Federer je nejstarším čtvrtfinalistou grandslamu od roku 1974

5. 7. 2021, 23:51
Aktuality 207
WIMBLEDON - Roger Federer ve Wimbledonu i poosmnácté v kariéře zvládl osmifinálový zápas, letos 39letý Švýcar přehrál 3-0 na sety Itala Lorenza Sonega. Ve čtvrtfinále je také největší favorit Srb Novak Djokovič, naopak ze hry venku jsou Alexander Zverev či Andrej Rubljov.
Roger Federer (© AFP)

Už po osmnácté si ve Wimbledonu zahraje čtvrtfinále Roger Federer. Osminásobný šampion v duelu přerušeném kvůli dešti porazil Itala Lorenza Sonega 7-5 6-4 6-2.

Švýcarský tenista zlomil úvodní vyrovnaný set po nucené pauze na zatažení střechy centrkurtu, před níž si vypracoval brejkbol. Soupeř o servis po přestávce po dvojchybě přišel a Federer tentokrát při svém podání set dotáhl. V dalších dvou už Sonegovi šanci nenabídl a vlastní rekordní bilanci vylepšil na 58 čtvrtfinálových účastí na grandslamech.

Jeho soupeř vzejde až z pondělní dohrávky duelu mezi světovou dvojkou Daniilem Medveděvem z Ruska a Polákem Hubertem Hurkaczem, jehož vítěz tak bude mít o den méně na odpočinek.

"Tak to chodí. Ale oni jsou mladí, oni se dají dohromady," řekl se smíchem Federer v rozhovoru na kurtu s narážkou na svůj věk. Sám na začátku srpna oslaví 40. narozeniny a ve věku 39 let a 337 dní je nejstarším čtvrtfinalistou Wimbledonu v open éře. Ken Rosewall byl v roce 1974 o tři měsíce mladší.

Úřadující šampion Novak Djokovič porazil Chilana Cristiana Garína hladce 6-2 6-4 6-2 a čeká ho padesáté grandslamové čtvrtfinále v kariéře.

Vítěz posledních dvou ročníků Djokovič, jenž by se rád ziskem 20. grandslamového titulu dotáhl na rekordmany Federera a Rafaela Nadala, strávil s Garínem na kurtu necelé dvě hodiny a připsal si v All England Clubu 18. vítězství v řadě.

Dalším soupeřem světové jedničky bude Márton Fucsovics, jenž se stal po výhře nad Andrejem Rubljovem prvním Maďarem ve čtvrtfinále grandslamu po třiceti letech. Rusa porazil v pěti setech a přerušil sérii čtyř porážek, které s Rubljovem utrpěl během posledních devíti měsíců.

Dlouhé čekání ukončil Matteo Berrettini, který si poradil 6-4 6-3 6-1 s Iljou Ivaškou z Běloruska a do čtvrtfinále v All England Clubu prošel jako první Ital po 23 letech. Devátý hráč světa napodobil Davide Sanguinettiho, který v roce 1998 ve čtvrtfinále vypadl.

Osmifinále naopak znamenalo při wimbledonském debutu v hlavní soutěži konečnou pro amerického mladíka Sebastiana Kordu. Syn českého šampiona Australian Open Petra Kordy podlehl v den svých 21. narozenin v takřka čtyřhodinové pětisetové bitvě Karenu Chačanovovi z Ruska a na premiérové čtvrtfinále grandslamu si musí ještě počkat. V rozhodujícím setu, v němž si oba hráči navzájem třináctkrát prolomili podání, Korda nakonec prohrál 8-10.

Ani na šestý pokud nedošel ve Wimbledonu do čtvrtfinále čtvrtý nasazený Alexander Zverev. Čtyřiadvacetiletý německý tenista podlehl po čtyřhodinovém boji Félixi Augeru-Aliassimemu 4-6 6-7 6-3 6-3 4-6.

Dvacetiletý Kanaďan zvládl pětisetový duel poprvé v kariéře a čeká ho první čtvrtfinále grandslamu. Poprvé jsou v této fázi elitního turnaje dva Kanaďané, v osmifinále s Robertem Bautistou uspěl i desátý nasazený Denis Shapovalov.

• WIMBLEDON 2021 •
Londýn (Velká Británie), tráva, 35.000.000 liber
pondělní výsledky (05. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Garín (17-Chile) 6-2 6-4 6-2
Auger-Aliassime (16-Kan.) - A. Zverev (4-Něm.) 6-4 7-6(6) 3-6 3-6 6-4
Fucsovics (Maď.) - Rubljov (5-Rus.) 6-3 4-6 4-6 6-0 6-3
Federer (6-Švýc.) - Sonego (23-It.) 7-5 6-4 6-2
Berrettini (7-It.) - Ivaška (Běl.) 6-4 6-3 6-1
Shapovalov (10-Kan.) - Bautista (8-Šp.) 6-1 6-3 7-5
Chačanov (25-Rus.) - Korda (USA) 3-6 6-4 6-3 5-7 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

207
Přidat komentář
smazaný uživatel
Páči sa mi, ako po zápase so Sonegom FFF narastlo sebavedomie a znova oprášili goat diskusiu :)

Že vám to nie je blbé, po tych všetkych prehrách :)

A argumentácia, ze Nadal mimo antuku stráca je božia. Federer strácal s rivalmi úplne všade, u neho neplatí, že dominoval jednemu povrchu, on žiaden povrch s Nadalom a Djokovicom nemal a BIG2 mu zobrala úplne všetko. Ved je nad slnko jasne, ze GS vyhraval len v béčkovej konkurencii. Djokovic ten 20. vyhra presne v takej. To bude jeden. No a teraz si predstavte, ze Federer mal tu moznost nepretrzite do roku 2007-2008.
Reagovat
spaniel
Nadal delal Robina Federerovi a pak ho delal Djokovicovi...vecna dvojka a v souctu ani ta dvojka ne smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, a preto ma s oboma aktivnu GS bilanciu.

Rafa je najvacsi rival jak Djokovica tak Federera, znamená to, ze konkurenti sa striedajú, to Nadal je ten, kto robil túto éru, zlatou érou. Djokovic neexistoval prvych 6 rokov, Federer poslednych 10.
Reagovat
peRFect
Roger se stal světovou jedničkou poprvé v únoru 2004 (mmch jediný rok bez Rafy mezi GS vítězi). V té době měl Roger vyhrané dva grandslamy a bylo mu 22 let (Rafovi cca 18?). Od tohoto data posbíral Roger celkově 310 týdnů a 18GS. Rafa se stal světovou jedničkou v srpnu 2008 a to v době, kdy měl 6 GS titulů a další dvě finále navrch. Připsal si následně 209 týdnů a vyhrál 15 GS. Nechci na tebe být zlý, ale pokud se zde namísto BIG3 bavíme o BIG 2, pak v té dvojce ovšem Nadal není. Jediné s čím souhlasím je to, že Federer nedominoval jednomu povrchu. Je totiž komplexní, dominoval na všech površích, pouze na antuce narazil na jejího vládce.
Reagovat
Amputace
Vždyť Federer vyhrál více než polovinu svých titulů bez sobě rovného soupeře, to snad musí vidět i slepý. To, že Nadal ztrácel na jiných površích, je logické, když celý život čelil buďto hotovému Federerovi nebo hotovému Djokovičovi. Neměl takový komfort, aby si tři nebo čtyři roky dominoval okruhu bez nich, potažmo proti jejich dozrávající verzi. Naopak je o to obdivuhodnější, že i při existenci těchto dvou dokázal mít dominantní povrch a GS, který pustil de facto až v 35ti letech, a byl mimořádně úspěšný i na těch zbylých površích, z nichž jeden byl dominantou Federera a druhý Djokoviče.

Tou prohrou ztratil Nadal proti Djokovičovi, který je už přes deset let jeho hlavní rival, a ne proti Federerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. A tvrdenie ze stracal na inych povrchoch je diskutabilné.

Ak Nadal stracal, tak čo robil Federer s Novakom na antuke?..Federer ho nikdy neporazil a Novakovi sa to podarilo, ked mal Nadal 35, bol za zenitom.

Nadal naopak vyhral s Federerom finále GS na trave, harde a dvakrat vyhral finále USO cez Djokovica. Na inych povrchoch dosiahol dvojnásobne lepsie cisla ako Djokovic s Federerom v sucte na antuke.
Reagovat
peRFect
Aha, a hotovost hráče se určuje jak? Kdy je hráč hotový? To jsou zas koniny. Pokud by to bylo tak, jak s FH tvrdíte, musel by mít Nadal 25-30 GS. Jaktože teda nemá?
Reagovat
Amputace
V teenage věku či čerstvě kolem dvacítky to určitě není hotový, komplexní hráč - už jen z hlediska psychiky a mentální odolnosti, kterou v takto nízkém věku nemůže hráč ještě mít, aby předváděl komplexní výkony napříč povrchy a konstantně celou sezónu. Nedařilo se to v takovém věku Federerovi, ani Djokovičovi, takže nechápu, proč by měl někdo vnímat náctiletého Nadala jinak pouze na tom základě, že už v takto mladém věku měl úspěchy na antuce, pro kterou byl jeho styl ušitý na míru.

(Jinak všimni si, že já jsem Nadala vůbec nevytahoval. Řešil jsem, že Djokovič je podle mě goat, protože bude mít na konci nejlepší výsledky, ale beru i ten argument, že ikonou toho sportu, tedy pro někoho goat, bude dále Federer. Úplně mimo mi však přišla ta argumentace ohledně tenisové krásy, což bylo primárně to, na co jsem reagoval a proč jsem do diskuze vstoupil.)
Reagovat
smazaný uživatel
No neviem co tym chces povedat, popravde.

Ale Federer z tych 300 tyzdnov a poctu GS pozbieral gro v čase, kedy boli Nadal s Nolem tínedžeri alebo skoro tínedžeri.

Potom uz vyrazne stracal a to viac, než dekádu.

Je z toho patrné, ze Federer vedel vyhravat/dominovat len bez big2.
Reagovat
Patik
veď predsa to nieje len krása a umenie bez výsledkov..neporovnávame tu predsa nejakého hráča druhej desiatky s jedným grandslamom ktorý krásne máva raketou..jedna vec je uhrať 19 GS strojovou presnosťou a komplexným tenisom a druhá vec je uhrať 20 GS s takmer až tanečnými prvkami..nech si to už každý sám rozhodne čo je pre neho viac a čo je komu bližšie..tenista Otte povedal počas Wimbledonu že Federer je pre neho GOAT kvôli tomu ako sa prezentuje na kurte..anglický komentátor po zápase Federera povedal že by mohol byť Roger dokonalý ambasádor ktoréhokoľvek športu tak o čom to je potom veľkosť hráča..o číslach ? tie výsledky predsa majú všetci plus mínus rovnaké..teda okrem Nadala to čo má on na antuke to majú oni dokopy na troch rôznych grandslamoch..a fakt to že je Djokovič o mesiac dlhšie v čele rebríčka vau to je tak hodnota dobrá len pre wikipédia.
Reagovat
Pe3k
Jsi zdrcený letošním RG, teď i Wimbledonem a Olympiádou ok beru, alespoň si se přiznal jako chlap (na rozdíl od víš koho smile).
Jenže ty tvoje ubrečené a zcestné komentáře na faktech nic nemění. Zbytečně to tu zasíráš goat diskuzí, která je už milionkrát probraná...Teď se hraje Wimbledon, tak si to užívej a vzmuž se ty děcko.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas ta vyargumentoval jak malého.

Za tie roky si sa nezmenil, argumentačne nestíhaš ty nemehlo :)
Reagovat
mahycek
Blbost, Medvěd by Djoka na trávě
neporazil ani náhodou. Možná ve Flushing
Medows v NY, ale tady néééésmilesmile
Reagovat
Pe3k
Přesně, fialka asi příliš čte komentáře od Peggy, Danil tady nebyl pro Novaka hrozba a navíc v opačné straně pavouku...V současné chvíli jsou pro něj největší hrozby Berentini, Šapo a Goaterer.
Reagovat
Vlk-v-trave
Berentini:)
No Mattiho mam rad, ale on buhuzel take dost Fedexe...minule to bylo hodne spatne.
a kdo je ten Goaterer?
Reagovat
Pe3k
Kdo asi.
Reagovat
fialka
Zdá sa, že ani po rokoch si sa nezmenil. Nejakú peggy nečítam a úsudok si robím sama. bodka
Reagovat
Pe3k
Dobrá teda a jak jsi přišla na to, že to byl zrovna Medvěděv, který jej tady jako jediný mohl porazit?!
Reagovat
fialka
Lebo je nevyspytateľný a hrá nečitateľný tenis. Srb má Fedexa a Rafu načítaného a má na nich zbrane.
Reagovat
Pe3k
Aha smile
Reagovat
Nola
omg, zajtra sa hra finale? Novak tu nehra nijak oslnivo, naopak Marton hral vyborne, asi si nevidela ani jeden zapas, zajtra to urcite nebude jednoduche, dokonca myslim, ze s otvorenym vysledkom
Reagovat
Patik
Marton nemá hlavu na takéto zápasy a nemá ani úder navyše..Nole vyhrá v troch setoch..
Reagovat
Patik
Nole samozrejme pozná Rogera dobre..ale aj Roger pozná dobre Noleho.. a úprimne vo finále 2019 ho Nole moc nenačítal..
Reagovat
spaniel
Medvedev ma absolutne jednotvarny tenis, tam se nic cist nemusi. Marton dostal o pauze instrukce, co zmenit a Medvedev v dohravce dostal, protoze si se zmenou neumel poradit.
Reagovat
fialka
Medvedev Srbovi otvoril cestu za titulom. Už ho nemá kto poraziť.
Reagovat
Nola
ake naivne tvrdenie smile, Medved prehral jednoznacne finale na AO, na svojom naj povrchu, v pavuku ma Novak Fucsovica a Denisa, ktori hraju velmi dobre a jeho najvacsim superom bude vzdy Fedex, Novak moze kludne prehrat ovela skor, zmena povrchu, psychika...... a myslim si, ze Medved by Fedexa neporazil na trave.....
Reagovat
fialka
Fucsovič ani Denis ho neporazia. Majú pred ním rešpekt. Jedine, že by chytil nervák, ale aj z toho sa vie vyhrabať. Nech ten titul má, je mi to šuma-fuk. Nikdy však nedosiahne takú popularitu a uznanie, akú má Fedex a Rafa.
Reagovat
Marduch
Vůbec. Už Marton bude hodně nepříjemný, případný Shapo v SF tu má snad životku a z druhé půlky kdo vyplave do finále, ten bude Pán. FAA, Berrettini, Hurkacz, Fedex, všichni hajou hodně dobře. Djoka zatím nikdo plnohodnotne neproveril, nezkusil si krizovku, to mu může chybět.
Reagovat
Pe3k
Sice bylo už překvapivých výsledků dost, ale ve finále bude buď Matoe nebo Roger, to je jas jasů.
Reagovat
Denis92
Medvedev says he was asked by the referee if he was ok to finish the match today instead of being moved after Federer's match, and he said yes. Didn't want to wait as RF was only in the first set. About today: just says he played really bad.
Reagovat
paddy
já o tom dole spekuluji

Vlku co na to říkáš, když ses mi kvůli toho smál?smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja se nesmal:)
Jen jsem napsal, zes to rozlouskl, je to medved, chce jit spat... nesmis byt tak precitlively:D
Reagovat
mahycek
A je to tady: Hurkacz. Nevím, co si myslet
před zítřkem ? Zatažená střecha, nebo
roztažená ? To myslím na Rogera samozřejmě
Reagovat
FerrariF50
Hurkacz snad z mýho pohledu horší jak Medvěd pro Rogera, těžko říct no, s tou střechou taky nevim, ale asi otevřená ne ? Na servis otevřít, na příjem zavřít smile
Reagovat
Pe3k
Tak dlouho jsme se bavili jen o Medvěděvovi až vyhrál Hurkač. smile
Nevím co tam přesně Danila tak štvalo, jestli jeho výkon nebo něco jiného, ale nečekal jsem od něj takovou implozi...Škoda, těšil jsem se jak si ho Federer namaže na chleba...Teď to bude vypadat, že většina fans chce aby Roger udělal minimálně semifinále, uvidíme.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ne vsichni se bavili o Medvedovi:P
Reagovat
Pe3k
Ahat, tak to jsem přehlédl.
Reagovat
ipko
zajtra by nemalo pršať, takže s najväčšou pravdepodobnosťou bude otvorenásmile
Reagovat
Pe3k
Krom toho pláče co tady spustil Srboroh nezazněla ta nejdůležitější věc. Díky tomu, že pršelo a nestihli odehrát jeden mužský zápas se můžem dnes dívat na mužský tenis. Pár minut zápasu Plíškové a raději se budu s radostí dívat na to Danilovo plácání.
Reagovat
mahycek
Takže na EUROSPORT 2
14.00 Plíšková vs Golubičová
14.30 dohr. Medvěd vs Hurkacz 6-26-76-3 3-4
zpět Plíšková vs Golubičová
Muchová vs Kerberová
Bartyová vs Tomljanovičová. Aspoň něco smilesmilesmile
Reagovat
paddy
Pod střechou díky vlhkosti je to nejpomalejší v historii. Prostě ten správně vyladěný SLOAT smile

Zmenší se počet winnerů z podání, což se Rogerovi nehodí

Volně přeloženo pokud se nebude hrát pod střechou, tak asi porazí Meďoura a možná i Bertíka smile

https://www.youtube.com/watch?v=d0x8tDwdI78
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvele, nadeje Huberta po tomhle postu se zase o trochu zvedly:)
Reagovat
Usm
Já si nemůžu pomoct, ale mě ten pohyb medvěda na trávě přijde takový prazvláštní - i ten styl úderů:))
Reagovat
paddy
Za krásu nejsou žádné body, když to funguje, tak neortodoxní styl není překážkousmile
Reagovat
Usm
Ale mě právě přijde, že ty pohybové problémy tam má:))
Reagovat
spaniel
Zvlastni, pamatuju si jak tady trollhand vzdy plakal, kdyz zatahli strechu, ze je to rychle a vyhoda pro Rogera.
Reagovat
Gulbis
By mě zajámalo kterej maďar byl před 30 lety v QF GS...
Reagovat
turista
Před 40-45 lety Balázs Taroczy.
Reagovat
Gulbis
v článku je toto : Dalším soupeřem světové jedničky bude Márton Fucsovics, jenž se stal po výhře nad Andrejem Rubljovem prvním Maďarem ve čtvrtfinále grandslamu po třiceti letech.
Reagovat
turista
Tak to mají špatně. Před 30 lety už Taróczy nehrál a Szöke, Benyik a Barányi se v GS tak daleko nedostali.
Reagovat
paddy
Už neví, čím by na sebe upozornil. K tomu se náš Jyrka nikdy nesníží smile
Reagovat
a.magerova
Tak tak... nakonec opravdu dopadne jako pan Jágr... smile

A až o Rogerovi napíše píseň Pokáč, tak to už bude tutovka... smile
Reagovat
paddy
A Švýcaři mu ještě musí platit cestu na OH smile
Reagovat
Mantra
rozdíl tu je, Rožér nezanedbal předání genů další generaci a pro sichr ve větším než malém množství smilesmile
Reagovat
a.magerova
Takže je tu další generace nemalého počtu lidí, která bude popouzet Forehanda desítky let, ať už budou dělat cokoli... smile
Reagovat
Denis92
Ciel splneny. Stvrtfinale je vzhladom na okolnosti realisticky vysledok a vsetko ostatne bude nad plan.
Rogerova hra ide kazdym kolom hore, co je naozaj pozitivne zistenie. Urcite to suvisi aj s psychikou. V 1.kole hral dost zle.. je jasne, ze tam bol nervozny z toho ako to dopadne, pretoze keby vyletel hned v 1.kole ako v Halle, tak by to asi zabalil.

Verim, ze moze zdolat aj Medvedeva, ak sa vyhne tym blackoutom, ako predviedol aj vcera, ked takmer 2x nedopodaval set. Potom to uz bola radsot sledovat. Najma v 3.sete som si spomenul na stare dobre casy.
Reagovat
Pe3k
Souhlasím. Rogerův výkon jde každým zápasem nahoru, to ovšem neznamená, že porazí Danila či vyhraje Wimbledon. Naštěstí pro nás, fanoušky Rogera Federera je hlavní, že je Roger z5 na okruhu a přináší radost svou neopakovatelně nádhernou hrou. My nebažíme po rekordech jako jistí úchylní jedinci jistého neoblíbeného tenisty...
Reagovat
sojka1
no, ja tak uslechtila nejsem a nevim, jestli po dalsim GS primo bazim, ale moznosti, ze by stary pan jeste klukum natrhl triko, rozhodne nepohrdnu... :-)) jinak vcera jsem videla zaver, uzasne, uzasne... i kdyz trika kluku zustanou cela, slovy Patika.... je nejlepsi malir ten, ktery namaluje nejvic obrazu? :-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Ne, neni:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to prostě nejlepší řemeslník, nikoli umělecsmile
Reagovat
turista
Tak je holt Novak řemeslník. To nevadí.
Reagovat
Amputace
To srovnávání s uměním je vážně megaberlička, jak si v rámci sportu obhájit nějakou subjektivní estetickou kvalitu - prostě typický Paťův příměr no :) To je asi zhruba tak stejné, jako sledovat porno z pozice artového filmu - kvalita střihu, kamery, hereckých výkonů, výstavby narace.. Prostě mimóza, nic jiného. Sorry. Rafa na RG mě zničil, nepopírám, odstoupení z W. dorazilo, takže sem není za mě moc k čemu psát, ale tato umělecká přirovnání mi pijí krev. Zvláště od lidí, kteří celý život fandí tenistovi, u kterého se většinu kariéry zdálo, že bude ve všem první. Najednou na tom, že první nebude, jaksi záhadně přestalo záležet a rojí se kecy s uměním, tenisovou krásou atd. Hrozné pokrytectví.
Reagovat
spaniel
Jak kdybyste nedelali to same. Ignorujete, ze mimo antuky je Rafa pozadu vsude, ale vzdy mentalni sila, bojovnost, byk atd. Jiste je, ze nikdo svuj nazor na goata nezmeni, za zadnych okolnosti, ani na zaklade cisel.
Reagovat
FerrariF50
Tak tak, ... ať si každý myslí, že je nejlepší třeba Láďa Hruška z horní dolní, každýho věc kdo se komu zdá ten nej :)
Reagovat
Amputace
Nikdy jsem neviděl, že by nějaký fanoušek Rafy zastíral bojovností skutečnost, že v něčem ztrácí oproti konkurenci. Dokonce ani teď ne, když už je téměř jasné, že goat je Djokovič. To akorát vy tady budete pořád žvákat cosi o malířích, umění, kráse atd., abyste si Rogera obhájili. Kde jsou ty časy, kdy ses tady ty, Petřík, R_F a další - kdy jste se tady hádali do krve, že Roger je nejlepší ever, porovnávali jste různé stats, střetávali úspěchy v rámci povrchů, bili se za kvalitu Rogerovy konkurence v letech 03-07 atd.. To všechno je pryč, protože už ani v těch stats Federer nejlepší není, o většinu těch opravdu důležitých rekordů přišel, a vám jediné, co zbylo, jsou kecy o srovnávání umění a sportu, což je samozřejmě až katastrofálně mimo. Najednou děláte, jako by vám o výsledky vlastně nikdy nešlo a děláte ze sebe jakési tenisové labužníky, kterým jde ryze o krásu a hru jako takovou. Je to hrozně trapné a průhledné. Ty to fakt nevidíš? FH, já a další tady roky obhajujeme Nadalovy výsledky a snažíme se hledat nové pohledy na věc, na to jak jeho výsledky porovnávat s ostatními, na základě jakých kritérií atd., ale poté, co přišel Nadal o svoji suverenitu v Paříži, jsem žádného jeho fanouška neviděl, že by se utěšoval nějakými okrajovými atributy (okrajovými ve srovnání s výsledky, samozřejmě). To děláte v rámci big3 fanouškovských základen akorát vy. A je to opravdu už trapas. Alespoň do toho netahejte to umění - vesměs převážně intelektuální a duchovní oblast kreativního potenciálu člověka.
Reagovat
Marduch
Viděl už jsi novou reklamu na Rolexky? Že ne? Tak se na ni radši nedivej:-)))
Reagovat
Amputace
Jj. Umím si dobře představit, co to bude za rádoby esteticky oduševnělou srajdu.
Reagovat
Marduch
To je prave oda na Fedexe bagatelizujici čísla/vysledky:-)
Reagovat
FerrariF50
Je pravda, že umění zdržovat hru a tím deptat naprostou většinu hráčů co na to nejsou zvědavý dotáhli Djok s Nadalem k naprosté dokonalosti a z mýho pohledu tím rozhodně přispívali ke svým výhrám, protože být já na druhé straně tak normálně odejdu, já bych na to nervy neměl. I když je teď time limit tak se to nedá vydržet, natož když nebyl a soupeř tam musel půl hodiny soustředěný v předklonu čekat, až si jeden usmyslí 50x pinknout a druhý prohrábnout trenky. Jestli si někdo myslí že tohle nedokáže ovlivnit zápasy tak absolutně neví a je to prostě nesportovní chování.
Reagovat
FerrariF50
Já naprosto uznávám jejich tenisové kvality, ale to jak se chovají na kurtu nikdy i kdyby měli 40 GS.
Reagovat
spaniel
Coze? Si delad kozy. Trollhand tady roky prekrucuje fakt, ze Nadal tezil jen z antuky a snazil se hontady davat na prvni misto, i kdyz byl parnik pozadu. A porad je btw. Fakt je takovy ze goat je greatest, pod tim slovem si muzes dosadit co chces. A pro me to je a bude Roger. Ktery vyhraval na rychlych povrsich stylem SV a kdyz musel, tak po zpomaleni vyhraval i od BL. Djokovic a Nadal jsou pro me jen ubehani atleti, ktery maximalne tezi z ultrapomalych povrchu, ktere odmenuji ubehanou obranu pred tenisem. Goat je ikona, ztelesneni sportu a tim je Federer, muzete se klidne postavit na hlavy.
Reagovat
Amputace
Pleteš jabka s hruškami. To, že se někdo dohaduje a srovnává výsledky dvou sportovců, je naprosto relevantní, jakkoli ti může připadat, že ten někdo nemá pravdu. Obhajovat ale výsledky, potažmo fakt, že v nich někdo začal zaostávat, nějakými estetickými kvalitami je u sportu, ve kterém není estetický dojem nijak objektivně hodnocen, totálně mimo. Resp. není to mimo úplně, ale je to obrovsky nápadná berlička, jak si udržet svoji pravdu. Djokovič bude na konci kariéry nejúspěšnější tenista ever. Ale to mnozí z vás nikdy nepřiznají a dále si budou zpívat svoji písničku o goatovi coby mediální ikoně, tenisovém estétovi atd. - protože nic jiného vám už nezbyde.
Reagovat
FerrariF50
Já si myslim, že Roger je Goat, protože umí ten tenis napříč svojí kariérou nejlíp, když se vezmou všechny aspekty a porovnají s ostatními, já to tak prostě vidim, že si někdo myslí že to tak neni je taky v pořádku, pro mě ale vždycky bude Roger nejlepší tenista všech dob.
Reagovat
Amputace
Jo, tohle alespoň jde považovat za nějaký relevantní názor, který neuhýbá k nějakým nesmyslným uměleckým příměrům. Že umí ten tenis nejlíp čistě z hlediska tenisového umu jako takového bych taky nerozporoval, trochu problematickým se však jeví fakt, že ten um nedokázal příliš prodat proti svým hlavním rivalům a nejvíce vytěžil z jejich absence. V tomto to hodně naráží - být ten rival jeden (jako dlouho Rafa), člověk si řekne OK, ale když jsou dva, to už je zvláštní a nejde to svádět na pouhý match-up, ale spíše se nabízí domněnka, že v konfrontaci se sobě srovnatelnou kvalitou zkrátka nedokázal tak docela obstát.. Takový Ronaldinho také zřejmě uměl fotbal lépe než dnešní Ronaldo, ale neprodal to v tak značné míře. A ve sportu jde v celkovém souhrnu opravdu primárně o ty výsledky - jak si poradíš s konkurencí, jak naopak využiješ příležitostí slabší konkurence, jak bezezbytku prodáš svůj talent na hřišti. A v tomto podle mě Djokovič už tu konkurenci moc nemá. Stačí mu dotáhnout ten dvacátý GS a opravdu už to bude naprosto jednoznačné. Tak to vidím zase já. Estetické kategorie do posuzování kvality sportovců opravdu moc nepatří.
Reagovat
FerrariF50
Myslím si, že Nole je nejlepší mentální stratég a tím si prostě toho zajistil hodně. Ale tenisově prostě nevidim moc důvod i přez H2H ho dávat nad Rogera, prostě ne. Wimbledon 2019, tipičtější příklad nemůže ani být.
Reagovat
Amputace
No jo. Jenže tenis je o té mentální stránce opravdu hodně, nelze ji od celkového obrazu sportovce oddělit. Jako úplně stejně můžeš říct, že Roger by toho tolik nepovyhrával mimo big3, kdyby proti němu často v klíčových chvílích soupeři neselhávali (stejně se dá mluvit o Rafovi a DJokovičovi samozřejmě, ale o tom to právě je). Přijít na kurt a umět dobře a pěkně tenis, to samo o sobě k titulu goata podle mě nestačí. Stejně jako k tomu titulu nestačí být jen mentálně silný, musí se to umět obojí spojit. A o tom je právě sport, nikoli umění.
Reagovat
FerrariF50
jasně a já s tim souhlasim, kdyby z mého pohledu jedna z největších mentálních zbraní nebyla celou kariéru Djokova pinkačka, si vem tam stát v předklonu, musíš se soustředit celou dobu protože ten míček poletí 200 a nemůžeš si dovolit přestat být soustředěný a čumět na to, až si někdo po stopadesáty pinkne, ... ti řikám já bych přeskočil síť a sejmul ho smile
Reagovat
Amputace
Ano, tento pohled na věc beru. Takhle se to dá rozhodně vnímat a je to v pořádku. Nemám proti tomu nic. Na druhé straně tenis je do značné míry spojený s rituály, s procesy, které se opakují se železnou pravidelností (změna stran mezi gemy, změna strany v rámci servisu, podávání míčků podavači, otírání se ručníkem atd.) a zrovna Rafa s Novakem si, myslím, ty své rituály (byť otravně dlouhé) nijak nemění, dělají je pořád stejně (nebo Rafa určitě, Novak nevím - jestli jednou pinká s míčkem déle, jednou vůbec atd.), takže si myslím, že soupeř si na to brzy musí zvyknout jako na přirozenou součást toho zápasu. Že to zkrátka není úmyslné rozptylování soupeře, jako to vídáme třeba u Rosola, který, zvláště na přijmu, dělá různé divné pohyby, pobouchává si raketou o kurt apod., aby soupeře vyloženě rozhodil a dělá to s proměňující se intenzitou, nikoli Rafa, který ten svůj rituál udělá před každým servisem úplně stejně bez ohledu na cokoli vnějšího..
Reagovat
FerrariF50
Já si na to třeba nezvykl nikdy a to sedim u televize a uplně mě to vytáčí a třeba podle mě Rogera to musí vytáčet nejvíc a taky si na to kolikrát stěžoval, že to je vrchol. Článků a debat o zdržování Djoka s Rafou bylo už požehnaně, takže na tom sakra něco je. Stěžovalo si na to spoustu hráčů a byl to taky hlavní důvod k tomu, dát alespoň ten časový limit, který stejně využívají do poslední sekundy nebo i tak přetahují.
Reagovat
Amputace
Jj, určitě. Mně to také jako divákovi hodně vadí a vadilo by mi to určitě také jako hráči. Na druhé straně neupřednostňuji ani opačný extrém. Chodím na tenis s kamarádem, který po těžkém míči, kdy jsem běhal ze strany na stranu a zakončil výměnu doběhnutým dropshotem, už - sotva se vydám zpět k základní čáře od sítě - stojí na svém místě a chystá se podávat :D To je také k nas.rání.
Reagovat
FerrariF50
Tak ale hráči mají povinnost se podívat, jestli ten druhý je ready, jinak ani nemůžou podávat, ale když se někdo podívá a podává za "hodinku" tak jako potěš koště fakt ale.
Reagovat
FerrariF50
Jako soupeř tam přece není od toho, aby sledoval, jestli Djok pinkne 25x nebo 27x, soustředěný musí být tak i tak celou dobu jinak by soupeř ještě mohl využívat toho, že by viděl, že soupeř soustředěný není a taky že by toho využíval. Prostě tohle je fakt to co mi na těch dvou vadí, nebýt toho tak dobrý, ale když ti něco vadí extrémně tak to je pak těžký.
Reagovat
Pe3k
Přišel jsi se tady vybrečet, ok. Někdo to dělá po troškách (trololo z Petržalky) a někdo zase naráz (ty).
No synečku jsi tak mimo a v tolika věcech, že jakákoliv diskuze s tebou postrádá smysl. Takže jen pro smích smile
Reagovat
Amputace
Přesto nedokážeš jedinou tu věc jmenovat. Samozřejmě tvá klasika.
Reagovat
Pe3k
Píšeš, že jsme až onanisticky nekritičtí vůči Federerovi.
Já tady Federera kritizuju víc jak měsíc. Psal jsem například, že s tím co hraje by neprošel kvalifikací na Wimbledon.
A to je jen jedna tebou chtěná věc. Bohužel jak jsem pročítal to co píšeš, tak jsi takto mimo ve všem, asi proto jsi fanda Nadala.
Reagovat
Pe3k
Brečíš tady jak největší děcko o tom, že Rafa už nikdy nebude goat.
Mám pro tebe novinku, on jím nikdy nebyl, takže o nic nepřišel. To Roger byl uznán jako goat nejen tenisovou veřejností, odborníky, hráči, ale i samotnou atp. A pokud tedy vezmeme premisu, že je Novak goat, tak to je Federer, který o post přišel, ale přesto brečí tady fanoušci Nadala...
Reagovat
Amputace
Lol. Ty jsi opravdu natvrdlý jako jelito. Ano, hrozně brečím zrovna v článku o Federerovi, který už přes deset let (vyjímaje jednoho roku) není pro Nadala ten hlavní soupeř, nad tím, že Rafa nebude goat.. Vyjadřuji svůj nesouhlas nad neschopností drtivé většiny FFF přijmout skutečnost, že goatem je Djokovičem a současně tento nesouhlas vztahuji ke způsobu argumentace, kterou i nadále obhajují Federera jako goata. Sportovec = umělec je něco, co mě dokáže opravdu naprosto spolehlivě vytočit. Nestavím jedno nad druhé, ale obojí je tak šíleně jiné, že je to opravdu - jak už jsem psal - jako srovnávat porno s uměleckou kinematografií, například.
Reagovat
Pe3k
Ano hrozně brečíš zrovna pod článkem o Federerovi. Ty máš obrovské problémy brát realitu takovou jaké je. Mám pro tebe novinku ty děcko.
že Rafa není, nikdy nebyl a nebude GOAT je nic o proti tomu, co tě v životě ještě potká, tak se prosím tě vzpamatuj, vzmuž se a nebreč nad věcí, která se tě téměř netýká.
Reagovat
Amputace
Ty jsi opravdu úplně mimo. Ani jsi nepochopil, o čem se vlastně bavím, ale budeš mě tady poučovat. Já naopak realitu vidím velice jasně - Djokovič = goat. Ty si budeš na rozdíl od mě i nadále nalhávat, že je Federer estét a umělec a ikona a tím pádem také nejlepší sportovec, přitom tomu tak není.
Reagovat
Pe3k
Ne, já budu nadále fandit Federerovi, protože se mi líbí tenis, jaký hraje. Ty si dál řeš goat debatu smile
Reagovat
Amputace
Ne, omyl, řešil jsem, že se už nějakou dobu pokrytecky tváříte (tebe nevyjímaje), že vám o goat debatu a výsledky vlastně nejde, protože Roger je stejně nej, neboť má nejvíc fanoušků a hraje nejhezčí (nejumělečtější) tenis, přitom si moc dobře vzpomínám na dobu, kdy byl Roger výsledkově vepředu a to jste se tady za jeho výsledky do krve prali. Co se změnilo? Proč dnes neřešíte jeho výsledky, ale ryze jakousi rádoby uměleckou stránku jeho tenisu?

Goat debata je pro mě naopak po letošním RG jasná, tam už není moc co řešit. Bohužel je to tak. Z big3 pro mě ten zdaleka nejméně sympatický hráč bude nakonec goatem. Nedá se nic dělat.
Reagovat
Pe3k
Když je goat debata jasná, tak s tím furt neotravuj smile
Reagovat
Amputace
Aha. Takže srovnávání sportu s uměním ti připadá v pořádku a relevantní?

S tím, že Federer je goat, protože hraje nejpěknější tenis, navzdory většinovému názoru FFF nesouhlasíš?

A onanie není míněna na Federerovy výkony na letošním Wibmledonu, ale na obecné směřování sumarizace jeho kariéry ve stylu - výsledky bude mít sice horší než Djokovič, ale stejně je goat, protože je to vlastně svého druhu tenisový umělec a ikona tenisu.

Zamyšlení a kritika je pak směřována k věčnému propojování umění a sportu (povětšinou právě v souvislosti s Federerem), dvou v základu naprosto diametrálně odlišně zaměřených a orientovaných činností.
Reagovat
Pe3k
Samozřejmě, že srovnání umění a sportu je zcela v pořádku. Jakákoliv činnost, kterou člověk dělá na takové úrovni, že to ostatním připadá (výjmečné, nádherné, estetické atd.) se označuje jako umění a je jedno jestli jde o tenis, nebo lepení modelů vláčků. Za umění se považuje ledasco i moderní umění smile

Jen samotný fakt, že tebe sere, že Federerovou hru někdo považuje za umění ukazuje, že s tebou není něco v pořádku. Já osobně mu začal fandit čistě pro jeho nádhernou hru, k vůli tomu jsem začal sledovat tenis a že je v nějaké goat debatě jsem zjistil až po letech...

Nadala zesměšnil na RG Djokovic, tak proč tady kopeš do Federera a jeho fans? To si jako nemůžeme užívat jeho nádhernou hru.
Reagovat
Amputace
V tom případě si nemáme na toto téma, co říct. Umění (ve smyslu kreativní činnosti, jak je toto slovo běžně chápáno), je schopnost napsat symfonii, napsat román, namalovat obraz, nikoli schopnost pinkat do míčku na druhou stranu sítě, to je sport nalézající svůj základ v soupeření a boje s protivníkem nebo se sebou samým, žádnou duchovní či intelektuální přidanou hodnotu (na rozdíl od umění) to pochopitelně nevytváří, tudíž to tak ani nemůže být vnímáno.

Do Federera nekopu, do jeho fans ano, neb nejsou schopni otevřeně přiznat, že ho Djokovič překonal a zaštiťují to jakousi směšnou uměleckou rovinou, kterou ve skutečnosti tenis vůbec nezprostředkovává. Patikův příklad s malířem, u kterého nezáleží na kvantitě, ale na kvalitě toho, co namaluje, už je v kontextu sportovní diskuze samozřejmě naprosto donebevolajícím úletem. Sport jsou výsledky, neb sport je na rozdíl od umění objektivně měřitelný, potažmo v daleko srozumitelnější míře než jakékoli umění, které je ryze subjektivní záležitostí a nelze jakkoli zobecnit. Tenis jsou fiftýny, sety, tituly, grandslamy, podle toho posuzujeme, jak je kdo dobrý, ne podle toho, jak pěkně pinká.
Reagovat
Amputace
boji*
Reagovat
FerrariF50
Kdyby byla nějaká soutěž, tenisové údery a kdo je dokáže nejlépe zahrát, bylo by to bodováno a nakonec se to zprůměrovalo, prostě beckhand, forehand, S-V, Servis, hra u sítě, voleje a prostě tak nějak co se vídá v tenise, pro mě je Roger na tom nejlíp co jsem v tenise nasledoval.
Reagovat
Amputace
Jenže nic takového se v tenise neměří a v tom je point. Kdyby se to měřilo, hrají určitě jinak i Nadal s Djokovičem a jinými tenisty. Proč by někoho mělo v rámci sportovního zápolení zajímat, že někdo pinká hezčím způsobem než někdo jiný, když to nepřináší takové výsledky? Poukazuji jen na to, že o tomhle v tenise nejde, nebo respektive jde, ale nikoli primárně a nedá se na základě toho ve výsledku posuzovat, jak je kdo dobrý. Když si přečteš dvě knížky, budeš jejich kvalitu srovnávat například na základě toho, která je čtivější, a bude to naprosto relevantní kritérium, protože o to přece mimo jiné v literatuře jde: aby byla čtivá. Ale když uvidíš hrát dva tenisty a styl jednoho ti přijde líbivější než styl druhého, neřekneš přece na základě toho, že je lepším tenistou; to řekneš až na základě toho, kdo vyhraje ten zápas, potažmo kdo toho vyhraje víc v sezóně, v kariéře... Vždyť to je přece snad úplně jasné. Sport a obecně sportovní zápolení je do značné míry determinováno účelností, nejde o estetickou disciplínu.

Respektuji, že Federerův styl se lidem líbí, tak mu fandí. Současně ale tvrdím, že nejde o to primární, o čem je sport a na základě čeho se posuzuje celková kvalita sportovce. Proto nemůže být Djokovič už z logiky věci stavěn za Federera (a to si troufám tvrdit i navzdory tomu, že má stále o jeden GS méně).
Reagovat
FerrariF50
Však dobrý, v pohodě, ... jak jsem psal, ... pro mě je to Roger, vidím to tak, myslím si to, ... ale že si někdo myslí něco jiného mě osobně vůbec nevadí. Pro mě je momentálně třeba důležitější, že se za chvíli staví synovec a dáme si pivko smile
Reagovat
Amputace
smilesmile
Reagovat
FerrariF50
By mě zajímalo, kolik hodin debaty o goatovi už jsem v životě promrhal smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Patika neber vážně. Ten nedokáže porovnat ani Arynu s Angie.
Reagovat
spaniel
Nejuspesnejsi nejspis bude.
Reagovat
Amputace
A to je právě ono. Ve sportu nejúspěšnější = nejlepší. Zvláště když vezmeme v potaz způsob, jakým Djokovič těch úspěchů dosáhl: nedá se u něj vymlouvat na žádné štěstí, nedostatek konkurence, většinu si toho uhrál přes hlavní rivaly... nemá v podstatě v těch stats žádnou slabinu a o to jde, že to zkrátka nelze okecávat způsobem, jakým se dlouho okecával třeba Fedal. Je to naopak vcelku jednoznačné. Udolání Rafy na RG a zkompletování druhého kariérního GS to už naprosto umocnilo.
Reagovat
Usm
Přesně tak, i když Rafa nehrál svůj nejlepší tenis na RG, tak si troufám tvrdit, že by Federer dostal 3-0 a bylo by. A to i zdravý, bez delší pauzy.
Reagovat
peRFect
Nejúspěšnější=nejlepší?Na to jsi přišel jak?Hamilton nikdy nebude vejš než Schumacher?a co takovej Jordan,kterej je statisticky třetí,nebo snad čtvrtej? :)
Tvůj příměr neplatil a neplatí.Výjimkou je snad jen Gretzky o kterém by ale např. FH napsal,že je jednooký mezi slepými,páč hrál v době nulového zaměření na defenzivu?o chytání nemluvě.
Reagovat
Marduch
Motorismus vs. tenis a ještě v různých obdobích. Neblázni.
Reagovat
peRFect
Neblázním.Všichni jsou to ikony svého sportu.A faktem je,že v mnohých sportech není za nejlepšího považován ten nejúspěšnější.
Reagovat
Amputace
Ne? A ve kterém individuálním sportu tomu tak není? Motorismus nepočítej, ten jde opravdu mimo mě. Tam je to navíc z většiny o tom, kdo v čem nebo na čem jezdí, což tu diskuzi dostává ještě do úplně jiných rovin.

Obecně platí, že sport je na rozdíl například od toho umění měřitelný, tudíž sportovci vykazují nějaké jasné a konkrétní výsledky, které se dají poměřovat. Pokud by Djokovič vyhrál kupříkladu 30GS, Federer zůstane tím nejlepším opravdu tak nanejvýš ve vašich srdcích, ale nikdo, kdo má všech pět pohromadě, by ho za lepšího sportovce považovat nemohl. Dimitrov hrál také hezčí tenis než Murray a koho to dnes zajímá? Wawrinka - nejlepší BH na okruhu a koho to zajímá ve srovnání s big3 (dokonce nikdy nebyl brán ani jako člen big4). A takových příkladů prostě najdeš desítky, až stovky.
Reagovat
Amputace
Já beru Federera jako ikonu toho sportu. Když se řekne tenis, je to Federer. Pokud tohle podle tebe znamená být goatem, budiž, je to bezesporu Federer. Pro mě goat znamená hráč, který je nejlepší - ne nejpopulárnější, nejikoničtější, nejmediálnější, nejobdivovanější, ale nejlepší pinkálista s největšími úspěchy a nejúčinnější schopností přetavit své schopnosti v konkrétní výsledky. O čem jiném ten sport jako podle tebe je? Že někdo pěkně pinká? Budiž, všimneš si ho na základě toho, začneš sledovat jeho zápasy, začneš mu fandit a začneš chtít, aby vyhrával, aby byl nejlepší... Nebo myslíš, že to má průměrný sportovní fanoušek nastavené jinak? Myslíš, že Češi čuměli na EURO, protože by se jim líbil fotbal našich? Chtěli úspěch, proto na to čuměli. Sport není literární dílo, po kterém se chce, aby tě duševně obohatilo a od sportovců se neočekává, že tě budou povznášet, očekává se, že tě budou bavit hrou, která bude mít za následek úspěchy. A úspěchy se zábavou jsou v přímé úměře, naopak sportovci, kteří vynikají atraktivní hrou nevedoucí k žádným památnějším úspěchům, bývají vnímáni spíše jako rarita a zpestření, než jako sportovci, kteří by měli potenciál vstoupit do dějin daného sportu (z tenistů mě napadá třeba Dustin Brown). Když úspěchy nejsou, lidi podstatně méně baví i ten sport/sportovec. Když zahrál ve finále Liverpool proti Tottenhamu tužku, ale přesto po 13ti letech urval titul z LM, myslíš si, že to jeho fanoušky nebavilo, že si říkali - ty vole, radši kdyby prohráli, ale hráli "poetry in a motion", na tohle se nedalo dívat... Sport má zkrátka úplně jiné základní motivace a ideály než, řekněme, krásu předváděné hry - ta může být samozřejmě příjemnou součástí a rozhodně vítaným aspektem, ale v žádném případě nejde o atribut, na jehož základě by se dala posuzovat celková sportovcova kvalita.
Reagovat
George_Renel
Nechceš to vydat knižně?
Reagovat
Amputace
A ten Jordan mi zavání hodně těžkou nostalgií. Jako mnohými už poměrně dlouho za nejlepšího považován není ani navzdory své ikoničnosti a to vím, aniž bych basketbal kdovíjak sledoval. Maradonna nebo Pelé také nejsou lepší než Ronaldo s Messim, ale někteří se k nim stále nostalgicky odvolávají. Za padesát let, až někdo vyhraje robocop stylem 40GS, se ti na ikoničnost Federera a krásu jeho hry každý vykašle, stejně jako dnes málokdo připomíná výjimečnost Lavera. Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly. Sportovní výsledky a výkony nejsou nesmrtelné a na rozdíl od umění, které může přinášet věčné a de facto nesmrtelné myšlenky, velice rychle stárnou. Determinující je vždy ten nejvyšší úspěch - překonávány nebudou statistiky a rekordy toho druhého (který se tobě osobně může zdát větší legendou či ikonou), ale vždy toho prvního. A Djokovič jednoznačně směřuje k tomu, aby se stal takovou metou v tenisu.
Reagovat
peRFect
Pokud píšeš ke mně,tak mě přestaň paušalizovat.Já jsem zde nepsal,že Fed je goat kvůli hernímu stylu.Takže 3/4 tvýho rektálního výplachu jsi psal zbytečně.Fakt,že ikony sportu - tedy Goati jsou nezřídka,spíše tedy často ti,kteří nejsou nejúspěšnější,je prostě fakt.A je uplně jedno,jaké sporty sleduješ,či nesleduješ.Vyjma mnou uvedeného bych mohl dále vypsat např. box, americký fotbal a baseball.Zmiňoval jsem původně spíše globální sporty,které se hrají na většině kontinentů a proto jsou více na očích.Jediné s čím s tebou souhlasím je,že goatství je ovlivněno dobou.Logicky,za padesát let bude horko těžko většina obdivovat Novaka.Budou tu jiní hrdinové,nebudeme tu my.Každopádně zcela nepopiratelný fakt je,že Fed je ztělesnění tenisu,největší keho propagátor (ne tím,že by mu hlásal slávu,ale tím že je) a tenisová ikona.Nic na tom nezmění ani to,že ho Novak o 1-2-3 tituly překoná.Novak není oblíbený.Částečně si za to nemůže,protože trh byl v jeho nástupu rozebrán,ale ze stále zvětšující se části za to může svým přičiněním a chováním,což dále podtrhuje jeho famílie.Tenista je to samozřejmě výtečný,to je jasné každému.
Reagovat
Amputace
Ty píšeš, že často nejsou goatové ti nejúspěšnější. To je úplný arcinesmysl. Jen namátkou: fotbal (Ronaldo, Messi), sprint (Bolt), plavání (Phelps), hokej (Gretzky - brána: Hašek, Brodeur), golf (Woods). Všichni tito sportovci (nejsem si jistý jen Woodsem, jestli ho už někdo nepřekonal..) jsou bráni za goaty a zároveň mají nejlepší (někteří dost jednoznačně) čísla. A takových podle mě bude mnohem víc ještě i v méně prestižních sportech. S tím, že často tomu tak není, prostě nesouhlasím.

Takový Ali pro box určitě není nějaký neoddiskutovatelný goat (předpokládám, že jsi měl s tím boxem na mysli Aliho). Byl dost kontroverzní, navíc politicky angažovaná osobnost a navíc nemá čísla. Spíš bych řekl určitý mezník toho sportu než jeho jasný goat. To samé ten Jordan už podle mě za jasného goata dávno považován není. Schummacher... no nevím, vzhledem k tomu, jaký to byl zákeřák. Popularita na jedné straně ano, ale zároveň obrovská kontroverze na druhé - a to vnímám jako člověk, který F1 vůbec nesleduje... Nevím no, u příkladů některých sportů, který jsi uvedl, se o tom dá minimálně diskutovat. Zatímco výsledky vážně neokecáš.

Že je Federer goatem na základě tvých kritérií klidně beru. Bude za něj považován ještě dlouho i většinou veřejnosti - jak píšeš: bez ohledu na to, jestli Djokovič vyhraje o 2-3 GS víc. Ale my, co tenis sledujeme a nevnímáme jej jen zkreslenou mediální optikou, ale skutečně se díváme na ty samotné zápasy a sledujeme vývoj kariér těch hráčů, musíme vědět, že Federer prostě nejlepší není. Byť já osobně bych byl skutečně tisíckrát radši, aby i v těch číslech skončil první on a ne Djokovič.
Reagovat
Amputace
Jinak ještě bych dodal, že pokud tedy bereme goata na základě těch tvých kritérií, což já nemám problém uznat, má Federer oproti i jiným tebou jmenovaným sportům a jejich "goatům" velikou výhodu v tom, že za sebou nemá žádnou kontroverzi, žádnou pochybnou kauzu, skandál či cokoli v tomto smyslu. A ještě poslední věc: já se původně vymezil vlastně jen proti tomu spojování sportu a umění. Protože zatímco v umění jde skutečně primárně o kvalitu, ve sportu se vždy musí kvalita promítnout i do kvantity, jinak cokoli jako nějaké goatství vůbec nelze ani řešit.
Reagovat
Marduch
Kdy přesně došlo k tomu zpomalení?
Reagovat
smazaný uživatel
Prvykrat v roku 2000 a potom 2002, cize Federer vyhral na tradičnej tráve 0 Wimbledonov.

Uz len upresnim, ze povrchy sa strasne spomalili a zuniverzálnili, len pre Nadala s Djokovicom, kedze ostatní hraci su stále absolutne neschopni byt konkurencieschopní aj na RG/W zároven.
Reagovat
peRFect
Fedovi fandím někdy od roku 2000.V té době mě oslovil jeho tenis,pojetí a krása hry.Úspěchy a nesmrtelná čísla došly až poté.Kvůli jeho tenisu jej ale sleduji nyní.
Reagovat
peRFect
*i nyní
Reagovat
Amputace
Jo, to beru. Mě jen fascinuje, jak po více než deseti letech nekonečných hádek o goata, kdy Federer byl po většinu té doby v jasném vedení před všemi ostatními, většina FFF úplně obrátila a najednou tvrdí, že goat vůbec není o úspěších a stats, ale o ikoničnosti a tenisové kráse. To mi, promiň, připadá hrozně směšné a pokrytecké. Já Djokoviče někdy od roku 2010 upřímně nemám rád (a bylo období, kdy jsem byl čistokrevný jeho hater, který ho nemohl vůbec vystát), a přesto jsem schopen v tuto chvíli přiznat, že nejlepší je on. To Petřík, spaniel a spol. v životě neudělají.
Reagovat
peRFect
Vidíš a já jsem tu vždy psal,že Goat je pro mě největší což je tedy i překlad a význam,ne nejúspěšnější.Být ikona sportu je prostě věhlas.Být ikona individuální sportu je extravěhlas.Částečně těm co zmiňuješ rozumím.Jsem stará škola,estetika - chceš li provedení- jsou pro mě důležité.U Rogera to mám a potkalo se to i s efektivitou.Novak je extraefektivní,ale jeho tenis je jak Arkanoid.
Reagovat
Pe3k
To je ale ubrečený post. Na to ti kapesníček nestačí smile Federer se po dvou letech vrátil na okruh v jakž takž formě a už od rána tu brečí kozoroh jak je to nefér a teď ty tady brečíš jak se opovažují RF fans ocenit estetickou až uměleckou kvalitu Federerovy hry. Stejně jako kolega trollhand jsi jen pro smích.
Reagovat
Amputace
Pro smích je spíš ta vaše až onanistická nekritičnost vůči Rogerovi, která s každým vyhraným kolem je méně a méně snesitelná. Protože umění opravdu zbožňuji, nezdráhal bych se říct, že je celým mým životem, takže tyhle mimózní příměry mě pochopitelně dokážou nadzvednout. Klidně si tady onanujte nad krásou jeho tenisu, nad tím, že úspěchy jsou putna, hlavně, že hraje pěknej tenis (podobně jako namátkou třeba Gulbis), ale srovnávat ho s umělci je prostě mimo mísu.

A já alespoň přiznám, že Rafova prohra na RG mě dost zasáhla a jsem na jejím základě schopen uznat, že Rafa už nefiguruje v goat diskuzi. Něco takového bys ty sám stran Rogera v životě neudělal - ty to tady radši budeš okecávat tím, jakej je to vlastně umělec a že výsledky jsou až druhořadé v porovnání s tím, že hraje pěkný tenis a je všeobecně oblíbený. Ale že jednoznačným goatem je po tom triumfu na RG už jednoznačně Djokovič, prostě s čistou myslí nikdy nepřiznáš. Takže zrovna ty se do mě vůbec nenavážej.
Reagovat
FerrariF50
Kdyby Djok nebyl pinkálek celou kariéru a tím úmyslně nedeptal soupeře (že se potřebuje koncentrovat třiceti pinknutím ať si klidně vysvětluje komu che), tak ho klidně jako Goata uznám, ale takhle nikdy. Opravdu by mě zajímalo, jak by dopadli včechny jeho matche, kdyby nebyly ovlivněny pinkáním. Samozřejmě že většina asi stejně, ale vsadil bych krk, že některé a třeba i ty hodně důležité to ovlivnilo.
Reagovat
Amputace
No a co? Je to sport. Jde v první řadě o výsledky. Není to umělecké dílo, ve kterém jde v první řadě o úplně jiné kvality, které mají nezřídka kdy i širší společenský přesah.
Reagovat
FerrariF50
Já se snažím holt celý svůj život chovat férově, opravdu se snažím a tudíž mě férové jednání připadá v pořádku. To že se 2 ze tří nejlepších tenistů z mého hlediska férově na kurtu nechovají mě prostě v pořádku nepřipadá ani maličko a tudíž i když uznávám jejich kvality, fandit bych jim nikdy nemohl.
Reagovat
Amputace
Jako tím, že pinkají a nehrají S-V je jejich chování neférové, nebo jak to myslíš? Marně nacházím nějakou souvislost s tvým předchozím příspěvkem..
Reagovat
FerrariF50
Myslím pinkání na servisu o zem míčkem a Rafův rituálek. Přečti si to znovu, myslel jsem, že je to z toho jasné.
Reagovat
Amputace
Aha, tak to v tom případě ano. Přeskočil jsem před tím tu závorku, sorry.
Reagovat
Usm
jo tak třeba Djokovic se snaží o to, aby hráči níže postavení v žebříčku dostali více peněz a to třeba zbožňovaný sobecký maestro odmítnul,

To, že se chová Djokovic na kurtě jak rapl je prostě tím, že on se "zbláznit" potřebuje, aby podal TOP výkon. Nedovedu si představit, že by vyhrál 19GS s kamenným xichtem jako Federer. Ale to ještě neznamená, že Djokovic je fracek a Federer pan gentleman, když v civilu je to pomalu opačně
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je v tejto chvili super favorit na zisk GS rekordu. Ale tým favoritom je prvykrat v historii, doteraz nim bol Nadal, Djokovic mal navyse sám problém vyhravat GS mimo Melbourne.

Rafa prehral SF RG s Novakom. Ale títo dvaja sa budú na konci posudzovať aj tak v celku na základe 15-20r. časovej osi.

Bude z nej jasné, ze Nadal bol výrazne lepší v prvej časti kariéry, Djokovič lepší v záverečnej časti kariéry.

Djokovic porazil Nadala v QF a SF RG, naopak Nadal zvládol dve GS hardové finále s Djokovicom. Djokovic nikdy neprehral dve hardové finále mimo Nadala, Nadal nenasiel dvojnásobneho premozitela na RG, mimo Djokovica. Obaja si na GS natierali na chlieb Federera.

Chcem tym povedat, ze akakolvek vyhra/prehra na GS sa v konecnom dosledku stratí v celku, nech sa dnes javí akokolvek rozhodujúco.

Rafa musi vyhrat pár GS, ak chce byt goatom, on sám ale musi chciet. A vyzera to tak, ze momentálne ani nechce.

Táto sezóna je jasná, uvidime co prinesie 2022.
Reagovat
peRFect
Jakých pár GS by měl vyhrát?Myslím jaké majory konkrétně a proč?O 39-40letým Rogerovi se ví,že jakžtakž by mohl udělat W díky mnoha aspektům.Že by si 36ti letý Rafa vyběhal Paříž?No nevim.Tricky los na US může dojít,ale na betonu je výrazně více ranařů.Proto bych rád věděl,z čeho predikuješ těch pár GS.Čistě analyticky.
Reagovat
smazaný uživatel
Najvacsie šance ma na RG, vyhral posledné 4 z 5 ročníkov. Takze rozhodne by som ho neodpisoval. V Melbourne hra rovnako dobre ako v NY, ale ma tam dlhodobo smolu na okolnosti.

Ak sa Djokovic dotiahne na 20GS, Nadal musi logicky pridat nejake GS, ak sa chce na konci smiat on. Ale favorit je dnes Djokovic, má asi aj vacsi interes o GS rekord.
Reagovat
turista
Velké uznání Federerovi za postup do ČF a za předvedený tenis. Na kurtu stíhá, údery píšou, málo UE. Aktuálně už je pln maě konkurenceschopný.
Reagovat
turista
Oprava: plně
Reagovat
Marduch
Presne tak. Klobouk dole. 40 let, po pauze. Malý zázrak.
Reagovat
Usm
No je pravda, že u těch hráčů, které potkal, je ostuda, že nejsou schopni dedka dostat v zápase na 3,5h+ natož ho porazit. Nedovedu si představit, že by Federer zvládnul s Djokovicem hrát až do stavu 12-12 v pátým setu jako v roce 2019:))
Reagovat
turista
To asi ne. Ale na výhru turnaje 250,500 i 1000 na hardu už by jeho výkonnost asi stačila.
Reagovat
Pe3k
Nebýt Djokovice mohl by vyhrát i Wimbledon.
Reagovat
Usm
Pozor, na hardu to bude mít výrazně těžší, tam ne next gen o dost silnější jak na trávě. Tam ho už Thiem začal porážet a myslím si, že Medveděv a Tsitsipas ho dají taky
Reagovat
peRFect
Udělat ve finále supertb za stavu 12:12 byl organizační zločin,který Fedovi zápas pravděpodobně prohrál (pominu-li 2 MB na servise).
Reagovat
Usm
Máš pocit, že kdyby se hrálo dál, tak by dřív fyzicky odpadl Djokovič než Federer?;)
Reagovat
peRFect
Vycházím z faktů,zejména pak počtu brejků v zápase.Tedy můžeme tomu říkat pocit,ale z mého pohledu opodstatněný.
Reagovat
FerrariF50
Taky souhlasim, ale babrat se v tom po dvou letech k čemu ? Tohle prostě byl Rogerův match, měl to pevně ve svých rukou a Djoko byl ve všech ohledech horším hráčem, holt to Roger strašně posral, to nejdůležitějsí co měl nezvládl a že možnost neměl jednu ale v průběhu zápasu vícero, prohrané TB, MP, měl v pohodě formu na to, dát Djoka ve třech a né to nakonec v pěti prosrat. Holt ale takový je tenis
Reagovat
spaniel
Nebyl by to sport, kdyby se obcas takove veci nestavaly. Nebylo by se na co divat. Ten kdo by v F1 vedl par kol pred koncem by dojel vzdy prvni, ve fotbale by nebyl gol v nastaveni a tak. Proste se stalo. 9x z 10 by to nejspis dopodaval, co uz.
Reagovat
FerrariF50
Však jasně že, máš recht.
Reagovat
smazaný uživatel
Len Federerovi sa to nestalo 1/10 :D

Ale chápem, že to potrebuješ zlahčit, bolí to :)
Reagovat
Usm
jsem zvědavý, jak by Roger měl zápas ve svých rukou třeba v Bělehradě, kde by proti němu bylo těžce nepřátelský publikum, jako bývá ve Wimbledonu proti Djokovicovi
Reagovat
Amputace
Ale zase tak nepřátelské publikum to nebylo... Na US to bývá pro Djokoviče mnohem horší. Navíc Djokovičovi v rámci big3 zápasů sice skoro nikdy nefandí většina stadionu, ale zase tam skoro pokaždé má skupinu několika stovek Srbů, kteří obyčejně spolehlivě přeřvávají všechny ostatní.
Reagovat
Nola
mne su vase GOAT debaty uplne volne, ale ako si prisiel na to, ze Novakovi fandia iba Srbi? Je to tym, ze maju so sebou srbske zastavy? skus navstivit trebars jeho soc. siete..... naopak niektori Srbi fandia prave Fedexovi, alebo Rafovi... samozrejme nikdy nebude oblubeny ako ti dvaja a on a jeho fanuskovia su s tym davno zmiereni.... pochadza z vychodnej Europy a nikdy sa mu nedostane uznania, aj ked to tu mnohi popieraju a tvaria sa, ze rasova nadradenost v tenise ludi zo zapadu neexistuje, kludne si chodte svoje, aj vy ste iba vychodoeruopania, presne ako Djokovic
Reagovat
Amputace
A zase písnička o jeho původu... Co se týče toho fandění přímo na stadionu: ano, vycházím z toho, že mají srbské vlajky, obličeje pomalované srbskými barvami, mezi výměnami často skandují, vyřvávají, chovají se velice hlučně, a to přitom stačí, aby jich bylo pár desítek. Bývají to takové ty skupinky spíše jednotlivců, kteří však dokážou udělat velkou atmosféru a podpořit svého hráče v kontrastu spíše s konzervativní většinou diváků. U nás měl podobný "fanclub" jednu dobu Berdych, pamatuji si něco takového i u australských tenistů nebo teď Tsitsipase.
Reagovat
Kozoroh
Vůči Medvědovi se organizátoři zachovali nefér, měli dohrávku jeho zápasu přesunout včera na centrální kurt, po skončení Federerova zápasu zbývaly +/- 2 hodiny. Proč tak neučinili? Že by proto, aby Medvěd byl zavlečen do pětiseťáku a byl unavený proti Rogerovi ve čtvrtfinále? Tohle zavání nadržováním a zvýhodňováním Federera před ostatními tenisty. Už skutečnost, že Medveděv, světová dvojka, nebyl ve svých prvních čtyřech zápasech zařazen na centrální kurt, zpochybňuje spravedlivé zacházení s tenisty, které přitom Wimbledon konkrétně má ukotveno v pravidlech.
Reagovat
annah
Ale po Federerovi hrála na centru ještě Raducanu s Tomljanovičovou, ne?
Reagovat
Kozoroh
Ty dvě byly na kurtu č. 1.
Reagovat
paddy
Turnaj má pravidla. Třeba nelze přesunout rozehraný zápas ve stejný den na jiný kurt. Stalo se to někdy nebo nikdy?

Není to regulérní. Třeba nelze přesunout diváky, protože by to vyvolalo chaos. I kdyby to šlo, pak by se zápas odehrál bez diváků, protože ti by odešli po Rogerovi, protože se čekalo na vývoj počasí.

Medvěd nebude hrát 2 zápasy za den, ani celý zápas ve volném dni. Nemá to vliv.
Reagovat
Kozoroh
To jsem se domníval rovněž, že ve Wimbledonu se zápasy nepřesouvají na jiný dvorec, než na kterém byly zahájeny, ale dozvěděl jsem se, že v roce 2015 přesunuli zápas Simona a Monfilse z jedničky na Centr.

https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Wimbledon_Championships_%E2%80%93_Day-by-day_summaries#Day_6_(4_July)
Reagovat
paddy
To může být jen možnost, nikoli povinnost.

Nevíme, kdy hráče poslali domů. Federer končil 19:50 UK time a nikdo nevěděl, zda se jeho zápas neprotáhne na 5 setů. To bylo cca hodinu před setměním, kdy už museli vědět, že kvůli dešti se hrát nebude. Třeba se jich ptali a Medvěd radši šel domů se vyspat.
Reagovat
Vlk-v-trave
Medved a spanek, toz tam to je zichr... myslim, ze jsi to rozlouskl.
Reagovat
Mira17
Ve Wimbledonu se nechodi dohravat na centr kurt rozehraty zapas prakticky nikdy protoze by se kurt znicil vic a ten musi byt v dobrem stavu az do nedele proto se tam hraji max tri zapasy za den Federera z toho urcite nehan prece nemuze za vsechny problemy
Reagovat
Kozoroh
Předloni v sobotu se na Centru hrály 4 zápasy v řadě. Podobných příkladů z minulosti ti mohu najít hafo.

https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Wimbledon_Championships_%E2%80%93_Day-by-day_summaries#Day_6_(6_July)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček? smile
Reagovat
Kozoroh
Řeší se to na Talk Tennisu i na MTF, ale to ty jistě víš. Jako zamysli se, je vůči světové dvojce nedůstojné umisťovat ji furt mimo centrální kurt. Za dobu, co sleduji tenis, si nepamatuji situaci, kdy světovou dvojku pernamentně umisťovali organizátoři mimo centrální kurt. Ale to bylo proto, že na 2. místě býval Fedalovič nebo Murray.

Tímto vzneseným tématem ale nechci útočit na Federera. Problém je jinde, v sudých dnech, kdy hrál Fedex, byly na Centru dva ženské zápasy ze tří. Důvod, proč tomu tak je evidentně ten, aby se turnaj vyhnul obviněním ze sexismu. Svou roli též hraje snaha Britů zavděčit se Amíkům, proto na Centr tlačili Gauffovou. Bohužel na tuhle zvrácenou plánovací politiku doplácí Medveděv a to je to, co se mi nelíbí. Vedlejším důsledkem je zvýhodnění Feda.
Reagovat
dappe
Hrozné kecy :) Je to určitě malá nevýhoda, musí dnes oba hráči absolvovat zápasovou přípravu a nebudou mít volný den. Fyzicky se to ale na nich neprojeví, navíc to nemůžeš brát obecně za nevýhodu. Jsou hráči, kterým to může naopak vyhovovat. A to nejdůležitější, v jaké je Federer výhodě? 40 na krku, návrat po dvou operacích, pokud ho tady ta slavná nextgen pustí do finále, tak to asi zhruba podtrhne její zoufalost.
Reagovat
Kozoroh
Nevíme, jak dlouho bude muset Medvěd s Hubertem zápolit, třeba Medvěda čeká náročný pátý set. Jisté je, čím déle bude muset vítěz zápasu na kurtu strávit, v tím větší nevýhodě pak bude vůči Rogerovi. Přitom se ten zápas mohl včera dohrát pod střechou a vítěz si mohl dnes chystat taktiku proti Maestrovi ze Švýcarska.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jak narocny 5. set, doufam, ze to bude ze strany Huberta svizna 20. minutovka :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
a přidal bych k tomu ten kapesníček, protože kdyby ten kozoroží proud slz dopadl na centr, tak už tam letos nic neodehrajousmile
Reagovat
Pe3k
Že se jedná o zvrácenou politiku, tak s tím souhlasím. Že Medvěděv by zasloužil hrát na cetru taky, ale na druhou stranu je mi to fuck, většinou ho nesleduju. Pokud vím tak je to Plíšková co brečí ať jí dají na centr, ne Danil.
Fakt, že to tady od rána řešíš znamená, že máš strach z možného střetnutí GOATA s Netovicem a právem. Můžeš se sice bít do hrudi jako Novak, že je psychicky odolný atd., ale faktem zůstává, že vítězství ve Wimbledonu 2019 bylo díky velkému štěstí a každý viděl, že byl Roger lepším hráčem...Tím ovšem Novakovi výhru neberu ani nesnižuju, jen jsem chtěl podotknout to podstatné. Letos je sice DjoKovid velký favorit, ale třeba už nebude mít tolik štěstí.
Reagovat
peRFect
Buďme upřímní,Novak má letos neskutečnou sezónu.Porazit jej ve finále GS by bylo rovno malému zázraku.
Reagovat
Kozoroh
Strach ze střetnutí No1eho s Fedexem ve finále nemám. Když No1e prohraje, tak se mu rekord vzdálí a bude muset vyhrát víc grandslamů, aby na něj dosáhl. Ale i postup Medvěda turnajem není pro mě jako fanouška No1eho výhodný, protože může Djokera svrhnout z 1. místa, pokud vyhraje Wimbledon nebo dosáhne finále a No1e v něm nebude. Přesto se v této věci Medvěda zastávám, protože tvrdím, že mu organizátoři Wimbledonu měli projevit větší respekt a uznání. Např. pořadatelé RG (které jsem v jiných věcech hodně kritizoval) Medvěda v prvních čtyřech kolech 2x umístili na kurt Philipa Chatriera. Přitom na RG do letoška nevyhrál žádný zápas.
Reagovat
Pe3k
ok.
Reagovat
turista
Kdyby Nole tady vyhucel tak mu nezbyde nic jiného než potřetí vyhrát na RG. Je to v jeho možnostech.
Reagovat
peRFect
Medveděv na trávě ve W nikdy nic neuhrál.Že je světová dvojka je jen díky kumulaci finále a vyhraných turnajů M1000 a 500.Nechápu,proč by jeho zápas měli přesouvat na centr,když jej přerušili dříve,než dohrál Fed.To je pitomost ze který sis vykonspiroval zvýhodňování.Tak zas nohama na zem,užívej si dominance svého koně a nesnaž se podkopávat druhé.Je to trapné.
Reagovat
Kozoroh
Na RG Medveděv do letoška též nic nepředvedl, ba co hůř, ani nevyhrál zápas, přesto ho v 1. a 2. kole umístili na Chatriera. Takže když může RG, proč ne Wimbledon?!?
Reagovat
Marduch
Wimbledon se holt cítí privilegovaný dělat si ten turnaj po svým. Nic nového.
Reagovat
Pe3k
Jak se opovažují si řídit svůj turnaj podle svého?
Reagovat
Amputace
Kde jsi byl s těmito kecy, když Francouzi posunuli RG o týden?
Reagovat
Pe3k
Tady.
Reagovat
Vlk-v-trave
No koukam, ty mas taky uz dost :D
Reagovat
gigin
Organizátoři Wimbledonu čtou pravidelně TP. Tady se jasně řeklo, že Medvěd je šmatlák a hráč jen jednoho povrchu. Na základě toho je jejich zacházení s takovými pažitovými lůzry jasným a logickým rozhodnutím.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A označení pažitový lúzr je smilesmile
Reagovat
paddy
Podobnou nervozitu jsem cítil nedávno u Nadalovců smile

Medvěda zničí 0,5-1,5 setu místo tréninku?
Reagovat
ipko
Daniil by si centr kurt na Wimbledone mal zaslúžiť svojimi výsledkami z predošlých ročníkov a dve tretie kolá pred tohtoročným osemfinále ti príde dosť?smile
Reagovat
Kozoroh
Jo tak mi vysvětli, proč Gauffová byla 3x za sebou na Centru. Když tam mohla být ona, proč ne Medvěd (který narozdíl od ní dosáhl dvou GS finále)?
Reagovat
paddy
Všichni se tam nevejdou, je to jen 6 zápasů denně. Roli hraje komerční potenciál.
Reagovat
ipko
hovorím o výsledkoch na Wimbledone a nie na iných grandslamoch.. Gauffová ako 15-ročná pred dvomi rokmi spôsobila v Londýne ošiaľ, keď vyradila Venus a dokráčala až do osemfinále, pre mňa obdivuhodný výkonsmile
Reagovat
peRFect
Že napíšeš tak ubrečenou hloupost bych od tebe nečekal.
Reagovat
Denis92
Suhlasim, ze to neni uplne spravodlive voci Medvedevovi, ale nie je prvy ani posledny, ktory svoj zapas odohrava na druhy den.

V case odkladu nemohli tusit, ako dlho bude trvat zapas Federera, kedze sa prerusil v 1.sete za stavu 5-5.
Za dalsie, zrejme kvoli okolnostiam (covid protocol) nechceli nechat hracov cakat extremne dlho v satni.
Dalsia vec, chcu nechat trave co najvacsi "odpocinok" resp hrat na CC co najmenej, kedze zrovna tento rok su dost problemy a hra sa vela zapasov pod strechov skrz zle pocasie, co povrchu moc neprispieva.
A v neposlednom rade, ako bolo spomenute, Medvedev neni taka hviezda (najma vo Wimbledone), aby sa mu organizatori prisposobovali.
Reagovat
Denis92
*strechou
Reagovat
steve79
Uz jen tri soupeři.
Reagovat
steve79
Uz jen tri soupeři.
Reagovat
annah
A ten případný poslední opět nehratelný. :-)
Reagovat
SwissMaestro
Djokovičovi bych zařídi pozitivní test na covid, pro jistotu :D
Reagovat
steve79
To mas pravdu. Ja bych pral zapas s Medvedevem. Medvedev je v poslednim roce nejlepsi na rychlych kurtech. Kdyz nepocitam finale s Djokovičem.9
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden vo W, jeden na USO a jeden pri au revoir zápase v Bazileji.
Reagovat
dappe
Podle tebe neměl postoupit do druhého týdne Wimbledonu, Norrie s ním měl pozametat kurt, mělo to být smutné a nedůstojné loučení apod.

Realita? Po návratu zatím neprohrál na GS zápas, 7 zápasů = 7 výher.
Reagovat
peRFect
Víš jak,eFHáčko tankuje,že 40ti letý dědo hraje ve W stále lépe,než je dlouhodobý průměr Rafy na tomto turnaji.To se mu nehodí do hejtovacích scénářů.Forehand je takovej Robert Kiyosaki,ten taky jede jak kafemlejnek,že bude krize?a čas od času to logicky vyjde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Az na par okamihov s Manarinom som nevidel ziadny Federerov zápas :)

Je jasne, ze turnaj nevyhra, ale baví ma, ze citite šancu :)
Reagovat
peRFect
Ako sám hovoríš,loptička je gulatá :-)
Reagovat
Marduch
Jj, ty odsudky byly tak na úrovni Pe3kasmile
Reagovat
Marduch
myslím tím jeho hejterstvi směrem k Rafovi.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Denis92
Ale na ten Bazilej si budeme musiet pockat do 2022. Osobne si myslim, ze to je prave turnaj, kde to bude chciet ukoncit, pokial to zdravotny stav a ine okolnosti dovolia.
Reagovat
peRFect
Ještě jsi nezkousl jak byl Rafa posledně bit?Chápu,on evidentně také ne.
Reagovat
turista
Myslím že už to je za ním a Rafa pracuje na tom jak zatopit soupeřům na amerických hardech.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ano, no nevyhral RG piatykrát po sebe.

Co by Federer dal, aby vyhral aspon jeden W z piatich :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist