Favoritky US Open: Simona Halepová

20. 8. 2014, 10:12
Aktuality 6
Týden před US Open budou na webu WTA představovány největší favoritky na zisk titulu. Druhou z nich je Simona Halepová, finalistka letošního French Open a semifinalistka Wimbledonu, která se díky skvělým výsledkům vyšplhala v žebříčku WTA až na druhé místo. Musím teď víc trénovat, abych si víc věřila, říká před závěrečným grandslamem sezony tenistka z Rumunska.
Profily hráčů
Simona Halepová

Na začátku minulé sezony nebyla Simona Halepová ještě ani členkou Top 50. Přelom přišel na turnaji v Římě, kde prošla kvalifikací a následně dokráčela v hlavní soutěži až do semifinále. V Norimberku si pak připsala svůj první titul z turnaje WTA a do konce sezony vyhrála ještě dalších pět turnajů.

S dobrou formou vstoupila Rumunka i do letošní sezony 2014 - zahrála si čtvrtfinále Australian Open a o měsíc později triumfovala na prestižním turnaji v Dauhá. Zahrála si finále dvou velkých antukových podniků - v Madridu a na Roland Garros, pokaždé však prohrála ve třech setech s Ruskou Šarapovovou.

Solidní výsledek si připsala i ve Wimbledonu, kde vypadla až v semifinále. Díky skvělým výsledkům se Halepová vyšplhala v žebříčku WTA až na druhé místo za Serenu Williamsovou. Druhá je i v žebříčku hodnocení letošní sezony.

Na US Open si Halepová zahraje teprve popáté v kariéře, poprvé v New Yorku hrála v roce 2010. Jejím nejlepším výsledkem je osmifinálová účast z minulého roku, předtím dvakrát vypadla ve druhém kole a při svém debutu skončila již v kole prvním.

Halepová po Wimbledonu vyhrála domácí antukový turnaj v Bukurešti a přechod na betony si odbyla až na turnaji v Cincinnati, kde ve čtvrtfinále podlehla po třech setech Šarapovové.

"Jsem spokojená s tím, jak teď hraju," prohlásila v Cincinnati Halepová. "Myslím, že jsem s Marií odehrála solidní utkání, bylo to dost vyrovnané a rozhodovaly opravdu maličkosti. Dlouho jsem teď nehrála, ale tohle byl dobrý test. Musím teď víc trénovat, abych si na kurtě připadala jistější a měla více sebevědomí."

Tento týden byla Rumunka v pozici obhájkyně titulu a nasazené jedničky na turnaji v New Havenu. Pozici favoritky ale nepotvrdila, když prohrála hned své úvodní utkání se Slovenkou Rybárikovou.

Největšími soupeřkami jsou pro Halepovou jednoznačně světová jednička Serena Williamsová a poté Maria Šarapovová. S Ruskou má Rumunka bilanci 0-5 a letos s ní prohrála již třikrát - pokaždé však ve třech setech. Se Serenou má Halepová bilanci 0-3, letos se však ještě nepotkaly.

"V příštím zápase se Šarapovovou chci být víc agresivní, chci více riskovat a snažit se vytvářet hru. Věřím, že ji můžu porazit, ale musím být agresivnější," komentovala světová dvojka rivalitu s tenistkou z Ruska. "Cítím se být připravená hrát se Serenou, ale nechci na ni narazit ve finále. Ona už vyhrála tolik turnajů, je velká šampionka, takže už má spoustu zkušeností. Je to nejlepší hráčka na světě, je ohromně silná a má prostě všechno to, co světová jednička má mít," řekla na adresu Sereny Halepová.

Pokud ve Flushing Meadows dojde na vzájemné měření sil mezi Halepovou a Williamsovou, bude to až ve finále, neboť Američanka bude na US Open nasazenou jedničkou a Halepová turnajovou dvojkou.

Favoritky US Open:
Maria Šarapovová
Simona Halepová
Serena Williamsová
TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Simča na to má aby vyhrála US OPEN jenže nemyslím si že vyhraje odhaduji ji na čtvtfinále nebo semifinále .
Reagovat
smazaný uživatel
U mě jedna z největších favoritek, mám takovýho tušáka že Serena letos ne-e, jsem zvědavej na výkony Wozniacki a Ivanovic, a taky na Lucku
Reagovat
smazaný uživatel
JÁ na Wozniackou Carol zdá se mi že ted je fakt ve formě vždyt jenom poslední tři turnaje Istanbul vyhrála , Montreal čtvrtfinále a Cincinati semifinále skvělé výsledky .
Reagovat
smazaný uživatel
A dva třísetové zápasy se Serenou, což taky není špatné. Holky mi vůbec připadají ve formě, Serena i Venus, Radwanska,Wozniacki,Ivanovic, i Kvitová se může v New Havenu probrat, Sharapova a Halep taky nejspíš budou předvádět dobré výkony, takže v ženské části je se na co těšit :) Ještě když se do toho vmíchá Lucka budu rád.
Reagovat
Fandina
Magda hraje pohodově a se svou celodvorcovou hrou může porazit kde koho. Dobrý skalp dvojky. Tak pokračuj a dojdi daleko. Pome Magdi pome!
Reagovat
Fandina
Sorry, to patřilo k článku o New Havenu. Omlouvám se ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist