Favoritky první den na US Open nezaváhaly, Šarapovová otáčela ziskem deseti gamů v řadě

26. 8. 2014, 07:49
Aktuality 32
US OPEN ŽENY - Bez jediného většího překvapení se na US Open odehrál první hrací den. Otáčet zápas musela světová dvojka Simona Halepová, naopak suverénní byly Agnieszka Radwaňská a Maria Šarapovová. Polka proti Fichmanové získala 12 gamů v řadě, Ruska proti krajance Kirilenkové otočila vývoj deseti vyhranými hrami po sobě.
Maria Šarapovová

Simona Halepová musela v 1. kole US Open o postup nečekaně bojovat. Světová dvojka v New Yorku ztratila set v duelu s neznámou Američankou Daniellou Rose Collinsovou a 583. hráčku žebříčku porazila až po dvou hodinách 6-7 6-1 6-2.

Letošní finalistka French Open a semifinalistka Wimbledonu Halepová se v prvním setu trápila a proti soupeřce, která většinu času hraje americké regionální soutěže, chybovala hlavně z forhendu.

"Ten musím zlepšit, dneska selhal," řekla dvaadvacetiletá Rumunka po utkání v rozhovoru na kurtu. V duelu vztekle máchala raketou a úvodní set ztratila v tie-breaku. Až pak se uklidnila a držela míč ve výměnách.

Ve zbytku utkání ztratila Halepová už jen tři hry. Zápas ukončila při svém podání a po třetím mečbolu. Ve 2. kole narazí na Slovenku Janu Čepelovou (65. v žebříčku WTA).

Roli favoritky naopak hravě potvrdila Agnieszka Radwaňská z Polska. Turnajová čtyřka sice v první hře s Sharon Fichmanovou z Kanady (112.) ztratila podání, ale pak už hru kontrolovala a získala dvanáct gamů v řadě.

Podobně si vedla i Maria Šarapovová, jež zvládla bez problémů ošemetný zápas s krajankou Marií Kirilenkovou. V úvodu večerního utkání sice prohrávala 2-4, pak ale získala deset gamů v řadě a vyhrála 6-4 6-0.

"Je skvělé být zase zpět, tenhle kurtu mi chyběl," řekla šampionka z roku 2006 Šarapovová, která loni turnaj kvůli zraněnému rameni vynechala. V night session vylepšila svou bilanci už na 17-0.

"Tyhle zápasy si užívám. Když vstupujete na kurt Arthura Ashe k zápasu night session, tak máte po těle husí kůži," řekla Šarapovová, která ale neví, proč vždy vyhraje.

"To opravdu nevím. Tohle je doba, kdy už obvykle spím. Na začátku kariéry to pro mě bylo náročnější, protože jsem nevěděla, jak se tomu přizpůsobit, co bych měla dělat během dne. Ale mnohému jsem se už naučila. Umím lépe čekat, než když jsem byla mladší."

Na postup se ještě více než Halepová nadřela Angelique Kerberová. Šestá nasazená Němka zdolala Rusku Xenii Pěrvakovou 6-2 3-6 7-5.

Set na úvod ztratila i bývalá světová jednička a finalistka US Open Caroline Wozniacká. Její zápas s Magdalénou Rybárikovou hodně ovlivnilo zranění soupeřky, která se kvůli potížím se stehenním svalem a kyčlí nemohla dobře pohybovat a výměny se snažila rychle zakončovat.

Slovenka, jež v sobotu prohrála finále v New Havenu s Petrou Kvitovou, se během utkání nechávala ošetřovat a pokoušela se bojovat, nakonec ale za stavu 1-6 6-3 a 0-2 vzdala.

Duel dvou dvou nejstarších účastnic letošního US Open vyhrála o téměř deset let mladší Venus Williamsová. Domácí tenistka 43letou japonskou veteránkou Kimiko Dateovou-Krummovou zvítězila po krásné bitvě 2-6 6-3 6-3, když v rozhodujícím dějství málem přišla o vedení 5-0.

96. hráčka světa Johanna Larssonová poprvé v kariéře vyhrála zápas na profi úrovni bez ztráty gamu. Šestadvacetiletá Švédka v 1. kole US Open deklasovala 6-0 6-0 Francouzku Virginii Razzanovou, která se za celý zápas dostala jen ke třem gamebolům, a ani ve třetím vzájemném duelu tak neztratila set.

Jedinou vyřazenou nasazenou hráčkou byla v úvodní hrací den dvacetiletá Španělka Garbina Muguruzaová, která nestačila na zkušenou Chorvatku Mirjanu Lučičovou-Baroniovou.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
pondělní výsledky žen (25. 08. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Šafářová (14-ČR) - Babosová (Maď.) 6:4, 7:5
Puigová (Portor.) - Smitková (ČR) 3:6, 6:3, 6:3
Dulgheruová (Rum.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 6:4
Halepová (2-Rum.) - Collinsová (USA) 6:7 (2:7), 6:1, 6:2
A. Radwaňská (4-Pol.) - Fichmanová (Kan.) 6:1, 6:0
Šarapovová (5-Rus.) - Kirilenková (Rus.) 6:4, 6:0
Wozniacká (10-Dán.) - Rybáriková (SR) 6:1, 3:6, 2:0 skreč R.
Kerberová (6-Něm.) - Pěrvaková (Rus.) 6:2, 3:6, 7:5
Jankovičová (9-Srb.) - Jovanovská (Srb.) 6:2, 6:3
Erraniová (13-It.) - Flipkensová (Belg.) 6:1, 7:5
Petkovicová (18-Něm.) - Jabeurová (Tun.) 7:6 (9:7), 1:6, 6:3
V. Williamsová (19-USA) - Dateová-Krummová (Jap.) 2:6, 6:3, 6:3
Stephensová (21-USA) - Becková (Něm.) 6:0, 6:3
Cornetová (22-Fr.) - Hesseová (Fr.) 6:1, 6:2
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Muguruzaová (25-Šp.) 6:3, 7:6 (7:4)
Lisická (26-Něm.) - Abandaová (Kan.) 6:3, 7:5
Vinciová (28-It.) - Ormaecheaová (Arg.) 6:3, 6:3
Naraová (31-Jap.) - Wozniaková (Kan.) 6:2, 6:1
Bencicová (Švýc.) - Wickmayerová (Belg.) 6:3, 6:2
SaiSai Zheng (Čína) - Vögeleová (Švýc.) 1:6, 6:2, 6:2
Kudrjavcevová (Rus.) - Jing-jing Duan (Čína) 2:6, 6:2, 6:4
Hantuchová (SR) - Oprandiová (Švýc.) 4:6, 6:2, 6:3
Larssonová (Švéd.) - Razzanová (Fr.) 6:0, 6:0
Pironkovová (Bulh.) - Knappová (It.) 6:4, 6:3
Čepelová (SR) - Torróová (Šp.) 2:6, 7:5, 6:1
Shuai Peng - Jie Zheng (obě Čína) 6:3, 6:3
Peerová (Izr.) - Kontaová (Brit.) 6:2, 6:3
Bacsinszká (Švýc.) - Bertensová (Niz.) 6:7 (7:9), 4:3 skreč B.
Rodionovová (Austr.) - Giorgiová (It.) 1:6, 7:5, 6:3
Sasnovičová (Běl.) - Schmiedlová (SR) 6:4, 6:3
Brengleová (USA) - Glušková (Izr.) 6:3, 6:2
Beguová (Rum.) - Solerová (Šp.) 7:6 (7:4), 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dvěma slovy: Sharapova se rozjela! :D
Reagovat
PetaM
To jsou tři slova ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se trochu vrátím k tomuto zápasu, i když to nebude přímo k zápasu... :)

ESPN udělalo před tímto zápasem zajímavou upoutávku... :)
https://twitter.com/ESPNTennis/status/504057687555207168

No a tady je pěkná fotka, když byly Masha a Makiri ještě mláďata. Nevím, z jakého je to roku, ale už tehdy to byly fešandy... :)
https://twitter.com/TennisReporters/status/504060001867284480

Abych se tedy vrátil do současnosti, tak včera to oběma holkám moc slušelo a hlavně v 1. setu to byl skvělý tenis z obou stran... Musím říct, že v těch černých šatech je Masha neskutečně sexy. :) No a nesmím zapomenout taky na Caro, protože i ona má moc pěkné šaty. Na fotkách mi to takové nepřipadalo, ale Caro v nich vypadá opravdu dobře a sednou jí. No ale její perfektní postavě teď sedí asi všechno. :)
Reagovat
dadaft
http://www.usopen.org/images/pics/misc/f_25AUG14_3715_kirilenko.jpg
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Z článku na idnes.cz:
Smitkovou překvapily reakce publika
"Míň jsem chodila do returnu a ona si začala víc věřit. Hodně mi toho pozabíjela, diváci ji hodně hnali. Pomohli jí. Bylo to, jako bych hrála s Američankou. Bylo to docela nepříjemné, i proto, že jsem to nečekala."
Smitková hrála na US Open hlavní soutěž poprvé v životě a reakci publika bere jako lekci do budoucna. "Vyrovnala jsem se s tím docela dobře. Ale občas to byla síla. Když jsem ji tlačila, míč mi škrtnul o pásku, ona mi to díky tomu zabila, lidi vyskočili a tleskali jako blázni. To mě trochu víc potápělo. Snad je to poučení pro příště."

Terko, nic si z toho nedělej. To určitě nebylo nic proti tobě. Američani prostě berou Portoriko jako svou součást, proto fandili Monče. Ona má taky kamarádky převážně mezi americkými tenistkami. :) Věřím, že diváci budou Monče fandit i v dalším zápase... Jenom mě trochu mrzí, že ta část pavouka je tak blbě vylosovaná. Ve 3. kole se můžou potkat Caro a Monča, vítězka pak v osmifinále s Mashou...
Reagovat
Cico93
Magde mohli dať ten jeden deň voľna, keď už hrala to finale.:(
Reagovat
EllNino
no taky to moc nechápu, Lukáš, Jerzy i Petra hrajou až dnes ...
Reagovat
Cico93
Dostala sa do slušnej formy, o to toje väčšia škoda.
Reagovat
PetaM
Asi proto, že včera hrála dolní půlka ženského pavouka a dneska hraje horní půlka ženského pavouka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to máš pravdu... Mrzelo mě, že Magda skrečovala. Na druhou stranu mě překvapilo, že neskrečovala už po 1. setu a ještě dokázala předvést takový výkon. Caro to asi taky nečekala, proto působila ve 2. setu trochu zakřiknutě... Je zajímavé, že zraněná Magda toho proti Caro uhrála víc, než zdravá Magda v Cincinnati.
Reagovat
PetaM
http://sport.idnes.cz/tenis-us-open-kvitova-rozhovor-d3q-/tenis.aspx?c=A140825_201322_tenis_rou

Myslím, že se celkem drží nohama na zemi ... :) Za favoritku se nepovažuje, věří si a chce uspět i někde jinde, než je Wimbledon (což je super :D ).

Jediné, co mě asi tak trápí je motivovanost. Snad to s ní nepřežene :D I když, na FO chtěla strašně moc, ale bohužel to se Světlanou nevyšlo. Ve Wimbledonu taky chtěla strašně moc, ale nakonec Venus přebojovala :D

Výhru nečekám, ale pokud do Semi dojde a zahraje si se Serenou, bude to největší odměna :) :)
Reagovat
dadaft
hm, tohle zní dobře::
............... "... lítá mi to hezky..." ...................
když tohle Petra říká, je to na titul. ))))
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je, kam jí to lítá? :D
Reagovat
smazaný uživatel
a taky kde jí to lítá. Snad myslela, že jí to lítá hezky na kurtech v New Yorku a nemyslela tím ten předchozí turnaj v NH..
Přeci jenom ty podmínky sou zase odlišný, jiná rychlost, odskoky,..
Reagovat
misa
"Hrozně to tady chci zlomit", to se mi moc nelíbí. V Austrálii zase chtěla moc uspět po zimní přípravě a dopadla blbě. Navíc ještě nevypadla žádná hráčka z první šestnáctky nasazených, tak to snad nevyjde na Petru.
Reagovat
EllNino
taky z toho cítím tu přemotivovanost drobet, no snad se to povede, jsem nervozní už teď :D
Reagovat
dadaft
u mě dobrý, bylo na co koukat.
třeba
V.Wililiams - Date-Krum nebo Kerber - Pěrvak, to byly slušné mače.
dobře hrála Sloane Stephens.

když jsem si ovšem při sledování zápasů zase připomenul, jak to ve Flushing Meadows lítá a skáče, tak mám pocit, že 4K pro Petru zůstane maximem........ :((
no, snad ne.

trochu mě mrzí, že stejně jako Lucku včera, dnes neuvidíme Báru proti Ashleigh Barty, protože to by mohla být slušná šou. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka postoupila, takže jsem spokojenej a Venus s Date předvedly skvělej zápas s úžasným závěrem. A Jirka se celkem držel s Wawrinkou. Jinak mě teda nic zas až tak nechyltlo, třeba to dneska bude lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych hraje až zítra? Není to divný?
Reagovat
PetaM
Mělo by? :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně je to divné. Přece na US OPEN se hraje 1. kolo ve dvou dnech ne? Vím ,že Roland Garros se hraje ve třech ,ale US OPEN?
Reagovat
smazaný uživatel
US Open se právě hraje ve 3 (muži), takže Berďa hraje ve středu.
Reagovat
smazaný uživatel
Fáákt? Nooo zajimavé tak díky za info.
Reagovat
smazaný uživatel
Není, US Open má 1. kolo 3 dny.
Reagovat
smazaný uživatel
Agnieszka suuper. Jen tak dáál!
Reagovat
smazaný uživatel
... a Aga 12 her v rade :-P :-D
Reagovat
A.R.R.
Také jsem se musel smát, holt Mária je tu oblíbenější, tedy v redakci asi :-) Ale Aga byla stejně lepší ;-)
Reagovat
dadaft
viděl jsem jenom kousek a musím říct, že byla Marfuška docela přesvědčivá.
Reagovat
A.R.R.
Aga byla lepší v tom, že dala více her v řadě, tak jsem to myslel :-) Herně nemohu posoudit, já pokud nemusím tak na Mášu nekoukám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja to myslel jako vtip ale kdyz uz jsme utoho, tak Aga Fishman povolila ve druhem setu jen tri body :-D :-P
Reagovat
dadaft
Aga Fichmanovou roznesla na kopytech, o tom žádná. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist