Federer je ve třetím kole, Štěpánek vykročil k postupu dobře

27. 6. 2012, 22:19
Aktuality 45
Bez větších problémů uspěl jeden z favoritů mužské dvouhry Švýcar Roger Federer. Na centrkurtu hladce zdolal Itala Fabia Fogniniho 6-1 6-3 a 6-2. Do třetího kola má nakročeno také Radek Štěpánek. Český reprezentant vede nad Bejaminem Beckerem.
Roger Federer

Roger Federer si cestu do třetího kola nekomplikoval, zápas s Fogninim ovládl už za hodinu a 16 minut. Třicetiletý Federer je nyní dvě výhry od 850. vítězství v kariéře (192 porážek). Švýcar v dnešním zápase zahrál 35 winnerů a 13 es. Úctyhodnou statistiku měl Federer také ve hře na síti - 21/23. "Podával jsem dnes velmi dobře," řekl Federer. "Soupeři to budou mít proti mě težké, pokud budu takhle podávat," dodal.

Poprvé v kariéře si zahraje Juan Monaco třetí kolo grandslamu ve Wimbledonu. Turnajová patnáctka si poradila s Jeremym Chardym za dvě hodiny a 33 minut. Soupeřem Monaca bude ve třetím kole Srb Viktor Troicki.

Dnešní dohrávku zvládl Milos Raonic. Kanaďan po pár minutách dovršil vítězství načaté ve včerejším dni. Po vítězství 6-4 6-4 6-4 nad Kolumbijcem Giraldem se může Raonic připravit na druhé kolo, ve kterém bude jeho soupeřem Sam Querrey.

Radek Štěpánek vstup do druhého kola zvládl. Český reprezentant vyhrál první set nad Němcem Beckerem 6-2. V sadě druhé Štěpánek prohrává 5-6, ale v zítřejší dohrávce půjde na podání. Zápas byl pro tmu přerušen krátce po desáté hodině.

Výsledky - Wimbledon - muži (tráva, dotace 16,06 milionu liber):

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (7-Šp.) - Brown (Něm.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:4, Raonic (21-Kan.) - Giraldo (Kol.) 6:4, 6:4, 6:4, Melzer (Rak.) - Wawrinka (25-Švýc.) 3:6, 7:6 (7:2), 2:6, 6:4, 8:6, Roddick (30-USA) - Baker (Brit.) 7:6 (7:1), 6:4, 7:5, Kubot (Pol.) - Ito (Jap.) 7:6 (8:6), 6:3, 6:3, Phau (Něm.) - Odesnik (USA) 6:3, 3:6, 6:7 (3:7), 6:3, 6:4, Karlovič (Chorv.) - Sela (Izr.) 6:4, 6:4, 7:6 (7:5).

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Harrison (USA) 6:4, 6:4, 6:4, Federer (3-Švýc.) - Fognini (It.) 6:1, 6:3, 6:2, Tipsarevič (8-Srb.) - Sweeting (USA) 5:7, 7:5, 6:4, 6:2, Almagro (12-Šp.) - Rufin (Fr.) 6:2, 5:7, 6:2, 6:4, Monaco (15-Arg.) - Chardy (Fr.) 6:2, 3:6, 6:3, 7:6 (7:3), Gasquet (18-Fr.) - Bemelmans (Belg.) 6:3, 6:4, 6:4, Južnyj (26-Rus.) - Cervantes (Šp.) 6:1, 6:3, 6:4, Benneteau (29-Fr.) - Russell (USA) 7:6 (7:4), 2:6, 6:4, 7:5, Mayer (31-Něm.) - Petzschner (Něm.) 3:6, 3:6, 6:4, 6:2, 6:4, Troicki (Srb.) - Kližan (SR) 6:4, 4:6, 5:7, 7:6 (7:3), 6:4, Istomin (Uzb.) - Andrejev (Rus.) 6:3, 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, Janowicz (Pol.) - Gulbis (Lot.) 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), 9:7.

Čtyřhra - 1. kolo:
Kukuškin, Rosol (Kaz./ČR) - Fleming, Hutchins (13-Brit.) 3:6, 4:6, 6:2, 7:6 (7:5), 6:3.

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je fakt, ze Fognini vzdycky vytah uder z rise snu a pak to 5x zazdil, ale bylo to i Rogerovou hrou, moc mu toho nedovolil, zkusene si to pohlidal a 90% prvniho servisu je krasny cislo, uvidime dal, jeho forma jeste poroste:) Roger forever
Reagovat
Pe3k
Roger Federer vs Fabio Fognini Wimbledon 2012 HD

http://www.youtube.com/watch?v=J6D0yAL757A&feature=g-all-u
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom teda, když jsou citace často jedinou pasáží článků, které čtenáři čtou, tak alespoň tam by bylo vhodné mít mě/mně v pořádku :)
Reagovat
Stan_Borowitz
je to poslední, co by mi na té "citaci" vadilo. To už je jen taková třešnička na dortu...
Reagovat
Padme
Ti co ho nemají rádi, do něj budou kopat, ať řekne cokoli. A my ostatní si dáme kurz angličtiny a budeme si to překládat sami :)
Reagovat
a.magerova
Přesně jak píšeš, prostě: " Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde !!!"
Reagovat
smazaný uživatel
Jéé :))))) egoista se zas projevil, hrůza hrůza, stydíme se za něj -.-
Reagovat
Vojtiik
Co ten Gulbis, mel nekdo koule a sledoval to? ja ted prisel domu a koukal ze vykapal.. podrobnosti?:)
Reagovat
Stan_Borowitz
No to taky zírám, to je ale lempl. Jednou zahraje jak Bůh proti hráči z Top 10 a podruhý vypadne s nějakým zbloudilým divákem...
Reagovat
smazaný uživatel
Přitom Gulbis zas podával jak ďábel dal snad 40 es a procento prvního servisu měl taky slušný.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že zápas Dimitrov-Baghdatis je až na kurtu č. 12, jedničku nebo dvojku by to zasloužilo. Na centru to bude tři vycvičení, Serena, Andy a Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
žadny cvičení nebudou Karlovič zacvičí s Murraym
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to už jsi psal několikrát a když jsem ti napsal, že jke to naprostá hovadina, tak si pak držel hubu. Napíšeš kec a nejsi schopný si ho ani obhájit. Karlovič nemá proti Murraymu šanci, nemá jedinou zbraň.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si prohlašoval, že vypadne už s Davyděnkem.
Reagovat
Padme
Od 18h - to má Nadal do 23h čas Lukáše utahat... nebo Lukáš Nadala? :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
možná tam byla ještě jiná otázka, kdy se k tomu vyjadřoval, ale v záznamu z TK na Youtube říká Federer: "Dnes jsem podával velmi dobře a když podávám takhle dobře, tak to proti mně mají soupeři těžké". Což trochu mění význam, že...
Reagovat
a.magerova
No tak to velmi výrazně mění význam....... !!!
Reagovat
Sonja
Fakt??:-D
Reagovat
smazaný uživatel
To ano,bez debaty..
Reagovat
Heather_Fedex
to byla ironie, ze??
Reagovat
Stan_Borowitz
"...obviously, on a grass court, it's hard to get into the match, when you are down and I was serving well and, you know, you don't get many chances throuhout the set, maybe, against me, when I'm serving well like that... blablabla, ... you know, that's grass court tennis."
Reagovat
a.magerova
Dnes mě nevytočíš, mám dobrou náladu....
Sjednala jsem si rande s titem :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže pokud tam někde neřekl ještě něco jiného, co nebylo v záznamu na Youtube, tak to, co píše pan Robenek, považuju za hodně tvůrčí překlad...
Reagovat
Sonja
Stan: Super, žes to sem dal v originále:-)...

a.magerova: já se tě nesnažím vytočit, jen prostě nevidím žádný rozdíl:-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
tomu ještě předchází "....i thought he tried it very hard, to be quite honest, obviously..." Čili on nehovoří o tom, co bude v dalších zápasech s jinými soupeři, mluví o tomto konkrétním zápase. Tu extrapolaci si tam vyfantazírovali novináři.

Ještě pořád nevidíš rozdíl?
Reagovat
Stan_Borowitz
"... upřímně si myslím, že se hodně snažil, ale je jasné, že na trávě je těžké dostat se do zápasu, když prohráváte, a já jsem dobře podával a během setu se asi nedostanete k mnoha šancím, když podávám takhle dobře ... blablabla ... to je prostě tenis na trávě." Položená otázka tam chybí, ale asi není těžké si ji domyslet.
Reagovat
Sonja
Ta pasáž o podání je ale řečena obecně, nevztahuje se k tomu konkrétnímu zápasu...prostě říká, že když takhle dobře podává, je to proti němu pro soupeře těžké. Proto to z mého pohledu nemění význam; když to takhle obecně řekne, platí to do budoucnosti stejně jako do minulosti nebo přítomnosti:-D, ale nechme to bejt:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, nemá smysl se v tom pitvat, tohle je malichernost Ale stejně by vznikalo daleko méně nedorozumění, kdyby novináři citovali přesně to, co kdo řekne, a nepsali to, co si myslí, že řekl, nebo dokonce to, co by podle nich měl říct... a to může jít o vážné věci. Myslím, že se tomu říká profesionalita a poctivý přístup k práci.
Reagovat
Sonja
Tak v tom se shodneme:-)
Reagovat
gigin
Nole, Janko, Vik, Ana :-) Bojana :-( Tito !!!!!! Sonja :-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Božana je pěkná holka, ale nemůžu jí fandit, protože její řvaní (občas se uklidní a výjimečně neřve) je téměř na úrovni těch dvou ruských uječených trapek.
Reagovat
gigin
Dneska ale moc neřvala teda ... nepřišlo mi .. díval ses ?
Reagovat
Sonja
Sonje se dneska dařilo no:-)))
Reagovat
tito
Hele mně se ten zápas líbil. Nole to měl samosebou pod kontrolou ale Ryan mi udělal svou hrou radost. A kdyby vyhrál ve druhém tu brejkbolovou tahanici v šestém gemu, možná by i set získal.
Reagovat
gigin
Ano, máš pravdu. Přesně jsi to popsal. Však já nerýpu. Jen jsem si tak na tebe vpomněl. V pohodě :-)) Rožérek ti ale vyhrál, tak můžeš být spokojený .. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl, těžko ale jen tak změní návyky.
Víš co bude legrace? Až jednou zavedou měření hlučnosti, tak se prý trestání za řvaní má týkat jen nastupujících hráček, které teprve začínají kariéru.
Takže až se potká Marfuša s nějakou hlučnější, tak tahle nestydatá kreatura bude řvát bez omezení a její mladé soupeřce budou brát body za hluk nižší úrovně.
Reagovat
gigin
:-O Každý začátek je těžký. Ale až takhle ??!!! Neuvěřitelné !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Cudujem sa ako malo staci Rogerovi k sebadovere..Vzhladom na to,ze dva roky nevyhral GS by som bol vo vyhlaseniach opatrnejsi..Ale suhlasim,ze superi typu Ramos a Fognini to budu mat s nim tazke..

Prekvapivo hladko postupil aj Djokovic..76% prvy servis,to si nemoze udrzat dufam..
Reagovat
dappe
"Soupeři to budou mít proti mě težké, pokud budu takhle podávat" - Líběj se mi tyhle jeho komentáře, vždycky jednou, dvěma větama vysvětlí co a jak :D V dobách, kdy kraloval měl ještě lepší věci, celkově i každá jeho tiskovka je celkem zážitek, inteligentní a vždy se toho dost dozvíš od něj. Žádnej defenzivní přístup a přehnaná skromnost.

Jinak ke hře, hraje zatím výborně, veliký rozdíl naproti RG. Důležitý to bude ale potvrdit v těžších zápasech. V dalším kole Benneteau nemusí být úplně jednoduchý zápas, uvidíme
Reagovat
a.magerova
Nejen pro Padme :-))
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+Championships+Wimbledon+2012+jaXCZMvxTvKl.jpg
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+Championships+Wimbledon+2012+W1MZCjvqmZRl.jpg
Reagovat
Padme
Jeee ;) Má novýho kámoše :))
Reagovat
Padme
Nikdy jsem nechtěla být princezna, ale když vidím, že bych si pak mohla popovídat s Rogerkem... :))
Reagovat
Sonja
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná fotka s princem atd.
Jak jsou všichni z Rogera odvaření..:-D I to něco dokazuje:-D
Rogre je prostě best!!! :-))
Reagovat
Padme
Chudák Murray... měli by obdivovat taky jeho:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist