Federer porazil Shapovalova a je v rekordním 50. finále turnajů Masters

30. 3. 2019, 07:37
Aktuality 189
ATP MIAMI - Ve finále letošního turnaje Masters 1000 v Miami se střetnou vítězové posledních dvou ročníků. Domácí obhájce titulu John Isner vyzve trojnásobného šampiona Švýcara Rogera Federera, který si v prvním vzájemném zápase poradil s kanadským mladíkem Denisem Shapovalovem a postoupil do rekordního 50. finále turnaje Masters.
R. Federer a D. Shapovalov (© AFP)

Roger Federer si během března zahraje finále už na třetím turnaji. Po triumfu v Dubaji, kde jako teprve druhý v historii získal 100. titul, a neúspěchu v Indian Wells, kde nečekaně nestačil na Dominica Thiema, je popáté v kariéře ve finále na Masters v Miami.

Sedmatřicetiletý Švýcar hned na začátku turnaje prohrál set s Radu Albotem, od té chvíli ale pokračuje bez zaváhání. V semifinále zvládl první vzájemný duel s o osmnáct let mladším Denisem Shapovalovem, kanadskému talentu nedaroval ani jeden servis a po 73 minutách zvítězil 6-2 6-4.

V prvním setu si Federer v každém gamu na returnu vypracoval minimálně jeden brejkbol, dva ze sedmi využil, na podání ztratil jen čtyři míčky a ujal se vedení. V úvodu druhé sady švýcarský favorit odvrátil za stavu 0-1 dva brejkboly, vzápětí udeřil rozhodujícím brejkem, z posledních 17 výměn po svém servisu prohrál jen jednu a dokráčel za bezproblémovým postupem.

"Bylo to fajn. Hrál jsem dobře, musel jsem. Protože když necháte Denise hrát, dokáže vás dostat do potíží," uvedl Federer.



Shapovalov před zápasem uvedl, že se na utkání se svým idolem těšil celý život. Příliš dlouho si ho však neužil. "Je to neskutečné stát na kurtu proti němu. Samozřejmě jsem se snažil nemyslet na to, že je na druhé straně Roger, a hrát nejlépe, jak umím. Odvedl výbornou práci, hrál skvěle. Nedokázal jsem se mu vyrovnat. Pokusím se z toho poučit a jít dál," řekl 23. hráč světa po utkání s vítězem dvaceti grandslamů.

Šampion z let 2005, 2006 a 2017 Federer si jako první zahraje na turnajích Masters už 50. finále. Usilovat v něm bude o 28. titul, úspěšnější jsou jen Rafael Nadal (33) a Novak Djokovič (32).

Federerovým finálovým soupeřem bude domácí obhájce titulu John Isner (h2h 6-2), který v prvním semifinále porazil rovněž kanadského teenagera Felixe Augera-Aliassimeho a do finále prošel bez ztráty setu. Devět z deseti setů vyhrál v tie-breaku.

"Tyhle servismany rád sleduju, jestli trefují eso každý druhou, nebo třetí výměnu. Pro mě je to vzrušující, protože je to jako penaltový rostřel v tenisu. Já budu v neděli brankář a budu se snažit být co nejlepší. Pokusím se vrátit co nejvíce míčků zpátky do kurtu," plánuje Federer.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.314.875 dolarů
páteční výsledky (29. 03. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (4-Švýc.) - Shapovalov (20-Kan.) 6-2 6-4
Isner (7-USA) - Auger-Aliassime (Kan.) 7-6(3) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

189
Přidat komentář
peRFect
stream na finale?
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/9DAvntoJzGo
Reagovat
smazaný uživatel
Mama mi hovorí, že doktor ma chcel zabiť už pri pôrode,
že taký prípad aký som já nachádzaju málo kde.
Reagovat
Pe3k
Tak alespoň tady si důležitý, jako minoritní fanda Můry.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, jsem člověk, co se z nudy a absence normálního života, vyžívá v přijebaném chování na internetu.
Reagovat
Pe3k
Sice nvm jak to myslíš, ale odpovím ti tohle: nejsi tu sám.
Reagovat
Pe3k
https://my.mail.ru/mail/www.kunal.panwar/video/32/630.html
Reagovat
Pe3k
Kvalitní mimo YouTube sestřih, pro Mahycka jak dělaný.
Reagovat
kada.tom
Super turnaj, vydařená obhajoba a zase další zápis do historie :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas tam co zas predvadzal? :D
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/XLuTQfGDbeM
Reagovat
Patik
Ak Roger nepremení druhé finále po sebe budem nahnevaný..Ak ho premení tak Indian Wells sa odpúšťa..no zamrzí že mohol mať opäť Sunshine Duuble..každopádne..aj v 38 rokoch dokazuje že je najlepším tenistom na svete..čo je v istom zmysle smutné že hráč v jeho rokoch vládne na okruhu..snáď mi tieto slová Nole odpustí.
Reagovat
Mayo
Zase si mimo, najlepsi tenista na svete je Srb.
Reagovat
Patik
Ak pozeráš len na umiestnenie v rebríčku a H2H čísla tak súhlasím s tebou.
Reagovat
Kozoroh
Maykova slova potvrzuje výsledek posledních tři GS turnajů.
Reagovat
Pe3k
Na RG Nol3 vyhoří, jsi na to připraven?
Reagovat
Patik
Aj keď Nole vyhrá ďalšie tri grandslamy po sebe nikdy nebude lepším tenistom..aspoň premňa nie..tá tenisová inteligencia..variabilita..prevedenie rôznych úderov viacero rôznych techník ..hra nad hlavou a na sieti..drivevoleje half voleje z akejkoľvek strany improvizácia tweenre..a veľa iného nato sa Novak nechytá..áno je to mašina stvorená víťaziť..ale nieje najlepším tenistom..ale to je len môj názor.
Reagovat
Kozoroh
No1e má jiné přednosti - jeho return a obouruční backhand jsou hodnoceny jako jedny z nejlepších v historii; má úžasnou schopnost předvídavosti, tj. vystihnout záměry soupeře, je nejlepší v přesměrování směru míče, jeho flexibilita mu umožnuje zahrát winner nebo útočný úder z krkolomných pozic. Teď jsi ohromený Fedem v Miami, ale vzpomeň si na Ultron mód, který Djoker ukázal v SF/F letošního AO. To byl dokonalý výkon od Novaka.
Reagovat
spaniel
I kdyz bych vzal ten uplne nejlepsi vykon Novaka, porad je to jen baseline strojovna. Zadna magie, zadny wow moment. A v kazdem zapase je par momentu, kdy musi zahrat volej nebo smec a predvede neskutecnou traparnu, kdy se smichy zakuckam.
Reagovat
Kozoroh
No1eho magií je jeho flexibilita:
https://youtu.be/VUiBA7ivzCU
Reagovat
Franky
je to pan ale ja som ohybnejsi...
Reagovat
Patik
Nie to neni tým ohromením..aj keď samozrejme som ohromený ako dokáže držať krok a byť na vysokej úrovni v jeho veku..no Federer bol vždy variabilitou a tou inteligenciou nápaditosťou kreativitou niekde inde..halfvoleje a klamanie pohľadom..SABR a rôzne tieto veci..aj to sú dôvody prečo priťahuje najviac divákov na štadión..samozrejme Noleho som vždy obdivoval ako dokáže ešte z roštepu zatlačiť súpera do defenzívy..jeho elasticitu a obranu..backhand má vynikajúci po čiare aj krížom ale s Rogerom tento úder ťažko porovnávať lebo nehrajú obaja jednoručný alebo obojručný..čo sa čítania hry týka to sú skúsenosti dlhoročné tam nevidím nejaké vačšie rozdiely.. Roger maluje údermi na plátno..a Novak to je olej valce kĺby ventily hriadeľe ..jeho tenis je jednoduchý navrhnutý nato aby víťazil nezáleží mu natom či je to pekné na oko.
Reagovat
Ondra979
tak s timto souhlasim, ale ciste vysledkove je aktualne porad lepsi Novak..
Reagovat
Kozoroh
Píšeš to tak ultimativně, jako by ses vrátil z budoucnosti :D
Jestli chceš vědět, pokud Novak senzačně prohraje v 1.-2. kole a já zalezu do díry, tak ne. Postnu sem své vyjádření.
Reagovat
Pe3k
Nikdy jsem nechtěl, abys zalezal do díry... Spousta fans Djoka je po těch všech jeho úspěších mimo realitu a čekají, že všechno vyhraje a poníží, jak Nadala ve finále letošního AO. Z vrcholu jen jen jedna cesta a to směrem dolů. Uvidíme jaká bude letošní antuková sezóna a pak rozeberem jeho šance na zisk RG a bezcenného Nole slamu ;p
Reagovat
Marduch
Pe3iku nekakej si potristaseste do pusy, kteri Nole fans krome turisty tu vyhlasuji nadvladu na příštích GS? Cekam.. Ale tvemu "dopredualibismusu" rozumím, pro gloryhuntera nejtezsiho kalibru by byl zisk 2GS rivala na každém major podniku tezko zkousnutelnym bonbonkem. Ale aj taky je tento šport;)
Reagovat
Pe3k
Jsi mimo.
Reagovat
Patik
Djokovič ovládne RG..ani Rafa ho nezastaví.
Reagovat
Mayo
Nepozerám ani na rebríček ani na H2H. Pozerám nato najdôležitejšie, tituly.
Reagovat
Ondra979
tak to opravdu nevidis objektivne. JE to samozrejme Novak i pres vybuch v USA. Proste GS berou, ale aktualne ma Roger lepsi formu, bohuzel to neprodal na GS, ale treba to jeste letos napravi :)
Reagovat
steve79
Roger je nejlepsi hrac historie. V temer 38 letech hraje uzasne.
Reagovat
a.magerova
https://thumbs.gfycat.com/MildSpitefulGroundbeetle-size_restricted.gif
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, Paťo...Ty si ozaj také prosté Slováčisko..

Ako moze vladnut okruhu hrac, o ktorom sme rok nepočuli?..Prave neopak, triumf v Miami len nepriamo ukáze, v com bol problém minuly rok, ze Fed nevyhrával...A to bol ten ze Masters si rozdelili Nadal s Djokovicom, prípadne Federer zakopol este o kolo skor, alebo s inym kvalitnym hracom. V Miami sa okolnosti proste opat raz stastne zisli. Raduj sa, a nemudruj.
Reagovat
Fazzzy3
Lebo Franky ty si genius :D :D :D :D: D :D :D :D
Reagovat
Fazzzy3
Humor ťa očividne neopúšťa že Franky :)
Reagovat
Franky
uz asi nie...doplo mu ze sme dvaja a teraz mu je asi trapne to vytahovat
Reagovat
Lukyi
Jojo, Federer se s Nadalem nestřetl v minulé sezoně ani jednou, ale ten důvod nevyhrávání turnajů u Rogera byl samozřejmě Španěl :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, tie tituly v MC, Barce, v Ríme ci V Parizi by dnes mali iného drzitela :)
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka je pro děti
Reagovat
mahycek
Jestli někdo fandí Trumpovi, taky dobře. Obamovi ?? Co uělal?
A Zemanovi ? Kdo by byl lepší při loňských volbách ????
Nikdo, jetě , že to tak dopadlo. Vždyť by to byl výsměch,
kdyby někdo z těch protikandidátů byl prezidentem.
Reagovat
Fandina
Zeman byl profláklý politik, ale český volič je hloupý.
Reagovat
Marduch
Zalezi, kdo to rika..
Reagovat
Fandina
Přímo o hloupých se nemluví, ale jinak volební průzkum. Méně vzdělání lide. Já také říkám, že lidi s malým rozhledem a spíš ti, kteří jsou méně samostatnými.
Reagovat
Marduch
Ano, lidi z velkých mest, nejvíce profitujici z hospodářské konjunktury. Ruzove brýle v casech hojnosti, uplne přirozený model.
Reagovat
Fandina
Ono jde i o afery, které za dobu svého působení vyplynuly na povrch. Nejde jen o to, jak se komu doří, kolik si vydělá, ale o to, že někoho, kdo se zapojil do tolika afer dovede český volič zvolit. A pak nadává na politiky.
Reagovat
FulnekUltras
plus jako "bonus" pro Slováky ještě "nezávislá" odpadková "aktivistka" a předplacená ficka ušáků, nápadně stejná jako celý kapitalismus - navenek "korektní" maska slušnosti a hezounký xicht, uvnitř bezohledná kolaborantská špina, jejíž pravou roli v podpoře "strategických zájmů" USA v Evropě se nevědomí voliči teprve dozvědí, anebo to ani nebudou vnímat - vždyť si většinou vystačí s přeleštěným ajfounem a dráty v palici, případně falešným pocitem "intelektuální nadřazenosti" nad starým, sprostým a neschopným póvlem... při tom volební účast sotva 42% mluví za vše... vlastizrádný pravičácký ksindl se teď může jen modlit, aby tato letargie a nevíra ve skutečnou změnu přetrvala ve většině slovenské společnosti co nejdéle
Reagovat
Fandina
S tebou o politice nemá cenu diskutovat. Většina tvého slovníku jsou urážky a nadávky a fráze a s takovým člověkem nemá cenu diskutovat. Akorád se mi zvedá žaludek.
Reagovat
Fandina
Nejde vůbec o obsah, ale o styl mluvy. Navíc lživý.
Reagovat
smazaný uživatel
tí "hlupy" volici by boli naozaj hlupy,len vtedy ak by volili opacne ako chcu,len aby ich tí "nehlupy" za hlupych nepovazovali,kazdy ma svoj vlastny rebricek hodnôt
Reagovat
Fandina
Přesně si to vyjádřil, proto mohu říci, že jsou hloupý, protože každý máme svůj žebříček hodnot. A podle toho volíme.
Reagovat
Ondra979
vysmech bohuzel je, ze Zeman se stal prezidentem kvuli spinave kampani, do ktere pritekly smaozrejme Ruske penize, tedy je castecne agentem cizi mocnosti a splaci jim svuj dluh. Tohle je fakt a kdo to popira, tak bud ma v hlave vymeteno, nebo je spoluzdradcem se Zemanem. Takze odpoved je jasne, skoro kdokoli by byl lepsi
Reagovat
Marduch
Ano, pritekly peníze z Ruska a dokonce bych řekl, ze nejen z Ruska. Ale to nutne nemusí znamenat, ze Zeman predstavuje ryzi zlo a nejaky pan "kdesevzaltusevzal" Drahos alias antizeman bude automaticky ten nejspravnejsi kandidat v casech Evropskou unii vnucovaneho kratkozrakeho neoliberalismu.
Reagovat
Ondra979
no myslim, ze Drahos by byl lepsi, prestoze to nebyl muj favorit. Ale doufam, ze pristi nas prezident bude PAvel Fischer a nasmeruje nas zpatky tam, kam patrime..Zeman je proste hroznej a nema tam co delat
Reagovat
Padme
Já myslím, že i to vyloučení Václava Klause jr. z ODS je signál, že tady těch do svého ega zahleděných politiků má velká část lidí plné zuby. Neznamená to, že občas nemají v něčem pravdu. Ale forma, kterou to podávají, je otřesná.
Reagovat
Ondra979
jo, ja osbone jsem byl prekvapen, ze ho nevyloucili uz po podpore Jakla do senatu. No ale ted to jeste vygradovalo a pro ODS je dobre, ze se od Klausu odstrihla, prislo mi, jako by to stranu chteli bud ovladnout, nebo privest k zaniku..a ted uz se jim to nepovede. Klaus jr. je soliter a provokater, podle me nema na to vest vlastni uspesnou stranu, spis se nekam zase prifarit, ale je otazka, kde ho budou chtit. Mozna zkusi kandidaturu na prezidenta, ale verim, ze neuspeje..ODS ale jeste ceka hodne prace, ale doufam, ze jde dobrym smerem.
Reagovat
Padme
Nejsem jejich volič, ale pokud budou ve všech stranách normální lidi, tak se třeba konečně něco hne k lepšímu.
Reagovat
Fandina
Ale ve všech stranách jsou i normální lidi. Za komunisty nemluvím, ani nějaké extremisty, to neznám, ale myslím si že všude je to nějak podobné, jsou tam normální lidi. To, že dělají chyby, je stejné, jako když někdo udělá chybu doma, v práci, zaměstnání. Chyby jsou a budou, ale představa, že politické strany naplní nějací bohové, kteří mávnou hůlkou a všechno se vyřeší nebo opačně, že jsou tam jen lidi hloupí, kterým jde jen o sebe. Tak to prostě není. Je to průřez společností.
Reagovat
Padme
Je to přesně jak píšeš. Bohužel velká část národa postrádá kritické myšlení a kdo má nejlepší marketing tomu teď velí, bez ohledu na to, jak šílené věci je kvůli tomu schopen udělat.
Reagovat
FulnekUltras
twl Fandi - "chyby" a za 30 let bilion mínus - že se nestydíš
Reagovat
Fandina
Nemá smysl na tebe reagovat.
Reagovat
turista
Myslím, že ODS se nemůže změnit stejně jako komáři. Udělat z koule krychli není možné.
Reagovat
hippos
Proč furt potřebujete někam patřit?
Reagovat
FulnekUltras
stádo slonů má větší sociální inteligenci a empatii než tahle maloměšťácká banda
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak. A nejvíc mě baví, jak jsou všichni z USA vlhcí antizemani podělaní z Ruska. Ba dokonce mnozí žijí v tuplovaně paranoidní představě, že od nich opačné názory na netu jsou odkudsi z východu placený trolling, který "je třeba monitorovat". No - u nás se prorežimních fízlů mezi lidským odpadem našlo vždycky dost. ;-)))))

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tajny-boj-s-trolly-na-internetu-proc-cesti-elfove-skryvaji-svou-identitu-69325?dop-ab-variant=2&seq-no=1&source=hp
Reagovat
Fandina
A pochopil si vůbec smysl toho článku? Píše se tam o tom, že jsou lidi, kteří na internetu hájí zájmy Ruska. Proč Ruska? Proč ne USA?
Reagovat
FulnekUltras
Protože už mají ušáků plné zuby - stejně jako celá Evropa.
Reagovat
spaniel
Tak to jsi na tom hur nez jsem myslel. Kdyz delas zadarmo neco, za co ostatni berou :D
Reagovat
Fandina
V článku se píše, že ruští trollové na internetu šíří dezinformace. Elevové je odhlují a jsou v utajení, protože se Ruska bojí. Vůbec nejde o to, že někdo má plné zuby USA, ale o to, že Rusko používá trolly k šíření dezinformací.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli hraješ tak, jak píšeš...
Reagovat
FulnekUltras
Buďme rádi, že na umělecké frontě bojují i normální lidi. Převlékací přizdisráči ať se dál poníženě klaní Veškrnové s Kocábem.
Reagovat
Kojinho
Přizdisráčská je ta Tvoje vzývaná ideologie, která je založena na oslavě průměrnosti, neodpouštěním úspěchu a likvidace každého s jiným politickým názorem.
Reagovat
Pe3k
Takže je komunista?
Reagovat
Kojinho
Ano, je.
Reagovat
FulnekUltras
cmrnd
Reagovat
Pe3k
wtf
Reagovat
Kozoroh
Na Talk Tennis jsem narazil na novou přezdívku 1111 - TrumpBot :D
Reagovat
SwissMaestro
Nedávno jsem se v rámci anglické konverzace sešel s jednou australankou, tenisoou fanynkou, a ta tvrdila, že Isnera nesnáší za podporu Trumpa. Takže tomu tak opravdu je, jo? :) Mně osobně to tedy nevadí, ale je to zajímavé :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to tak, ale to mne osobne nevadi, nech si kazdy voli koho chce. co mne vadi, ze ma za trenera typka co doma mlatil zenu, na halloweena zmlatil jej priatela(50 ran) a isner sa ho zastaval. ako je to? penizky kazia charakter? :)
Reagovat
Pe3k
Co bys chtěla po někom se jménem Justin. Izzy se ho zastal bo sou kámoši roky.
Reagovat
SwissMaestro
Jojo, to je odporný. Naštěstí jsem si nikde nevšiml, že by se ho Isner zastával. Když to píšeš tak tomu tak asi bude...to by bylo nepěkné :(
Reagovat
Kozoroh
Nejen Izzy, Sandgren rovněž podporuje Trumpa. Na netu kolují informace, že i Querrey fandí Trumpovi, ale nemám to potvrzené jeho přímým vyjádřením.
U nás je to podobné - Štěpánek a Kvitová mají Zemana v oblibě.
Reagovat
Pe3k
Trump je taky nejlepší prezident co USA mají za x desetiletí.
Reagovat
spaniel
Nejlepsi lidr minimalne od faraonu! Holt preci jen stavba plotu se na pyramidy nechyta :D
Reagovat
Pe3k
Z toho co jsi napsal soudím, že o politice USA víš jen to, co jsi slyšel v show Johna Olivera (community). Zed chce trump a většina občanů USA, proto, aby ochránila a vytvořila hranici s mexikem, kde denně ilegálně projdou tisíce lidí jenž jsou většinou drogoví dealeři a násilníci (přečti si statistiku kolik z nich je během toho procesu znásilněno a zabito). Že chce Trump ochránit občany USA a tím i všechny legální cizince je ti k smíchu? Co čekat od někoho kdo tvrdí, že Havel byl dobrý prezident...
Reagovat
smazaný uživatel
Clovek, ktory bol najdalej v Krkonoších v škole prírode a cely zitov stravil v Ostrave, vie ako to funguje na mexicko-americkej hranici.

Panenku :)
Reagovat
Pe3k
Nejdále jsem byl v Petržalce :D

Btw. Zajímám se o politické dění v USA, takže narozdíl od tebe o tom něco vím...
Reagovat
Davor1
Áno, niekoľko tisíc kilometrov dlhý plot na hranici za brutálne miliardy je úplne ideálnym riešením tohto problému :D Vidím, že nie si len odborník na ranára Medvedeva, ale aj na mexicko-americkú hranicu :D
Reagovat
Pe3k
Ano s medvědem jsem se spletl a taky jsem to ihned poté uznal...
Jak bys to vyřešil ty? Nijak. Bohužel je zeď nejlepší varianta. Každý stát musí mít své jasně dané a hlídané hranice.
Reagovat
Davor1
Podľa teba sú náklady na ten plot (cca 30 miliárd dolárov) primerané miere efektivity, akou by sa znížil prítok drog a nelegálnych migrantov do krajiny?
Reagovat
Pe3k
Ne, ale je to bohužel jediné, reálně proveditelné řešení tamní situace.
Reagovat
spaniel
V USA jsem byl tolikrat, ze uz me to nudi (porad dokola asi 5 mest). Mam odtud spoustu kamaradu a znamych. Naprosta vetsina z nich republikani. Uz jen tento tvuj argument ukazuje, ze jsi nejisty.

To co pises o Trumpovi je spis zbozne prani. Stavba plotu je samozrejme naprosta pitomost vzhledem k nakladum (navic suma o ktere celou kampan vykladal, byla tak 10x nizsi nez realita).
Tvrdit, ze muze za nizkou zamestnanost je hodne odvazne. V podstate v celem zapadnim svete ted padaji rekordy nizke nezamestnanosti. Pripisovat mu to je mimo. Deje se to i na Slovensku, kde vladne jedna strana uz skoro 10 let. Prvni tri vykladali ze za nic nemuzou, protoze krize a ted zas ze rust zaridili oni :D Tvrdil ze vypusti bazinu ve Washingtonu. Neudelal v tom nic, naopak, je hlubsi nez byla. Napada vsechny spojence, bratrickuje se s diktatory. Vojensko-prumyslovy komplex se ma porad stejne dobre. Netvrdim, ze nedela i dibre kroky. Ano a dokonce mnohem vic nez jsem cekal. Urcite lepsi nez Obama. Ale nedelej z nej supermana.
Reagovat
Davor1
Presne to som chcel k tej nezamestnanosti napísať. Aj na Slovensku sú rekordné čísla napriek tomu, že tu roky vládne ficobanda, ktorá zamestnávateľom podkopáva nohy ako sa len dá a podmienky rok čo rok len zhoršuje...
Reagovat
Ondra979
ano, u nas je to podobne. Tato vlada neudelala pro rozvoj hospodarstvi zhola nic - ma jen velkou klika na hospodarsky rust, ktery uspesne prosustrovava, a uz je v podstate konec konjunktury, takze to brzo pocitime. Prosta na Buresovo vladnuti tato zeme jiste dojede - viz silena byrokracie, zaklekavani, EET a KH, plundrovani poli a spodnich vod kvuli repce a podpore biopaliv atd atd.
Reagovat
spaniel
Tak hlavni je, ze oni ani nemaji co udelat. Nemaji na nicem pozitivnim zasluhu. Muzou jen min skodit. Vzdy me vytaci do ruda, kdyz placaji jak neco dokazali. Nebo ze neco zaplatili.
Reagovat
Ondra979
nj, to me taky..ale urcite by neco pozitivniho udelat mohli, ale ted je to opravdu neskutecna bida - je to megapopulisticky zavod o to, kdo dokaze uplatit vice potencialnich volicu a hlavne to pak lepe prodat, coz samozrejme Babis umi, ale to je tak jedine. Vetsina jeho volicu jsou zavisli na statu, takze pak musi obrat ty, co ten cely cirkus zivi..prostehnus
Reagovat
Davor1
Je strašne smutné, že v roku 2019 je stále väčšina populácie na tom mentálne tak biedne, že vďaka tomu tu majú príležitosť vládnuť strany a ľudia, ako to vidíme nie len na Slovensku a v Česku, ale prakticky vo väčšine vyspelých krajín. Životný štandard sa vďaka technologickému pokroku síce stále zlepšuje, ale ľudia si vôbec neuvedomujú, že nebyť populistických vlád, ktoré prežierajú a drancujú neskutočné zdroje, tak by ten rast a kvalita života mohla byť ešte na ďaleko vyššej úrovni.
Reagovat
FulnekUltras
až by sa možno aj priblížila socializmu
Reagovat
Fandina
Kdyby byl funkční, nekrachlo by to.
Reagovat
FulnekUltras
kdyby nebylo naivního Gorbačova a zaprodaného Ševarnadzeho - plus nekonečné konzumní blbosti stáda
Reagovat
Fandina
To může říci jen blb.
Reagovat
FulnekUltras
a přímý pamětník
Reagovat
Marduch
Úplně nevim, jak to mate na Slováči, ale v CR se aktualne v posledních volbach lepsi premier nez Bureš nenabizel. Lide si fakt nepreji Spojené staty Evropsko-arabské. Populismus nepopulismus.
Reagovat
smazaný uživatel
novu prezidentku sme si zvolili pretoze je reprezentativna,hoci nazory ma na 3,14cu,ak by bol v druhom kole napr.Harabin,bola by to ovela vacsia show,takto to bolo takmer jedno,preto sme to v podstate odignorovali-volebna ucast priblizne 41,8%
Reagovat
spaniel
Harabin, ti jebe?
Reagovat
smazaný uživatel
preco?,skoncil treti,ostatny nemali sancu sa dostat dalej,toto bolo take nudne druhe kolo,ze som ho vôbec nesledoval,to vase pred rokom bolo ovela lepsie,hlavne Drahos ma prekvapil,myslel som ze bude nudny,ale pobavil ma viackrat:-)))
Reagovat
spaniel
To neni tenis. Radeji nuda nez spatny vysledek.
Reagovat
Fazzzy3
+1
Reagovat
smazaný uživatel
preco by som sa nebavil,ved pravomoci maju viacmenej reprezentativne,o nic nejde,teda momentalne az na Kisku,ten sa hodil do klidu-prinajhorsom dostane amnestiu,pri parlamentnych sa uz tak nebavim,tam to je skôr horor:-P
Reagovat
hippos
von ten spaniel bude hroznej suchar
Reagovat
spaniel
Kdyz se chces bavit, bez do cirkusu nebo si kup medvidka myvala.
Reagovat
Tuttovka
Podporovat člověka, který si myslí, že může osahavat ženu, protože je bohatý, bych asi fakt nemohl. To vůbec nemluvím o spoustě dalších levot, které udělal. Trvat si na postavení zdi jak malý kluk a vyvolat tak ekon- omické potíže celé administrativě může jenom opravdový lídr. Ale jedná lídra ze skupiny Erdogana, Orbána atp, jenž rozhodují zcela bez politického konsensu.
Reagovat
Pe3k
Ježíš to jsou ale hloupé kecy. Brainwashed by media. Osahavat ženy mužů i já a to jsem chudý. Soudit člověka podle x let staré nahrávky, kdy se bavil s chlapama o tom, jak chytl ženu za ...Poslechni si někdy obyčejné chlapy, jak mezi sebou mluví o sexu a o ženách...Co si kdokoliv dělá v soukromí je čistě jeho věc a já soudím politika dle toho co v politice udělal a Trump během 1 roku dal do pořádku co Obama za 8 let natropil. V současné době je v USA nejmenší nezaměstnanost v historii, jen díky Trumpove administrativě. Zatímco Hilary chtěla celosvětové konflikty a války Trump zajel do Sev Koreje a dohodl příměří s Kimem a taky uklidnil situaci po studené válce s Ruskem (s putinem).
Reagovat
Tuttovka
Ty jsi koukám specialista na ekonomii. Můžou za to jenom opatření Trumpovi administrativy :)? Takže celosvětová hospodářská konjunktura v tom nehraje roli :)? Myslím si, že nemám vymytý mozek. Jenom hodnotím člověka jako celek, což by měl dělat každý. Já prostě nesnáším lidi, kteří si myslí, že pro svůj politický cíl musí obětovat vše na úkor ostatních, protože politika je o konsensu a jednání napříč politickým spektrem. A to jsem volič pravice, jenž je dost vyhraněný proti rozšiřování sociálního státu. Pocházím z relativně zajištěné rodiny a mám vysokoškolské vzdělání. Problém je, že tenhle člověk se za pravicové ideály spíše schovává, než aby je skutečně prosazoval. Ale on mě fakt nemůže přesvědčit, abych mu věřil nějaké ušlechtilé cíle, když se k lidem (ženám, státním zaměstnancům, jiným politikům, novinářům) chová jak k hnoji.
Reagovat
Pe3k
Nejsem specialista na ekonomii. Taky mám vysokoškolské vzdělání. Lidi co mají vymyty mozek, neví že mají vymyty mozek... Děláš velkou chybu v tom, odkud čerpáš informace. Pravice, levice, to existuje právě tam v USA, tady u Nás ne. Minulý rok jsem viděl naší politickou mapu (o ČR politiku se téměř nezajimam) a piráti tam byli na středu, přitom se jedná o krajně levicovou stranu (novodobí komunisti), kteří jsou ovšem mnohem nebezpečnější než ti staří. Přišli s něčím novým a sousta mladých lidí jim na to naletela (včetně mě).

Co se týče Trumpety. On prosazuje pravicovou politiku, ale v obecné rovině není zrovna příkladným republikán (spousta republikánů ho nechtěla). Co se týče jeho chování, na tom se neschodnem, protože ty znáš jen to, co si se dočetla v médiích... Osobně mi taky nikdy nebyl sympatický a v době když jsem o tom nic nevěděl, jsem měl stejný názor, jako všichni tady...Ve skutečnosti je opak pravdou! Jen se podívej jaký má vztah se ženou, s dětmi, se zaměstnanci. Jak zlepšit životy afroameričanům v USA (je považován za rasistu, přitom je to přesně naopak).
Reagovat
misa
Pokud tu zeď nebude pod stálým dozorem desítek tisíc mužů, tak je k ničemu, není ji problém překonat. Trump je muž minulosti, něco jako u nás Zeman.
Reagovat
Marduch
Trump je muž minulosti az tak, ze uz ted mají demokrati nakakano v trenclich z příštích voleb.
Reagovat
Pe3k
Konečně vidím někoho, kdo o tom alespoň něco ví...pro mě překvapení, že zrovna nick Marduch, ale co už, vítám to.
Reagovat
Pe3k
Ano, půjde překonat a musí být hlídaná. Na druhou stranu, napsat, že je muž minulosti je absolutní nesmysl. V USA je drtivý favorit ve volbách 2020 právě proto co dokázal a také proto, že protikandidáti z řad demokratů jsou tam jen do počtu. Zeman vypadá dost zle, Trump naopak.
Reagovat
misa
Minulosti ... myslel jsem, že se dívá na to jaké byly USA před desítkami let a snaží se vrátit do téhle doby. Ale to je nemožné.
Reagovat
Tuttovka
Pravice a levice existuje všude, ale moderním trendem je vytvářet centristická hnutí, která nikam nespadají, aby bylo možné snadněji měnit pozici a názory a tím získávat více hlasů. Typické je tímto v Čechách ANO, které se profilovalo původně jako pravicové hnutí a dnes je spíše na levici. V prvním období využilo pádu pravice a teď čerpá voliče nalevo. Je prokazatelné dle průzkumů v průběhu let, že nyní jej volí zejména starší lidé s nižšími příjmy a nižším vzděláním. Nic proti tomu. Jenom vysvětluji princip. Proto se zdá, že klasické dělení přestává platit, ale není tomu tak.

Svůj sociální status jsem tu prezentoval, aby bylo jasně pochopeno, že nejsem levicový, a tudíž jsem částečně nesouzněl s kroky Obamy. Ale tvrdit, že Trump přinesl blahobyt je asi taková kravina jako tvrdit, že Andrej Babiš byl nejúspěšnější ministr financí. Jak to často komentují ekonomové a politologové, tak rok trvá zákon připravit, půl roku prosadit a o půl roku později teprve vejde v platnost. Prezidentská demokracie je trošku rychlejší, ale ne o moc. Myslet si, že po dvou letech vládnutí Trumpa má zásadní vliv na ekonomický vývoj je holý nesmysl. Podobně jako Andrej Babiš k tomu tak trošku přišel a částečně tomu snad pomohl.

Teď krátce ke tvé pozici. Já jsem v téhle problematice opravdový odborník a o politiku, ekonomii, společnost, právo se zajímám dlouhodobě. A i tak pohybuji o možnosti svého ovlivnění médii. To se může stát každému, že podlehne nějakému tlaku. Samotná volba toho, zda je člověk levicový nebo pravicový je toho důkazem, že jsme ovlivnění. Rozdíl je ten, že já si myslím a ty víš, což o nás něco naznačuje, když ty po prvním komentáři napíšeš, že mám vymytý mozek. Mně osobně je to jedno. Rád se bavím s lidmi s jiným názorem a diskutuji s nimi. Příště se ale prosím soustřeď na fakta a argumenty, nikoli na mluvčího.
Reagovat
Tuttovka
Tímhle celým jsem chtěl jenom naznačit, že efekt Trumpovi administrativy je minimálně těžko hodnotitelný. Jeho jednání se Severní Koreou v podstatě k ničemu nevedla. Jeho kauzy ohledně ovlivňování snižují důvěryhodnost politiky jako celku. Celní válka s Čínou taky není zrovna rozumně prováděná. Mohlo se o ní jednat prostřednictvím nějakých bilaterálních dohod a ne ji vyhlašovat z okna. Na druhou stranu oceňuji principy postojů k Rusku, Izraeli, Číně a dalším státům, ale jeho dílčí rozhodnutí s tím často dost nesouzní. Pozitivně se dívám i na určitá rozhodnutí na vnitrostátní úrovni. Bohužel se občas skutečně chová jako člověk, který nemá špetku principiálního myšlení.

Jestli chceš pokračovat v diskusi, tak můžeš napsat do zprávy, ať to tu nezasíráme.
Reagovat
misa
Čong-un jako správný pokračovat kimovské dynastie si dělá z amerického prezidenta akorát srandu :)
Reagovat
Pe3k
Lol, on je stejně jako celá jeho země úplně na dně.
Reagovat
misa
Lolku, na obor VŠ, který jsi prý vystudoval, se raději ptát nebudu :)
Reagovat
Tuttovka
Bylo by dobré se soustředit na ty argumenty, nebo k tomu "soupeře" v diskusi nabádat, aby je produkoval. Zažil jsem mnoho diskusí mezi vzdělanými lidmi, kam často přinesl nejzásadnější poznatky člověk, který na to neměl vzdělání ani zkušenosti. Důvodem je to, že když tomu člověk ne úplně rozumí pídí se po tom, proč to tak je. Tedy hledá smysl a motivaci ke konání dané věci. Odborníci mají spíš snahu soustředit se na to jak, kde, kdy a občas na tohle zapomínají. Takže jeho vysokoškolské vzdělání je zcela irelevantní.

Každý má právo na názor. Často je i hloupý. Když ale přijdeme do diskuse měli bychom se snažit, abychom člověka, jehož názor není zcela validní, donutili k tomu zamyslet se nad ním. Toho by se mělo dosáhnout relevantními fakty. Člověka o jeho názoru nepřesvědčíte hned. Často si lidé spojí určitý názor se svou osobností tak existenčně, že jeho popření by jim mohlo způsobit psychickou újmu, a proto je lepší na něj dlouhodobě působit. U nás na maloměstě taky před čtyřmi roky hořely v každé diskusi kostely. Dnes kluci normálně mluví o politice a vidím, že už používají hlavu. Prostě tady Pepa si myslí, že Ferrer je nejlepší hráč na světě, tak buď přijde sám na to, že je Ivo Esovič, nebo ne. :D Ale v určitý momentu mu to nikdo nevymluví, protože jeho psychická podstata cítí, že se hroutí část jeho osobnosti, tak to zastaví a člověk se zabejčí. Málokdo je takový frajer, že řekne spletl jsem se v jedné diskusi, která trvá hodinu. Pokud člověk nemá dostatečně vyvinutou osobnost, tak si podobnými názory substituuje její nerozvinutí. Řadí se mezi Slávisty, Federerovce, cyklisty, atp. Tihle lidi si neuvědomují svou prázdnotu, ale něco tam potřebují vměstnat, aby měli nějaký názor a mohli o něčem povídat. Tvým cílem je ho donutit, aby se toho vzdal, dovyvinul se a názor byl mimo osobnost. Takový člověk je potom bez problémů schopný říci, že něco posral nebo se spletl.

Soráč za to psychologicko-sociologické okénko, ale občas mě to tu fakt sere.
Reagovat
Pe3k
Naprosto souhlasím s tím, co jsi napsal. Schválně se nyní vyjádří k tématu severní Koreji. Já tvrdím, že je ta země na dně a většina lidí tam hladoví a žijí v nejhorším diktátu na zemi. Kolega misa má jiný názor.
Reagovat
misa
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/washington-post-balisticke-rakety-kldr-severni-korea-usa_1807310738_jgr

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2746505-trump-s-kimem-v-hanoji-podporili-moznost-zrizeni-stycnych-uradu
Reagovat
Pe3k
Nějak nechápu, co jsi tím chtěl říct. Mají pár raket, fajn, ale že tam celá země hladoví, k tomu už si se asi nedostal, co? Kim nemá ani na to, aby nasitil svojí armádu, hádej jak jsou tam na tam obyčejní lidé...na tu schůzku s Trumpem jel Kim vlakem 5 dní! Vrchní diktátor celé země nemá ani na to, aby letěl letadlem. Severní korea si chce jen zachovat tvář, ale ve válce by neporazili ani Slovensko.
Reagovat
misa
Desítky let celý svět ví, že KLDR je nejhorší politické zřízení na světě, že tam lidi končí v táborech, zavírají se a umírají hladem. Kimové si mezitím nechávají dovážet luxusní potraviny, posílají své děti na studia do západní Evropy, atd. O životní podmínky svých poddaných se nezajímají, jen chtějí ať poslouchají. Na dně, co si pamatuju, je KLDR celý můj život.

Ty články jsem ti tady dal, aby jsi viděl, že Trump nic nedohodl. Kim si svoje jaderné zbraně ponechá jako záruku setrvání u moci, občas udělá na oko nějaký ústupek a jede se dál. Pár raket mají, ale s jadernými hlavicemi, které můžou poslat na Soul nebo Tokio, čehož se právě celý svět bojí. Trump možná ne, to nevím... A vlakem Čong-un jezdí, protože se jako paranoik bojí létat, ne že by na cestu neměl peníze :)
Reagovat
Pe3k
Aha, ok to jsem tě špatně pochopil.
Reagovat
misa
To nevadí, v internetových diskuzích často dochází k nedorozumění.

Hlavně že fandíš Šafince :) Za chvíli nám to končí...
Reagovat
Pe3k
Tím pro mě i končí veškerý zájem o wta, ona byla jediná, které jsem ze srdce fandil :( zbytek už jsou jen muži.
Reagovat
Pe3k
Typický důkaz, co jsem tvrdil o médiích. Si přečteš článek a pak máš dojem, že Severní korea je vojenská mocnost, přitom jsou totálně na dně!
Reagovat
misa
A ty bereš informace odkud? Z jednání s Trumpem?
Reagovat
Pe3k
:D

Ne, od nezávislých zahraničních investigativních novinářů. Čtu i klasiku typu seznam, idnes apod.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/HVPjoEN1a8k
Reagovat
Pe3k
Díky za vyčerpávající odpověď. Já to tady rozhodně zasirat politikou nechci, ale začali to tady jiní, už dávno a číst to nikoho nenutime...
Měl jsem za to, že nick tutovka je nějaká stará poblázněná bába, tak teď nevím jestli jsem se spletl já, nebo jsi ty někdo jiný, jiný nick se dvěma t. Každopádně to co jsi napsal, bylo asi to nejlepší z politiky co jsem tady kdy četl, děkuji ti za to, hlavně za to o hnutí Ano.

Všechny ty skandály a hloupé řeči o zdi apod. mají lidi, co jen tupě konzumují cokoliv co jim média naservirují a přitom neznají základní fakta, proto jsem měl dojem, že jsi jeden z nich, za to promiň. Ekonomice téměř vůbec nerozumím, ale západní politika mě zajímá hodně a rád si přečtu a poslechu cokoli od někoho kdo tomu skutečně rozumí. V USA vlastní levicoví více než 95% veškerých médií (CNN, NBC apod) taky Facebook, twiter, YouTube. Zprávy z těchto médií a platforem jsou na historickém minimu, co se důvěryhodnosti týče. Nejedná se totiž o věcné zprávy, ale o politický motivované vyprávění. Poslední 2,5 roku vyšetřovali Trumpa, jeho rodinu, přátelé, spolupracovníky ohledně narušení voleb a kolizí s Ruskem a co zjistili? Že Trump je 100% nevinný! Celé to byly jen lži a velký hoax a média to rvali lidem v USA do hlavy denně a celé to byla jen lež!
Reagovat
Tuttovka
Já si nemyslím, že by ta média byla tak moc levicová. Ale dostávají se tam tím, že bojují proti Donaldu Trumpovi. Nejvíc mě na nich štve to, že se nesoustředí na reálnou práci Trumpovi administrativy. Donald vždy řekne nějakou píčovinu a oni se toho chytají a skandalizují to. Ale oni si pravděpodobně neuvědomují, že on to dělá schválně, aby odvrátil pozornost od určitých problémů. Jemu se nedaří tak, jak by si představoval. Ale vzhledem k tomu, že oni pořád kritizují nějaká vyjádření, tak potom už nemají čas, prostor ani sílu, aby řešili zásadní věci. Oni by měli ukazovat, jaké problémy má jeho administrativa. Na některých místech jsou zcela neschopní lidé, kteří nemají kvalifikaci a spíš tam škodí atp. To jsou skutečné problémy.
Reagovat
Pe3k
Já se rád zaměřuji na fakta a faktem je, že v tomto případě je jedno co si myslíš. Média jsou s více než 90% levicová a to je v USA běžně známá věc. Něco si o tom přečti, jsou na to vypracované i studie.
Reagovat
Tuttovka
Jako levicová ve většině jsou. Ale je to mírný levicový postoj. Není to aktivistické. Problém aktivistického novinářství je ten, že u něj potom člověk ztrácí důvěryhodnost, jelikož je zaujatý. Je pravda, že některé útoky proti Trumpovi jsou opravdu hodně drsné a jsou za čarou. Já taky nemám rád, když se někdo Milošovi Zemanovi někdo posmívá za to, že je starý. Za to člověk nemůže. To s ním v jeho politických názorech nesouhlasím skoro v ničem. Ale není dobré, když se médium dostává do polohy, v níž byl třeba Guardian osmdesátých letech proti Thatcherové. Kdy Maggie dělala jednu nepopulární reformu za druhou, ale řada z nich byla potřebná, nutná a kvalitní a oni jí v podstatě pouze dehonestovali. Když potom chce informovat o skutečných problémech, tak už je to vnímáno jako tendenční sdělení a ztrácí to informační hodnotu. Přirovnal bych to asi k tomu, když Forum 24 uveřejní text o Andreji Babišovi. Jsou tam docela zajímavé články, ale řada z nich je prostě výrazně zaujatá a člověk k tomu už tak přistupuje.
Reagovat
Ondra979
tak do tohohle se zapojim - forum24 ctu docela casto, je pravda, ze je hodne protibabisovi, nicmene ja snimi s nazory na Babisu prakticky vzdy souhlasim, o tomto clovekovi toho vim bohuzel dost na to, abychsi o nem mohl myslet cokoliv pozitivniho. Takze to, ze jsou rekneme zaujati, neznamena, ze by o nem informovali nepravdive, i kdyz i jim se to stat samozrejme muze. Ale BAbiso-Zemanovsky mocensky vychazi z ciste pragmatickych mocenskych zajmu techto bizarnich osob a je pro tuto zemi z dlouhodobeho hlediske celkem destruktivni a to je proste pravda, za par let to poznaji i nektere vymyte mozky, ale to uz bude asi pozde.
Reagovat
Pe3k
A sociální média jsou na tom ještě hůře, ty jsou kompletně liberální/progresivní.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Já u toho usnul, usnul, usnul.
Reagovat
Roger_Federer
Škoda toho IW finale, pokud by dneska Roger pobral titul, budou super uspesne 3 turnaje za sebou.
Reagovat
a.magerova
Njn... nemůžem chtít všechno... ale ony i tak budou úspěšné, ať toto finále dopadne jakkoli... ;-)
Reagovat
annah
Denise se ptali, ktera část zápasu byla jeho nejoblíbenější. Rozcvicka, odpověděl. :-) Má smysl pro humor.
Reagovat
Mayo
Budem fandiť Izzymu ale Egoista to na týchto servismamov umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nikomu
Reagovat
smazaný uživatel
Já budu fandit sobě, abych měl sílu a motivaci na to kouknout.
Reagovat
Padme
ale vždycky je lepší to finále vyhrát, než ho jen hrát :D Denis to včera bral dost sportovně, i když hodně kazil. Žádné výlevy hněvu, asi se z DC dokázal poučit. Některé výměny stojí určitě za shlédnutí, takže určitě doporučuji kouknout.
Reagovat
annah
Byla to krása. Ale stesti, ze uz turnaj a s nim ty noční končí. Jsem dost vyřízena, dalsi nocni smenu bych uz nedala.
Reagovat
Padme
Viděla jsi všechny zápasy? Já ten s Krvinek až část druhý set. Špatně jsem odhadla začátek :))
Reagovat
Padme
*Kevinem
Reagovat
annah
Taky jsem prosvihla zacatek a zirala jsem na tu nulu u Kevinova skóre. :-)
Reagovat
Padme
Já teda usínala i u toho zbytku pak, s Denisem to bylo zábavnější, nebo to bylo tím, že jsem šla spát o půl osmé už :))
Reagovat
No-le
Přesně. Konečně normální časy...((:
Reagovat
mahycek
Tak to je paráda, právě jsem se vzbudil. Snad to už
konečně vyjde ve finále. Na zápas s Shapovalovem se zpětně
podívám. Bravo Roger ve 37 s dvacetiletým !!!!
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/wWrOz5XrHdg
Reagovat
Pe3k
Mladosi nakonec neuhrali ani set. Denis ten byl proti goatovi bez šance, ale Felix byl lepší a prohrál si to sám. I tak pro oba skvělý turnaj. Felix zapracuje na servisu a je z něj kompletní a komplexní hráč. Ten jeho nadhoz a celý ten jeho pohyb při servisu je děs. Denis zase dělá spoustu chyb, vše chce zabít a často ani neví co vlastně chce zahrát, byl nervózní, hrál proti svému idolovi. Celkově mám lepší pocit z Felixe, takový hráč kterému je 18 a už drtí špičku tu nebyl od Nadala.
Reagovat
sojka1
to mam vymyslene... vzdy budu fandit podavajicimu a na TB se divat nebudu! :-)
Reagovat
Frantz
50x finále a jen 28 titulů? Nejlepší lůzr všech dob :-DD
Reagovat
Pe3k
Kolik ma Nadal turnaju mistrů? Nemusíš přesně, stačí přibližně...
Reagovat
smazaný uživatel
A ať ti to Vychází lépe můžeš k těm turnajum mistrů přičíst halove tituly z Bercy a Šanghaje.
Reagovat
Pe3k
Francek už samou frustrací ani nechápe, co znamená rekord...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...A to tych 28:31 vyzera stále lepsie ako finálová bilancia proti RN/ND...To sa tu verejne nahlas ani nehovori, je to vacsie tabu ako fajka Clintona v bielom dome :)
Reagovat
panzer.dragon
Co presne ze je za pomer ?28:31??
Reagovat
Pe3k
Tzv.trolhand poměr.
Reagovat
UnrealTom
Pome Roger tentokrát to vyjde věřim ti #101:)
Reagovat
com
101 proti 1111 nema sanci :D
Reagovat
ttopi
Skvěle Roger. Ale ani tohle není pro místní individua dost na to, aby jej respektovali jako nejlepšího tenistu všech dob :-)
Reagovat
com
pokud ho Isner udola v tiebreicich, tak nejlepsi tenista urcite neni :D
Reagovat
dorons
Zitra bude vyhravat tie-breaky Roger.
Reagovat
dorons
To by musel vyhrat zapas proti Djokovicovi s Nadalem naraz. Pak by jej respektovali?.
Reagovat
No-le
Já jako skalní fanoušek Novaka musím s těžkým srdcem přiznat, že je to tak. Federer se nyní jeví v tom absolutně nejlepším světle. Hraje s obrovským přehledem a lehkostí, nesmírně variabilní a přitom ofenzivní tenis, v obraně ale rovněž skvělý. Nechybuje, nebo jen minimálně a v nedůlezitých fiftýnech, naopak důležité body si dokáže pohlídat (x Djokovič). Když se mu náhodou nedaří, dokáže svoji hru ještě v průběhu zápasu analyzovat a zlepšit. V současnosti je jednoznačně nejlepším hráčem světa. Howgh.
Reagovat
Kozoroh
Toto píšeš proto, že se SD Djokerovi nevyvedl. Kdo ale vyhrál poslední tři GS turnaje?
Reagovat
Pe3k
Fedr
Reagovat
Kozoroh
Earth's Mightiest Warrior.
Reagovat
Pe3k
Chokeovic?
Reagovat
Kozoroh
Heavyweight Champion.
Reagovat
Pe3k
Idemooo!
Reagovat
No-le
Jenže kde je nějaká konzistence? Je to všechno takové vachrlaté. Mám obavu, ze stejně jako Nole loni vstal z popela, letos může z výšin do popela zase padnout. Jeho herní projev by měl projít nějakou změnou...
Reagovat
Pe3k
Ty všechny prohry se určitě projeví na jeho sebevědomí.
Reagovat
Kozoroh
Chyba byla, že se neúčastnil Dubaje/Acapulca, tam se vždycky No1e rozehrál před IW. V Miami dojel na špatný matchup s RBA a polevení.

Před AO i během něj se probíralo, jak je No1e nepřesvědčivý. A jak nakonec turnaj dopadl - No1e získal titul se ztrátou dvou setů. Pokud se dobře připraví a nic nepodcení, opět uvidíme Novaka v Ultron módu.
Reagovat
No-le
RBA je?
Reagovat
Kozoroh
Bautista Agut.
Reagovat
No-le
Já už myslel, že nějaká rakouská banka ((((:
Reagovat
Marduch
V současnosti, za posledních 365 dnu, je nejlepším hracem Djokovic. To je prave ta konzistence. Ve dvaatricetiletech nemůžeš cekat, ze hráč bude na vetsine turnaju ve finale nebo jejich vitez. Samozřejmě Nole ted bude muset šlápnout do pedalu, pokud chce pomyslet dalsi GS titul a u udrzeni koncorocni no.1 Pred nami je cela antukova sezona, tam se podle me bude lamat chleba, protože na 99,9 % vsechno neobhaji.
Reagovat
turista
No bude na antuce muset něco vyhrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist