Federer přemohl bolesti i sedm mečbolů Sandgrena. Věřil jsem v zázrak a měl štěstí, přiznal

28. 1. 2020, 08:16
Aktuality 556
AUSTRALIAN OPEN - Roger Federer na Australian Open zvládl další těžký pětisetový zápas proti outsiderovi a opět několikrát zopakoval, že měl štěstí. Poté, co byl pětkrát dva míčky od vyřazení proti domácímu Millmanovi, dnes dokonce přežil sedm mečbolů proti Tennysu Sandgrenovi. Švýcarského veterána limitovaly bolesti třísla, i proto prý v průběhu utkání doufal v malý zázrak. V semifinále se šestinásobný šampion utká se sedminásobným vítězem Novakem Djokovičem.
Roger Federer (© AFP)

Roger Federer v srpnu oslaví 39. narozeniny, přesto v Melbourne zvládl už dva náročné pětisetové zápasy, v nichž byl na pokraji vyřazení.

V pátek ve třetím kole proti Australanu Johnu Millmanovi prohrával v rozhodujícím super tie-breaku 4-8. Pět výměn po sobě tak byl pouhé dva míčky od porážky.

V dalších dvou dnech se prý musel hodně přemlouvat, aby vstal ráno z postele. Asi i proto v neděli prohrál úvodní set s Maďarem Mártonem Fucsovicsem, než vývoj bez potíží otočil.

Že však tělo v tenisově pokročilém věku regeneruje pomaleji, se Federer znovu přesvědčil dnes ve čtvrtfinálovém duelu proti Tennysu Sandgrenovi. Nicméně navzdory bolestem třísla odvrátil za stavu 1-2 na sety celkem sedm mečbolů a po třech a půl hodinách boje zvítězil 6-3 2-6 2-6 7-6 6-3.

Čekal na zázrak, měl štěstí
Zkušený Švýcar sice získal první set, ale bolesti třísla ho limitovaly v pohybu. Za stavu 6-3, 2-6 a 0-3 si vyžádal pauzu na ošetření a společně s fyzioterapeutem zmizel na několik minut v šatnách.

"Už na začátku jsem začal cítit bolesti v oblasti třísel. Ale snažil jsem se co nejméně ukazovat svou slabinu a nechtěl to zabalit. Chtěl jsem bojovat dál. Mohl přijít třeba déšť, nebo jiný zázrak," komentoval Federer své krušné chvilky v prvním vzájemném střetnutí.

Po návratu na kurt švýcarský tenista pokračoval v nevýrazném výkonu a třetí set nezachránil. Až v druhé polovině čtvrtého setu možná zafungovaly pilulky proti bolestem. Tedy 'za minut dvanáct'.





Federer totiž za stavu 4-5 nabídl při svém podání tři mečboly a pokaždé musel do dlouhé výměny. Soupeř mu v nich ovšem nakonec vždy pomohl chybou. Znovu do potíží se Švýcar dostal v tie-breaku, ale díky chybám Američana odvrátil další tři mečboly při svém podání i jeden při servisu Sandgrena, který nedokázal trefit přímý bod z podání a nebodoval ani při následném náběhu na síť.

"Při těch mečbolech jsem musel doufat, že udržím míček ve hře, že ho soupeř nezabije. To byla moje jediná šance. Pak jsem ze sebe setřásl tlak a snažil se víc hrát," řekl Federer, jenž v rozhodujícím pátém setu využil psychické výhody a zklamaného Sandgrena z nevyužitých šancí už do hry nepustil.

"Byl jsem vyždímaný a malý kousek od vyřazení. Pro Tennyse je to kruté, hrál výborně a měl šanci to dokončit, ale nedokázal to. Já měl prostě štěstí. Asi jsem si to úplně nezasloužil, ale jsem tu jako vítěz a jsem za to moc rád," dodal Federer.

Osmadvacetiletý Sandgren, aktuálně až 100. hráč světa, hrál čtvrtfinále grandslamu podruhé v kariéře. Poprvé se do něj dostal senzačně loni rovněž na Australian Open.



Federer: Omlouvám se za medical timeout
Dvacetinásobný grandslamový vítěz Federer se jen výjimečně nechává během zápasů ošetřovat a ani dnes nedošlo poprvé k tomu, že by vzdal rozehraný zápas.

"Nemám to v oblibě, ale začal jsem cítit tříslo, nohu a nakonec jsem si řekl, že je to ošetření potřeba. Omlouvám se," řekl Federer. "Musíte vyhodnotit, jaké mohou být následky zranění. A nikdy nevíte, jak je na tom soupeř, jestli ho taky něco nebolí, jestli neznervózní. Vždycky může přijít šance."

Světová trojka Federer se dostal do semifinále Australian Open už popatnácté v kariéře, což se nikomu na jednom grandslamu nepodařilo.

Basilejský rodák se zároveň stal nejstarším semifinalistou Australian Open od roku 1977, kdy byl mezi nejlepší čtveřici dvaačtyřicetiletý domácí tenista Ken Rosewall. Grandslamové semifinále hrál starší tenista naposledy v roce 1991 na US Open, kde bylo Američanovi Jimmymu Connorsovi 39 let.


O finále už počtvrté s Djokovičem
O postup do osmého melbournského finále se šestinásobný šampion Federer utká ve čtvrtek od 9:30 SEČ se sedminásobným šampionem Srbem Novakem Djokovičem.

S o šest let mladším Srbem se v Melbourne střetne popáté. Vyhrát dokázal pouze v osmifinále v roce 2007, další tři souboje v letech 2008, 2011 a 2016 prohrál - pokaždé to bylo v semifinále a pokaždé prohrál 0-3 na sety. V celkové bilanci prohrává 23-26.

"Teď mám před sebou volný zbytek dne a celý volný zítřek. Věřím, že se na další zápas dokážu připravit a budu na něj mít dostatek sil. Dvakrát jsem tu se štěstím proklouzl dál, takže půjdu do zápasu bez očekávání, protože už jsem mohl dávno lyžovat ve Švýcarsku," smál se Federer.

"Mám před Rogerem respekt a vážím si jeho úspěchů. S ním a s Rafou (Nadalem) jsme velcí rivalové a díky nim jsem tam, kde jsem. Ať vyhraje ten lepší," prohlásil Djokovič.

Djokoviče proti Raonicovi potrápily kontaktní čočky
Dvaatřicetiletý Djokovič v dnešním čtvrtfinále opět potvrdil, že na Milose Raonice zahrát umí. Srbský tenista zvítězil 6-4 6-3 7-6 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 10-0.

Djokovič procházel utkáním s Raonicem trpělivě. V prvním setu využil devátý brejkbol, který byl zároveň setbolem. I ve druhé sadě mu stačilo jedno získané podání soupeře. Při svém servisu oba Kanaďanovy brejkboly v utkání odvrátil a jinak prakticky žádné hrozbě nečelil.

Komplikace měl až za stavu 4-4 ve třetí sadě. Srb si musel jít vyměnit kontaktní čočky. "Nic nevidím," vysvětloval sudímu. Oči měl při návratu zarudlé a o další pauze si je prokapával. Často si pak přikládal na obličej ručník. Dotáhl ale set do tie-breaku a v něm už žádné komplikace neměl - Raonicovi povolil jen bod.



"Omlouvám se Milosovi, fanouškům, to se často nevidí. Nebyla to taktika, schválně, prostě jsem musel. Moc jsem toho neviděl a musel čočky vyměnit," řekl Djokovič. "Dva sety jsem odehrál skvěle a ve třetím zvládl perfektně tie-break."

Majitel rekordních sedmi trofejí z Melbourne Djokovič je v semifinále Australian Open poosmé a pokaždé, když se dostal mezi kvarteto nejlepších, to nakonec dotáhnul až k triumfu.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 71.000.000 australských dolarů
úterní výsledky (28. 01. 2020)

• Dvouhra mužů - čtvrtfinále •
Djokovič (2-Srb.) - Raonic (Kan.) 6-3 6-4 7-6(1)
Federer (3-Švýc.) - Sandgren (USA) 6-3 2-6 2-6 7-6(8) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

556
Přidat komentář
panzer.dragon
je wawrinka jedinej kdo muze zastavit djoka?
Reagovat
spaniel
Podle mě ještě Thiem...
Reagovat
Marduch
Ano. Oba se na tom pomalem hardu citi velmi komfortne.
Reagovat
annah
Nejspíš ale nikdo. To by Nole musel zažít nějaký blackout.
Reagovat
Marduch
? S Thiemem rupnul na RG i na TM. S Wawrosem na USO, byt mel bebi, ale opet na nej Stanislas vytahl svuj nej tennys.
Reagovat
stopan
tak so stanom prehral v 2014 v australii, prehral s nim na french open i us open ak sa nemylim.
Reagovat
Marduch
Ty starsi vysledky uz ale nejsou moc relevantni pro soucasnost u techto tri.
Reagovat
Ondra979
no Thiem asi ano, ale asi to neda zitra..sanci mu ale dejme..bude to urcite zajimavy souboj. On Dom umi na big3 docela dobre
Reagovat
Pe3k
Já vsadím na Zvereva.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak opet takove rychle shrnuti aktualnich clanku na spanelskem TenisPortale.

Situace u chlapu:

Zverev: Citim se dobre, je dobre ze mam za sebou takove vitezstvi nad Rublevem, byla to jeho prvni porazka v sezone.

Massu(trener Doma): Thiem je pripraven uz od tedka vyhrat GS kdykoliv.

Moya (trener Nadala): Musíme se poucit s porazek s Djokovicem a najit reseni.

Fedex: Mam stesti.

Djokovic: Federer tady jen dokazuje, proc je povazovan za Nejlepsiho Hrace Historie.

O Wawrinkovi nic, proste nic... uz s nim nikdo,,, a ani Punto de Break nepocita, zato rychle publikuje hlasku Fogniniho...
...ktery si ulevil, nebot s Tennysem rupl...stylem, nooo tak ten Sandgren nehraje tak spatne, kdyz mel MB proti Rogerovi.

No a kontrast
A jaka je situace u holek?

Jabeur: Dokazala jsem si, ze umim udelat veci velkymi.

Leva-Prava: O Annett s Bencic jsme slysela spoustu veci, ale neverim, ze Bencic byla v dobre kondici. Na jeji hru nemyslim, ale jsem pripravena na jakekoliv vyzvy.

Conchita Martínez (tren. Garbi): Vim co si mysli moje sverenkyne v kazdem okamziku.

Barty: Spolecne s tymem jsme vzruseni.

Kenin: S Dinarou se sledujeme na Instagramu, nabidla jsem ji mou lozi, a ona byla potesena. Nemam k tomo vic co rict na QF se tesim, miluji australany.

Nasta: Bude to tvrde.

***
Reagovat
Krisboy
Takže Rafu můžeme škrtnout.
Reagovat
Krisboy
Federera taky. Takže zbývá Dom, Stan a Nol3.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bacha na stesti:)
Ale priznive je, ze Wawrinka mlci. Muze uderit jak blesk z cisteho nebe.
To spis u tech holek je to fakt enigmaticke:D)
Reagovat
Krisboy
Štěstí? Co je štěstí?...... dál to známe všichni. Štěstí grandslamy nevyhrává. Standa rozhodně může (ale neříkej to v Djokolandu, oni to neradi slyší). Můj favorit jest Dominic.
Reagovat
paddy
chybí tam
Vajda (trenér Novaka): Djokovič vyhraje GS v neděli
Reagovat
Vlk-v-trave
Musis to nahlasit jejich redakci.

Ovsem podle mne ztrata casu... to nikdo specialne psat nemusi, Djokovic nema problem s vyhrou, ale potrebuje fanousky, tak se snazi aspon nejake pretahnout od RF...svymi gloskami.
...snaha se ceni, ale je to hodne pruhledne.:)
Reagovat
annah
Nejlíp se vyjádřil Fedex. Pěkně a stručně to shrnul. Jakepak plány, když bivakuje štěstí po boku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mě se líbí ten celej vzrušenej tým. Co vlastně dělají, když nejsou vidět?
Reagovat
Vlk-v-trave
Me se libi ta Conchita, ale pro jistotu bych si ji drzel od tela...:)
A co delaji nevim, ale zatim to asi delaji dobre, kdyz Ash je v SF.:)
Reagovat
Patik
Odvážne slová od Massua

Moya už aby ste začali hladať do konca storočia to možno nájdete.

Federer to teda máš.

Djokovič nemal na výber diplomaticky prehlásil..
Reagovat
Cico93
Federer podľa mňa bude kúsať. Neberiem to ako hotovú vec.
Reagovat
mats23
snáď bude
Reagovat
Marduch
Neda se to vyloucit. Prezil klinickou smrt. Hned dvakrat. Je to sampion a vesmir ho dal drzi v turnaji. Kdyz se da fyzicky kupy, mohl by z toho vytezit slusny momentum..
Reagovat
Ondra979
kousat muze, ale ja mu neverim. ma velmi malou sanci, to je realita. pokud nebude uplne fit, tak by hrat ani nemel..nebo to zkusit a pak skrecnout, proste Djok ma cestu do finale umetenou.
Reagovat
mahycek
Já se celkem také těším, ale vyhraje Thiem. Nic proti
Rafovi osobně, vždyť nám spoluvytváří historii tenisu. Ale,
na ten upracovanej styl a pomalej při servisu se nedá dívat.
Nedá, někdy to přetrpím, ale jindy ne. Vím, že je výbornej,
ale já bych vsteky rozsekal rakety, při jeho stále
spomalující plynulost hry. Takže Thiem. Sorry.
Reagovat
steve79
Ja se tesim na zapas Nadal - Thiem. To bude bitva. Rafa vyhraje 3:1 na sety.
Reagovat
Mayo
Budem sledovať na flashscore :D tipujem bitku do zblbnutia v podobe 5 setov. Thiem bude najnáročnejší super pre El Matadora.
Reagovat
Vlk-v-trave
Co porad mate s tim turistou? :D)
Reagovat
gigin
:D

Já nic. Však sa s ním nehádám, ani nudle nejsou... takže? :D
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Ja jen, ze porad na neho narikate...
Reagovat
gigin
Nenaříkám. Pičuju :D
Reagovat
Vlk-v-trave
a to neni to same?:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Blizime se 500 komentářům

A jeden mudrc pravil ? Po odchodu Federera se nehne ani lístek na stromu?

Amen
Reagovat
dappe
Hlavně hazarduje se svým jménem...Sice se stal nejstarším semifinalistou GS za posledních skoro 30 let, ale už by si měl dát pozor, aby si na něho někdo za pár let vůbec vzpomněl.
Reagovat
Vlk-v-trave
jo...jasne...mas zbytecne obavy.
...bude zapas na GS Kokki x Kyrgios,,,od pulky se hraci zacnou mezi sebou mlatit raketama, pak se do toho zapoji cela hala i s empajrem...kazdy z nich nasbira destiky warningu, a pod clankem bude kolem toho 5000 vpisu vpohode.
Reagovat
Lina
:D
Reagovat
paddy
hodit židlí jsem už viděl, ale takový hozený empajr(chair), to by stálo za to :)
Reagovat
gigin
To by tu aj Staňa Wawrinkú zaglosoval.
Reagovat
Lina
Ne všechny se týkají Rogera. Bylo by nefér vyloučit z tohohle počtu komentářů zápas Djokoviče s Raoničem a taky Rafu.

Jinak souhlas, až Roger skončí nebude ani 400 komentářů k jedné osobě, leda by naběhl Forehand se svýma statistikama.
Reagovat
safi1313
Až skončí Federer a Nadal... Ne jen Federer ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj v diskusiách s článkom o novom vysavači z číny dokáže byt 1000komentárov.

Pretoze v jeden moment sa stáva v diskusii obsah članku uplne bezpredmetných. Bezna vec.
Reagovat
Kozoroh
Opravdu doufám, že se Fed nestáhne a odehraje SF zápas, protože toto je, Djokolande i FFF, jubilejní 50. střetnutí našich favoritů! Bude to druhá rivalita v historii mužského tenisu, která dosáhla 50 odehraných zápasů a opět v ní figuruje Novak!

https://mobile.twitter.com/TennisTV/status/1222121773522726912
Reagovat
turista
Ano. Je dobře, že se zase potkají. Federer přece jen může Djokoviče dusit. Nezkušený Sandgren by uhrál tak 4 gamy, víc ne. A specialista na kanáry Nadal ten by byl schopný tomu Sandgrenovi nadělit snad 3 kanáry za sebou.
Reagovat
a.magerova
Necháme TO dál Osudu... ;-)
Reagovat
ipko
Dúfam, že sa v semifinále budem cítiť lepšie, v opačnom prípade sa môžem tešiť na lyžovačku vo Švajčiarsku.
Reagovat
paddy
Dovoluji si všechny upozornit, abyste nepoužívali zastaralou terminologii. V reakci na počínání mladé generace na AO se v tenisovém slovníku objevil nový termín.

zerogen - zero GS generation (dosud označováno jako nextgen)
Reagovat
Vlk-v-trave
A B-Trojka je jaky GEN?, nebo jak terminologie se uziva?
U generace Agassioho rozumim EPOGEN... a B3?
popripade B4...pro Muta.
Reagovat
ipko
myslím si, že nikto nemôže pp tomto niečo od Rogera v semifinále očakávať, ak sa rozhodne nastúpiť.. to by mohla byť jeho jediná výhoda, všetko ostatné hrá pre Djokoviča
Reagovat
Patik
ja budem rád zato keď vôbec nastúpi nieto ešte aby vyhral..
Reagovat
Lina
Dnes už tu byl jednou odepisovaný. Nepopírám, že jsem nepatřila mezi kteří čekali, že s tím omezením může postoupit dál. Mít psychicky odolnějšího soupeře, tak by se chystal na lyžování. Ale víš přece, jak je to s tou poslední loptičkou.
Reagovat
Patik
áno..ale tentokrát to už bude iné..s iným súperom..
Reagovat
baggik
Ale snad nebudeme porovnávat Djokovice se Sandgrenem nebo Millmanem. Ten se nezakecá.
Reagovat
Lina
Nic takového jsem nenapsala, soudná ještě jsu. Je mně jasné, že při současné konstalaci hvězd je Rogerova šance na postup do finále minimální. A taky jsem napsala, že mít dnes psychicky odolnějšího soupeře, tak skončil.
Ale na jistotu ho odepsat už dva dny předem, když ještě ani nezačal hrát.
Snad se ví, že zápas může ovlivnit spoustu faktorů, což se dnes potvrdilo.
Reagovat
gigin
On to má jako zmáklé. S Millmanem trošku trable, pak Fuscoviscz v těžkým klídku, dnes zase trošinku problémek, takže Noldu si povodí jak slepého koňa. No a tak furt dokola... Prostě GOAT!
Reagovat
annah
To by pak znamenalo, že ve finále vy zase přišel na řadu problemek... anebo velkej finální problém... :-))))
Reagovat
gigin
Přesně tak.
Reagovat
Krisboy
Problémek rakouský, trošku ušatý :D
Reagovat
gigin
ať už má Djokovič 50 GS a je do konce života No.1, nebo mne z toho turisty klepne cyp. Už tak mne to trošku stejně štrejchlo...
Reagovat
Nola
:DDD
Reagovat
Krisboy
Woe já už nevím, jak se ovládnout a nereagovat na něj...to je skutečně regulérní blázen, ten člověk. Jak může nešťastná láska docela a totálně zatemnit rozum, to je lékařsko-psychologická záhada století...
Reagovat
a.magerova
Pokusy na sobě, to je nejlepší výzkum... ;-)
Reagovat
gigin
Jako já chápu náklonost k tenistovi, nebo prostě k nějakému oblíbenému sportovci. Sám jsem v tomhle porucha. Ale dělat tu výčet co a kde Novak vyhrál a jak je jedinečný a neopakovatelný... Dpč jsme tu na tenisovém portále a všichni ví, kdo je Djokovič. Nikoho to jeho omílaní titulů a pičovin nezajímá. A koho to zajímá, ten si to najde přece...
Reagovat
Krisboy
Jeho největším problémem je naprostá a totální zabedněnost a tupost. Omlouvám se za ty výrazy, ale vhodnější mě nenapadají. On nebude hloupý, co se týká inteligence, ale je prostě neskutečně natvrdlý a tupý. Já myslím, že není Nol3ho fanoušek, ale ctitel. Nešťastně zamilovanej. Dřív jsem si opravdu myslel, že je to nějaká třináctiletá holka, co vzdychá doma nad plakátama...kdo ví, možná je, jinak to prostě NENÍ možný.
Reagovat
gigin
Tak nějak.
Reagovat
turista
Jsi kretén. To už se nedá vydržet.
Reagovat
Krisboy
Souhlasím. Ty tvoje debi lní, infantilní a fanatické kecy jsou nesnesitelné.
Reagovat
turista
Nápodobně.
Reagovat
Krisboy
Skutečně brilantní odpověď.
Reagovat
Kozoroh
Pro vás dva by bylo lepší, kdyby jste se dali navzájem do ignoru. Už by konečně ustaly vaše žabomyší války.
Reagovat
Krisboy
Víš, co by mě opravdu zajímalo? Co si o něm myslíš ty :)
Reagovat
turista
Kozorohu, souhlasím. Když jsou dva lidi komunikačně neslučitelní tak by neměli otravovat tento portál vzájemnými invektivami. Nemyslím si, že mám vždycky pravdu. On si to ale o sobě bohužel myslí.
Reagovat
spaniel
Už se v tom nepitvej...
Reagovat
turista
Nevím na co tak podrážděně reaguješ? Dnes jsem si tady trochu zavzpomínal na DC v Praze s Kodešem a Hřebcem. O Djokovi nebyla prakticky řeč.
Reagovat
Krisboy
:DDD
To je prostě konec tohle. Není to nějaká forma skryté kamery? Nějaká reality show? Takhle natvrdlej přece dospělý člověk NEMŮŽE BÝT!!!!
Reagovat
turista
A takovej narcis jako jsi ty se taky jen tak nevidí.
Reagovat
a.magerova
Tak není nadto si pacoše vyrábět sám... ;-)
Reagovat
gigin
Tak já nevím v jakém oboru on je lékař. Ale každopádně to bude kapacita.
Reagovat
Krisboy
Nějakej patolog nebo co. Každopádně se šťourá jenom v mrtvých, takže klííííídek a žádnou paniku. Zatím nám nic nehrozí.
Reagovat
gigin
Fakt je patolog? Jestli jo, tak to sedí.
Reagovat
Krisboy
K živým ho díkysatanu nepouštějí.
Reagovat
turista
Pouštějí ty nevzdělanče. Víš co to je klinická biopsie? Ne.
Reagovat
Krisboy
Nevím :D A víš ty, co je to zabedněnost a nulová sebereflexe? Ne.
Reagovat
turista
Vím. Ale ty tady věčně napadáš druhé. Nejsem sám kdo to tady od tebe schytává. To je taky určitá duševní porucha, pořád verbálně napadat druhé.
Reagovat
Krisboy
Duševní poruchu máš ty. Že si to neuvědomuješ, na tom noc nemění. Naopak-spíše to všechno, co jsem ti kdy napsal, potvrzuje.

Zkus si tuhle diskusi a svoje příspěvky pročíst za několik dní, třeba ti dojde, na co narážel gigin.
Reagovat
turista
Když si projdu tvé příspěvky tak docházím k tomu, že jsi narcis a my ostatní jsme holt ti hlupáci co ti nesaháme ani po kotníky.
Reagovat
Krisboy
Neříkej "my", ty kašpare.
Reagovat
turista
Už toho nech ty hnoji.
Reagovat
Krisboy
Tak se neschovávej za ostatní, ty srabe pokryteckej.
Reagovat
a.magerova
No jenže... smrt je pro nás větší záhada než život.. bacha na to... ;-)
Reagovat
a.magerova
Hele, mít známého doktora se vždy hodí... a navíc víme, o čem se s ním bavit, to je velká výhoda... ;-)
Reagovat
gigin
Já mám doktora, primáře v rodině, navíc na uro, takže to mi stačí. Šulín je důležitý.
Reagovat
a.magerova
A kdysi Tě tu zvali šulinem, takže máš vlastně kompletní péči, od hlavy k patě... :-P
Reagovat
Krisboy
Tzv. "celostní medicína".
Reagovat
baggik
Jestli zitra postoupi jeste Nadal, tak se muze cela next gen jit zahrabat. Letos slavi Federer 39, Nadal 34, Djokovic 33. Je rok 2020 a stale nevyhral grandslam hrac narozeny po roce 1990. Az tihle 3 skonci, klesne uroven o 2 tridy dolu. A zbydou jen sasci, labilove a nervaci. Ostuda.
Reagovat
Nola
Dom hra dobre /on uz nepatri do kategorie Nextgen/, ale zapas s Monfilsom nema ziadnu vypovednu hodnotu, Monfilsa si dnes povodi kde kto, ja som skor zvedava na Sashu, nema ziadne skusenosti z tejto faze turnaja, mal by byt oddychnuty, rychle zapasy, ci konecne prekroci svoj tien je otazne
Reagovat
baggik
Stale se posouva termin next gen. Ano tito Tsitsipas, Shapovalov atd... uz Big 3 jednoho dne nahradi, protoze nikdo nehraje do 50ti. Ale kde je ta mezigenerace, ktera mela porazet big 3 po tricitce. Kde jsou Nishikori, Raonic, Tomic, Dimitrov, Kyrgios, Thiem?
Reagovat
baggik
Goffin
Reagovat
Marduch
oficiálně:) bývá tato generace nazývána lost-gen. Ale byla to, a stále je, nevděčná úloha čelit zejména Big4.
Reagovat
Mantra
big4 nikdy nebyla, Můra prohrával/vyhrával s kýmkoliv nahodile, a i Stan má lepší výsledek na slamech
Reagovat
Davor1
Odporúčam zmeniť dílera.
Reagovat
gigin
:DDDD
Reagovat
Patik
Stana nemôžeš porovnávať s Andym..ten je o niekoľko levelov vyššie aj mentálne..a má dve zlaté OH medaily v singli 15 alebo koľko Masters titulov..a oveľa viac grandslamových finále.
Reagovat
Marduch
samozřejmě, že byla, s Wáwrou mají oba 3 GS, Můra toho má ale mnohem víc. 2x zlato na OH, 14 Masters, TM a No 1. Nemluvě o vyrovnaných soubojích a slušném H2H s Big3.
Reagovat
Krisboy
To jo, v tomhle ohledu by se Stanovi ještě jeden GS zatraceně hodil :)
Reagovat
Marduch
radši to nevyslovuj nahlas, je pořád v turnaji.. už to v Djokolandu fakt nechcem zažít :)
Reagovat
Krisboy
Hele, neber si to osobně, ale Stan je dlouhodobě jeden z mých největších oblíbenců, takže si to klidně ZAŘVU NA PLNOU HUBU!!

:DDD
Reagovat
gigin
Já jsem ho neměl rád, ale od tej doby, jak se rozešel s Vekičovou, tak ho rád mám. Teď mu moc přeju. Ale ne kvůli tomu, že se s ní rozešel, prostě mi přijde teď jakýsi sympatický. Holt stárnu a začínám bý cíťa...
Reagovat
a.magerova
A já zas nic nevím... a přitom je Stan i můj oblíbenec... takže je zrovna teď volný?!
;-)
Reagovat
gigin
:D
Nevím, asi jo. Já mu zavolám...

https://www.womenstennisblog.com/2019/06/05/vekic-wawrinka-breakup/
Reagovat
a.magerova
Tož to mám velkou časovou neznalost... ale tak už si jistě užil té své vytoužené svobody... a je zas čas na nějaký ten flirtík... :-))))
Reagovat
gigin
Však já sa řídím podle něho. I časově to odpovídá.
Reagovat
Marduch
i kvalitně pokecat se se Standou dá :D
https://www.youtube.com/watch?v=XpvsOu1DSOU
Reagovat
Marduch
jako když zrovna nevyklepává Djoka na GS, tak se na něj rád koukám. Třeba teď s Medvědem se na place v těch dlouhých výměnách naháněli libově až do samotnýho konce. V téměř 35 letech.
Reagovat
baggik
Murray byl vynikajíc? tenista, nebýt zranění, tak i on ještě teď zatápí mlaďochum. No měl smůlu na generaci, přece jen big 3 byla a je ještě o kousek jinde. Ale ta generace 90' nejenže nemá na přestárlého Rogera a stárnoucího Djokovice s Nadalem, oni se nedokázali výkoností přiblí6it ani Murrayovi, dokonce ani Wawrinkovi, Del Potrovi a sotva že Berdychovi s Tsongou.
Reagovat
sysel
tak pod toto se podepisuji
Reagovat
SwissMaestro
Letos nový hráč GS nevyhraje. Kromě těchto tří borců se ve slušné formě Stan, který jeden GS letos urve :)
Reagovat
Mantra
Wimbledon a bude mít karieru, kam sena něj sere Můra
Reagovat
smazaný uživatel
Roger bol šampiónom svojej špecifickej doby a po prichode Nadala s Djokovicom im bol viac než dekádu dostojným súperom. Takto si ho ludia budu pamatat a dalej by nemal hazardovat so svojim menom.

Skoda, ze jeho posledné GS finále skončilo s takou pachutou v ústach, mohol byt jeho odchod ovenčený vačším glancom. Na druhú stranu, pri pohlade na celú kariéru dopadlo finále W. super symbolicky. Roger sa už-už natahoval za GS, videl ho, cítil ho, aby sa v poslednej chvíli objavil jeden z jeho dvoch katov a ukradol mu všetkú slávu. Tak ako obvykle.

V celkovom počte GS mu zrejme ostanú len oči pre plač. Bol to dlhodobý proces a metaforicky povedané, pripomína to tzv. kozla (goata?), na ktorého sa jedného dňa nalepil po koristi túžiaci nenápadný, ale o to húževnatejší had. Ten goata pomaly a trpezlivo konzumoval, z obete postupne ubúdalo a k dnešnému dňu už z hrdého kozlíka trčí iba bezmocná hlavička.

Nadal/Djokovic, pre Federa prast ako uhod. Herne je uplne paralizovaný a moze len sledovat, ako ho obaja nakoniec zožerú aj s kopytami.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že ho sežerou tady opakuješ po několikáté a já osobně si myslím, že tohle řeší strašný zlomek lidí - včetně tebe.

I kdyby Nadal s Djokovičem dohnali Federera v počtu GS (což se asi stane), tak je pořád první, kdo jich měl 20, má pořád nejvíce týdnů na n.1, má pořád nejvíce titulů. Ten počet titulů mu pravděpodobně zůstane.

Takže až jednou Federerových 20 GS nebude stačit, tak pořád zde bude XXX statistik, ve kterých byl, je a bude první.

Tenis nejsou jenom grandslamy - to si myslíš ty.
Reagovat
SwissMaestro
O počet týdnů N1 přijde jistěji než o rekord v počtu GS :)
Reagovat
SwissMaestro
O počet týdnů N1 přijde jistěji než o rekord v počtu GS :)
Reagovat
annah
To asi jo. Možná už letos. Nole je na nejlepší cestě ho sejmout. I když momentálně na trůnu nesedí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil, pamataj si, ze pocet GS je jediny rekord, ktory ma u kazdeho najvacsiu prioritu, a teda je najcennejsi. Nikdy nemoze byt Goat ten, kto ho nedrzi.

Pocet turnajov, najcennejsiu prioritu nemá. Hraci si vyberaju turnaje, ktore chcu hrat. Nejdu za kvantitou, ale kvalitou. Myslis, ze ak by sa dnes zacal sustredit Djokovic na 250ky, tak ich nevyhra este 20?

To iste plati o No.1 a tak dalej a tak dalej.

GS?..Do toho dava kazdy vsetko.
Reagovat
spaniel
Ale ty roky ignorujes GS a Nadal je pro tebe GOAT, I když byl hodně pozadu...takže tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal odohral 60GS, Federer 80..Plus minus..

Vzdy som hovoril, nekrájajme prasa; ktoré este beha po lese.
Reagovat
spaniel
No, já třeba mám rád z prasátka vše...a proto prasátko, které má jen špek a žádnou panenku či bůček, pro mě nejlepší prasátko prostě nebude :-*
Reagovat
smazaný uživatel
To je k diskuzi. Sdílíš tady svůj názor, nebo my sdílíme své názory a jsme sorta lidí, která tenis sleduje v detailu. Takových jako my je na světě pár tisíc.

Ve finále je úplně jedno, kdo bude mít nejvíce GS. GOAT bude vždycky Federerer i když statisticky bude zaostávat.

Ten zlomek znalců bude vědět, že GOAT je např. Nadal, ale v celkovém důsledku a hromadné mase fanoušků je to absolutně nepodstatné.
Reagovat
smazaný uživatel
Chces tym povedat, ze pre ovce bude Goat vzdy Federer. Rozumiem a chápem.

Ja som sa skor snazit vies debatu racionalnejsim smerom, ty emočným. Ženy no :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvím o mase (pro tebe ovce) a speciálně oddělují nás, kteří se v tom trošku pohybujeme.

Tak se nechovej zase jako retard.
Reagovat
peRFect
Já bych řekl,že Rafa si při tom pojídáni ale tak trochu vylámal zuby.
Jen pozor,aby ta bezmocná hlavička neterčela nejen Rogerovi,ale i Rafovi.
Reagovat
Davor1
Ja by som si taký istý nebol. Aká je šanca, že Nadal tento rok nevyhrá RG? Myslím, že určite väčšia, ako minulý rok. Môže sa to reálne stať. Potom s veľkou pravdepodobnosťou ostane túto sezónu na čísle 19. Budúci rok má 35, ktovie, ako to s ním výkonnostne bude. Nedal by som ruku do ohňa za to, že Federera obaja dobehnú alebo predbehnú hoc len v tom počte GS, aj keď si myslím, že Roger už na 90% zostane na čísle 20.
Reagovat
Berny
Mne by zajimalo z ceho dedují lidi, ze nadal ma na RG mensi sanci nez letos :D
Rekapitulace za posledni 3 roky:
2017 - 0 setů
2018 - 1 set
2019 - 2 sety

Za poslední 3 roky mu 21 souperů sebralo 3 sety (a tusim ze 1-2 ho vůbec dostali do TB)

Nadal je pomalejsi, ale to je jediny problem v tom, ze Nadal 2020 by prohral s Nadalem 2017, ale vubec to neznamena ze Thiem, TsiTsipas by meli byt lepsi. Jako jediný strasak vidim furt Djoka, který ikdyz to zní jako scifi muze letos brát klidne vsechny 4 GS, ale taky treba jen 1 AO. Uvidime.

Muj tip na konci 2020: Roger 20, Rafa 20, Djoko 19
Reagovat
smazaný uživatel
Nole ma po W. opat trocju stigro, ze sa na komplet vyhol next gen, ktora ma na neho zbrane.

2020 sa velmi tazko predvída, kedze dalsi GS je az za pol roka.

Inak suhlasim. Osobne si myslim, ze otazka nestoji, aku sancu ma Nadal na RG20, ale aka sanca je, ze Nadal nevyhra ani jedno RG z najblizsich troch trebars?..
Reagovat
Mayo
Kozlík :D tento komentár bol vydarený ;D
Reagovat
Kojinho
Ehm, tak hlavně že Fedex nad Rafou vyhrál v 7 z 8 posledních zápasů (včetně IW, kde Rafa nenastoupil) a poslední mač Federer vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem k tejto kvapke v mori.

Trebs nejako zacat, ked chces akvárium.
Reagovat
Kojinho
Nemyslím si. To, co jsem napsal dokazuje, že Tvoje tvrzení o sežrání Federera Nadalem při vzájemné konfrontaci i s kopytami je naprosto vedle.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako moc sa v pocte GS oddialil Federer Nadalovi z tych 7/8 súbojov?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Roger vyhrál po takových haluzech AO, tak by to byl asi TOP získaný GS co jsem kdy viděl. :D
Reagovat
Patik
a do Dubaja by ho dávali dokopy..
Reagovat
Denis92
keby vyhra AO, tak do W nemusi hrat vobec :)
Reagovat
smazaný uživatel
Raonicov servis je prehypovaný. Je to niekde na úrovni Cilica a Del Potra a má daleko od servisu Isnera a Kyrgiosa. Cize s tymito typmi hracov nemá Djokovic sebemensi problém a dnes to potvrdil.

Djokovicova kvalita a hegemónia v záverečných fázach Austrálie je impozantná a historicky sa dostal uz na jednoznačné druhé miesto, za navzdy nedostižného Nadala v Paríži.
Reagovat
Nola
Milos ma servis na urovni DelPa a Cilica? si si uletel, ci?
Reagovat
Nola
vlani svojim servisom na AO umlatil Kyrgiosa napr.
Reagovat
Krisboy
Když odmyslíme dvě "rarity" - tedy Isnera a Karloviče, má Miloš už dlouhé roky nejlepší statistiky servisů vůbec.
Reagovat
Nola
Cilica a DelPa by som kludne priradila k Tomovi Berdychovi, Milos je servisman, ti traja nie
Reagovat
Davor1
Ďaleko od servisu Kyrgiosa? Tak to je pekná blbosť.
Reagovat
spaniel
Tak posledni dny mel par vpoho komentu, tak to musi dohnat tezsim kalibrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Dlhodobe statistiky sú u Kyrgiosa skreslujúce, kedze polovicu zapasov odchodi.

Ved si len porovnaj big3, ako returnujú Kyrgiosa a ako Raonica. Čísla su dostupné. Kolko TB s nimi odohral Nick a kolko Milos. Raonicov servis returnuju ako malinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic dostal Nadala do TB 5-krat v 12 zápasoch, snad v 30 setoch. Na antuke sa hral jeden.

6- krat dostal Kyrgios Nadala do TB len v posledných troch zápasoch tusim.

Ostatné sa mi nechce hladat, ale bude to podobné, neporovnatelné.
Reagovat
Davor1
Pozri si len posledný Kyrgiosov zápas s Khachanovom a jeho čísla na servise. S Rusom to mal v podstate na rovnako. Predtým so Simonom, čo je kvalitný returner, nemal ani 80% vyhraných bodov po prvom servise. S Nadalom úplne biedne čísla, v servise dokonca výrazne zaostal aj za samotným Nadalom, aj keď to je skreslené výrazným rozdielom returnu ich dvoch.

Kyrgios má oveľa lepšiu bilanciu proti B4, ale to je zapríčinené inými faktormi, ako kvalitou servisu. Je to oveľa nepredvídateľnejší hráč ako Raonič, čo robí problém ako Djokovičovi, tak Nadalovi. Raoniča poznajú mnoho rokov a vždy hrá to isté, nie je vôbec prekvapením, že to na B4 veľmi nefunguje .Taktiež Kyrgios sa vie ďaleko viac v tých najväčších zápasoch namotivovať, tam by som videl ten najväčší rozdiel, nie v servise.
Reagovat
gigin
Přesně Davore. Plus ty jeho kecy mimo dvorce. To Nadal ani Djoko nemají rádi. Teď nevím, jestli je to pro ně motivační, nebo jim to ubírá na výkonu.
Reagovat
Davor1
Ťažko povedať, ale spýtaj sa Stana, keď mu budeš volať, ako to mal vtedy, keď mu Gyros vytiahol toho Kokkiho :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
80% bodov po prvom moze byt tiez skreslujúcich.

Dolezité su vo finále premenené BB. Kyrgios stratil jeden servis s Khachanovom, za 5 setov velmi slušné.

Proste Kyrgiosa nie a nie breaknut a je to chronicky problém big3. Kdezto s Raonicom to moze skoncit v pohode 6:2, 6:4..A často aj končí. Na vysledku sa samozrejme odraza aj kvalitnejsia hra od BL Kyrgiosa, ale Nadalovi a Djokovicovi sa 100% returnuje lepsie Raonic ako Kyrgios..
Reagovat
spaniel
Napr podle uhajenych gemu na servisu by jeden myslel, ze Murray ma skvely, nebo aspon lehce nadprumerny servis. A pritom hruza. Jenze on byl zvykly, ze po podani neni v tlaku, naopak ze musi hned branit.
Tim chci rict, ze statistika servisu ne vzdy rika vse.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, ci mal Murray az take percento uhájených servis gemov.

On vyhral 6:4, prehral si servis, ale vyhral dva súperove. To bolo najtypickejsie..

Kyrgios ma naozaj super cisla, ked sa sustredi a chce vyhrat.

Medvedev, Tsitsipas, Nadal, Djokovic, Federer. Vsetky velke vitazstva co si spomeniem, neprehral si servis, velmi silny na stavoch 15:40 a podobne, veela TB, extremne vela.
Reagovat
Ereinion
Já si narozdíl od jiných myslím, že pokud to jen trochu půjde, tak Roger nastoupí...nemá se na co šetřit, klidně to může být jeho poslední semifinále GS. V tom pozápasovém rozhovoru nevypadal, že to chce vzdát...navíc pak mohl vidět, že Novak si vzal taky medical a že ve čtvrtek večer bude na podmínky night session mimořádně horko, což mu může trochu zvýšit šance...
Reagovat
smazaný uživatel
Během celého turnaje ukazuje, jak je to obrovský bojovník. To, co tady dokázal otočit bylo fenomenální, psychicky bude hodně nahoře. Hlavně ať je ok fyzicky
Reagovat
FerrariF50
Jo jak zvládá tady bigpointy to čumim a hodně. Bohužel, když funguje psychika na jedničku (což u Rogera není vůbec obvyklý), tak zlame fyzično.
Reagovat
Kojinho
Podle mě to s tím úzce souvisí. Když je fyzicky ok, tak má v hlavě, že musí ze sebe vydat to nejlepší, což může svazovat.
Reagovat
Krisboy
Jj, já to mám stejně. Čím lépe se před zápasem cítím, tím více od sebe očekávám a hraju hůře :)

Když jsem nedávno měl naražený zápěstí a den předtím jsem lil a tudíž moc nespal a nic od sebe nečekal, hrál jsem jako Roger :D
Reagovat
FerrariF50
Já čuměl z postele a furt jsem usínal, až jsem tak v půlce třetího setu usnul uplně a probral se až na Djoka. Díval jsem se na highlighty a masakr no, jak utekl hrobníkovi z lopaty. Každopádně pokud jsem doufal s Tennysem ve tříseťák, aby Roger šetřil na Noleho síly a hlavně zdraví, tak bohužel ani jedno nedopadlo a s tím jak to je, Noleho dát je prakticky nemožný. Myslím, že stejně jako 2014 na TM proti Nolemu Roger hrát nebude. Bohužel no :( Rád bych se mýlil ve všem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič je taky jenom člověk a ví, že musí předvést svůj TOP aby Rogera sundal. Ten mu dělá problémy poslední dobou hodně. Na Wimbledonu mu haluzácky odvrátil matchball, další zápas s ním prohrál.
Reagovat
FerrariF50
Jasný no, to já vim, však Roger mu dělal jako jediný problémy i v jeho beast modu 2015, ale takhle unavený a zraněný, to se musí brát dost zásadně do úvahy.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Doufám, že to tříslo dá dohromady a bude ready. O ten zápas by byla škoda přijít. Třeba z toho nic extra nebude, kdo ví.
Reagovat
FerrariF50
No tak to taky samozřejmě doufám. Ale nevidím to dobře no, vždycky řikám co si fakt myslím a na Wimbledonu a TM jsem tvrdil, že Noleho porazí a bylo to tak (jo bylo, to mi nikdo nevymluví :-D), ale tady to nevypadá dobře holt.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tři poslední zápasy byly dost těsné. Jednou vyhrál Nole ve třech TB, pak ve Wimbledonu v pěti setech, pak vyhrál na TM Roger. Kdyby byl Roger zdravotně fit, tak mu na bitvu věřím, ale hodně se tady trápí.
Reagovat
FerrariF50
jj no, kdyby byl zdravotně fit. Uvidíme no.
Reagovat
Kozoroh
No1e vyhrál loňské finále Wimbledonu, protože byl psychicky silnějším hráčem, smiř se s tím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo taky tím, že trefil na MB prohoz přímo na lajnu.

Můžeš si vybrat.
Reagovat
Kozoroh
Doklad Djokerovy mentální houževnatosti. Zachoval chladnou hlavu a zahrál agresivní forehand cross úder s důrazem na přesnost. Kdyby to Novak přehnal s razancí, ten forehand by skončil v deblovém koridoru, pasivní úder by Roger zpracoval na síti. Odhadnout správnou míru razance na mečbol je strašně obtížné a Novak to dokázal, protože ten úder hrál s naprostým klidem, jako mistr. Doteď si ten mečbol občas pouštím na videu a kochám se :)
Reagovat
spaniel
Uplne to vidim...zatimco vetsina si pousti potaji porno, Kozoroh se zamkne, nachysta kapesnicky a pousti si mecbol z Wimbledonu.
Reagovat
Davor1
:DDD
Reagovat
gigin
Chčím :DDDDD
Reagovat
Marduch
porno jako porno voe:D
Reagovat
smazaný uživatel
musim sa kozoroha zastat,ja si TO tiez obcas pustam,na zlepsenie nalady:)
Reagovat
spaniel
Tak kazdy tomu rika jinak...ale priznam se, ze zlepseni nalady slysim prvne. Ale sedi to, proc ne.
Reagovat
smazaný uživatel
ja som bol po minulorocnom finale W naozaj stastny,bolo pekne pocasie,siel som sa po zapase byciklovat,na colu...,mam na to pekne spomienky,co sa mi pri tenise uz dlho nestalo,ani pri Rafovych vitaznych GS,tak preto
Reagovat
smazaný uživatel
bicyklovat,ja to vzdy pisem opacne
Reagovat
spaniel
Byl muj koment nahodne trefene heslo k tvemu denicku?
Reagovat
turista
Je to tak. Roger dokázal porazit Djokera nejen v Londýně před 2 měsíci, ale na rychlých hardech v době 2014-6, kdy jako jediný tenista byl schopný Novaka porazit. Takže Novak do toho bude muset jít pochopitelně naplno do toho SF.
Reagovat
Kozoroh
Pro tebe je zřejmě všechno, co se povede Fedexovu soupeři, haluz.

Rozeberme si, jak ty dva promarněné Fedovy mečboly proběhly:
Na první mečbol dal Fed druhý servis. Djoker zahrál return pod nohy a to je vždycky obtížné zpracovat, Fed se rozhodl oběhnout to na FH a zahrát inside-out winner, ale úder o pár čísel přetáhl, pokud by ale úder umístil na lajnu, Djoker by byl připraven ho vrátit zpět. Neproměnění mečbolu vyplynulo z Djokerova kvalitního returnu.
Na druhý mečbol dal Fed první servis. No1eho return byl průměrný, do středu dvorce, Fed zahrál nedůrazný FH a běžel k síti, evidentně spoléhal na to, že No1eho úder zpracuje na síti. No1e však zahrál agresivní forehand křížem, na který Fed nedosáhl a který přistál těsně před čarou. U tohoto mečbolu mohl Fedex svůj FH zahrát důrazněji, ale No1eho forehand křížem byl parádní winner a zahrát takový úder těsně před čarou na mečbol v GS finále je mimořádně obtížné. To dokáže jen tenista, který má nervy z oceli.

Ani jeden mečbol neproběhl tak, že Fed zahrál zničehonic UE. Novak na něj při obou mečbolech přitlačil.
Reagovat
Amputace
Ano, FFF tohle mají ve zvyku, Roger si většinu všech zápasů prohraje sám, respekt k soupeři od nich vážně neočekávej. Dočetl jsem se tady dokonce už i takové pecky, že si prohrál sám finále Wimbledonu 2008 :)

Nicméně je pravda, že v tom zápase, o kterém se bavíte, měl Djokovič opravdu kupu štěstí. Rozhodně nebyl v souhrnu lepším hráčem. I takové zápasy se občas stanou, jenže FFF mají bohužel dojem, že Roger je tím lepším prakticky vždy, jednou si to však prohraje hlavou, jindy lacinými chybami, jindy, že se špatně vyspal... záleží.
Reagovat
spaniel
Míček je rychlejší než hráč, když má všechny parametry. Proto je zápas vždy na útočném hráči, zda to padá nebo ne. Roger je nejutocnejsi hráč na tour. Proto říkám, že je to na jeho rakete. Samozřejmě nehraje dokonale a bývá často potrestán. Neberu to tak, že to soupeř uhaluzil, prostě Roger nebyl dost přesný nebo razantní. Vždy má víc winnerů ale i chyb. U Novaka nebo Rafy se ta přesnost a agrese musí blížit dokonalosti.
Reagovat
Amputace
Nesmysl. To, že někdo útočí, ještě neznamená, že je to na něm. Žádný hráč neuhraje zápas bez chyb, záleží na míře, jak výrazně je útočící hráč k těmto chybám tlačen. Navíc to spojení "nebýt dost přesný" závisí přesně na čem? Samozřejmě, že na soupeři - nejen na Rogerově raketě. Takže pokud mu třeba Rafa vyběhá a s dostatečnou razancí vrátí polovinu jeho útoků, velmi pravděpodobně z toho bude pramenit zvýšené riziko a tím pádem větší počet chyb. Nic než důsledek střetu ofenzivního a defenzivního stylu.

To, že je Roger nejvíce útočící hráč na tour, máš nějak podložené, nebo je to pocitovka? Protože já bych o tom vcelku pochyboval... Je rozhodně nejlepší ofenzivní hráč, ale nejofenzivnější? To nevím..

Wimbledon 2008. Nadal jednoznačně dravější v tom zápase. Federer ho pouze jednou za celý zápas dokázal breaknout. Měl navíc velké štěstí, že se za stavu 2:0 4:5 přerušovalo kvůli dešti. Vrátil se a urval dva TB, přičemž v prvním z nich odvracel několik MB. Jen absolutní zaslepenec nebo fanatik si může myslet, že si Federer tento zápas prohrál sám. Bylo by tomu tak v případě prohry Nadala.
Reagovat
spaniel
Pokud Nadal (nebo kdokoliv jiny) mic vrati, nebyl zahran dostatecne. Kazde podani muze byt eso teoreticky. K tomu se samozrejme smrtelnik nepriblizi. Ale ma byt v tlaku a zakoncit treba druhym, tretim uderem. U Nadala treba patym. Kdyz ale ctvrty vyhodi, Nadal zvitezi. Samozrejme realita je, ze muze chybet forma, muze byt hodne pomaly povrch jako antuka, kde proste mic neni rychlejsi nez hrac (pokud to neni Madrid). A toto neni o Rogerovi, ale celkove tenise. Proc Stan porazil Novaka? Ten den proste trefoval dostatecne presne. Mel winnery, ne chyby. A ani nekdo tak rychly a dobry v obrane, nemel narok.
Reagovat
Amputace
Jenže rovina teorie při počtu proměnných, které determinují tenisový zápas, absolutně neobstojí. Teoreticky může být každý úder nechytatelný ofenzivní výpad. Ale teoreticky lze také vyhrát zápas bez jediného winneru. "Pokud Nadal (nebo kdokoliv jiny) mic vrati, nebyl zahran dostatecne." - Také mohl být zahrán nedostatečně z toho důvodu, že byl vrácen top spinem do jednoručného BH. Jen proto, že hraje někdo ofenzivněji, neznamená to podle mě, že je to, tak říkajíc v jeho rukou. Federer byl desetkrát ofenzivnější než Nadal, a přesto ve svých rukou neměl proti němu prakticky nic - včetně Wimbledonu. Není to jen černá a bílá. Obrana a útok. Vždyť mnoho match-upů dokazuje, jak výrazně záleží na různých faktorech... Jako z tvýho úhlu pohledu to nejvíc ze všech má na raketě John Isner nebo Ivo Karlovič, kteří když nezahrají eso, nezahráli míč dostatečně...
Reagovat
spaniel
Zpomalovani povrchu vcetne W. Podivej do haly. Jejich bilance je z 90% na pomalych povrsich a to se podepsalo na jeho sebeduvere a presnosti. Plus je otazka kolikrat zahral dostatecne presne.
Reagovat
Amputace
No vidíš, vždyť to v podstatě píšeš sám, že to ve svých rukou nemá. Zpomalování povrchů nahrává defenzivnímu tenisu, lidé chtějí vidět dlouhé výměny, není to jen o kvalitě útočné hry, ale podobnou měrou také o tom, co ještě tenisté dokážou vrátit a v jaké kvalitě. V hale Federera dokázal porážet Djokovič a ten také není útočnější než on. Prostě je to o match-upu. Celkově vzato je směšné přistupovat k tenisovým zápasům tak, že záleží primárně na tom, jak se vyspí ofenzivější z obou hráčů. Navíc ty sis prostě Federera vydefinoval jako nejvíce útočného hráče na okruhu a z toho primárně vycházíš - že v každém zápase jde primárně o to, jak dostatečně bude schopen umisťovat údery. Já tvrdím, že to tak není a že je to velice krátkozraké vidění.
Reagovat
spaniel
- lide chteji bidet dlouhe vymemy je tvoje domnenka a uplne mimo. Vetsina lidi chce videt normalni vymeny, extremy chce videt mala cast (trava, antuka)
- Porad zapominas na vek. Fed Djoka v hale porazel a porad je schopny porazet.
- Fed je nejutocnejsi na tour, ze to nevis o necem svedci
Reagovat
Ondra979
no tady nemuzu moc souhlasit, na ty MP bohuzel Fed Djokerovi pomohl. Je to jeho chyba a neomlouva ho to, ale predevsim na druhy MP mel rozehrat vymenu, nabeh na sit byl nepripraveny, Fed to chtel podvedome rychle ukoncit, coz byl omyl, mel tomu dat cas, nebyl na tuto situaci evidentne pripraven.
Reagovat
kolapse
Thiem se předvede a vyřadí Rafu
Reagovat
turista
Pokud se mu to podaří tak potenciálně může být pro Djokiho nebezpečnější soupeř než Rafa. Ono už v této fázi turnaje slabší soupeři neexistují. Ale Dominic Thiem dokáže umlátit koho chce když mu vydrží nervy. V Londýně nedávno umlátil Rogera i Novaka. A Rambo z Manacoru se Djokiho bojí i když to nepřizná.
Reagovat
steve79
Já si také myslím, že Roger nenastoupí. Dosažené semifinále je pro Rogera jako vítězství. Měl už dvakrát neuvěřitelné štěstí. Prohrávat 8:4 v tie breaku a dostat se ze 7 matchballu je fenomenální. Někdo tady mluvil o tom, že se diví že Novák a Rafa neztrácejí rychlost. Novakovi bude 33 a Rafovi 34. U Rogera je znatelný pokles cca rok a půl na Grandslamu, takže Djokovič a Nadal můžou dva roky bojovat o Grandslamy.
Reagovat
turista
No jo, ale Roger vydržel tak dlouho díky smart tenisu, který praktikuje. Rafův tenis je o brutální síle a Novakův o doklouzávání míčů, což jsou styly pro tělesnou schránku náročnější.
Reagovat
mahycek
Poraženecké řeči, přátelé, přátelé jsou většinou vždycky, když
někomu přejeme a bojíme se o výsledek. Ale v klidu , až
čtvrtek rozhodne jestli se RF dal do pořádku. Ale je to
Grand Slam, ale zdraví je nej.
Reagovat
mahycek
Ano, myslím si to také i když u Rogera nikdy nic nevíte.
Jdeme na semifinále, chci je, ale musí být zdravý.
Ale, když si uvědomí člověk věk 8.8. 1981 je v AO tak
to je úžasné. Není to omluva, chce vyhrát.
Reagovat
Herbert_Hoover
Poor Sandgren :) doteď nechápu, jak to mohl nedat :) Miloš zapnul standardní Djokofobní mód, moc jsem nepochopil jeho favorizování mnohými..typický příklad klamavé formy.. :)
Reagovat
Vlk-v-trave
No je to skoda...SF AO2020, obsazeni ve zlate ere nove dekady, Tennys Sandgren, elitni hrac top100.:)
Co chybelo sakra...jen krucek k dokonani famozni ATP komedie...byla by aspon sranda...,
...ten Roger jaksi "pomahal jak se dalo", trebas se fakt citil dost blbe, bo to co vyhazoval behem druheho setu, to jsem si rikal, ze asi chytl nejaky uzeh, nebo mu preplo v hlave jak Nickovi:)
...ale na Sandgrena to byl az asi moc vely sok a stesti najednou.
Reagovat
turista
Tak Sandgren nemá moc zkušeností a hrál nad své možnosti. Velikost RF,RN a ND spočívá v tom, že když hoří, tak prakticky nechybují.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hrál TB s Millmanem a od stavu 4:8 neudělal ani jednu UE, 1st serve asi 90%ˇ.

Roger hrál TB se Sangrenem a od stavu 3:6 neudělal ani jednu UE, 1st serve 100%.
Reagovat
Denis92
Na druhej strane, su to horsi hraci ako on a nezvladli taky moment.

Potom pride TB s Djokovicom vo Wimbledone a spravi 4UE z forehandu a 50% servis :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych pochopil, kdyby to nezvládli jednou. Ale ustát 6 míčů v řadě, nebo 7 MB je prostě top class.
Reagovat
blax
Taky tipuju, že Roger nenastoupí. Se SF je podle mě spokojen on i jeho fanoušci. S Djokovicem by nejspíš neměl šanci i kdyby byl ok. Plus strávil na kurtech více času, horší regenerace... není důvod to lámat přes koleno. A Rogerovi fanoušci by si to možná měli i přát, ať je Nole odpočatý na finále s Rafou.
Reagovat
Denis92
Djokovic bude mat pred finale 2dni volna a zapas s Rogerom nebude moc tazky.

Novak bude urcite radsej ak Roger nastupi, nez by mal 5 dni bez zapasu a tam na neho bude cakat rozbehnuty Nadal alebo iny super.
Reagovat
Patik
rozbehnutý Nadal vo finále s Djokovičom nič neznamená..skôr taký stanimal môže byť problém.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty se neobjevuji jen v pripade, kdyz vase tchyne ve vasem aute leti na dno propasti...
...ale trebas takove finale Federer x Wawrinka, z jedne strany to nastvani, ze na neho ten Stan neumi, a tak bych ten titul tam i pral... a z druhe strany pozorovat tu komedii jak Murovci vsi silou tlaci ve finale GS Federera a Djokoland Wawrinku, a kadak vykolejil s tramvaji, nebot to tohle, no tohle by asi neprezil :D)))
Reagovat
Herbert_Hoover
Djokoland tlačit Babrinku (jak oni familiérně Stana zovou)? :) Tak to by byl zcela jistě úkaz k pošušňání :)
Reagovat
weak
já jsem přesvědčený, že FEDERER do semifinále vůbec nenastoupí...
Reagovat
Patik
No na tlačovke povedal že uvidí ako sa veci vyvinú má dva dni ..fyzio a doktori to posúdia a uvidí ako zregeneruje..ale podľa mňa bude chcieť zachrániť svoju budúcnosť tejto sezóny a nenastúpi..Proti Nolemu je to veľmi obtiažne herne...tam sa stopercentný zdravotný stav berie ako nutnosť...a nie ešte popri hre riešiť telo..ide na istú porážku..
Reagovat
mahycek
Vždycky je někdo hratelný, vždycky.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurzy

Federer - Djokovič
6,91 1,13
Reagovat
smazaný uživatel
Takový kurz na Rogera proti Nolemu snad nikdy nebyl. :D
Reagovat
Amputace
Neviděl jsem od Rogera ani jeden celý zápas... Je to vážně tak hrozné, jak hraje? Proti Djokovičovi bez šance (pokud nastoupí)?
Reagovat
smazaný uživatel
Uhrál to na zkušenost. V TB čtvrtého setu neudělal ani jednu chybu, využil nezkušenosti Sangrena. Měl omezený pohyb hlavně do forehandové strany, tam mu Sangren zahrál BH po lajně a Roger se ani nepohnul.

Je otázka, co s tím má a jak to zregeneruje do čtvrtka večera. On zase nebude riskovat zranění na polovinu sezóny, to radši nenastoupí.
Reagovat
Denis92
Roger vravel, ze toto je take zraneni co ho vyradi na max 10 dni, preto aj riskoval a pokracoval dalej, pretoze si povedal, ze 10 dni si moze dovolit risknut.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem neslyšel, okej, beru.
Reagovat
Patik
hovoril aj že toto ani neberie ako zranenie..ale skôr ako blbý pocit v tele.
Reagovat
Denis92
Treba brat do uvahy naozaj vsetky okolnosti. Roger nehra moc dobre, dva tazke a dlhe 5setaky v 38r su narocne na regeneraciu, cize unava a aj zranenie z dnesneho zapasu. V neposlednom rade podmienky v Melbourne - je to Novakovo panstvo, sedi mu to tu maximalne.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale ber, že letos změnili kurty. V poslední night session, kterou Roger hrál s Fucsovicsem bylo 19 stupňů, pomalé míče. Ve čtvrtek bude večer 36 stupňů, to je brutální změna.
Reagovat
Denis92
Hej, ale tie kurty stale nebudu nejake extremne rychly. Celkovo, povrch je tento rok pomalsi a pocasie chladne ho este viac spomaluje a teplo zase zrychli, ale nijak drasticky. Takze aj ked bude vecer okolo 28stupnov, nebude to nejak extra problem pre Djokovica.
Reagovat
Patik
On sám bude vedieť najlepšie či nato má alebo nemá ale keby tam stál hocikto iný tak podľa mňa to skúsi ale čaká ho rovno to najhoršie čo ho len mohlo stretnúť na tomto turnaji..podľa mňa to zabalí..zajtra sa zobudím a budem vidieť na nete obrázok Federer withdrawn..
Reagovat
Denis92
Isto nie. Keby to skrecne tak tesne pred zapasom. Ale ja si myslim, ze to pojde skusit. Nema co stratit. Nikdy nevies, ci este bude hrat semi na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je to tak, jak říkáš a on sám to nebere jako zranění, tak se navalí práškama a půjde hrát.

Nicméně on hraje tužku i zdravý, tak kdo ví co od něj čekat. Nole zase na druhou stranu taky nehraje nějakou hitparádu.
Reagovat
Denis92
Do toho zapasu moze ist s totalnym kludom, ze nema co stratit a idem to skusit. Asi ako dnes od 4.setu.. Zacal hrat taky mega rychly tenis servis a hned to chcel ukoncit, pripadne servis volej. Co najkratsie vymeny a fungovalo to
Reagovat
Patik
v stávke môže byť veľa..u neho človek nikdy nevie v tomto veku a v tejto fázi je každé rozhodnutie veľmi dôležité..a nemyslím si že by nejaký zdravotný problém podcenil..radšej pôjde na istotu..záleží čo v tom je a ako sa bude cítiť.
Reagovat
Denis92
Keby ide o mesiac Wimbledon tak sa na to vykasle, ale takto ma az o mesaic Dubaj alebo o 7 tyzdnov IW.
Reagovat
Patik
No uvidíme..ale myslím si že vie že nato nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
To je zase blbost.

Kdyby věděl, že na to nemá, tak se na to vysere už s Millmanem. Bylo mu jasné, že bude v SF Djokovič.

Roger moc dobře ví, že je to tenis a tam se může stát cokoliv, dle mého se bude chtít určitě na zápas připravit a pokud to nepůjde, tak to skrečne. Pokud říkal, že se nejedná o zranění, ale o menší problém, tak je to v pohodě.

Já myslel, že to je něco horšího.
Reagovat
Patik
Mal som namysli že vie že nato nemá v tomto rozpoložení..keby mal lahší priebeh turnaja a cítil sa čerstvejšie a zdravšie tak by si určite veril omnoho viac..no veď každopádne uvidíme..ja by som si veľmi rád pozrel ich zápas aj keby to tam odchodil.
Reagovat
Denis92
Ja som stihol na Novaka este 1.25. Je to malo, ale asi objektivne vzhladom na situaciu.
Reagovat
Patik
primerané aktuálnej situácii.
Reagovat
Kozoroh
Novak se díky dnešnímu postupu dostal do fáze turnaje, ve které nikdy neprohrál. Vždycky, když postoupil do SF na AO, tak nakonec získal titul. Tím nechci říct, že automaticky počítám s titulem, ale chci připomenout, že porazit Djokera na AO je druhou nejtěžší výzvou v současném tenise, těžší už je jen pochopitelně porazit Nadala na RG.

V SF proti Fedovi bude No1e velkým favoritem, Roger si prošel náročnou cestou turnajem a jeho hra nefunguje tak, jak byste si FFF přáli. Doufám, že Fedex bude hrát, protože ten zápas chceme vidět všichni, kdo-vi, kolik střetů Big 3 na grandslamech nás ještě čeká.
Reagovat
mahycek
Také jsem z výsledkem Rogera, myslím body, kdo se na to
bude ptát ??? Ale, není ještě konec. V klidu.
Reagovat
steve79
V roce 2016 uhrál Roger set pro Novakovi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale všichni včetně něho věděli, že to prohraje i tak. V roce 2016 byl Djokovič takřka nehratelný a právě Roger byl jediný, kdo ho je v jeho beast modu dokázal přehrávat, bohužel ne na GS.
Reagovat
Kozoroh
Objektivně vzato musím uznat, že závěr zápasu byl kvalitativně slabší z obou stran, No1e byl trošku rozhozený z té výměny kontaktních čoček, ale servisem si dost pomáhal a od baseline pořád ukazoval svou kvalitu.

No1e měl dnes s prolamováním Milošových servisů těžkou práci, vytvořil si 16 brejkbolů a využil jen 2, ale na velkou většinu z nich Miloš naservíroval bombu, jediná vyloženě zahozená šance byla jen jedna v 1. setu. Dnes opět ukázal Novak skvělý, spolehlivý servis a ve výměnách měl nad Milošem samozřejmě navrch.
Reagovat
Patik
Raonič potrápil trošku Noleho ale nie natoľko aby to hralo nejakú rolu v semifinále..s Federerom to vidím biedne niekde v kútiku duše mám pocit že bude zvažovať či vôbec nastúpi..aby ešte po nejakom ľahkom tréningu neoznámil že cíti bolesť a proti Nolemu ísť s bolesťou nemá žiadny význam..aj tak s Rogerom som spokojný ak má vypadnúť tak aspoň vypadne s lepším hráčom..prežil tu veľa matchpointov veľa dlhých zápasov a čo najviac..nezvoral to v hlave čo je úspech a dobrý signál do budúcna...a keď už sa bavíme o Big3 tak čo Rafa ?..dajme tomu že ďalší súperi Thiem Wawrinka Djokovič..už s Thiemom to bude ťažká skúška..a na záver opäť to smeruje k tomu že grandslam berie zase len Big3.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem jako FF max. spokojený, to SF beru, dobrý výsledek, hlava funguje a to je super informace do zbytku sezóny. Hardové GS jsou v tom věku už utopie, ale být v SF je peRFektní počin.

Rafa ve finále ještě není a má nejbrutálnější los, který mohl mít. Pokud přes tohle dojde do finále a tam dostane naloženo od Djokoviče, tak to bude velmi kruté. Nadal ty hardové bitvy taky už moc fyzicky nezvládá, s Kyrgiosem se trápil a Thiem bude mnohem horší, je mladší, má více energie. Myslím si, že Rafa zítra končí a když ne, tak to dopadne jako na USO a skrečne to v SF. Připadal mi bez energie už v minulém zápase. Můj názor.
Reagovat
Patik
Sme príliš dlho jeho fanúšikovia..nastavil laťku príliš vysoko a my sme si nato zvykli..teraz už má 39 a aj napriek tomu je jeden z najlepších..mali by sme uskromniť naše očakávania..s Djokovičom pravdepodobne padne ale som rád že sa stretnú určite to bude ďalší skvelý zápas..a Federer si môže aj napriek porážke povedať že odohral dobrý turnaj.

Ohľadom Nadala som to tu spomenul už pred turnajom že od osemfinále sa pre neho začne ťažka skúška..nevedel som akých bude mať súperov ale súdiac podľa ATP Cupu nevyzerá že to zvládne fyzicky..a ak áno tak finále z jeho pohľadu bude ďaleko horšie než minulý rok.
Reagovat
turista
No jeho trůn momentální světové jedničky se pořádně kymácí.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger dneska hrál 5 setů, otáčel to z 1:2 na 3:2 a strávil na kurtu 3:28 hod.

Nole vyhrál úplně v suchém tričku 3:0 a byl na kurtu 2:53 hod, takže o nějakou půlhodinku méně.
Reagovat
farr
+ Rogerovi nutno přičíst zápas s Milmanem , ono se to kumuluje a kor v jeho věku, ale třeba se stane zázrak.
Reagovat
smazaný uživatel
To nerozporuju, ale ten dnešní rozdíl není tak velký na to, že se hrálo o 2 sety více a tiebreak byl taky.
Reagovat
FerrariF50
To bude tím Noleho driblingem a pinkáním. Hlavně v dřívějších dobách bez časomíry driblingu to dělalo půlku zápasu :)
Reagovat
farr
Lehoučký los. GS defakto zdarma. Podobně jako loni Rafa na USO. V SF zraněnej děda a ve finále nejspíš Nadal, kerej z něj má na AO ptsd.
Velká škoda Medvěďeva, jeden z mála hráčů co sou schopný Djoku v Austrálii upinkat, viz zapas na ATP cupi na stejném povrchu.
Reagovat
woody
Doufám že na semi nastoupí. I kdyby mél Novak prohrát. Hrát v úterý a potom až finále v nedéli je naprd. Viděl jsem to na na RG 2011, kde měl Novak takovou pauzu a pak dve sety pro Rogerovi v SF hrál hrozně...
Reagovat
Mayo
Djokiho potrápi viac aj starý dedo za zenitom ako basketbalista.
Reagovat
smazaný uživatel
Dědo je jediný, kdo Djokoviče alespoň potrápí.
Reagovat
Mayo
Novak Djokovic je v tajbrejkoch neprekonateľný.
Reagovat
Nola
Fedex je v tejto stats este lepsi
Reagovat
smazaný uživatel
On to moc dobře ví, ale píše to pořád dookola.
Reagovat
Nola
Milosove servisy lietali cez 220 km/h, nehral zle, ale Novak vie ako na neho, dostaval ho do nevyhodnych pozicii, a z tych kazil, u niekoho mozno potom vyzera ako drevak... Milos vyhral zapasy proti Marinovi a dArtagnanovi, mozno ma nejaky blok z Novaka, ale podla mna nehral o nic horsie ako v predchadzajucich zapasoch
Reagovat
Kozoroh
Měla jsi zbytečné obavy, No1eho return je někde jinde než Čiličův nebo Cicipasův a Djoker má matchupovou výhodu nad Raoničem, což se dnes potvrdilo.
Reagovat
Nola
drzim sa pravidla - nikdy nepodcenit supera, hlavne, ked ten super nestratil pred zapasom jediny set, jedinu servisnu hru a poradil si trebars s vitazom TM v 3.setoch, ktory tu vlani hral semi, Marin tiez nie je ziadne orezavatko, vyradil RBA, ziadni jednoduchi superi
Reagovat
Drzymalski
Djoković - Federer! El clasico.
Reagovat
steve79
Čekal jsem, že Raonič potrápí Novaka více. Jak soupeř hraje Raoničovi míče více po odskoku, tak Miloš nestíhá.
Reagovat
Patik
Aj tak tri hodiny na kurte sú celkom dosť.
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš strašně chyboval, nebyl schopný si vybudovat výměnu a většinou zkazil druhý, nebo třetí úder.
Reagovat
turista
Novak tradičně výborný na podání, na BH a ve výměnách od BL. Ale v highlights Nole jednou zahrál banana FH a byl z toho bod. Asi ho odkoukal od Rafy Nadala.
Reagovat
spaniel
Padouch nebo hrdina, všechno jedna rodina. Nový Miloš je pořád stejný Milos. Zdání klamalo, stejně jak před pár lety u Berdycha.
Reagovat
Patik
Takto je to tu stále..minulý rok to tu bolo s Nadalom..hrá tu vynikajúco je veľkým favoritom potom prišiel Djokovič a Bum.
Reagovat
MartinPa
Miloš je fikanej, chce mít víc odvrácených MB než Rožér...
Reagovat
ipko
Miloš má Novaka v hlave, v TB vôbec nevie čo má hrať
Reagovat
mahycek
To je dřevák ten Milošek, musí ještě stovky krájíců sníst,
jak se říká, aby dosáhnul na TOP 3 Přiznám se, ale
že u Rogera jsem měl staženou p.del a při match poitech
jsem chodil umývat skleníčky, nebo hrnky a následně jsem
sr vracel doma. No, obracel a smejčil, co není potřeba.
A pomohlo. Smích, no.
Reagovat
annah
Miloš by potřeboval o něco nižší síť...
Nebo širší dvorec.
Reagovat
tenista08
Milošek by hlavně potřeboval vyměnit plenky, je totálně připostr...
Reagovat
farr
Miloš to proti průměrným hračům easy peasy umlátí servisem. Když hraje s Novakem tak je zaprvý uz predem priposranej a hraje pak jak špatňák. A za druhý ten jeho servis mu je na dvě věci, pokud nedá 100% prvních podání nikdy neporazí slušně returnujícího hráče ve 3 setech a i kdyby v TB prohraje vždycky tak jako tak ;)...
Reagovat
ttopi
Není se co divit. Když máš s někým 0:9 tak už fakt nevíš co máš hrát. Představ si že se 9x rozěbehneš proti koze kterou máš přeskočit, ale narazíš do ní. A pak se máš rozeběhnout podesátw. Budeš si věřit?
Reagovat
farr
Já jen popisuju holý fakt. Hrál maximum co mu Novak a jeho hlava dovolí. Ostudu si určitě neudělal.
Reagovat
turista
Taky bych Miloše neshazoval. S bilancí h2h 0:9 se hraje těžko.
Reagovat
baggik
To je neskutečný kolik brejkbolů Raonič odvrátí tím svým monster podáním. A pak tady nějací kecalové píšou, jak to Djokerovi usnadňuje a že špatně podává. Doporučuji léčbu v lázních.
Reagovat
ttopi
Nole 2/16 a 13% - dlouho u něj nepamatuju takovou mizerii.
Reagovat
woody
No mizerie, spíš způsob jakým miloš odvrací.Eso za esem.
Reagovat
Luky99
Usnadňuje mu to, pokud z toho není přímý bod, potom zazdí jasný míč, třeba jako teď ze středu kurtu do sítě.
Reagovat
baggik
Tak ze bude horsi ve vymenach, to je jasny, ze toho Novak vrátí na returnu víc než Čilič a spol. dohromady jakbysmet, to neni tim, ze by se Milos zhorsil.
Reagovat
safi1313
Co zas to tam ten šáša předvádí za divadlo? :-) Miloš jedem!
Reagovat
smazaný uživatel
Milošek asi skončí.
Reagovat
safi1313
Vypadá to :D
Reagovat
mahycek
A VAJDA.
Reagovat
woody
ajeeeje.MT..
Reagovat
ipko
ale asi len kvôli šošovkám :D
Reagovat
steve79
Novak ošetřován.
Reagovat
mahycek
Tak jsem si zase vrátil zvuk z Rod Laver Areny a uvidíme
závěr, nebo to Miloš natáhne přes půlnoc ???
Reagovat
ipko
Novak medical
Reagovat
smazaný uživatel
Taktika, nic mu není
Reagovat
ttopi
Já doufám, že mu něco je :D
Reagovat
Luky99
Nic mu není, jenom tam koulí očima kvůli čočkám.
Reagovat
woody
ty ses vocas
Reagovat
ipko
o koľko času viac strávil na kurte Roger ako Novak?
Reagovat
ttopi
Roger 3:31.
Reagovat
baggik
Ti klucí Millman a Sandgren prostě jen neunesli v hlavě, že můžou porazit Federera. Herně je tady ale dědek tak na úrovni Berettiniho.
Reagovat
ipko
herne je na tom asi o čosi lepšie ako Matteo, ktorý so Sandgrenom prehral a Roger ho porazil :)
Reagovat
baggik
Kdyz tenista dovede zapas k nekolika setbolum a pak je nevyuzije a to diky nevynucenym chybam, tak to uz je problem hlavy a ne hry soupere. To prave dela to Federerovo jmeno. Kdyby se dnes jmenoval Berettini tak skončil ve 4 setech.
Reagovat
baggik
*mecbolum
Reagovat
baggik
Sam Roger rekl, ze se pri mecbolech jen snazil udrzet micek ve hre a spolehal ze souper udela chybu.
Reagovat
mahycek
Myslím ,aby to semi neodpískal. Jinak dnes se stejně bude
mluvit o Fedexovi, co to tam zase vyváděl. Ale pokud by
karma i když moc nevěřím zapracovala a dal se do kupy a
případně ve čtvrtek vyhrál, tak odpouštím a zřejmě vy také,
ty neproměněné match pointy ve Wimbledonu. Je to aspoň
trochu tak ??????? A samozřejmě finále vyhrát . I to se
v tenise děje.
Reagovat
ipko
Djokovičov a najväčšia slabina je hawk eye :D
Reagovat
Denis92
Skoda, ze nie je semifinale az v piatok. To by mal Roger aspon ako taku sancu sa dat dokopy.

Vo stvrtok po 19tej, teda v case finale ma byt v Australii cez 30 stupnov. Uvidime, ako to ovplyvni podmienky na kurte.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá šanci se dát dokupy vůbec. Podle mě je lepší nenastoupit a odjet z Austrálie s tím, že jsem vyhrál dva pětiseťáky a tuhle psychickou vzpruhu si přenést na další turnaje, snažit se vyrovnat Connorsův rekord a soustředit se na Wimbledon.

Lítat na kurtu 3 hodiny s Djokovičem nemá dle mého smysl a šance na výhru je minimální, to by musel Nole chytnout sračku.
Reagovat
Denis92
Myslim, ze Novak ho vybavi pod 2h.

Na jednej strane by mozno bolo rozumnejsie nenastupit ako dostat debakel od Djokovica. Na druhej strane, je to semifinale GS - mozno posledne? Pokial to co i len trochu pojde, tak nastupi.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná to bude chtít zkusit, Novak může mít taky špatný den, kdo ví. Každopádně zdravý Roger na něj umí zahrát, vyhrál poslední vzájemný zápas.
Reagovat
jackiec
zdravý roger ho může bohužel už překvapit v hale nebo i na betonu venku ale pouze na 2 vítězné sety, na 3 vítězné ho na grandslamu neporazil už 7 let, a nevidím důvod proč by to měl bohužel změnit
Reagovat
Denis92
Tak tak. Ak to nedokaze vo Wimbledone, tak mimo neho uz vobec nie.
Reagovat
Petr_Fisk
Že nastoupí je tak 50 na 50.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole na BB servis doprostřed kurtu, přímo na FH Raoniče, rychlost tak 130 km/h

Miloš to zkušeně napráší do poloviny saka.

40/40, míč ve hře, jeden míček na střed, druhý míček na střed, čop, Miloš jde do útoku, BUM metr vedle :D

Nechápu co v tom QF Raonič dělá.
Reagovat
mahycek
A já můžu přidat na vaše dobré názory, že jsem si pustil
sólo od Neal Pearta, nedávno zesnulého bubeníka od kanadské
kapely RUSH. Obraz tenisu si samozřejmě z TV nechávám, ale
musel jsem se nějak uklidnit a pustit si krajany Miloše.
I když Miloš pochází z Podgorice (rodiče), ale je to
kanaďan. Moc mu to, nebo mně nepomohlo ta hudba. Spíš
bych se měl léčit z Rogera a hlavně Roger, aby se nestalo,
že nenastoupí, jako před pár lety v Londýně na finále Masters.
Reagovat
annah
Tehdy bylo myslím navíc v sázce finále Davis Cupu, tak nechtěl riskovat.
Reagovat
JCFerrero
Djokovic neskutocne eliminuje zbrane superov, potom superi vypadaju ze hraju najslabsi tenis svoj.
Reagovat
martinek37
Zřejmě hotovo. Raonic dnes nemá protizbraň ani na to uhrát set.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím jsou zápasy spodní poloviny pavouka těžký tenisový podprůměr. Federer sice vyhrál, ale ten zápas byl kvalitativně otřesný.

Nole s Raoničem to je strategické čekání na chyby Kanaďana a spěje to k pohodové výhře ve třech setech s psychicky složeným Raoničem, který od první minuty nevěří, že by mohl dát alespoň čestný set.

Zítra to doufám napraví Zverev se Stanem a Rafa s Thiemem.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Thiem by mohl vyřadit Rafu, formu má. Bohužel se obávám že zápas bude těsný a tam rozhodnou zkušenosti.

Stan to bude mít těžký, Zverev dobře vrací. Pokud by to bylo ale 5-setter, Stan by to měl ukočírovat. Semifinále NADAL v STAN by bylo zajímavý zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
No já bych si právě radši dal SF Zverev- Nadal, Wawrinkovi s tou jeho H2H proti Rafovi nevěřím ani na 5%
Reagovat
Gracias_Mendoza
Do finále je ale potřeba někoho schopného, kdo se nebojí a ne NADAL/ZVEREV. Oba by utržili od Noleho potupnou prohru.
Fakt to vidím na toho Stana jako záchranu, aby Nole nepřidal další GS
Reagovat
turista
A proč by ho jako neměl přidat? Vždyť ztrácí na Federera 4GS a na Nadala 3GS. To neodpovídá kvalitám Djokiho.
Reagovat
Tuttovka
Je fakt škoda, že Raonic není tak dobrý na síti. Dost se snaží. Asi by to chtělo nějakou pomoc od Djokovice. Musí se dostat do své hry.
Reagovat
Fandina
Noleho oblečení se mi celkem líbí, výrazně zelená je hezky jedovatá a kombinace s bílou včetně bot a zdobení je výborná. Ale celkem mi neuniklo Uniqlo u Rogera, které se mi hodně líbí, i když Uniqlo nebývá tak nápadité, tmavěfialovovínová kombinace s černou, působí na něm hodně solidně a elegentně.

Raonic má zase rukáv, myslím, že ho nějaký čas nenosil.
Reagovat
smazaný uživatel
je to opravdu pěkná zelená a dobře sladěné lacoste.
Reagovat
annah
Mně se nejvíc líbí kombinace té wimbledonske fialové s bílou. To je nádhera včetně těch minimalistickych proužků. Noleho vodnicka zelená se mi nelíbí, ale to zdobení bílými linkami na triku se povedlo. Velmi nápadité.
Reagovat
Mayo
Novak Djokovic po smrti Kobeho bude v Aussie k nezastaveniu a pravdepodobne nestratí ani set. Kráča si za titulom GOAT.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je dost pravděpodobné, že dneska hraje Djokovič o finále.

Rogerovi stuhnou nohy, ve čtvrtek se probere a dost pravděpodobně ani nenastoupí.
Reagovat
Davor1
Djokovič mal proti Raoničovi za 1 a pol setu už viac brejkbalov, ako proti všetkým ostatným súperom za celý zápas :DDD A to tam mal takých "servismanov" ako Ito, Nishioka a Schwartzman. Fakt neskutočné :D
Reagovat
Ereinion
protože Raonic skoro všechny odvrátil, tak logicky naskakují...
Reagovat
Davor1
Nie je to len tým, Djokovič mal minimálne jeden BB pri väčšine jeho servisov, čo je neskutočné vzhľadom ku kvalite jeho servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Raonič dneska nemá servis. Dal 7 ES a 4 dvojchyby. Ten jeho servis je na BIG3 absolutně neúčinný, je to takové plácnutí do míče někam na druhou stranu. Djokovič to jenom přiklepává na druhou stranu a ve výměně se Raonič pokaždé vyhodí.
Reagovat
Vlk-v-trave
Je to jeho oblibenec.:)
Reagovat
Patik
Novak hrá svoj štandard celé to padá na Raoničovi a o tom ako sa vyhádže..Raoničov servis a Noleho return sa zneguje a následne je to len o tom kto má lepšiu hru..čiže Novak..a to sa pekne odzrkadluje na výsledku.
Reagovat
Kozoroh
Miloš klade tuhý odpor, to je třeba říct, sice dělá vic chyb než v předchozích utkáních, ale to prioritně pramení z toho, jakému kalibru dnes čelí. Z herního a především mentálního hlediska je něco jiného čelit Djokerovi než Čiličovi/Cicipasovi. No1e má kvalitní return a už teď vypracoval více brejkbolů, než všichni čtyři soupeři Miloše dohromady.
Reagovat
Patik
ak je tuhý odpor keď bojuje o každý svoj servis čo by bolo potom keby Nole bojoval o udržanie sa v zápase.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Nole přepl už s Diegem na mód bestie, která prostě chce mít více Grandslamů než ti dva. Jde si za tím nekompromisně, nutno uznat. Znásilní Fedexe i Rafana. Jediný zádrhel bych viděl, kdyby do finále postoupil Stan.
Ten jediný s ním umí hrát velký zápasy
Reagovat
Davor1
Thiem na TM ukázal, že takisto už nemá z Djokoviča nejaký prehnaný rešpekt a vie ho poraziť aj na harde.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Jo to jo, ale ve finále GS by Thiem byl opět poloviční. Tam ještě nedorostl. A i kdyby byl připraven, tak by tam musel mít jako Čilič takového Nishikoriho a ne ostřílenou bestii, která si to míří na 21. GS
Reagovat
Herbert_Hoover
Novak musí mířit výš chce-li oba překonat páč nevěřím že Rafa vyhraje už jen jeden GS :)
Reagovat
Luky99
To už se říkalo tolikrát, jak ho může na FO porazit Thiem atd., a stejně tam Rafa pořád kraluje.
Reagovat
turista
Ale nebude tam kralovat donekonečna.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole hraje solidně, ale Miloš mu to velmi ulehčuje lacinými chybami z midlajny. Místo jasného winneru se Miloš vyhodí o metr a opět ztrácí svůj servis.

Velmi pravděpodobně tak Djokovič proletí do semifinále v suchém tričku. Miloš se opět ukázal jako staronový labil,celý turnaj dominuje od BL a na servisu, příjde Djokovič s kterým má H2H 0-9 a prakticky se složil už v šatně.
Reagovat
ipko
Novak vyzerá byť bez výraznejšej slabiny, najväčšiu ho poraziť mal Struff
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš je nulový, ale úplně. Na returnu uhrál 8 míčků za 2 sety, nasekal 25 nevynucených chyb, není schopný Nolemu vrátit úder, který má na raketě, neumí zakončit výměnu po dobrém prvním servisu. Hraje neskutečně připosraně.
Reagovat
PH94
Poče nevynucených chyb je snad nejhloupější a nejméně vypovídající statistika v tenise ze všech.

Jinak souhlas, Raonic dnes nehraje nic moc, ale je to prostě daný kvalitou Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor.

Vůbec nepochybuji o kvalitě Djokoviče, ale vyložených NOLE momentů moc nemusel předvést. To je furt dokola, jeden úder, druhý úder, třetí úder - možnost zaútočit pro Miloše - BUM metr vedle kurtu a znova raz, dva, metr za lajnu.

Takže tady ty UE jsou dost na místě, to jsou vyloženě stupidně vyhozené míče.
Reagovat
PH94
Djokovič hraje skvěle takticky. Ví moc dobře, že klíčem je dát proti Raoničovi co nejvíc returnů do kurtu a ve výměně je o 2 levely lepší. Raonic nemá proti Djokovičovi nárok především kvůli kvalitě returnů. Minimum přímých bodů, daleko méně jasných pozic...často si musí pozici vybudovat, aby se dostával do pozic, které má proti jiným hnedle po servisu. Ale nepochybně dnes Raonic i vyhazuje víc než by musel.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, souhlasím. Mě se ta hra Djokoviče neskutečně nelíbí, ale když mu to funguje, tak ať si dělá co chce. Ten titul nemůže prohrát, SF je 50/50 zda se bude vůbec hrát a ve finále ho může sejmout jenom Wawrinka, který tam nedojde, takže tady není asi o čem.
Reagovat
turista
Ani Struff neměl šanci Novaka porazit.
Reagovat
Kozoroh
Jakou měl Struff šanci, prosímtě? V 1. setu to díky No1eho zaváhání na servisu dotáhl do TB a třetí sadu Novak v závěru vypustil, jinak měl Djoker navrch.
Reagovat
turista
Přesně tak. A Novak by tady potřeboval drtivě vyhrát nad Rogerem a nad Rafou aby je ve vzájemných zápasech už definitivně zašlápl do země.
Reagovat
Luky99
Tohle Djokovičovo pinkání tady může porazit asi jedině Stan v módu Stanimal, nikdo jiný...
Reagovat
smazaný uživatel
To ne, musel by si polámat ruce aby nebral titul. Hejtuje se tady los Fedexe, ale Nole má taky solidní walkover až do finále. V SF navíc dostane zraněného Federera.
Reagovat
Drzymalski
Hejtuje? Ale jdi ty Hámo...
Reagovat
Luky99
To je pravda, do teď byl jeho papírově nejtěžší soupeř antukář Schwartzman.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale 38mi letý Federer má walkover. :)
Reagovat
Patik
niekedy outsider predvedie lepší výkon ako nejaký vyššie nasadený hráč..toto sú len veci na papieri..papierovo tu má najťažší los ale Nadal podľa mňa..
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě a navíc proti Rogerovi, který je za zenitem a každý si chce připsat jeho skalp.
Reagovat
Frantz
jj zraněného, z jipky ho tam přivezou...třísla, záda, hlava, Mirfuša své dny...všechno je proti němu .]
Reagovat
JCFerrero
Nazyvat djokovicovu hru pinkanim :D to moze fakt len bezmozog kamilka
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě nejsi v kanále? Měl bys pospíšit za Franckem, ten tam je už hodinu.
Reagovat
JCFerrero
Mna chlpac nezaujima :D ale gratulujem k neskutocnemu vykonu challengeristu v 5 setoch, s djokovicom mozno kanara nedostane
Reagovat
smazaný uživatel
Proč vytahuješ Federera když se bavíme o Djokovičovi?

Zkusil si ten neurol fanatiku?
Reagovat
JCFerrero
Ty fetak :D vsak narazas na chlpaca ze mam byt v kanale kvoli tomu ze porazil v 5 setoch nejakeho uboziaka
Reagovat
ttopi
Federer - J.C.Ferrero 10:3
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem nikdy neřekl, to sis vymyslel protože jsi zfanatizovaný retard. :)
Reagovat
JCFerrero
Mne sa nechce s tebou hadat, aj tak AO vyhra djokovic, tak uz to balim.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně.
Reagovat
Davor1
Djokovič si za jediný set vypracoval o 2 BB viac, ako všetci štyria Raoničovi súperi za 12 setov dokopy. Presne niečo podobné som čakal, tu nebude veľmi o čom. Dkoko je pre Raoniča najhorší možný matchup.
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš neumí kontinuálně budovat fifteen. Jeho maximum je vrátit míček 3-4x do kurtu, pak se většinou vyhodí. Tady s Nolem to jde krásně vidět. Nole se nemusí ani snažit, nahodí mu 2-3 backhandy na střed a to je jeden forehand, druhý forehand a BUM metr out.
Reagovat
smazaný uživatel
:D

Miloš ještě nedal čtyři míče přes sako. Pokaždé UE.
Reagovat
raduz
Viděl jsem jen 3set a opravdu jsem nečekal,že to Sangren takto hloupě pustí.Poprvé v karieře však platí,že Roger ,ač by nastoupil proti komukoliv ze zbylých čtvrtfinalistů,tak by nebyl favoritem.Ani vypadntí Nadala s Novákem Djokovičem by na tom nic nezměnilo
Reagovat
Kozoroh
Bylo pro Novaka velice obtížné prolomit Milošův servis, Miloš na vetšinu brejkbolů zahrál bomby, ale přeci jenom se Novakovi podařilo prolomit soupeřův servis a má 1. set!
Reagovat
smazaný uživatel
Brutálně Kozorohu.

Speciálně když při prolomení servisu zahrál v tom gamu Miloš 2x DF a 3 UE :D
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku jsem čekal, že Nole alespoň potrápí.

Ale tohle je zatím komedie na soupeře. Kromě toho, že Djokovič jenom příklepem vrátí první servis do kurtu, nemusí prakticky nic dělat. Miloš si jede to svoje kanadské kombo dvojchyba, UE, dvojchyba, UE.

18 UE za set, 4 dvojchyby.

Tady to nevidím ani na ten tie-break. Miloš nulový.
Reagovat
JCFerrero
Djoko je inde, v plnej forme okrem antuky je to neporazitelny stroj
Reagovat
turista
Možná bude k neporažení i na antuce.
Reagovat
peRFect
Roger dnes předvedl, co je to utrpět výhru. Limit byl víc, než patrný, po některých míčích ani nešel, což také zkresluje počet Es. Každopádně přetrpěl 4 tý set a v pátém bigpointy zvládnul. Ty MB pro mě byly na kardiostimulátor. Natažené tříslo ale není sranda a až to teď po zápase zatuhne, bude zle. Na regeneraci je hrozně málo času :-(
Reagovat
mahycek
Zatím se Miloš horko těžko drží a jak jsem říkal set, set
a půl bude třeba stačit, ale 3 set pro srba 6 - 1 a bude
vymalováno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie-break, tie-break !
Reagovat
smazaný uživatel
Ten večerní kurt Milošovi těžce nesedí.

Djokovič si klasicky jede tu svojí pinkačku.
Reagovat
Davor1
Aha, a proti Tsitsipasovi a Čiličovi hral kedy?
Reagovat
smazaný uživatel
S Čiličem hrál day session.
Reagovat
Mantra
ale měl v tildenově gemu bb - což bylo asi jeho dnešní maximum
Reagovat
ttopi
Tildenův gem je pouze 7.hra rozhodujícího setu při stavu 3:3 na gemy.
Reagovat
Mantra
to si nemyslím, ale je to jedno, evidentně jsi pochopil kdy to bylo :-) na funkci to nemá vliv
Reagovat
spaniel
Je to tak.
Reagovat
Mantra
ok ok
Reagovat
smazaný uživatel
Nechce mi říct, že to rupne 4:6 ten set že ne?

Začne dvojchybou, pak UE.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Roger asi odstoupí, on ví kde má limit, co se zad týče. Jedině, co by mohlo změnit situaci, kdyby Nole taky hrál 5 setů, nejlépe s Raoničem 3x ošetřovaný a Féďa by si mohl myslet, že jsou na tom stejně a má to smysl :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Má v prdeli třísla, ne záda.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Záda má v prdeli taky, ty třísla si nechal jen promasírovat. Ty záda nechce přiznat -strategie
Reagovat
Patik
už to priznal toľkokrát že mal problémy s chrbtom..keby niečo priznal by to aj teraz.servis dával dobrý sledoval som to 180km občas aj 190 a on častokrát dáva aj pomalšie ale technickejšie podanie a backhand tiež šlapal do forehandu sa nevedel moc oprieť..tipoval by som to niekde na ľavú časť bedier.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Jo kvůli zádům neměl problém nastoupit ani do finále Turnaje mistrů(správný krok), ale myslím že GS je pro něj něco jiného. Z něho odstoupí až bude opravdu zle, tak proč soupeři napovídat, že zase jsem na kaši...nechám se raději ošetřit v šatně a na kurtu si nechám promasírovat tříslo.
Kdyby to tříslo bylo tak hrozný, tak se tak nepohybuje dobře v tom závěru 4. setu potažmo celý 5. set
Reagovat
Drzymalski
Přes oblíbené a 890krát opakované reklamy Eurosportu mi uniklo co v koncovce špílu Sandgren u umpire stále reklamoval. Smekám co dokáže Egoista v 39 letech předvádět. Navíc mu jako obvykle přeje los. Před pár lety by Milmany a Sandgreny vypráskal z kurtu. Teprve v SF narazí na prvního nasazeného hráče. Vždy fandím jeho soupeři ale to že je pořád na tůře si užívám.
Reagovat
spaniel
Stezoval si, ze nekdo mluvil z publika. Zachytil jsem jak rika ze to slysi cely zapas.
Reagovat
peRFect
"Jako vždy mu přeje los" :-))))))))))))
Reagovat
Drzymalski
Tak přeje. O tom žádná. Stačí na AO 20 srovnat se soupeři RN nebo ND. Když pujdeš do historie bude to pravidlo. Ale štěstí potřebuješ vždycky. Vzpomeňme na Titanic...
Reagovat
smazaný uživatel
A jaké měl soupeře ND? :D
Reagovat
Drzymalski
Já komentoval soupeře RF ne Novaka. Tohle už v minulosti rozebiraly větší šajby než my dva. Roger byl roky nasazovaný jako No 1 tak už z té pozice to míval snazší.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš

Tak přeje. O tom žádná. Stačí na AO 20 srovnat se soupeři RN nebo ND.

ND je pak kdo?
Reagovat
Drzymalski
Tak jo. Novaka vyřadím. Měl to v suchým triku.
Reagovat
ipko
ja si dnes užívam, že to Roger so sebazaprením dal, aj koniec v semi je už teraz takmer istý.. jedine že by Miloš vyhral v TB 5.setu, potom by sa šance možno o čosi zvýšili
Reagovat
Mantra
Tak porazil Tomáše Kluse (foto - https://www.livescore.in/player/sandgren-tennys/txoRJR0E/ ) to je toho :-D
Reagovat
ttopi
Mně zase v určitých momentech připomínal Vencu Prospala (hokej).
Reagovat
Drzymalski
Tennys Prospal Sandgren.
Reagovat
turista
Předpokládám, že víš kdo to byl Henryk Drzymalski, když používáš tento nick.
Reagovat
Drzymalski
Samozřejmě. Polský tenista v časech Jana Kodeše. Tehdy v Polsku tenis skoro nikoho nezajímal. Pak přišel Wojtek Fibak a nastal boom. Hochu nezkoušej mě. Pamatuju první TV přenosy z Wimblu, hráče jako Laver, Rosewall, Santana, Pietrangeli, B. J. Kingová a všechny ty další generace skvělých tenistů.
Reagovat
turista
Já to taky dobře pamatuju. Jsem 14.června 1961. Drzymalski byl u konce Hřebcovy DC kariéry. Poté co v roce 1978 Fibak na Štvanici vyhrál oba singly tak Hřebec musel udělat rozhodující bod. Snažil se Drzymalského zesměšňovat a tak blbnul, že ze zápasu udělal horor a pustil Poláka do hry. Utkání krásně rozhodoval Antonín Bubeník. Hřebec sice nakonec potřebný bod udělal, ale z DC týmu ho Antonín Bolardt pak vyhodil.
Reagovat
turista
Tenhle zápas v Praze s Polskem ale byl v DC posledním, kde hrál singly Kodeš a Hřebec. Pak v dalším kole v Bukurešti už hráli singly Šmíd a Složil a v dalším kole v Eastbourne na trávě Šmíd a poprvé Lendl. Naši tehdy odjeli z Anglie s výpraskem 0:5. Britům to ale k výhře v DC nepomohlo. Ve finále DC 1978 v americkém Palm Springs dostali nakládačku od McEnroea, Gottfrieda a spol.
Reagovat
Mayo
Raonic je neschopne nemehlo. Na returne si ani neprdne.
Reagovat
spaniel
Snad se nedoufal, ze se Nolemu vyhnete? :)
Reagovat
Davor1
Každý nadalovec v to musí dúfať. Posledný GS mimo antuky, ktorý Nadal vyhral na turnaji v konfrontácii s Djokovičom, je takmer 7 rokov starý USO.
Reagovat
Mayo
Býkovi na finále neverím. Thiem bude moc veľká prekážka.
Reagovat
Krisboy
Vsadil jsi?
Reagovat
ttopi
Novak zatím vyhrál všechny body na svém servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Už ne
Reagovat
ttopi
Dokonce měl Raonič BB.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě stačí ke štěstí TB. Kdyby Miloš vyhrál set, tak je to super bonus.
Reagovat
Patik
Miloš keď nemá prvý servis a následnú bombu z forehandu hneď poňom tak nemá nič.
Reagovat
smazaný uživatel
No zatím je poloviční oproti zápasu s Čiličem
Reagovat
Patik
No lebo Čilič neni Djokovič..uvidíme ešte je len začiatok.
Reagovat
Davor1
Si nejakým spôsobom schopný pobrať, že Djokovičov return je trošku niečo iné v porovnaní s Čiličom?
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem viděl oba zápasy a ty?

% úspěšnost servisu je horší, to nezávisí na returnu, ale na tom, jak to trefuješ. A Miloš se moc netrefuje.
Reagovat
Davor1
Jedná vec je, že netrefuje, ale to sa stáva často, nie každý zápas ti tam môže padať 70% prvý. Aj proti Garinovi mal Raonič len niečo cez 50%. Dôležitejšie je v tomto smere percento vyhraných bodov po prvom servise a tam je Raonič cca o 25% nižšie, ako proti predchádzajúcim súperom, čo je zapríčinené Djokovym returnom, ktorý je z inej galaxie. V tomto zápase bude Raonič napriek skvelému servisu permanentne pod tlakom, to sa potom hrá úplne ináč, ako zvyčajne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě.

Hlavně to má 0-9, to udělá hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď pojď.

Stačí mi jeden TB a vyhraný jeden set. Takže nejlépe vyhrát set v TB. :)
Reagovat
Roger_Federer
Roger by mohl odstoupit, když je zraněný ať Novák posetri na finále sílí, roti nejtěžším možnému soupeři všech dob.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tři ztracené gamy Djokovič zvládne i hned po semifinále.
Reagovat
Patik
:D Teraz by mali byť všetci hejteri/Rafafan ticho keď bude hrať Nole s Rogerom..lebo naposledy keď tu s Nolem hral Rafa tak z toho bol debakel.
Reagovat
Patik
a to bol Rafa oddýchnutý v dobrej forme..Roger tam pôjde napoli zranený a unavený z päťseťákov.
Reagovat
annah
A bylo by to opakování roku 2016. Tehdy Roger prohrál SF s Nolem ve čtyřech setech. Raonic hrál druhé semi s Můrou. Nole pak Muru smazl. Rafa tehdy vypadl v prvním kole.
Reagovat
Patik
myslím si že to môže byť podobný zápas ako v roku 2016..3-1 na sety s tým že jeden set si dá Nole možno taký oddychový ale zápas bude kontrolovať.
Reagovat
annah
Asi tak. Aspoň to nebudou takové nervy jako dnes... Očekávání velmi malá. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To SF je pro mě jako FF naprostým zadostiučinením.
Reagovat
annah
I pro mě. Přesně v to jsem doufala. Akorát mě nenapadlo, že ta cesta do semi bude až tak dramatická.
Reagovat
Mayo
Djokovic poserri sily až až. Nemá taký brutálny žreb.
Reagovat
dako
27 : 5 pomer es pre Sandgrena. Ach, ten pomalý kurt, kde sa nedá trafiť eso...
Reagovat
Roger_Federer
No já si myslím, že ten hráč co to řekl, tomu nerozumí. A furt brečí. :)
Reagovat
turista
Tenisový kolibřík Sandgren potrápil takhle švýcarskou megahvězdu? Hmm...
Reagovat
mahycek
Myslím, že s tím servisem Miloše o nebude tak žhavé na
Djoka, jak se všude zdůrazňuje. Možná set, set a půl..
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš je celý turnaj brutálně agresivní. Pokud to Nole bude přepinkávat na druhou stranu, tak se dost zapotí
Reagovat
Krisboy
A je po zápase. Djokovič 1:0, takovej náskok už nepustí.
Reagovat
gigin
posunuje hranici dráma na vyšší level. Počítám, že v semíčku s Clancy Wiggumem to bude 0-6 0-6 0-5 0-40, second serv a otočka. Drama Queen jak cyp.
Reagovat
Marduch
Ba ne, Wiguma wigumuje Djoker. Řikal to před 5 minutama Kozozoh.
Reagovat
Kozoroh
Je otázka, jak moc má Miloš Novaka v hlavě. Bilance 0-9 na zápasy, 2-21 na sety, na tohle se nedá zapomenout. Pokud hodně, může to být pro No1eho snadnější, než očekávám.
Reagovat
Ereinion
omg :D sedm mečbolů, to je snad nějaký rekord ne? každopádně v SF asi na 90% konečná, možná proti Raonicovi by ta třísla dostala méně zabrat...
Reagovat
ttopi
7 MB prý odvracel (taky jsem to hledal) KYrgios proti Gasquetovi někde. A Šafářová snad 9 na AO 2017.
Reagovat
ttopi
Tak:

Nick Kyrgios against Richard Gasquet in 2014 at Wimbledon - 9 MB saved

Lucie Šafářová defeated Yanina Wickmayer in the first round of 2017 Australian Open after saving 9 match points.
Reagovat
Krisboy
Best serve against best return :)
Reagovat
Denis92
Neskutocne, ze to dokazal otocit. Myslim si, ze ak by v minulosti skrecoval zapas, tak by to dnes odpiskal po 3.sete, ale nedalo mu to a napokon vyhral.

Tak ako Rogera bude dokonca zivota budit zo sna finale W19, tak bude mat Sandgren nocne mory z dnesneho zapasu. To bol totalny kolaps vzhladom na vsetky okolnosti. Roger na jednej nohe neskutocny comeback..

V dalsom kole to bude vrazdenie neviniatok. Dostane nakladacku ako Nadal minuly rok.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlas, nevidím moc šance stimto množství chyb a špatnou hrou proti terminatorovi.
Reagovat
Patik
Rozhodne si myslím že aj napriek všetkému to bude dôstojnejší zápas.
Reagovat
mahycek
Tak to ano, dík. A teď zase perlí na EU 1 Wilander, že
v případě finále tam Djoko bude mít Nadala. Tak nevím, co
si o Matsovi myslet ?
Reagovat
Hook2424
Roger, na AO vytěžil z minima - maximum. Měl vypadnout už s Millmanem.
Reagovat
Mayo
Djokiho nikto neohrozí, bude bojovať aj za Black mambu.
Reagovat
mahycek
Jde na titul 21 GS !!! Teď trochu střízlivěji a reálněji,tak
pozitivní je, že to snad není vážné, ale hlavně body do
žebříčku přidá, kde už předčil loňské osmifinále s Tsitsim.
Teď by chtělo spočítat, kdyby Djoko prohrál, kolik by
stratil, nebo Nadal zítra ??
Reagovat
Kozoroh
No1e by ztratil 1640 bodů, pokud by s Milošem rupnul. Nadal by přišel o 840 bodů, jestliže neuspěje v zápase proti Domovi. Naproti tomu Fed získal oproti loňsku o 540 bodů navíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná šance Rogera na AO je že rupne Djokovič i Nadal.

Tak Cmon Miloš :D
Reagovat
Krisboy
https://live-tennis.eu/en/atp-live-ranking
Reagovat
Kozoroh
Nevyhrál herně lepší, ale psychicky silnější tenista. Ač Sandgren nastřílel kvantum es a měl lepší úspěšnost na brejkbolech, tak to přesto projel. Musí to být pro něj zničující prohra.

Roger po dvou letech postoupil na hardovém majoru do SF, poprvé od triumfu na AO 2018. Rovněž dodávám to, že Fedex je nejstarším GS semifinalistou od legendární cesty Jimmyho Connorse do SF US Open 1991, tehdy bylo Jimbovi 39 let a 6 dní, když postoupil do SF, Rogerovi je nyní 38 let a 178 dní. Gratulace FFF.
Reagovat
Kozoroh
A teď se přiznejte Fedexovci, kdo z vás bude fandit Milošovi? :D
Reagovat
spaniel
Ja budu. Ale stejne Rogerovi v semi neverim ani proti Milosovi, takze je to fuk. Treti zapas co neměl vyhrat... ale proti Nadalovi budu v tvem tabore.
Reagovat
Roger_Federer
Já rozhodně chci vidět v se i Djokovice a ve finále, se podíváme na opakování loňského finále, s ještě poupnejsim výsledkem, než loňské AO.
Rafa se už teď potí, čím více se to blíží.
Reagovat
steve79
Tak to bylo tříslo.
Reagovat
Petr_Fisk
To do semifinále nemá šanci dát dohromady. Bude zase muset jít přes bolest.
Reagovat
Krisboy
Snad se znají s Jágrem, ten má s tříslama velký zkušenosti a jistě by mu poradil.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka jak moc ho to limituje. Na vozíček to asi nebude, má skoro dva dny na relax, tak jsem zvědavý.
Reagovat
Petr_Fisk
Asi to nebude velký problém, protože to by nemohl vůbec hrát. Ale i když ty třísla tahají trochu, tak to je omezení. Rozhodně jakýkoliv problém s třísly je běh na hodně dlouhou trať a JJ by mohl vyprávět.
Reagovat
peek
Roger si nám začíná libovat v Shakespearovských dramatech. Trochu ho podezřívám, že to dělá schválně, aby si to jeho fanoušci ještě víc užili. Pravda, ten Wimbledon trochu přehnal, no.
Reagovat
Jiri
Moc to nechapu, jeho zapasy sleduji pravidelne a bylo videt, ze je polovicni, tedy ne male zraneni jak rika. Byl tam jak otloukanek a jen diky neschopnosti Tennyse to dohrat a taky stesti se Roger udrzel ve hre. Najednou prezil 4 set a paty uz byl ok. Tenis stale nabizi neco noveho. Az ten Roger skonci, bude to obrovska rana pro sledovanost.
Reagovat
ttopi
To bezpochyby. Bez Rogera to bude 50% ATP tenis. Protože ikdyž se od něj nečeká vyhraný GS a jiné zázraky, tak stejně přitahuje diváky i jeho hejtry, těm nedá spát ani po odchodu.
Reagovat
Krisboy
To Nadal taky.
Reagovat
ttopi
Ne tolik jako Roger, tomu nevěř. Nadal je herní legenda, ale určitě tolik netáhne jako Roger.
Reagovat
Krisboy
Myslel jsem, že nedá spát hejtrům. V tom jsou na tom s Rogerem úplně stejně.
Reagovat
ttopi
Myslím si, že fanoušci Rogera jsou schopni Nadala respektovat mnohem více, než by fanoušci Nadala mohli respektovat Rogera. Nevím proč, ale ten hejt je vždy trochu větší. Ale asi je to tím, že Roger je o mnoho starší a dříve odchází, takže ta konfrontace BIG3 teď vypadá tak, jak vypadá.
Reagovat
Krisboy
To já nevím, vycházím z toho, co čtu léta tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše to je náturou těch lidí.

Nadal se prezentuje celou kariéru jako tenisové zvíře, svaly, hodně potu, těžká dřina. Tím na sebe navázal podobné typy lidí. Nadalovi, ale i Federerovi, nebo Nolemu, tak ve většině případů fandí lidé, kteří tenisu vůbec nerozumí - máme jich několik i tady. Včera na obědě jsem koukal na Rafu a po zápase mi kolegové řekli "To bylo jasné že Nadal vyhraje, je to jednička", přičemž kromě Nadala znají max. Kvitovou.

Federer si získal většinu fanoušků svým vystupováním. To, zda je to hrané, nebo reálné teď není podstatné. Má děti, rodinu, normální manželku, nikdy neskrečoval zápas, nikdy se nevymlouval na zranění atd.

Rafa si za ty hejty může z části i sám. Já Nadala uznávám jako obrovského dříče a legendu a hejtuju ho jenom v reakci na místní fanatiky. Nicméně ty jeho vymyšlené zranění, prapodivné skreče, vynechání poloviny sezóny a pak zázračné návraty na antuku atd. Pak se nemůže divit, že si lidi myslí, že Rafa dopuje. Já se jim nedivím, Rafa si na to výslovně nabíhá.

No a Djokovič to je extempore samo o sobě. Mu většinou fandí jižanské národy a Asiati, nikdo jiný ho nemá rád a je to nejméně oblíbený GS šampion v historii tenisu.
Reagovat
Amputace
Tvá úvaha o přímé úměře mezi typem lidí, kteří fandí Nadalovi a kteří Federerovi je samozřejmě pouze pocitová, naprosto o nic se neopírá. Kupříkladu já jsem vysoce kulturně založený člověk, hodně chodím do divadla, na koncerty klasické hudby, sám se aktivně věnuji umělecké tvorbě atd. V posilovně jsem byl jedinkrát v životě a to ještě v rámci tělocviku na základce. Tenis mám rád, protože v sobě pojí jistou estetiku lehkosti, ale současně také nesmlouvavost boxu (dva muži proti sobě, vyhraje jen jeden, jsou v tom sami za sebe). Takže minimálně já do té tvé šablony o podobných typech naprosto nezapadám.

Dále ta úvaha o tom, že nejvíce lidí, kteří tenisu nerozumí, k sobě poutá Nadal, je také samozřejmě lichá. Kdyby nic jiného, tak už jen proto, že Federer k sobě poutá obecně víc lidí, jeho jméno je zvučnější, představuje vlajkovou loď toho sportu, lidé, kteří neví o tenise nic, neví, jak se v něm počítají body a na jakém povrchu se hraje Wimbledon, znají jméno Federer, naopak jméno Nadal jim nic neříká. A to mi věř, mezi takovými lidmi se pohybuji denně, a nebýt toho, že mě znají jako fanouška Rafy, Nadalovo jméno by nedokázali vůbec nikam zařadit. - Já si právěže troufám říct, že Federer přivábí k tenisu daleko víc lidí než Rafa - tedy lidí, kteří do té doby tenis nesledovali, tedy laiků a těch, co tomu, jak píšeš, nerozumí. Proč? Protože Federer je v očích široké veřejnosti tenis. Je vnímám lidmi jako hlavní zástupce toho sportu. Prostě představa španělských buranů fandících Rafovi a švýcarských diplomatů v oblecích fandících Rogerovi je při dnešní rozšířenosti a celosvětové prestiži toho sportu naprosto mimózní.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem nikde nemluvil o nějaké typologické šabloně a vycházím čistě ze svých pocitů. Kdybych vycházel tady z TP, tak jsou fanoušci Nadala ve většině případů pomatení blázni, kteří neumí nic jiného, než překrucovat fakta - bohužel ta rivalita je tak obrovská, že si fanoušci Nadala a Federera nemůžou normálně sednout ke stolu a popovídat si. Vycházím tady čistě z toho co jsem měl možnost vidět, nebo vídávám v realitě, nebo na sociálních sítích. Samozřejmě je pořád ta rivalita jakž takž v normě a tábor, který dělá nejvíce potíží jsou fandové Djokoviče, kteří většinou věří, že Noleho seslal na zem sám Zeus a fandění jim nahrazuje náboženství. Stačí si přečíst pár názorů na facebooku od jeho "IDEMO" fanoušků.

To, že k sobě nejvíce lidí, kteří tomu nerozumí poutá Nadal jsem taky neřekl. Zmínil jsem celou BIG3. Logicky veřejnost zná Nadala více, než v mém příkladu Kyrgiose, takže je logické, že si vzpomenou na Rafu.

Federer je globální superstar a podobně jako třeba Ronaldo je známý i mezi lidmi, kteří nemají o sportu ani páru. Nadal mu v tom dost šlape na paty.

Tudíž švýcarští diplomaté a španělští burani jsou trošku mimo, jelikož jsem celý příspěvek vyložil trošku jinak.
Reagovat
Amputace
Kamilosi, já umím číst. Měj alespoň tolik respektu (když už se tady o něm vede diskuze) a nepopírej svá vlastní slova, která jsi napsal o komentář výš...

"Nadal se prezentuje celou kariéru jako tenisové zvíře, svaly, hodně potu, těžká dřina. Tím na sebe navázal podobné typy lidí." - Co je tohle jiného než typologická šablona? Dokonce výraz "typ" přímo zmiňuješ.

Sice jsi neoznačil Nadala jako největšího "poutače" tenisových analfabetů explicitně, implicitně nicméně ano. "Nadalovi, ale i Federerovi, nebo Nolemu, tak ve většině případů fandí lidé, kteří tenisu vůbec nerozumí (...)". Nechci se v tom hrabat, možná jsi jen stylisticky neobratný - v každém případě ať už chtěně či nechtěně slůvkem "i" implikuješ, že tím hlavním je Nadal a až po něm následují Federer a Djokovič. Pokud jsi je chtěl dát na stejnou úroveň, měl jsi normálně napsat: Nadalovi, Federerovi nebo Nolemu, tak ve většině případů...

Nemám rád, když se s někým o něčem bavím a ten dotyčný popírá svá vlastní slova, protože mu s vývojem diskuze přestávají pasovat do argumentace. V internetové diskuzi se to dá naštěstí dohledat, v reálné konverzaci to bohužel často končívá hádkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že není třeba reagovat na celý tvůj příspěvek, ale na stačí na jeho část.

Co se mé osoby týče, tak já přesně z těchto důvodů preferuji reálnou diskuzi nad internetovou. Tady se diskutovat normálně jednak nedá a když náhodou ano, tak to většinou končí vytahováním slov/vět z příspěvků autora a lamentování nad tím, zda jsem to myslel tak, či onak. Nemám opravdu náladu na to, abych si po sobě příspěvek 3x četl a přemýšlel nad tím, zda je, nebo není napadnutelný. Je to tenisové fórum a bavme se o tenisových poznatcích, lekce větných rozborů si nechám pro děti.

O tom více méně svědčí to, že dle tebe implikuji "něco" do věty a skončím jako stylisticky nezkušený. Rád bych ti připomenul, že to je tvůj osobní názor a nemám chuť jej nějak vyvracet či se tady bavit o tom, zda jsem to myslel tak, či onak. Pokud chápeš můj výklad po svém, tak budiž. Jsme ve svobodné zemi.

Tím bych to asi uzavřel. Co se týče toho výroku s Nadalem, tak dobře, typologii jsem použil a dle mého to tak je. Tvůj názor je opačný, respektuji ho, ale nesouhlasím s ním.
Reagovat
Amputace
:)

Tak já se ti příkladem sebe samotného snažím dokázat, že tvá typologie není správná, respektive že podobné typologie ve sportu obecně moc neplatí; ty mi pak tvrdíš, že jsi nic o typologii nepsal, a když ti prostřednictvím citace tebe samotného dokážu opak, napíšeš, že si za svojí typologií stojíš :) To je diskutérská Hlava 22...

Jen ještě na okraj: s tím "i" nejde o můj názor, to tak prostě je, to je otázka významu různých formulací či frází. Ale beru, že jsi to tak zřejmě nezamýšlel.

V každém případě ale palec nahoru za nadhled a rozumný pohled na věc - byť se neshodujeme.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tu typologii jsem možná trošku přehnal, uznávám. Vycházím z toho co vídávám v realitě a s valnou většinou fanoušků toho, nebo onoho tábora se nedá bavit.

Paradoxní na tom je to, že srovnáváme nesrovnatelné.

Amen.
Reagovat
Kozoroh
Nejméně populární byl Lendl, Djoker má aspoň velkou popularitu v Asii, dále v Austrálii nebo v Itálii. U obou je jejich popularita v tom tzv. zapadním světě negativně ovlivněna tím, že Američané či Britové se dívají SPATRA na nás lidi z bývalých komunistických zemí, ať už je to Česko, Srbsko, Polsko atd. Kdyby Novak byl Američan a jmenoval se Norman Douglas např., byl by stejně populární jako Federer.
Reagovat
Kozoroh
A to tvoje prohlášení o tom, že většina fanoušků Big 3 nerozumí tenisu, to je jen doklad tvé pýchy a povýšenosti.
Reagovat
spaniel
Zas už po sté ta stejná blbost.
Reagovat
Amputace
Já s tímhle nesouhlasím. Ty teorie o předsudcích vůči Djokovičově původu z pohledu západního světa jsou obecně dost rozšířené, ale já si přece jen myslím, nebo chci přinejmenším věřit, že je v tomto ohledu svět už o malinko dál. Dopad Mccarthismu po více než šedesáti letech může hrát samozřejmě v Americe stále svoji roli v nazírání na bývalé země socialistického bloku, ale to především v politických otázkách. Hodně výrazně pochybuji o tom, že nějaký průměrný Američan nebude fandit tenistovi, který by mu byl jinak i sympatický, jen z toho důvodu, že pochází ze Srbska.

Ten důvod relativně nízké Djokovičovy popularity je podle mě daleko méně prozaický. Jde prostě o špatné načasování Novakova vrcholného období. V době, kdy začal Djokovič výrazněji tenisově růst (dejme tomu první GS v roce 2008), se celý svět zajímal o rivalitu Nadala a Djokoviče. Ve 2011 získal hodně nových fanoušků, ale nemohlo to být samozřejmě vůbec porovnatelné s těmi zástupy, kteří už několik let fandili Nadalovi nebo Federerovi.
Reagovat
Amputace
*poetický
Reagovat
turista
Chtěl si asi říct rivalitu Nadala a Federera.
Reagovat
Amputace
Ano, chtěl..
Reagovat
Amputace
Jejdanenky, to jsou zase úvahy. Nadal že je ze strany Rogerovců respektovanější, než je tomu naopak? Na jakých základech jsi k tomu došel? Naopak Nadal je (když pominu tedy ty úplné ultras hatery) na rozdíl od Federera hatovaný a vysmívaný i za věci, které s tenisem ani bezprostředně nesouvisí, jako například jeho rituály, to že plešatí nebo dokonce za to, že jako poslední z Big3 zatím nemá dítě. Diskuzi k Nadalově zápasu, ve které by se neobjevili alespoň dva tři fanoušci Federera, kteří vytáhnou jeho popotahování trenek, už si prakticky ani neumím představit. Pak tady máme hekání, upracovaný styl, dlouhé prodlevy, vytahování dopingu jako samozřejmé a plně prokázané záležitosti, samozřejmě zpochybňování úspěchů (což je bezesporu oboustranné), dříve to byla třeba také špatná angličtina atd. Na Federera se toho ze strany Nadalovců nesnáší ani z poloviny tolik. Nebo vyjmenuj. Třeba co se týče vzhledu, vybavuji si pouze "chlupatou" zde a na zahraničních fórech si nevybavuji nic, jinak jsem nějak nikdy nezaznamenal, že by se fanoušci Rafy vysmívali Rogerovi za to, jak vypadá, nebo jaké má zvyky na kurtu. V tom jste absolutní přeborníci právě ve vašem táboře... smát se Rafovi za to, že má OCD, že plešatí a podobně. Prostě za věci, které se samotným tenisem ani tolik nesouvisí, což mi připadá teda tisíckrát zákeřnější, než například snižovat Federerův titul na FO. Proti tomu se dá přinejmenším argumentovat, ale jak chceš argumentovat, když někdo napíše, že je Nadal plešatej z dopování...?
Reagovat
spaniel
Tak potom moc pozorně nečteš...a zahraniční fóra už vůbec.
Arogant, egoista, nosatý, falešný, Mirka je tlustá kráva, prasnice atd
Jedině snad k tomu projevu na kurtu nic není...ale jen proto, že prostě nemá žádné zlozvy, rituály. Nemá ani zdržování, servisy stíhá, na příjmu je připravený, žádné koučování.
Ale i tak je v každém článku hned pár supů na rýpání.
Reagovat
Amputace
S nosatým jsem se vážně nesetkal (ani by mě to popravdě nenapadlo :)). Egoista a arogant nemá nic společného se vzhledem, to je spíše otázka vystupování - ale ano, podpásovka je to na obdobné úrovni. Nicméně má pointa je ta, že přece nikdo nemůže myslet vážně, že Rogerovci vůči Nadalovi projevují více respektu, než je tomu naopak. Vždyť už z logiky věci to nedává vůbec žádný smysl. Nadal je trnem v patě Federerovi a tím pádem jeho fanouškům celou kariéru. Přišel a okamžitě ho začal porážet, celou dobu byl jeho Nemesis, opačně to nikdy neplatilo. Ze strany fanoušků Nadala jsem zaznamenával spíše tendenci znehodnocovat jeho rekordy a to, že v číslech je zkrátka před Nadalem. Ale jak už jsem psal, to může být předmět diskuze. Ale těch "mimotenisových" ústrků, na které se dá těžko něco logického argumentovat, potkávám mnohonásobně víc ze strany Rogerovců, tak jakýpak respekt? Tohle mě na FFF popravdě se.re nejvíc ze všeho. Že do sebe navzájem šijeme, urážíme se a podobně je v rámci fanouškovské rivality v pořádku. Ale my alespoň nemáme potřebu pasovat sami sebe do pozice těch uctivějších, těch slušnějších a rozumnějších, protože je to především nepoměřitelné. Což přesně souvisí s tím typologickým vymezováním Kamilose ("Nadal se prezentuje celou kariéru jako tenisové zvíře, svaly, hodně potu, těžká dřina. Tím na sebe navázal podobné typy lidí."). Měli byste si konečně uvědomit, že Federerova inteligence nijak nesouvisí s vaší vlastní inteligencí, a Nadalovy svaly zase nijak nesouvisí se svaly jeho fanoušků.
Reagovat
Jiri
Polularita rogera je jeste jinde. Ma vetsi respekt u hracu a je to jediny hrac, kteremu se fandi vsude vic nez protihraci. Rafa to pocitil ted proti Gyrosovi. Proti Fedovi by takto neskandovali. Bylo by to 50/50
Reagovat
Petr_Fisk
Budou to asi ty záda. Roger to moc neventiluje, ale určitě ho to omezuje a pravděpodobně to nezlepší. Bude muset nadále redukovat turnaje a dostane se do fáze, kdy už mu to nebude stát za to. Myslím si, že on je typ, který dokáže poznat kdy skončit a za otloukánka nebude.
Možná už to nebude dlouho trvat...
Reagovat
annah
V tom rozhovoru na kurtu ale mluvil o noze, ne?
Reagovat
Denis92
Chrbat by ho viac limitoval na servise. On mal problemy s pohybom.
Reagovat
Davor1
BTW, Roger dnes vybojoval 15-te semifinále na AO. Prekonal Connorsa, ktorý mal 14 SF na USO. Je ešte nejaký iný tenista, ktorý by mal viac SF na nejakom turnaji? Myslím, že nie a Roger dnes v tomto urobil rekord.
Reagovat
Patik
Roger má teraz volno do piatku ? či štvrtok hrá a potom má volno do nedele ?
Reagovat
spaniel
Ctvrtek hraje a pak ma volno ale nejspis ne do nedele, ale mesic.
Reagovat
Frantz
uuuuž...stažený gatě?? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Já žiju v domnění, že zítra Rafa, pozítří holky, v pátek obě SF.

Ale steve dole říká něco jiného.
Reagovat
Patik
teraz som si to pretočil a hovoril tam že dneska má volný deň vďaka DaySession zajtra má volno celý deň a vo štvrtok hrá v noci.
Reagovat
martinek37
Díky Tennysovi za to, že udělal zápas. Chudák, je mi ho i líto, ze sedmi MB, to je šílený. Jinak, ale super turnaj od něj. Roger bych tipnul konečná v SF, ať už to bude Nole nebo Miloš. Ale kdo ví, tady vypadá, že mu přeje i štěstěna.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozpačitý výkon. Přikládám to na 99% zranění, nevím zda záda, Roger to lišácky zapřel a nechal se ošetřit v šatně.

Než pochválím Rogera, tak je třeba říct, že to Tennys totálně zadupal. Udělal to, co dělá skoro každý na big pointech proti BIG3, pinkal si s Rogerem v TB a čekal na jeho chybu, ta logicky nepřišla a prohrál tím i zápas. Tuším, že minimálně 3-4 matchbally měl Sangren ve hře, ani jednou nezariskoval, čekal na chybu soupeře. Ta nepřišla.

Roger vyhrál hlavně díky extrémním zkušenostem a bojovností. Nedal Sangrenovi nic zadarmo, nutil ho na big pointech tvořit hru a Sangren kazil. Roger dělal mraky UE, ale když bylo potřeba, tak neudělal ani jednu.

Stylově ukončil zápas přímým bodem, jakoby Sangrenovi chtěl říct "Teď ti ukážu, jak se ve švajcu řeší matchbally"

Pro Tennyse kruté, ale má vyděláno, tak ho to určitě nebude srát.

Teď jenom doufat, že Djokovič dneska vypadne, jinak to bude těžké, času na regeneraci je málo a pořád si myslím, že Roger nemusí ani do SF nastoupit.
Reagovat
martinek37
No právě proto si myslim, že pro něj bude nepřekonatelný i Miloš. Ale zase nevíme úplně, jak limitující to je.

Jinak ano, s BIG3 na MB je potřeba mít odvahu si to uhrát sám, o tom žádná.
Reagovat
Petr_Fisk
Roger to zase v pěti setech ubojoval, ale jeho tělo dostává pořádně zabrat. Stejně je zázrak, že se tak dlouho drží. Ten nápor na klouby, úpony, svaly, prostě na celý pohybový aparát musí být obrovský.
Reagovat
Padme
Borec naprosto fenomenální, co mu tam padalo a Roger tam byl jako figurína. Byl dneska lepším hráčem, pak ale Rogerovi došlo, že vlastně nechce prohrát a probral se. Vůbec tomu výsledku nevěřím.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je fakt, na některých fotkách je mu dost podobnej. Tak snad je aspoň chytřejší, ale to by neměl být až takový problém.
Reagovat
spaniel
Mne pripomina Nalbandiana.
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlasím, tomu je něčím podobnej taky.
Reagovat
Drzymalski
Ukňouraný Klus? Ten dělal závodně moderní pětiboj. Dobroser z Vendryně.
Reagovat
Mayo
Egoista utrpel výhru. Sangren labil solídny. Djokovic vyfacka Rogiho v troch setoch.
Reagovat
spaniel
Verim ti. Kdo jiny vi o fackovani ve trech jako ty ze ano.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Patik
Zápas s Djokovičom (ak postúpi) vidím podobne ako minuloročné finále s tým že namiesto Nadala tam bude Federer..anyway..týmto bojovým duchom a obetavosťou najprv Millman teraz Sandgren..klobúk dole..čím horšie zvládne tým lepšie do budúcna tejto sezóny.
Reagovat
ttopi
Škoda, že jeho odpůrci nenajdou trochu odvahy Federera zy ty ubojované zápasy pochválit. V jeho věku je přirozené, že se fyzicky odchází rychleji, reflexy už taky mohou být o minisekundu horší, ale stačí to na to, aby se úder zahrál o něco později a tedy hůře.

V podstatě už ho měli oba na lopatě v těch tiebreakách a oběma Roger utekl. Bojovnost neskutečná, ale uznání se asi nedočká. Za pár let si povíme co budou dělat Nadal s Djokovičem. Tipuju, že jakmile uvidí, že odcházejí, raději to ukončí a zalezou někam do studia.
Reagovat
Patik
Odporcov si netreba všímať..tí tu budú vždy ich názor nemá žiadnu váhu..ale tí čo majú radi Rogera a rešpektujú ho to ocenia..a vidia čo je všetko vo veci..
Reagovat
Stan_Borowitz
Reflexy má pořád nejlepší, to se s věkem tak nezhoršuje, ta regenerace je největší problém.
Reagovat
ttopi
I reflexy se zhoršují. Respektive ne ty myšlenkové, ale hejbnout s tím tělem je se stoupajícím věkem prostě těžší a těžší. Ten věk se projevit musí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslíš asi dynamiku pohybu? To není totéž, co reflexy.
Reagovat
Mr.Pink
reflexy ma stale nejlepsi na okruhu
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně.
Reagovat
Patik
našťastie to bol problém s nohou..s tým Roger nemá dlhodobé problémy takže regenerácia problému môže prebehnúť hladko..ale aj tak síl bude málo..na semifinále kolo teda určite málo.teraz už ide úplne do tuhého.
Reagovat
Krisboy
Roger si tu smůlu z Wimbledonu vybírá zpět plnými hrstmi. Chudák Tennys...ale nemá se za co stydět. Gratulace oběma.
Reagovat
dappe
Pro Sandgrena byla škoda, že byl v takové situaci poprvé v životě a navíc Federer mu při těch MP vůbec nepomohl no.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, pokud to tak bude ve finále, tak souhlasím. Jinak ale ty dva neproměněné matchpointy ve finále nejprestižnějšího turnaje na světě jsou samozřejmě úplně někde jinde. Řekl bych spíš, že na tu bolestivou ránu ve WB dostává teď takové slabé náplasti.
Reagovat
dappe
Pokud dnes postoupí ještě Raonic (docela věřím) a Federer se dokáže dát zdravotně dokupy (tomu už věřím méně), tak by to ještě mohlo být zajímavé.
Reagovat
Mayo
Raonic 0-9 Djokovic...uhral 2 sety
Reagovat
dappe
Jenže ty jsi tipoval 3x 2:6. Šance Raonice rapidně stoupají.
Reagovat
Krisboy
Jistě, že je to nesrovnatelné. Přesně jak říkáš - malé náplasti na velkou bolest :D
Reagovat
steve79
Ze sedmi matchballu. Napiš prosím co říkal na kurtu.
Reagovat
annah
O neproměňování mečbolu by Roger mohl dát Sandgrenovi dlouhou utesnou přednášku.
Reagovat
Stan_Borowitz
No a je to. Trochu to bolelo, ale holt Roger zase píše historii.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečné.

Pokud se nemýlím, tak má teď dva dny volna?
Reagovat
steve79
Hraje se ve čtvrtek od 9:30
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsou náhodou SF ve stejný den?

Já měl za to, že Rafa hraje zítra, pak mají všichni den a hraje se v pátek SF dohromady a v neděli F.
Reagovat
steve79
Ne. Na Australian Open je to takhle.
Reagovat
vojta91
nojo, když elegánek nemůže, tak mu sběrač pomůže...
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně se to říká o Rafovi, ale i Roger předvádí, že aby ho člověk porazil, tak ho musí prostě zabít.

Celý zápas dělá UE a na MB, nebo v TB neudělal ani jednu. Ty zkušenosti BIG3 v podobných zápasech jsou obrovské a proměnit MB je neskutečně těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně o tom to je.

Roger na první MB zahraje přímý bod. Sangren udělá UE.
Reagovat
spaniel
Uz to snad doklepne a dalsi kolo, dej se vule bozi.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej, ta prohra s Djokovičem se tak trošku čeká, takže mi to ani nebude vadit.

Ale styl, kterým tam snad dojde je prostě fenomenální a hodný legendy
Reagovat
annah
Taková dramata a v takovém poctu nam teda uz dlouho nepřipravil .
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak s Pomuckarem hraje rad ne?:)
Reagovat
spaniel
Nejak te moznosti neverim. 0:9 je jasna indicie.
Reagovat
Vlk-v-trave
No koukal jsem...az jsem byl v soku, ze ten Milos ho nikdy neporazil...
jednou to musi prijit.
Reagovat
Kozoroh
Miloš měl krásnou přílezitost porazit Novaka v Cinci 2018, No1e na cestě ztratil set vedle Raoniče s Mannarinem, Dimitrovem i Čiličem, hra mu ještě trochu haprovala, ale psychicky byl Djoker posílený tím úžasným vítězstvím ve Wimbledonu a proto všechny ty zápasy v Cinci ustál.

Nečekám nic lehkého, možná bude jeden nebo více TB, ale věřím, že Djoker Miloše přehraje.
Reagovat
spaniel
Kuk zvedavce.
Reagovat
smazaný uživatel
Boha konečně break, teď to neprojet
Reagovat
Krisboy
Tak na táj už to nevypadá. Rogerovi to přeju, ale Tennyse je mi líto, zasloužil by si to taky. Chvílema hraje/hrál opravdu skvěle.
Reagovat
Patik
Federer ho normálne namotal na zranenie..Sandgren to podcenil a pristupoval k nemu ako k zranenému vtáčaťu..samozrejme má úctu a rešpekt k Rogerovi a nechcel ho dokončiť v plnom nasadení lebo aj tak vedel že už má zápas vo vačku..ale omyl.
Reagovat
Krisboy
Myslíš, že to zranění předstíral?
Reagovat
Patik
Byť Roger stopercentný už je po zápase..už keby využíval šance mohlo byť vybavené v piatom sete.

Každopádne som strašne zvedavý na tlačovku po zápase.
Reagovat
Vlk-v-trave
Komentatorska perlicka:

Pry se Sangrena ptali jaky je jeho nejoblibenejsi turnaj. Tak vetsinou hraci odpovi nejaky ten GS, nebo jeste Masters.
Tennys ovsem prekvapil. Pry rekl Challanger Tibon. Jenze kolega komentator to pry nenasel, zeby takovy turnaj vubec byl. Toz druhy mu rika, ze asi Toulon, ale tam zase nikdy nehral:D)))

Tohle je opravdu uz cisty a krasny tenisovy underground. Sam Tennys se vyjadril, ze tenhle zapas bude pro nej svatkem na ktery se moc tesi, take bylo videt jak je v prvnim setu nervozni...Toz pak se i uvolni...ale musi to byt silene, co se v nim deje... Tak koukam, ze si ho uziva naplno. A to je myslim hezky pribeh. Asi jakbychom se dostali nasich placku na nejaky profi turnaj a mohli hrac s nejakym dobrym hracem.

Jinak opravdu velmi sympaticky borec.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, už jsem zaznamenal někdy dřív, že je to vtipnej sympaťák. Takovej ten povedenej Amík, co jich už je jako šafránu.
Reagovat
Davor1
Podľa mňa myslel Tiburon. Na tom turnaji zvykol hrávať pravidelne.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano je to mozne...:) Ja ten turnaj neznam.
Ted jsem se podival, a ani se nedivim, nebot se hraje v Americe nekde na konci zari...to uz jde mimo i mou oblibenou periferii, az takovym undergroundem se nezabyvam, a pro ty polske komentatory to asi muselo byt take slusne sousto...se jim nedivim:)
Reagovat
Davor1
:D Ja zase tie americké challengere dosť sledujem a hráčov ako Tennys mám rád, teraz zase môže v kľude rok vypadávať v prvých kolách a inkasovať šeky za účasť na najväčších turnajoch :D
Reagovat
Vlk-v-trave
:D) No to bude.
Jinak to ses dobrej. Ja bych to dal pouze v pripade jak by to hrali na trave.
Je toho celkem plno behem roku.
Reagovat
Krisboy
Roger 10:8 v tiebreaku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist