Federer hrál poprvé s Raonicem a nezaváhal. Dál jde i Nadal

14. 3. 2012, 08:59
Aktuality 13
ATP INDIAN WELLS - Fanoušci se dočkali prvního vzájemného měření sil Rogera Federera s Milosem Raonicem. Zvítězily Švýcarovy zkušenosti a kvality, byť si kanadský mladík získal úvodní set. V Kalifornii se po pauze daří také Rafaelu Nadalovi, který ještě neztratil set.
Roger Federer

K dlouho očekávanému měření sil Rogera Federera s jedním z mladíků nastupující generace Milosem Raonicem se už několikrát schylovalo, došlo k němu ale až ve 3. kole turnaje Masters 1000 v Indian Wells.

Jednadvacetiletý Kanaďan v samotném zápase se šestnáctinásobným grandslamovým šampionem potvrdil, že jeho loňský raketový progres a nástup mezi tenisovou elitu nebyl náhodný. Aktuálně 27. hráč světa držel se světovou trojkou krok a první set bez jediného brejku dokonce v tie-breaku vyhrál. Ale zatímco třicetiletý Federer si podání dokázal bezpečně pohlídat až do konce zápasu, o devět let mladší Raonic o svou největší zbraň třikrát přišel a Švýcar nakonec po 2 hodinách a 7 minutách vyhrál 6-7 6-2 6-4.

"Před zápasem jsem si myslel, že mám šanci vyhrát," přiznal Raonic, který má nyní proti hráčům Top 8 bilanci 0-7. "V prvním setu jsem udělal pár věcí dobře, ale on (Federer) pak začal dobře returnovat. A nemyslím, že bych dnes dobře podával," komentoval Kanaďan.

Federer, který vyhrál už 73. zápas v řadě proti hráčům mimo Top 20, hrál první zápas s teplotami a zcela v přádku nebyl ani v zápase s Raonicem. "Pomalu se to zlepšuje, ale stoprocentní ještě nejsem," uvedl Švýcar. Viru, který v Indian Wells řádí, se prý ale zatím vyhnul. Nakazit se měl od rodiny, která je nemocná a sám tenisty se jí nyní raději stranní.

O postup do čtvrtfinále se vítěz turnaje z let 2004 až 2006 Federer utká s Brazilcem Thomazem Belluccim, který se bez boje dostal přes Nikolaje Davyděnka. Ruský tenista je minimálně už 11. hráčem, kterého ze hry vyřadila střevní chřipka, jež v Indian Wells i nadále řádí.

Bez problémů postupuje vítěz úvodní turnaje Masters sezony z let 2007 a 2009 Rafael Nadal. Španěl, který hraje po šestitýdenní pauze, neměl problémy ani se svým druhým soupeřem, když krajana Marcela Granollerse v první vzájemném střetnutí porazil snadno a bez ztráty podání 6-1 6-4.

"Ve druhém setu jsem nehrál nejlépe. Udělal jsem dost chyb, zejména z bekhendu. Ale jsem rád, že jsem zápas dobře ukončil," komentoval pětadvacetiletý rodák z Mallorky.

Nyní na světovou dvojku čeká Alexander Dolgopolov, se kterým ve dvou předchozích zápasech 'pustil' pouze deset gamů. Ukrajinský tenista si ve 3. kole poradil v třísetové bitvě s Kypřanem Marcosem Baghdatisem.

V úterý v Kalifornii dohrál Radek Štěpánek či překvapivě pátý hráč světa David Ferrer.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.536.664 dolarů)
úterní výsledky (13. 03. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Tsonga (6-Fr.) - Štěpánek (29-ČR) 6-7(2) 6-3 6-2
Nadal (2-Šp.) - Granollers (26-Šp.) 6-1 6-4
Federer (3-Švýc.) - Raonic (27-Kan.) 6-7(4) 6-2 6-4
Nalbandian (Arg.) - Tipsarevič (10-Srb.) 6-3 3-6 6-3
Dolgopolov (21-Ukr.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 5-7 6-4
Istomin (Uzb.) - Ferrer (5-Šp.) 6-4 6-3
Del Potro (9-Arg.) - Verdasco (9-Šp.) 6-2 7-6(6)
Bellucci (Braz.) - Davyděnko (Rus.) bez boje

Čtyřhra - 2. kolo:
Štěpánek/Paes (7-ČR/Ind.) - Mónaco/NIšikori (Arg./Jap.) 7-6(4) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi.. Jen tak dál Rafo !!! Přeju ti už konečně ten titul, věřím že to dokážeš ! :)
Reagovat
Pe3k
Gratulace Rogerovi. Určitě to nebyl lehký zápas. Moc mě mrzí, že sem ho neviděl. Doufám, že bude v příštím zápase fit. Přikládám highlights ze zápasu Miloš - Roger.

http://www.youtube.com/watch?v=TYgByVQJ6L4&feature=g-u-u&context=G246efefFUAAAAAAAAAA
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Rogerovi..Dúfal som v prekvapenie ale Federer ho zmietol zo stola..Ani raz nestratil servis...Naopak od Raonica som čakal lepšie čísla na returne a obzvlášť na servise..Švajčiar ho dokonca predčil i v jeho najväčšej zbrane a tým pádom nemohol Kanaďan pomýšľať na úspech..
Reagovat
smazaný uživatel
raonic je antitenista
Reagovat
misoSK
s tym nemozem suhlasit, v prvom sete zahral niekolko skvelych uderov od zakladnej ciary i vyborne voleje, potom sa vsak Milosovi prestalo darit a naopak Roger zabral, ale Raonic ma na svoju vysku solidne udery, urcite lepsie ako Karlovic ci Isner
Reagovat
smazaný uživatel
nejsem si jista, jestli si pod pojmem "tenisovy uder" predstavujeme tentyz technicky ukon. Pokud ne, pak je tvoje hodnoceni Isnera zcela v poradku. :-)

Jinak gratulace Fedexovi k vykonu a Rafovi ke zdravotni prochazce....
Reagovat
misoSK
Vsimol som si, ze fandis Isnerovi, ja mam naopak rad Raonica, takze si jeho hru mozno trochu idealizujem, kazdopadne aj Isner sa v poslednych rokoch vyrazne zlepsil uderovo
Reagovat
smazaný uživatel
tesi ma ze roger postupil, ale neda mi nespomenut velmi slaby vykon rozhodcov. je pravda je raonic si mohol v ktitickych momentoch zobral jastraba, ale aj tak niektore lopticky, z tych co boli chybne zahlasene, na takej urovni by rozhodcovia mali vidiet.

cierny kon turnaja- Nalbandian :o) ked padne tak jedine koli svojej kondicke
Reagovat
taffer
U čárových bych to ještě pochopil (stane se), ale co předváděl Leyhani? Jak říkal komentaátor Novasportu, už neplatí, že Leyhani je nejpřesnějším sudím. Asi stárne? Zvlášť ten druhý míč (myslím v posledním gamu), to byla nejklasičtější čára a Leyhani potvrdil aut, hrůza - palec dolů.
Reagovat
Fandina
já si pamatuji, ja teď v Dubaji nepřál Berďovi v zápase s Murraym, když mu nepřiznal fiftýn a mohl. No jo hlavně teď, když se používají jestřábí oka je hodně vidět, jak mohou rozhodčí, vědomě, nevědomě ovlivňovat zápas. Vždyť mnohy jde jen o jeden jedinný fiftýn, který může naprosto změnit sled vývoje.

Pokud se týká té jasné lajny v zápase Raonice s Federerem, může to Miloše mrzet, ale podle toho jak hrál třetí set Roger, tak stejně by to nic neovlivnilo.

Roger super, držím palce a moc hezký zápas ... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem hodne zklamana, jestli Lahyani selhava, kousek kazdeho meho teseni se na zapas vzdycky patri i jemu, pokud "piska"...
Reagovat
steve79
Raonic byl na třetí kolo dost těžký soupeř. Já moc nemám rád hráče, kteří mají založenou hru jenom na servisu. Takový hráč nemá žádnou šanci uhrát nějaký výsledek na antuce. Překvapením je vypadnutí Ferrera. Zdá se, že opět uvidíme zápas Federer-Del Potro. Del Potro je zápas od zápasu nebezpečnější.
Reagovat
Heather_Fedex
ale je samozrejme pozitivni, ze roger je porad suverenni na svem servisu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist