Favoritky v Acapulku vyzvou v semifinále české tenistky

27. 2. 2009, 07:44
Aktuality 3
WTA ACAPULCO - Semifinálovými soupeřkami dvou největších favoritek na turnaji v mexickém Acapulku bude tenistky z Česka. Iveta Benešová si o finále zahraje s dvojnásobnou vítězkou Pennettaovou a Barboru Zahlavovou-Strýcovou čeká Američanka Venus Williamsová.
Iveta Benešová

Čtvrtá nasazená Iveta Benešová dnes porazila o tři roky mladší Francouzku Mathilde Johanssonovou 6-1 6-3 a uspěla tak i ve druhém vzájemném utkání.

Šestadvacetiletá rodačka z Mostu do semifinále postoupila pošesté v kariéře.

Aktuální česká jednička, která v Acapulku před pěti lety získala svůj dosud jediný titul na okruhu WTA, má na dosah druhou finálovou účast v sezoně. V lednu v Hobartu nestačila ve finále na jinou daviscupovou reprezentantku Petru Kvitovou.

V pátek se fedcupová reprezentantka pokusí zastavit Italku Flavii Pennettaovou, jež v Acapulku už pět let nchyběla ve finále a obhajuje loňský titul. Turnajová dvojka sice ve čtvrtfinále s další Češkou Petrou Cetkovskou prohrála první set, nakonec však soupeřku vyprovodila kanárem a vylepšila si bilanci na klání v Mexiku na 27 výher a pouhé čtyři porážky. Posledních pět let nechyběla ve finále.

Také druhé semifinále bude mít české zastoupení. Po více než čtyřech letech se do semifinále podniku WTA probojovala dvaadvacetiletá Barbora Zahlavová-Strýcová . Plzeňská rodačka ve čtvrtfinále turnaje v Acapulku ve třech setech porazila Estonku Maret Aniovou a o premiérové finále bude usilovat proti nejvýše nasazené Venus Williamsové, která usiluje o svůj již 41. titul.

Osmadvacetiletá Američanka však v cestě mezi nejlepší čtyři ztratila v každém zápase set. Naposledy s trápící se Maďarkou Agnes Szavayovou, kterou zdolala v poměru 6-2 5-7 6-1. Na Williamsové se tak v pátek může projevit náročný turnaj z minulého týdne, následný přelet z Dubaje do Mexika a tři třísetové zápasy během posledních tří dní.

České tenistky Benešová se Zahlavovou-Strýcovou potvrdily dobrou formu také v deblu, v němž si zahrají rovněž o finále. Utkají se s nejvýše nasazenými Španělkami Llagosteraovou a Martinezovou-Sanchzeovou.

Vítězka 9. ročníku turnaje v Acapulku získá šek na 37.000 dolarů a do žebříčku si připíše 280 bodů.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Benešová (4-ČR) - M. Johanssonová (Fr.) 6-1 6-3
Záhlavová Strýcová (ČR) - Aniová (Est.) 4-6 7-5 6-1
Pennettaová (2-It.) - Cetkovská (ČR) 2-6 6-3 6-0
V. Williamsová (1-USA) - Szavayová (Maď.) 6-2 5-7 6-1

Semifinálové dvojice: Benešová - Pennettaová, V. Williamsová - Záhlavová Strýcová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová/Záhlavová Strýcová (3-ČR) - Craybasová, Gallovitsová (USA/Rum.) 6:1, 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bude české finále! Jistá věc! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jooo? ty si ale filuta.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo ví, třeba má Venus české předky, i když...:)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist