne, tím líp smile
Reagovat
Fandina
Jsi trapný se svými příspěvky. Měl bys to vědět.
Reagovat
blixa
Što takoje "pseudoprogresivistické" ??? Nějak nevím, co si pod tím představit. Tak buď jsou progresivistky (Osaka by tomu snad odpovídala), nebo nejsou, ale proč pseudo ? To zase tvůj zkroucený mozeček, co ? "Progresivistka" se ti zdá být málo nadávkou, tak k tomu přifaříš něco, co se ti zdá hanlivé smile A takové bláboly z tebe padají pořád ... smilesmile
Reagovat
sojka1
nas dusevni radobykrasavec... :-)))
Reagovat
dadaft
tak ta sedla smile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Krisboy
Něco jako "neexistující pseudokoncentrák"?
Reagovat
hippos
I když s tebou v jádru souhlasím, tak musím namítnout, ze jsi otravnej troll. Možná nějaký osamělý důchodce nebo ZTPak na vozičku, kerej celý dny čumí do fejzbuku a protiproudu. Zahořeklej a nasranej na celej svět tím otravuje lidi. Znám takový ptáčky i z reálnýho života. Jste politováníhodní.
Reagovat
Krisboy
Pan Balda smile
Reagovat
hippos
smile ted na Vánoce ho pustili
Reagovat
Krisboy
Tak hlavně nikdo nejezděte vlakem !!!!!!!!!
Reagovat
Nenela
Fulnek je blbec, to je vseobecne znamo a na Tenisportale resi vetsinou vsechno mozne, jen ne tenis
Reagovat
annah
Má to jednoduché řešení: necist to.
Já jeho příspěvky vynechavam, takže mě neobtěžují.
Reagovat
FulnekUltras
nemám teď sice moc času, ale přece jenom:

"progresivista" si o sobě samozřejmě myslí, jak ohromně je pokrokový - a proto se tak v "sobě rovném" mainstreamu označuje - zatímco objektivně vede celý svět přímo za nosem do prdele, a ještě při tom krade výstižné označení těm, kteří si jej v historii skutečně zaslouží

čili fakticky právě onen falešný progresivismus resp. pseudoprogresivismus je ten správný název pro tyto novosvazácké jasánky upgrade 2.019 - kteří už na svůj zvrácený pocit předurčenosti k planetárnímu mesiášství stejně brzy dojedou - i s těmi, kteří je zatím ještě velmi štědře finančně dotují ve falešném domnění, že přirozený vývoj společnosti dokážou nejrůznějším umělým svinstvem a gumovými čluny na Mediteránu zkrátit o dvacet let

konec hlášení

smilesmilesmile
Reagovat
hippos
nic nového jsem nedozvěděl, ale otravovat s tím na tenisportálu, když o to nikdo nestojí?
úplně stejně jak můj otec, všichni ho mají už plný zuby, ale von se furt vrací oknem
Reagovat
FulnekUltras
na jakejchže hajzlících to působíš? smile
Reagovat
hippos
sorry, ale nejsou bezbariérový
Reagovat
FulnekUltras
mě bude stačit tě vidět u dveří ;-)
Reagovat
FulnekUltras
a hlavně vlčačicu smilesmile
Reagovat
hippos
jak vlastně musíš bejt zoufalej, když furt dokola kážeš, i když tě všichni sborově posílají do perdele?
Reagovat
FulnekUltras
na to jsem zvyklej... ;-)))

a je nás takových za posledních 30 let už natolik slušná masa, že volby byste pořád ještě museli fest zmanipulovat smile
Reagovat
hippos
co bych manipuloval? jeste jednou my dva jsme vicemene nazorove na stejne lodi, ale uz me neskutecne serou kofri nad hrobem jako ty, kteri maji jedinej zivotnim program a namet do diskuse neustale vsude srat politiku a ideologii
howghsmile
Reagovat
FulnekUltras
jenom jsem zhodnotil Osaku a SW - nic víc - a znova opakuji, čím dřív se budou poroučet z turnaje, tím líp mi to udělá - zatímco v dolní části Václavského náměstí bude opět obnoven klid a pořádek ;-)
Reagovat
blixa
Pozoruhodné, jak starobolševik nenávidí novobolševiky smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
ten obsah je brutálně odlišný smile
Reagovat
FulnekUltras
a marxismus-leninismus to poměrně přesně definuje pomocí termínů levicovost vs. levičáctví
Reagovat
blixa
Chlapče, obsah je úplně totožný. Jak pro bolševické ideály zkurvit život všem ostatním ! smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
totožný z pohledu těch, kteří kurvení životů druhých povýšili na podnikatelskou "schopnost" a "cestu k prosperitě" smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist