Federer prohrál se Stachovským a po 9 letech bude chybět v grandslamovém čtvrtfinále!

26. 6. 2013, 21:17
Aktuality 336
Roger Federer wimbledonský titul neobhájí. Sedminásobný šampion letos na trávě v All England Clubu končí už ve druhém kole na raketě Sergeje Stachovského a poprvé po 9 letech a 36 turnajích se tak stane, že grandslamové čtvrtfinále bude bez něj. Švýcar zároveň po 10 letech nebude figurovat mezi čtyřmi nejlepšími tenisty světa.
Roger Federer

Každá série jednou končí a jedna z mnoha rekordních v podání Rogera Federera měla derniéru dnes v Londýně. Švýcarský tenista od wimbledonského triumfu v roce 2004 postoupil na 36 grandslamech v řadě do čtvrtfinále, další 'korálek' na pomyslnou šňůru už ale nepřidá. Uzel na ní dnes v zápase druhého kola slavného Wimbledonu udělal překvapivě Sergej Stachovskij z Ukrajiny, který sedminásobného šampiona zdolal v naprosto vyrovnaném utkání 6-7 7-6 7-5 7-6 a postaral se tak o velké překvapení.

"Není důvod k panice. Je třeba se vrátit k práci a být zase silnější. Ale samozřejmě, prohra mrzí kdekoli na světě a tady zvlášť," řekl Federer, kterého po porážce vyprovázeli fanoušci z centrkurtu potleskem vestoje. "To bylo fantastické a já vím, že chci hrát ještě několik let a doufám, že příští rok tady dojdu dál."

Sergej StachovskijFederer na doporučení pořadatelů nastoupil k zápasu v jiných botách, než ve kterých v pondělí suverénně zvládl první kolo proti Haneskovi, a s botami v šatně jakoby nechal úderovou jistotu i sebevědomí. První set sice v tie-breaku získal, ale Ukrajinec hrál výtečně, agresivně a praktikoval jako za starých časů útočný styl servis - volej. 

Další dvě sady vyhrál 116. tenista světa a ve čtvrtém vedl po potvrzeném brejku 3-1. Federer ale dokázal získat podání zpět a zdálo se, že se nadechuje k obratu. Jenomže Stachovskij odvrátil za stavu 5-6 skvělým volejem setbol a ve zkrácené hře zaskočeného favorita zdolal.

"Je to kouzelné, neuvěřitelné. Lépe jsem ani hrát nemohl. Všechno, co jsem chtěl, to jsem udělal a parádně jsem trefoval voleje," zářil Stachovskij, který si užíval svoji chvíli slávy a dlouho se na centrkurtu podepisoval fanouškům. "V utkání s Federerem hrajete vlastně proti dvěma, proti němu a proti jeho wimbledonské auře," dodal vítěz čtyř turnajů ATP. 

"Zaslouží si uznání za koncovku, byl lepší v důležitých momentech. Servis volej hrál opravdu skvěle," ocenil Federer Stachovského, který postoupil ve Wimbledonu poprvé do 3. kola a bude hrát s Jürgenem Melzerem z Rakouska. Ten dnes zdolal 3-1 na sety Itala Fabia Fogniniho.



Roger FedererFederer po 10 letech vypadne z Top 4
S tenistou mimo elitní stovku bývalá světová jednička Federer prohrál poprvé od roku 2005, kdy nestačil na Francouze Richarda Gasqueta, dnes devátého hráče světa, který tehdy figuroval v žebříčku ATP na 101. místě. Sám jednatřicetiletý Švýcar vinou neobhájení titulu a nevýrazné letošní sezony vypadne v příštím vydání světového žebříčku poprvé od června 2003 z elitní Top 4. Na páté místo se před něj v případě triumfu může dostat i Tomáš Berdych.

Obhájce titulu ve Wimbledonu naposledy vypadl dříve v turnaji před deseti lety. Australan Lleyton Hewitt prohrál v roce 2003 už v prvním kole. Před čtvrtfinále Federer vypadl ve Wimbledonu naposledy v roce 2002, kdy skončil už v prvním kole. Od té doby ovládl slavný turnaj v letech 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009 a 2012.  

Federerovo vyřazení završilo turbulentní den v All England Clubu. Sedm hráčů zápas vzdalo nebo vůbec nenastoupilo, mezi nimi třeba druhá nasazená Viktoria Azarenková z Běloruska a Francouz Jo-Wilfried Tsonga. Prohrála rovněž třetí nasazená Maria Šarapovová. V turnaji už od pondělí není ani další z favoritů Španěl Rafael Nadal.

"Nikdy jsem si nemyslel, že takový den zažiju," řekl americký bouřlivák a bývalý vítěz Wimbledonu John McEnroe při komentování v televizi. "Teď je šance pro nové hvězdy se ukázat. Chyťte svoji šanci a vstupte do světel ramp," napsal Jimmy Connors. 

Murray opět nezaváhal
Naopak znovu bez ztráty setu a dnes i bez prohraného podání zvládl své druhé utkání Andy Murray. Domácí tenista, který loni ve Wimbledonu prohrál ve finále s Federerem a stejnému soupeři pak porážku oplatil v boji o olympijské zlato, dnes porazil 6-3 6-3 7-5 Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu. Na kurtu číslo 1, kde se dnešní zápas konal, tak Murray vyhrál i ve svém 10. vystoupení.

Murray v zápase předvedl velmi jistý výkon. Klíčovým byl hlavně soupeřův slabší druhý servis, který šestadvacetiletý Brit úspěšně returnoval metr před základní čárou. Murray se skvěle pohyboval, měnil rytmus hry a z defenzívy dokázal zaútočit. Podle britských statistiků nastřílel 41 winnerů a udělal jen 14 nevynucených chyb.



O postup do osmifinále se druhý nasazený Murray utká s Tommym Robredem, který pokračuje v parádním comebacku po vleklém zranění lýtka a levého kolena. Nejen že na jaře předváděl skvělý tenis na antuce a na nedávném Roland Garros i díky třem obratům z 0-2 na sety postoupil až do čtvrtfinále, ale i na méně oblíbené trávě slaví úspěch. Dnes porazil 7-6 6-1 7-6 Francouze Nicoláse Mahuta, který přitom v sobotu získal svůj první titul na okruhu ATP a na trávě neprohrál 10 zápasů v řadě, a postupem do 3. kola vyrovnal své wimbledonské maximum.

"Dnes jsem odvedl skvělou práci. Hrál jsou proti soupeři, který je na trávě velmi silný a já vyhrál ve třech setech. Odvedl jsem skvělou práci," radoval se Robredo, který se na souboj s domácí nadějí Murraym těší.

"Nemám co ztratit. Hraju skvělý tenis a je krásné být na grandslamu a hrát s jedním z nejlepších tenistů světa," dodala bývalá světová sedmička.  

Dustin BrownPřekvapivě turnaj skončil pro šampiona z roku 2002 Lleytona Hewitta. Australan, který v prvním kole vyřadil Stanislase Wawrinku, totiž nestačil na Němce s jamajskou krví Dustina Browna. Aktuálně až 189. hráč světa zvítězil 3-1 na sety a poprvé na grandslamovém turnaji postoupil do 3. kola.

"Chvíli mi potrvá než strávím to, co jsem dnes dokázal. Hrál jsem proti chlapíkovi, kterého jsem jako malý obdivoval a sledoval jsem ho, jak tu před jedenácti lety vyhrál," řekl Brown. "Vyhrál jsem tu už několik zápasů v kvalifikaci a začal jsem si věřit. To mi dnes pomohlo, neměl jsem co ztratit a soustředil jsem se jen na svůj výkon."

Pro zkušeného Hewitta bylo vyřazení zklamáním. "Po skvělém prvním kole mě dnešní porážka mrzí. Ale nedá se nic  dělat, soupeř hrál lépe a vyhrát si zasloužil. Má mé uznání," uvedl Australan.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
středeční výsledky (26. 06. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
A. Murray (2-Brit.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6:3, 6:3, 7:5, Stachovskij (Ukr.) - Federer (3-Švýc.) 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 7:5, 7:6 (7:5), Gulbis (Lot.) - Tsonga (6-Fr.) 3:6, 6:3, 6:3 skreč, De Schepper (Fr.) - Čilič (10-Chorv.) bez boje, Almagro (15-Šp.) - Rufin (Fr.) 7:5, 6:7 (6:8), 6:3, 6:4, Mannarino (Fr.) - Isner (18-USA) 1:1 skreč, Južnyj (20-Rus.) - Pospisil (Kan.) 6:2, 6:7 (3:7), 7:6 (9:7), 3:6, 6:4, Mónaco (22-Arg.) - Ram (USA) 5:7, 6:2, 6:4, 6:2, Paire (25-Fr.) - Robert (Fr.) 6:4, 7:5, 6:4, Verdasco (Šp.) - Benneteau (31-Fr.) 7:6 (7:1), 7:6 (7:4), 6:4, Robredo (32-Šp.) - Mahut (Fr.) 7:6 (7:3), 6:1, 7:6 (7:5), Brown (Něm.) - Hewitt (Austr.) 6:4, 6:4, 6:7 (7:3), 6:2, Kubot (Pol.) - Darcis (Belg.) bez boje, Troicki (Srb.) - Kuzněcov (Rus.) 6:4, 6:3, 6:4, Melzer (Rak.) - Reister (Něm.) 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:5), 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

336
Přidat komentář
dappe
Vypadnutí Federera a Nadala je pro celej turnaj úplná tragédie. A podle mě bude hůř, oba sice tvrdí, jak ještě chtějí hrát dlouho, ale moc tomu nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
vypadnuti rogera me mrzi. dokazu si to asi nejak rozumem alibisticky obhajit (vek, rodina, motivace, horsi den napriklad, ...), ale stejne je mi to lito. a kroutim hlavou. sergej, nic proti nemu, je pro me vyrazny pouze svyma recma. ten zapas mel roger vyhrat. v mych ocich je to prusvih.
jsem opravdu zvedavy, jestli ze sebe roger vydoluje jeste nejakou dalsi motivaci pro budouci zapasy. obavy z toho mam; a ne male. uvidime.
turnaj vidim zajimave rozjety, take mezi zenami.
verim v krasny tenis, ktery tento rocnik stale jeste muze nabidnout.
Reagovat
steve79
Souhlasím. Sergej hrál výborně, ale Roger měl mít plán B. Federer by potřeboval novej impuls, jako například bych zkusil změnu trenéra nebo hrát bez trenéra. Annacone nezařazuje nové prvky do hry Rogera.
Reagovat
Pe3k
V trenérovi to nebude. Naopak si myslím, že Paul na něj má dobrý vliv, ale na kurtu to už musí Federer odehrát sám a když hraje mizerně, tak se s tím asi moc dělat nedá...

Musí získat motivaci, formu a sebevědomí. Ještě loni byl světová jednička (což se o někom 26-27 letém říci nedá) takže bych ho neodepisoval :)
Reagovat
Stan_Borowitz
toho Rosolova zaškobrtnutí, letos by měl velkou šanci minimálně na finále a mohl atakovat Top 10.
Reagovat
Pe3k
Jsem rád, že to Roger bere tak sportovně. Uznal lepší výkon soupeře a sám chce dál tvrdě makat, tak snad z toho na US Open něco bude (hlavně by měl trenovat backhand).

Jeho dechberoucí rekord 36 čtvrtfinále na grandslamech v řadě je nepřekonatelný stejně jako jeho 23 semifinále v řadě, takže není žáden důvod ke smutku, jednou ta série prostě skončit musela...Zamrzí akorát jeho vypadnutí z top4, ale to je také zasloužené, takže není co řešit.
Reagovat
smazaný uživatel
je jedno aky je v rebricku len zeby sa este dokazal spamätat lebo pozerat sa nanho ako sa trapi to nebude dobre
Reagovat
Malda
Zdravím,
tak letošní Wimbledon je opravdu plný zvratů a překvapení. Tímto je mužské finále asi dané, tedy pokud se opět nestane něco nečekaného.
Reagovat
smazaný uživatel
No doufám že Berdych s Del Potrem se o to s něma ještě porvou.
Reagovat
seshitec
Jedno je jistý, že z jedný čtvrtiny pavouka postoupí do semifinále neskutečný vajíčko....fakt šílený vidět tam Stacovskyho, Janoviče, Melzra nebo snad dokonce Mannarina??? hrůza
Reagovat
smazaný uživatel
snad Almagro
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Jo-Wilfried zaslouží obrovskou pochvalu. Nevymlouvá se na kurty.

http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2349233/Jo-Wilfried-Tsonga-Stop-looking-excuses-Wimbledon-courts-fine.html
Reagovat
Roger_Federer
Jednu otazku, proč podle tebe nyni vyzrálí, v nejlepšich letech hrajici Rafa nevyhral už 3 roky žadny granslam mimo antuku??
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som si to pekne precital
a niektori ludia by mali ist na liecenie

nadavky a vysmechy na Federera od takych hlupych ludi su uplne chore, stupidne a trapne

a este ked napisu Rafa fans ze sa im ulavilo ze vypadol Roger , ze to je aka taka naplast na Nadalove vypadnutie no toto je chore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nech preBoha kazdy fandi komu chce
kazdy ma svojich oblubenocv
kazdy ma svojho najlepsieho
a tie komenty ze Nie bo ten je najlepsi a druhy zas napise ze Nie bo ten je Nay

No jak v skolke

Ludia spamätajte sa!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Vojtiik
moc tvoje komenty nemusím, ale teďka.. palec hore:)
Reagovat
Amputace
Jde o to, že kdyby Roger nevypadl, máme Darcise na talíři ještě rok (viz loni Rosol). Teď snad bude z obou stran trochu více klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
suhlasim s tebou.Inak vypadnutia Federera je skoda,ale je to len dokaz toho ako mizerne na tom herne je,ale je pravda,ze prehral vo vyrovnanom zapase.Uvidime či sa este herne dako pozbiera.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/23067434

Nový Andyho blog, tentokrát o zraněních a tomu, že se hráči neumí přizpůsobit trávě.
Reagovat
Vojtiik
Chyba v článku (která je težce nepodstatná), Melzer porazil Reistera:)
Reagovat
smazaný uživatel
delší příprava na trávu.
Reagovat
smazaný uživatel
v brzkém vypadnutí na FO?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem na něj alespoň hrdý, že se zachoval jako chlap. Na nic se nevymlouval, přiznal, že byl soupeř lepší, i když ta frustrace byla znatelná, jak málem ustřelil hlavu Stachovskému v jedné výměně.Ono prohrát po deseti letech dřív než v QF a ještě na W je asi tvrdý náraz. Jinak jsem měl smíšené pocity, protože Stachovskij mi udělal velkou radost předvedenou hrou (a přítelkyní :))) ) a já si připadal, jak kdybych se vrátil do dob minulých.
Reagovat
smazaný uživatel
ve kterých sem nežil :D
Reagovat
smazaný uživatel
vcera bol cely den zvlastny, a roger to len potvrdil...skoda, ide sa dalej, naspat cesta nemozna, napred sa ist musi...
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem ktomu co se letos na wimblu deje to vidim tak ze se ani finale neodehraje. At uz tam bude kdokoliv (coz je hodne mozne kvuli poctu prekvapeni a zraneni), tak jeden vzda kvuli zraneni a druhy kvuli unave a finale vyhraje ten, ktery pozdeji to oznami novinarum :)
Priserny co se tam deje :) Ted preji hlavne vsem aby se nikdo uz nezranil a mym oblibencum aby dosli co nejdale.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže dle tohoto nadívaného koko*a (určitě příznivce komunistů) je nejdůležitějším tenisovým kritériem tituly na antuce, nikoliv počet týdnů v čele žebříčku a počet grandslamů. :DDDD

Tenhle ch*j je odrazem většiny Nadalovců na tomto webu. Co vyhraje Rafánek, to se počítá a je to důležité, že toho ostatní vyhrajou stokrát víc, to se nepočítá, tudíž je Nadal stejně nejlepší. :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
hodnotíš všechny? Pro mě je Pe3k taky hnůj a něco takového nedělám. Jinak jak zaznělo od W.G.M..když prohraje Roger, objeví se tu hlavně Dcera a jeden dva další a stírají ho. Když vypadne Rafa, seběhnou se sem skoro všichni a nenechají na něm nit suchou a strefujou se do něj úplně ve všem..jako jsou hnusní nadalovci, jsou i hnusní federerovci, tak je to vážený. Já sám znám spoustu slušných a inteligentních fandů Rafy, stejně tak znám i jednoduchého primitiva z řad federerovců..to co říkáš je prostě nesmysl a laskavě se podívej, co zde předvádějí někteří fanoušci Rogera a buď objektivní jestli to dokážeš. No a že vyzdvihujeme jen úspěchy Rafy a úspěchy ostatních nebereme to je taky nesmysl. Já tedy ne..každopádně se musím smát tomu, když píšeš, že ostatní toho vyhráli stokrát víc než on. Vážně? Federer má 76 titulů, o pět let mladší Rafa 57, to je jako stokrát víc jo? A Djoko ten na Rafu ztrácí skoro dvacet titulů. Prostě plácáš nesmysly, Rafa je už teď skoro stejně velkou legendou jako Roger, taková je pravda bez ohledu na to, kolik hnoje na Rafu nakydáš..
Reagovat
smazaný uživatel
To "skoro" by som zvýraznil, podčiarkol, vyfarbil a zväčšil :)

Rafa sa v počte titulov Rogerovi čoskoro priblíži, neviem či ho aj predbehne - ale má na to, preto lebo väčšina je z antuky. Ani neviem koľko titulov má mimo antuky - 12,13 ? A posledné roky pridáva len tie (okrem toho zvláštneho IW), takže v tomto sa mu možno aj dorovná :)

Hoci netreba zabúdať, že Roger takisto asi prekročí 80-tku a keď sa mu budú zranenia vyhýbať, tak aj 90-tku.
Reagovat
smazaný uživatel
je jedno z jakého povrchu jsou, všechny povrchy mají stejnou hodnotu dokud ATP nerozhodne jinak. Ano, je dominantní na antuce a to, že jsou ostatní na tomto povrchu tak slabí není jeho problém. Jinak Rafa má těch titulů z dalších povrchů myslím 18, ale to je jedno. No a že Federer ještě získá tolik titulů tak o tom pochybuji pokud tedy nebude objíždět víc dvěstěpadesátek, kde samozřejmě bude mít velkou šanci i nadále. Letos se klidně může stát, že vyhraje jen to Halle nebo Halle a už jen Basilej a v dalších sezonách to může být podobné. Takž osmedesátku asi překoná, ale v to, že by atakoval devadesátku nevěřím, pokud nebude hrát víc menších turnajů než jen Halle a Basilej. A ještě k tomu skoro, já bych ho nijak nepodtrhával, je to už jen 5 grandslamů a 19 titulů celkem, to už není mnoho, záleží hlavně a jen na Rafově zdraví..
Reagovat
Stan_Borowitz
Přespříliš to zjednodušuješ. Záleží to na Rafově zdraví, pak také na tom, jak kvalitně bude schopen hrát, dále to závisí na tom, jak budou hrát ostatní hráči a jaké bude jejich zdraví a ještě na spoustě dalších nevyzpytatelných faktorů (štěstí/smůla, počasí atd.).

I zdravý Rafa prohrává, i když na antuce jen výjimečně, na jiných površích to až taková vzácnost není.
Reagovat
SwissMaestro
Budu za hňidopicha, ale po Halle má Roger už 77 titulů, ne? :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak ještě poznámku: Pokud budou dva srovatelní hráči co do počtu titulů, přičemž jeden jich bude mít drtivou většinu z jednoho povrchu (jediného GS turnaje) a druhý je bude mít rovnoměrně rozložené, tak logicky budou laici i odborníci považovat za lepšího toho druhého, to je snad jasné.

Vidět jinak to budou jen ti, kdo budou mít k prvnímu nějakou citovou vazbu, jako třeba ty. Jedná se ale o ryze subjektivní názor, na který máš samozřejmě právo. Jak jednou řekl tuším John McEnroe, Federer je lepší tenista, ale Nadal je lepší atlet.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktualne.centrum.cz/jatka-na-wimbledonu-novacek-neni-divu-ale-tohle-je-extrem/r~af329648de6311e2baa70025900fea04/
Reagovat
steve79
Jako velký fanoušek Rogera jsem velice zklamán z tak nečeké porážky. Je to velice deprimující, ale on Stachovsky hrál výborně. Sám Roger si to nechce asi přiznat, ale nehraje v to co dříve. V rozhodujících chvílí mu chybí touha po úspěchu a lepší pohyb. Léta už člověk nezastaví. Přesto věřím, že ho tohle nakopne a velice rychle se vrátí do TOP 4 a získá nějaké tituly. Také skončila jeko úžásná serie 36. čtvrtfinálových zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Stale ako fanusikovia rogera to mate omnoho lepsie ako mi Fans rafy ,mozte sa kochat jeho hrou este roky aj ked pride par prehier a horsich vykonov ale ako pisu iny neni dovod aby nevyhral este GS kto tenis sleduje dlhodobo federera nemozno odpisovat urobi vam este vela raodsti za to nas fanusikov rafy moze zasiahnut v priebehu tejto ci buducej sezony strasna sprava a to predcasne ukoncenie kariery o to je vacsia skoda ze sa tento rok nestretli opat na trave bolo by zaujimave vydiet konfrontaciu po 5rokoch u rogera doma kde by rafovi nic nedaroval a chcel by mu vratit posledne porazky zapas by mal neskutocny naboj tak snad na US open , tam su nam legendy tiez dlzny aspon jeden super zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel stupňují to je pravda, nicméně pevně věřím, že ještě min tři roky vydrží, i kdyby to mělo být s pauzami. Když bude zdravý, může ještě vyhrát řadu grandslamů, ale spíš vzhlížím k jeho soubojům s Djokem, to už je tři roky ten největší top jaký může tenis nabídnout a ján doufám, že se ještě tak min.deseti soubojů Rafy s Djokem dočkáme a že to bude takový žrádlo jako letos na RG :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Snáď sa stretnú aj inde ako na RG :)
Reagovat
smazaný uživatel
má být narážka na Rafu tak se neboj, určitě to bude i jinde než na antuce, snad už všude, tedy na USO, TM, AO a korunuje se to opět na RG a samozřejmě budu rád i za nějaký to Masters :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nechci byt pesimista, ale takhle to zacina a pokracuje u vsech byvalych jednicek. proste jedna era konci, bohuzel...
Reagovat
Mayo
Andy má vyklidenú cestu slušne...Novak by si tam mal na neho počkať
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych se už raději všech předpověddí zdržel :-)
Reagovat
Roger_Federer
osobne si myslim, že Berdychovi šance stoupli na 35-40%..Ani Djokovic ani Murray zatim v prubehu sezony nepředvedli nic oslnujiciho..takže bych si timto finale nebyl tak jisty.
Reagovat
seshitec
až na to že Djokr vyhrál Austrálii a ve Francii neměl taky konkurenci, vyjma antukového inoplaneťana, kterýho už měl mimochodem taky skoro na kolenou...
je to o soustředění a jeho zajímaj jen grandslamy a Murraye jen triumf z Wimbl.
Takže Berdycha, kt. taky zatím mimochodem nic extra nepředvedl, vyndaj v suchým triku.
Bejt Djokrem, bal bych se spíš Haase či del Potra
Reagovat
smazaný uživatel
Expres sprava-Federer končí!Prohrál se Stachovskym.V prvom momente mi preblesklo,ze karieru az ma zamrazilo,radsej idem spat.
Reagovat
Sonja
až teď jsem si všimla, žes předpověděl finále Novak-Andy...
Tak to jsme zas v koncích tvl.
Reagovat
Vojtiik
Mám strach číst starší komenty, že se zase zhnusím a nebudu chtít psát zdejším lidem:))... jen bych snad napsal, že po úžasných 10 letech, tam, kde začala, tam také končí naše tenisová pohádka.. paradoxně a s pohledem dopředu, možná je dobře, že skončila neskutečná série ČF v řadě, protože trochu opadnou očekávání a fanoušci a sám Roger si uvědomí, že už od sebe nic moc chtít nemusí, jen hrát dobrý tenis, čímž by z něj mohla opadnout nynější obrovská deka, která na něm leží a psychicky ho nepustí hrát to, na co by ještě mohl vytáhnout místy... nepochybuju, že přijde ještě turnaje, kde postoupí daleko, kde bude silný a nebezpečný, kdy si ze všech uděla dobrý den a vystřílí to, dokonce jsem optimistický ohledně nějakého budoucího grandslamu, kde se prostě vezme z ničeho nic, aniž by byl favorit a vyhraje to stylem jako kdysi... ale to už bude ta pravá labutí píseň, to už nebude součást té fenomenality a trhačství rekordů jaké jsme byli svědky do dnes.. ta část dnes po 10 naprosto neskutečných, úžasných a famozních letech skončila.. a já jsem neskutečně rád, že jsem mohl být svědkem a fanatickým fanouškem, díky Rogere. :))
Reagovat
Vojtiik
abych doplnil ten začátek, doufám, že nebudu nikoho opakovat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně a výstižně řečeno :-)))
Reagovat
Olympiada
mnohem sladsi je pro nás tva poražka těsne před paskou....final, semi...od Novaka, Rafaela. Doufam, ze slib dodrziš a vratis se větší ! Trochu i s Mirkou se třeba rozhádej a navidenou.

Tak makej
Reagovat
Stan_Borowitz
Bohužel jsem to zaspal a viděl jen sestřih. Pocity jsou rozpolcené - samozřejmě jsem Federerovi přál osmý titul z WB (i když moc jsem tomu nevěřil), takže mne jeho vypadnutí mrzí, na druhou stranu mně teší, že podle všeho vyhrál skutečně klasický útočný tenis, jaký se má hrát na trávě.

Odpoledne jsem totiž viděl kousek zápasu Štěpánka s Janowiczem a na to, že má být Štepánek jedním z posledních hráčů stylu "servis-volej", tak za celou dobu, kdy jsem to sledoval (cca 1 set), tuto herní variantu nezahrál ANI JEDNOU.

Takže jsem rád, že se našel někdo, kdo ukázal, že tento styl není mrtvý, že zejména na trávě se s ním dá uspět i proti těm nejlepším.

Na druhou stranu mi ale připadalo, že Federer dnes hodně špatně returnoval. Nebo Stachovskij tak dobře podával?
Reagovat
J.M.
Ono to právě ukazuje, kam se dnešní doba v té relativizaci dostala, když už je za hráče stylu servis-volej označován Štěpánek, který hraje od zadní lajny, a občas, párkrát za set, během výměny po x úderech naběhne k síti. To je dnes ze zoufalství vydáváno za servis-volej. O to větší zjevení pak je Brown, který nejen že hraje volej po každém podání, ale i po druhém podání. A je s tím ve třetím kole.

Federerův return už je dlouho považován za jeho slabinu a důvod, proč už je tak dlouho na tom špatně. Ale Stachovskij dobře podával, i když se to dalo returnovat líp.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to se na toho Browna musím podívat :-)

Myslím, že na trávě pomalu nastává čas na renesanci tohoto stylu. Ono se to totiž léta v tenisových školách vůbec neučilo s těmi obligátními výmluvami na vývoj tenisu, což má za následek jednak to, že už to pořádně nikdo neumí, ale na druhou stranu i to, že ani PROTI tomuto stylu nikdo hrát neumí. Hráči jsou navyklí na úplně jiný rytmus hry a když pak někdo skutečně hraje servis-volej, úplně je to rozhodí. Takže Vamos Brown, Vamos Stachovskij. Prožeňte ještě pár těch pinkálistů :-)
Reagovat
J.M.
Přesně tak. Stejně je to mimochodem i s jednoručným bekhendem - říká se, že je dnes neefektivní, neúspěšný a na vymření, a proto se neučí, ale je to ve skutečnosti tak, že se už neučí, a proto vymírá.

Už dlouho jsem nezmínil komentátory :-) - ti dnes mluvili o renesanci stylu servis-volej. Pravda, asi jen pro ten dnešní den... Ale dokud to nezastínil ten Rogerův kolaps, tak zápas Browna s Hewittem byl určitě zápasem dne, tady v disikusi se na něj napělo nemálo ód. Doporučuji zhlédnout.
Reagovat
smazaný uživatel
to je pěkná blbost, na Štěpiče jsem se díval a hrál servis-volej pořád
Reagovat
J.M.
Já jsem se na něj taky díval a neviděl jsem ani jeden servis-volej. :-) Pravda, neviděl jsem to všechno, tak třeba mi nějaká výměna unikla. Ale rozhodně to nebyl styl servis volej. Aby to byl styl, muselo by to být soustavné či aspoň významně převažující.
Reagovat
Sonja
Mě dneska Radek taky hodně překvapil, že nehrál servis-volej, fakt se na svoje poměry tlačil na síť minimálně. Stačí mi jen vzpomenout si, kolikrát tam byl proti Novakovi na AO, to se nedá porovnat...
Ale kdo to dnes ještě hrál byl Váša Pospíšil (i když na toho tu asi kromě mě nikdo nekoukal:-D). Na druhou stranu, ti hráči (Brown, Pospisil) k tomu měli i úměrnej servis- pěknou pecku...Radek dneska servíroval dost blbě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Srb Zadar Štěpič možná včera servis-volej na turnaji válečných veteránů v Banja Luce hrál, toho jsem neviděl.

Štěpánek ale včera ne Wimbledonu celý druhý set, na který jsem se koukal, určitě ne.
Reagovat
Heather_Fedex
nevidela jsem NASTESTI ani 1 vymenu, nicmene gratulace sergejovi. aspon si konecne privydela i jinym zpusobem, nez sazenim na sve zapasy....

i po letosni mizerii by mi ani v nejhorsi nocni mure nenapadlo, ze roger muze na svem milovanem kurtu prohrat s takovymhle nymandem. kdyby prohral treba s gulbisem, o kt. vim, ze tam ta kvalita je, tak by to bolelo min (ale treba si to jen namlouvam)

a timto padem je ohrozena i ucast rogera na tm. kam az chce roger klesnout?
cist prispevky nadrzenych hateru ani nema cenu. umim si predstavit, jake srracky tady kde-kdo popsal, jako napr. pri porazce nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes ukázal, že je velký talent, který bohužel až dodnes nikdy nepotvrdil..
Reagovat
smazaný uživatel
k tomu turnaji majstrov,kto moze z neho Rogera vyradit,ked za Top8 su vsetci nevyrazny,jedine ze by vyskocil nejaky mlady a prezil rozpravkovu druhu polovicu sezony(Janowicz,Paire,Raonic,Dimitrov)
Reagovat
Heather_Fedex
uz jen kvuli tomu, ze sergej neustale fnuka, jak jsou odmny za 1. kola nizke a proto schvalne prohrava zapasy, aby si privydelal sazkami, je pro mne nymand.
po herni strance....nevim, nevidela jsem ho hrat, ovsem jeho bilance vyhranych finalovych zapasu turnaju atp 4:0 mi vyrazi dech. ale porad je to hrac, kt. v zivote vic-krat prohral, nez vyhral
Reagovat
J.M.
Co se týče toho nýmanda, mluvili o tom i komentátoři, bývalí tenisté (ty nikdy nemohu nezmínit). Stachovskij je jedním z těch hráčů, kteří mají problém vůbec na okruhu existovat. Čistě herně patří výš než kde je. Jedna věc je mít talent, a ten on má velký, druhá věc je mít možnost ho nějak zužitkovat. Hráč jako Sergij má dlouhodobě problém, aby si vůbec vydělal na letenky. Těžko se potom může připravovat jako špičkoví hráči a díky tomu pak dosahovat takových výsledků. Ti se samozřejmě do té špičky museli nejdřív nějak dostat a asi v těch chvílích měli víc motivace, štěstí, rozumu, nemuseli se potýkat s takovými zraněními atd... Každopádně to neznamená, že hráč jako Sergij neumí zahrát skvěle, když mu to sedne, obzvlášť na trávě, kde má přirozený, i neopracovaný talent pořád větší možnost pro zazáření než jinde.
Reagovat
Stan_Borowitz
To mi připomnělo, že právě Federer se naposledy Stachovského zastal, když dělal tu protestní akci za rovnoměrnější rozdělování odměn. To se mu Sergej pěkně odvděčil!
Reagovat
smazaný uživatel
s nim má prohrát? Jinak v mnoha rozhovorech řekl, že největším bojovníkem za práva hráčů je Rafa..
Reagovat
Stan_Borowitz
Člověče, já už jsem si toho všiml dřív, ty snad nemáš vůbec žádný smysl pro humor. Musíš brát věci trochu s nadhledem.

Jinak ale samozřejmě, že s Federerem dnes nemohl prohrát, když měl na sebe vsazeno. Řekl si, proč by to nemohlo fungovat i obráceně - a ono to funguje. Tak jak ho sázky táhle doteď dolů, tak ho třeba budou odteď tahat nahoru...
Reagovat
smazaný uživatel
symsl pro humor, v tomhle případě jsem ale chtěl hlavně vyzdvihnout Rafu, líbí se mi, že se staví za ostatní. Jinak ty sázky odsuzuji, nevím jak moc v nich jel a jede, ale rozhodně to není takový rozměr jako v případě Davyděnka, který měl být za svj pět let starý megapodvod vyloučen z řad tenistů, tam šlo o celosvětový organizovaný gang..
Reagovat
smazaný uživatel
prisiel som teraz domov,pozriem vysledky,nechapem,ale na druhej strane to bude maximalne zaujimave,ked hraci a hracky,ktory si roky"netukli"maju zrazu sancu dostat sa vysoko,na mna vsak najviac zaposobi Dustin Brown,dnes Hewitta vygumoval,uz sa tesim kto "rachne"zajtra:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes došlo i na nás, nebudu Rogerův výkon nějak omlouvat, Sergij hrál výborně jako typický one hit wonder, hrál výborně ať si to užije (a hlavně jeho přítelkyně), dnes sem si potvrdil, že tenis je nejlepší sport, tak výbušné emoce jako po porážce Rogera sem neměl ani po porážce Čechů po čtvrtfinále MS, no stačí pár piv a člověk to vidí z jiného úhlu pohledu :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Muzete mi nekdo vysvetlit, co se to deje s favoritama? Odpadavaji jeden po druhym..
Reagovat
spaniel
Co se deje s favoritama? Serena jeste hraje, jen Federer uz dlouho hraje tužku a vypadl. Nadal favorit nikdy nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
:D) A Cvetuska hraje stale take!!! A toz to je travarka par excellence. A Petra Kvitova take, ta se do toho finale pres ty skrece probojuje vpohode:) Legenda Tommy, ten hraje take stale, Andy, nej favorit jede jak pila! Marion, dalsi travarka jede taky...
Azarenka je na trave celkem leva, takze to zraneni ji jen pomohlo, aby se vyhnula blamazi...
...Takze jedine prekvapeni je Marie:D)))) A jak znamo na kazdem GS to jedno prekvapko padne...zbytek skreci nema smysl pocitat, by jsme se nedopocitali:)))
Reagovat
smazaný uživatel
finálovými účastmi vlastně nikdy favorit nebyl. Jak ubohý..
Reagovat
smazaný uživatel
favorit nebo spolufavorit je v posledních pěti letech na všech turnajích krom haly Rafa a poslední tři roky i Novak, to mi tedy řekni..
Reagovat
Heather_Fedex
toto spaniel skutecne prestrelil, rafael favoritem byl, treba pro henmana to byl nejzhavejsi kandidat na zisk trofeje
Reagovat
smazaný uživatel
krom haly někde favoritem nebo alespoň spolufavoritem to může říct jen cvok nebo jeho hater co mu nechce přiznat vůbec nic, jako Pe3k..
Reagovat
spaniel
Nechapu proc se tak certite. Pro vas favoritem byl, pro me ne. Proto jsem ho ani nemel v týmu, souhlasim s názorem, ze je v prvnim tydnu na Wimblasu nejzranitelnejsi z top 4. Po vylosována pavouka jsem favorizoval Andyho a Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu ale ten poslední volej Tsongy, jak schválně :D
Reagovat
Sonja
Chudák Tsonga, chtěl si hrát a Ernests to takhle zlikvidoval:-(
A ještě větší chudák, že se zranil...zrovna na trávě, jeho nejlepším povrchu, kde mohl dojít minimálně do toho čtvrtfinále...

Nevíte, kam (jestli) se teď propadne?
Reagovat
Mayo
mne je Tsongu hrozne ľúto ... on je tak strašne sympatický pohoďák...jemu by som hrozne 1 GS prial, neni iného tenistu bez GS , ktorému by som ho viac prial ako jemu...ale je to ťažké v tejto konkurencii
Reagovat
Fandina
Usmívá se, to je pravda, ale vztekat se dovede také parádně.
Reagovat
smazaný uživatel
Clovek se obcas v tenisu pta....proc? :D)))
A takhle vznikaji ty paradni hot shoty:D)))
Reagovat
Amputace
Máš pravdu. Není ze současné špičky sympatičtějšího tenisty bez GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga bude v pohodě, propadnul se jen na 8. místo za Del Potra, sice na něj Gasqeut neztrácí moc, ale ten obhajuje finále v Kanadě a Tsonga jenom 2. kolo na US Open pak.
Reagovat
woody
Ať nejsem fanouškem Rogera ani Rafy, tak je pro mě jejich vypadnutí zklamáním. Hlavně proto,že neuvidíme jejich vzájemný a zápas a následně zápas s Murrayem. Škoda, letošní Wimbledon má o náboj méně...
Reagovat
Roger_Federer
Přečetl jsem si tvoje komenty niže, pod tímto člankem.. Upřime si me překvapil, očekaval jsem konkretne od tebe, ledovy klid a vnitřni uspokojeni, že po divadle z pondelka budeš nad veci a z urovni se lehce vysmeješ všem, kteři si dobyrali Nadala..
Ale, ty si evidentne už definitivne zapadl do skupiny čistych hateru pišici a myslici zblitky, kteři absolutne nejsou nad veci.Kde je tvuj nadhled a lehke ironicke popichavani z dob minulich nevim, ale myslim, že to začiš brat přiliš osobne...a ponekud z radosti..
Osobne jsem te mel za vetši kapacitu a inteligenci..
Reagovat
smazaný uživatel
Mne je Forehand celkom ukradnutý, len nerozumiem jeho častému protirečeniu si.

V pondelok povedal, že u Nadala či Federera je jedno či vypadnú v 1.kole alebo vo štvrťfinále - im ide o tituly.
Dnes už je Rogerova prehra neospravedlniteľná (alebo aké slovo použil) ... to je trošku dvojitý meter :)

A ak si myslí, že len Rafovi ide o tituly, tak to je tiež pekne mimo. Ale inak peace, aj tak to celé vyhrá Dustin Brown.
Reagovat
Sonja
Jak dvojitý metr? Forehand napsal:
"Vypadnutie 32 ročného 7 násobného šampióna na jeho obľúbenej tráve je proste neprijateľné. (Rovnako ako je neprijateľné prehrať v 1. kole v prípade Rafu)"
Reagovat
smazaný uživatel
Tak buď je to neprijateľné, alebo je jedno či Roger/Rafa vypadnú v prvom kole, alebo napr. vo štvrťfinále ...
Pretože napísal aj to ;)
Reagovat
spaniel
Jeste vcera v tom nebyl rozdíl a dnes se směje, ze Federer došel o 2000 bodu. Zajimavé, uz to najednou chápe.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne o tom hovorím. Hoci som si nevšimol, že by sa smial zo straty 2000 bodov - ide o tú pointu.
Reagovat
spaniel
A k tomu jeho omilanemu ojedinělému výpadku. Federer 23 semi v rade, Nadal 5. Federer 36 ctvrtfinale v rade, Nadal 11.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty s Forehandem spíš nebo co, že ho tady tak zbytečně obhajuješ? Proč tady pro pána mermomocí obhajuješ největšího provokatéra TP, když se považuješ za pohodovou uživatelku? Zklamalas mě.
Reagovat
Sonja
A vy snad spíte s Rogerem, že ho obhajujete?

Tys mne, vencape, už zklamal dávno. Přišel jsi mi docela fajn, ale zabředls do zdejších žabomyších sporů stejně jako ostatní. Co s tím no, jsme tu pěkně povedená parta psychopatů, jak psal Vlk.
Reagovat
Sonja
*zklamal už dávno

(ani slovosled už není, co býval)
Reagovat
Fandina
Sonja a tady někdo vede žabomyší spory?
Reagovat
Sonja
Ne, nevede, vycucala jsem si je z prstu, Fandino. Že se vůbec ptáš, však už mne máš dávno prokouklou.
Dobrou noc.
Reagovat
smazaný uživatel
obou dvou dívám stejně a vždycky tomu tak bylo. Samozřejmě, že oba chtějí vyhrát titul, ať už kdekoli (i když u Federera už to na antuce dávno neplatí) a ani jim není jedno jestli vypadnou až ve čtvrtfinále nebo už ve druhém kole..když vypadnou hned na začátku, musí to být pro takové legendy obrovské zklamání a potupení a v těhle chvílích bych s nimi neměnil. Vadí mi útoky na oba dva, vadí mi neobjektivita ať už se jedná o kohokoli z nich dvou. Ano, prohra Federera mi udělala obrovskou radost, je to zadostučinění po všech těch urážkách a nenávistných bludech, které tu padly na Rafovu adresu loni a letos v tomto čase. Škod jen, že si to Federerovi fanoušci nezažili taky dvakrát jako my a že nerupnul už před třemi lety s tím Fallou. Neposlouchali bychom tady tolik hloupých keců od loňské porážky s Rosolem. Bývalo by se jako první ujalo ne zrosolovat Nadala, ale zfallaovat Federera..toho jedinýho lituju, ale dnes jsem šťastný, že došlo i na druhou stranu. Tolikrát měl na kahánku a tolikrát vyklouzl až to bylo nespravedlivé..
Reagovat
Heather_Fedex
sonja, kdyz ty hajis novaka tak to znamena, ze s nim spavas?
Reagovat
Stan_Borowitz
To je ale hloupé uvažování, to se na mne nezlob. Na kahánku měli oba mnohokrát, ale proto jsou to tak velcí hráči, že dokázali v drtivé většině těchto případů utéct hrobníkovi z lopaty. A tak jako je Nadal lepší ve vzájemné bilanci, je zase Federer lepší v bilanci s ostatními hráči, se kterými prostě Nadal prohrával častěji. Proto se mimo antuku ve vzájemných zápasech potkávali až překvapivě málokdy. To se nutně muselo odrazit i v té statistice porážek v prvních kolech. Škodolibá radost není ani v jednom případě na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
hráčem s vyjímkou Davyděnka nemá Rafa pozitivní bilanci, ze současné první osmičky s ním nikdo nemá ani trochu vyrovnanou bilanci..
Reagovat
smazaný uživatel
se podepsal nejen Rafa, ale i Federer, v posledních třech letech to byl hlavně on, kdo nepostoupil do finále a kvůli němu tak nedošlo na jejich vzájemný souboj..
Reagovat
Sonja
Ne, já vraj spávám s Forehandem, když ho hájím...nečetlas vencapeho komentář, na který jsem reagovala?
Reagovat
Stan_Borowitz
a Darcisem. A taky s Dominkem Hrbatým, na nejlepšího hráče historie co se týče H2H bilance s legendami posledních 20 let (Sampras, Agassi, Federer, Nadal) nesmíme zapomenout :-).

Ale o to nejde, nemluvil jsem o pozitivni nebo negativní bilanci, on to vždycky na antuce dožene, ale o tom, že mimo antuku prostě prohrával s ostatními hráči častěji než Federer, jinak by se přece museli ve finálových zápasech potkávat častěji, že. Mimo antuku byl obecně Federer až na výjimky vždy silnějším hráčem a pro soupeře větším postrachem.
Reagovat
smazaný uživatel
začněme tím rokem 2008, kdy Rafa poprvé dosáhl herního vrcholu..AO 08 vypadli Rafa i Roger v sf, takže 1:1 proč spolu nakonec nehráli. Wimblas 08 oba ve finále. USO 08 vypadl Rafa, takže 2:1 v jeho neprospěch. AO 09 oba ve finále. Wimblas 09 Rafa nehrál. USO 09 vypadl Rafa, takže 3:1 v jeho neprospěch. AO 10 vypadl Rafa, takže 4:1 v jeho neprospěch. Wimblas 10 vypadl Roger, takže 4:2. USO 10 vypadl Roger, takže 4:3. AO 11 vypadli oba, takže 5:4. Wimblas 11 vypadl Roger, takže 5:5. USO 11 vypadl Roger, takže 5:6. AO 12 spolu hráli. Wimblas 12 vypadl Rafa, takže 6:6..na USO loni a AO letos Rafa nehrál, takže nelze říci jak by to dopadlo, protože los by byl jiný než nakonec byl. Z téhle statistiky tedy vyplývá, že šestkrát za posledního pět a půl roku nedošlo k jejich vzájemnému souboji kvůli Rafovi, šestkrát kvůli Rogerovi, je to tedy víceméně fifty-fifty..
Reagovat
J.M.
Vybral sis začátek Rafova vrcholu (ten ale podle mě začal, mnohem dřív), ale jaksi opomněl, že o 5 let starší Federer v té době svůj vrchol opustil. Jejich vzájemná statistika byla hodně zkreslená tím, že v době Rogerova vrcholu (před rokem 2008) se s Rafou utkával převážně na antuce, protože jinde Rafa nedocházel tak daleko. A na antuce byl Rafa rozhodně na vrcholu i před rokem 2008. Ten vlastně na antuce na vrchol rovnou vstoupil a nikdy jej neopustil.
Reagovat
smazaný uživatel
tam skutečně Rafa vyzrál abnormálně brzy až nad tím člověk kroutí hlavou, nicméně na trávě a betonu vyzrál přibližně ve stejnou dobu jako Roger tedy v jedna dvaadvaceti a od tohoto věku bychom je na těchto površích měli porovnávat..a jinak, Federer byl po svých šestadvacetinách už za zenitem? To snad ne..
Reagovat
J.M.
No ano, v podstatě byl. 2008 byl jeho první kritický rok, kdy se dlouho zotavoval z mononukleózy (která asi poznamenala už i konec předchozí sezóny), a už nikdy potom se do bývalých výšin nenavrátil. Myslím tím tu suverenitu a výsledky. Herně, výhradně co se týče techniky úderů, ještě něco vylepšil i za zenitem. Obecně se za Rogerův zenit považují roky 2004-2006.
Reagovat
smazaný uživatel
a jsem zase u toho, jaké by ty výšiny byly, kdyby už tehdy byl Rafa vyzrálým hráčem, kterým se stal v r.2008? (Samozřejmě, kdyby byl stejně starý jako Roger)..na tuhle otázku se už odpovědi nedočkáme a to mě strašně mrzí, protože mě samotného by to zajímalo. Roger podle mě přestal vyhrávat hlavně kvůli tomu, že dorostli Rafa a pak i Djoko, dva rivalové, kteří na vrcholu své hry byli lepší než než Roger, jako on byl v letech předtím..ale který z těch vrcholů byl lepší to posoudit nelze. Mýtus o jedinečnosti Roger z let 06-07, které se Rafa s Djokem nikdy nevyrovnali prostě uznat nemůžu, vrcholy všech těchto tří byly vyjímečné..
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavní problém je ale v tom, že tenis s nehraje jen na grandslamových turnajích. marty28 to záměrně zúžil jen na ně a vybral si specifický časový úsek.

Jinak ale sám uznal, že tato statistika je vyrovnaná i v době, kdy Federer byl již za zenitem, kdežto Nadal hrál svůj nejlepší tenis.
Reagovat
Amputace
Přece nemůžeš myslet vážně, že Nadal dosáhl svého vrcholu již před rokem 2008? To je jako bych já řekl, Roger zažívá svůj vrchol právě nyní... Už jsem o tom psal: stáří zohledňujeme v otázce konkurenceschopnosti, tenisové dospívání jaksi nikoli. Nadal měl být podle tebe konkurenceschopným na všech površích už patrně v roce 2006 (tedy ve dvaceti letech), kdy Federer hrál svůj vrchol - jasně, hodí se to, protože pro fanouška Federera musí být bytostně těžké přiznat, že Roger Nadala v top formě nikdy pravidelně neporážel na žádném povrchu (vlastně v hale ano, omlouvám se).
Reagovat
smazaný uživatel
A možno je Sonja ako jediná nezainteresovaná (kedze je fanusik Djokovica), objektívna..To vás nenapadlo..Mali by ste sa nad tým zamysliet, nez pocuvat precitlivého klauna typu Vencape, ktorý zrejme chodí na iné diskusie..

+ Stan - Rafa sa s Rogerom na iných povrchoch mimo antuky nestretával často jednoducho preto, že nie sú rovesníci..Obaja dosiahli konkurencieschopnost na harde a pod. okolo roku 22 a v prípade Rafu mal Roger v tom case uz 27 a na harde mal už vacsinu za sebou, kdezto Rafa naopak..Na antuke bol Rafa ready už od 18, Roger mal 23 takze tu jedine sa stretával ich TOP, preto tolko vzajomnych zápasov z antuky..
Reagovat
smazaný uživatel
R.I.P.
Reagovat
smazaný uživatel
ale Rafa prohrál už v pondělí, ne dneska :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Co ten s tím má společného?
Reagovat
smazaný uživatel
až dneska, pro mě už v pondělí, alespoň pro následující dva týdny..:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale je to celé blbost, tenis se hraje dál, bude se hrát i po Federerovi a Nadalovi, vstanou noví bojovníci. Je dobře, že tu obměnu signalizuje symbolicky právě nejprestižnější turnaj světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukej, co jsem našel, jsem nevěřil, že budou ucházející highlights, z finále nejsou.

http://www.youtube.com/watch?v=uRI_3KCLe5w
Reagovat
Sonja
proč bych na to sakra měla koukat:-D
Reagovat
smazaný uživatel
No, podle mě to byl z Noleho strany herně povedený zápas, druhý set byl jasně lepší, ale Andy zaservíroval v důležitých chvílích. Trvantý výkon jako tenhle dlouho neukázal, přesto prohrál, když nezvládl koncovky. Ale jako předkrm a naději pro obě strany pro finále :D
Reagovat
Sonja
:-) Já se přiznám, že mně se Novak na OH vůbec nelíbil...nevím, jestli byl pod tlakem z toho, že reprezentoval Srbsko nebo co, ale nebyl to Novak, jakého znám.
Andy se naopak s tím tlakem a vším vyrovnal neuvěřitelně, nejlíp ze všech, a zaslouženě bral zlato.
Reagovat
spaniel
Pekne se ukazuje úroveň a pokrytectvi na Nadalovych fanoušků. Po jeho vypadnuti se zdaleka nepsal takový hnůj, jak je tady ted hlavně od retarda dcera.pe3ka. To je 100x horší. Samozřejmě nikdo se neozve, i kdyz predtim se velice pohorsovali. A většina se ukaji jaka je to spravedlnost.

Nezapomínejte ze Rafa je daleko za Federerem a ma co dohánět. Vypadnuti je horší pro nej, protože náskok timto stylem nestahne. A v jeho veku podruhé takovy průser je přece jen jiné kafe, nez kdyz se to stane 32 kteremu poprvé po 9 letech.
Reagovat
Sonja
Právěže kecy od retarda nikdo nebere vážně a nemůžou urazit, ale když tady na Nadala plivou i relativně normální lidi, to je teprv "něco"...
Reagovat
spaniel
Aha, nevedel jsem, do které skupiny radis forehanda a martyho :) Jde o to, ze tady narikali jak jsou lidi zlí na Rafu, přitom to bylo hodne slusne. A ted se vubec neozvou, slintaji blahem.
Reagovat
Roger_Federer
fascinuje me, jak jsi posledni dobou strašne duležita a nadveci..
Když si vzpomenu na tvoje nektere komenty a vyjadřovani tady loni, lehce mi to je usmevne..
Reagovat
tito
Souhlas
Reagovat
Sonja
spanieli, prosimtě, buď trochu soudný...co je horší, když tu evidentní provokatér a troll píše o švýcarském praseti, nebo když tady relativně rozumní, normální uživatelé píšou, že Rafa není tak komplexní hráč a že je podprůměrný travař a bla bla...???
Ale jasně, chápu, že ty vidíš kecy na Rogera jako ty nejhorší, stejně jako fans Nadala vidí jako nejhorší kecy na Nadala atd... jen by se ani jedno nemělo vydávat za nějakou objektivitu;-)
Reagovat
Roger_Federer
a mohli byste mi najit a dat sem, kdo v pondeli plival, nebo vulgarne vyjadřoval přimo k Nadalovi..diky
Reagovat
Sonja
Tak nezáviď a buď taky.
A hledat ti to nebudu, seber se a najdi si to sám.
Jen si zapiš za uši, že urážet člověk může i bez vulgarit.
Reagovat
spaniel
Sorry, ale objektivni nejsi hlavně ty. Nejvíc bez vulgarit vyryva forehand. Neni článek o Federerovi, kde by si nerypl. Pro me osobně je 100x větší dement nez Olympiáda s dcerou dohromady. Jenže ty to zjevne nechceš videt. A pokrytectvi je, ze jsou to svatousci, kterym vadi, kdyz někdo napíše, ze Nadal neni zádný Kral trávy ale arogantní prase jim nevadí, to je ok. Vždyť je to přece jen trol, tak to je v pořádku, kdyz to tady cele zatapetuje.
Reagovat
tito
Pánové, chápu, že jste dnes plní emocí, podobné jsem zažil po prohře s Darcisem. A musím říct, že diskuse pod článkem a v průběhu zápasu pro mne nebyla příjemná stejně jako dnes pro vás. Pro vás jsou nepřijatelné vulgarity ( chápu ), pro mne zase bylo dříve unfair a výrazně pod čarou strefování se do Rafy v době jeho zranění, kdy nebylo jasné, jestli se vůbec vrátí. Kašlete na to, vyspěte se, čekají nás další turnaje.
Reagovat
Sonja
Tak kdyby to pro tebe byl takový dement, tak by tě tolikrát nevyprovokoval. Já jsem si nevšimla, že by tu někdo (inteligentní) ještě reagoval nějak vážně na olympiadu nebo Dceru.Pe3ka nebo co to sem leze. Mě taky nejdřív štval polach, než jsem si uvědomila, že je to ten samý případ- troll, který vyleze jen když Novak prohraje, aby se mu vysmál, zostudil ho atd.
Reagovat
Sonja
O tyhle případy by se každopádně měl postarat admin.

Jinak by mne zajímalo, jak by to tu vypadalo (a to se nedozvíme, můžeme teď jen spekulovat), kdyby Roger vypadl před Rafou...? Protože teď už si nadalovci zažili kopání do Nadala a tohle, co se teď snáší na Rogera, může bejt bráno jako prostá pomsta...
Reagovat
spaniel
Jo, kaslat na to. V podstate jsme ted na jedne lodi (i kdyz potopene). Toz mne uz nezbývá nez fandit par oblíbencum co postoupili, i kdyz uz bez emocí :( Fantasy je každopádně po dnešku dost posramocena.
Reagovat
smazaný uživatel
já tu rozhodně nebudu obhajovat kohokoli, kdo se chová jako vulgární prase. Sám jsem sem nikdy nenapsal jediné sprosté slovo a nikdy nenapíšu..už kdysi jsem napsal, že si Federera jako hráče vážím ač ho nemám rád. Je pro mě jedním z nejlepších hráčů historie a jen hlupák může tvrdit opak. To, že považuji Rafu za hráče lepšího a vždy si zatím budu stát je věc jiná..rozhodně ale do RF nerýpu na počkání za každou cenu, to opravdu není můj styl a jeho kvality, pakliže je vidím bez problémů uznávám. Třeba v hale je i pro mě nejlepším hráčem historie, bez diskuse..kdybych byl neobjektivní zaujatá svině nepřiznal bych mu vůbec nic. Ne, já takový opravdu nejsem a mrzí mě, pokud jsem zahrnován do skupiny haterů. Nejsem hater, jen tu argumentuji ve prospěch Rafy ve srovnání těchto dvou legend, to samé v případě srovnávání s Novakem..
Reagovat
J.M.
To, jestli člověk napíše nebo nenapíše sprosté slovo, nemá absolutně žádnou souvislost s tím, jestli je ten příspěvek slušný, nebo není, ani to nic nevypovídá o myšlenkovém obsahu příspěvku, pozitivním či negativním, jakož ani o úrovni pisatele. Jsou chytří lidé na úrovni, kteří když někde občas napíšou vulgární slovo, tak tam sedí jako prdel na hrnec.
Reagovat
smazaný uživatel
o svých příspěvcích a ty jsou v první řadě polemické, rozhodně ne primárně rýpavé atd. Samozřejmě, že i bez vulgarit lze být neslušný, nicméně to není můj případ. Polemiku ale neslušným příspěvkem nazývat nelze, to bychom pak mohli každého kritika nazývat neslušným, protože si dovoluje kritizovat nebo zkrátka prezentovat svůj názor. Na to pozor, abychom se ve jménu korektnosti nedostali až k nesvobodě slova a úzkostlivosti vyjadřovat svoje postoje..
Reagovat
W.G.M.
Sonjo, mluvis mi z duse, nize jsem se k tomu taky vyjadrila a jsem rada, ze to nekdo vidi podobne. Mnozi si tu presne toto neuvedomuji, ze urazit se da i bez vulgarity, tech jemnych narazek a bodnuti se tu clovek vzdycky docte mnoho.

A kdyz prohraje Roger, tak se tu objevi tak Olympiada, Petrikova dcerka a jeste jeden, ted si nemuzu vzpomenout. Ti jsou trapni, nechutni, zjevni provokateri. Ale kdyz je neco s Rafou, tak se tu sebehnou skoro vsichni a kazdy si prisadi ohledne vymlouvani, toho, ze cpe kazdemu sva zraneni, ze plesati, ze co zase vyhrabe z prdele apod. A to skutecne neni jenom Pe3k, ktereho uz clovek snad ani nebere vazne...
Reagovat
smazaný uživatel
Vies Spaniel, ty si zosobnenie príslovia "vodu kážeš, víno piješ"..Nepáči sa ti presne to, čím sám prekypuješ..A ten tvoj predvčerajší už dnes pamatný výrok "Nadal je podpriemerný trávar" práve ten je hodný zápisu do análov tenisovej demencie..Na to sa ozaj nechytám..
Reagovat
smazaný uživatel
kde je ten kret.n co tvrdi ze Turnaj mistru neni dulezity???? mam s timto porusenym clovekem rec
Reagovat
smazaný uživatel
tak se nám po dnešku opět projasnilo. Finále bude
Berdych - Murray
Reagovat
Fandina
nemám námitek ... Berďo pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
projasnilo, vidím to na finále Brown s někým, ale to je jedno, protože on ho určitě semele a rastafariáni budou slavit :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To by se mi moc libilo. Ne jenom proto ze fandim Tomovi, ale hlavne proto ze mam moc rad zapasy kdyz hraji spolu. Je to hezky technicky-utocny tenis. Dokonce vetsinou i Mura se nesnazi jenom branit ale take trochu hrat agresivne. Na trave si myslim, ze by tento souboj nemel velkeho favorita.
Reagovat
smazaný uživatel
Objev minulorocniho Wimbledonu opet vyhral:D) Camila je ve tretim kole:)
Je videt, ze travu holcina zboznuje, a ze se ji tady zacina darit....ze by se nam rodila nova Kvetuska, jinak receno Cveta, nebo Tsvetana, nebo Pirozek...si vyberte:)))
Reagovat
Elrondin
Pravda pravdoucí, ta holka se na trávě vyžívá, i když se Soranou to byl boj. No proti Marion to vidím tak 50 na 50.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedexove slova po prehre
mam este vela planov tesim sa na Wimbledon o rok

a ja tiez si NAY a nech kazdy pise co chce
Reagovat
smazaný uživatel
Cicko snáď prvýkrát s tebou súhlasím :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslíte, že se Rožér kvalifikuje alespoň na turnaj mistrů? lebo je to v ohrožení?
a jak se rýsuje finále wimbledonu? Muráj a Džokárna? nemám čas studovat spidera, díky...
Mirka mu dneska nedá, byla z toho úplně vyřízená...a ještě v černym...
Reagovat
smazaný uživatel
ale dá mu, jen né to co bych chtěl Roger. Ona mu da pekne pres drzku, tak jak se u Federeru slusi. Federer je totiz znamy podpantoflak. Kasicku má v moci Mirka, stejne tak řemen a vařečku. :))

Takhle to u Fedexovic bude vypadat - http://www.youtube.com/watch?v=YckYu0oIZDo
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne ze tobe da kazdej kdyz mas misto hlavy vag.inu :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zaazrak:D)
Marion vyhrala za normalnich okolnosti:D)))) Jedina hracka mne dnes vyhrala:D))))) Jinak 3 dalsi diky jen skreci soupere:D))))
Reagovat
Roger_Federer
Ja bych rad dodal, že Rafovi se to stalo 2x po sobe v nejlepšim tenisovem veku..Roger je letos mimo a zjevne na to ted nestači..
Nicmene pokud to dnes považuješ za satisfakci, jsi mentalne na urovni pe3kovi dcery..a nejšlo o nic jineho než prohru Federera, jsi jeho hater?:)
Reagovat
smazaný uživatel
se to málem stalo už v r.2010 s Fallou a to mu bylo 28, takže buďme korektní. A s Tipem v Austrálii kdysi unikl taky jentaktak..
Reagovat
smazaný uživatel
nebyl v jednom kuse zraněnej jako Rafa, který loni určitě zraněný byl a letos tomu vše také nasvědčuje. To není výmluva to je fakt..
Reagovat
smazaný uživatel
Nech sa na to pozeráš ako chceš, je to "výmluva". To potom Nadal asi nikdy neprehral zdravý, čo ? ;)

Vidíš tu nejakých Federerových fanúšikov že by sa vyhovárali na zranený chrbát, s ktorým má problémy prakticky celý rok ?
Reagovat
spaniel
Vysvětli mne, jak někdo vyhraje RG, nema zádný zdravotni problem, pak 2 týdny oddychuje a jak se pak zraní během zápasu? To uz jste na tom tak blbe, ze neumíte uznat prohru? To je vrchol trapnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
je věc postupná, mnohatýdenní?..to se prostě dostaví během pár vteřin nebo hodin. Zánět v koleni se může zhoršit během pár dnů, nevím co jen tam nepochopitelného, pokud máte základní znalosti medicíny. Holt na antuce se loni a letos tak vyřídil, že se to bohužel projevilo. Jeho pohyb hlavně letos byl na trávě jen poloviční, to snad nepopřete..jinak samozřejmě, že i jako zdravý prohrál, v r.2011 byl zdravý a šestkrát to zaslouženě s Novakem projel, uznávám bez jakýchkoli výmluv, stejně jako např. na AO 08 s Tsongou, to byly všechno zasloužené porážky, které nelze nic jiného než uznat. Ale porážky zapříčiněné zraněními nelze přijmout jako plnohodnotné. A ano, lidé řeknou tak neměl přece hrát vůbec, jenomže ono je to těžké, když tenhle turnaj tak moc miluje. Ono se to kecá, já bych taky chtěl nastoupit za každou cenu i jen kvůli té neskutečné atmosféře, která nepanuje nikde jinde než tam..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bol minulý rok preukázatelne zranený, čo dosvedčila 7mesačná pauza..Tento rok vypadol prvýkrát v kariére v 1. Kole, teda vo fáze turnaja, v ktorej Roger vypadával bežne este v 20-21rokoch, teda v case, kedy uz Rafa vyhrával GS a finále bola pre neho rutina.
Reagovat
rib
dnešní den byl tragický zejména pro tenis jako takový - tolik zranění najednou, to už je přece jen moc... A navíc výpadek špičkových hráčů, to mě vážně mrzí. Ještě že Petra nehrála, aspoň se jí nic nestalo
Reagovat
smazaný uživatel
Lukasz Kubot
Benoit Paire
Dustin Brown
Adrian Mannarino
Nicolas Almagro
Jerzy Janowicz
Jurgen Melzer
Sergiy stakhovsky

Jeden z týchto hráčov dosiahne svoje prvé SF na grandslame v živote :) Tak snáď Dustin :D
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro abo Janowic
Reagovat
Sonja
Snáď Jerzy...i s tím zatejpovaným loktem:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja budem tlacit Paira... uz ked je to Wimbledon kde je vsetko mozne, tak nech spravi prekvapenie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dustin, přeju to Sergejovi..
Reagovat
smazaný uživatel
nejvíc Dustinovi, rastafariánovi jednomu, to bude teprv cool :-)
Reagovat
J.M.
Velmi zajímavý výběr. Z něj bych to samozřejmě přál Dustinovi, ale i Sergijovi (mimochodem, pro autora článku - není to Sergej). A taky Jerzymu, protože je na rozdíl od těch dvou perspektivní, a to už tenis konečně potřebuje. Ale i ten Nico by mohl být zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
A Andy se doma válí na gauči a směje se :D
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně ne ten vymazaný polák, na toho není nikdo zvědavý
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Andy může přehodit raketu do druhé ruky, ať je to aspoň trochu zajímavé :)
na to, jak ten los vypadal zajímavě, se mu to krásně otevřelo
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, už toho musí využít, i když já mu věřil na finále i tak, přes Nadala až tak ne, přes Rogera jo. Teď jen otázka, kdo do finále, pokud by tam došel Nole, tak to bude otevřené, všechno ostatní bude hrát Andymu do karet, bál bych se teda Berdycha ještě.
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayho tak růžově nevidím, se Stachym může klidně rupnout a všichni jakoby zapomněli, že ještě před tim ho čeká v čf asi Gulba, takže nic jednoduchýho před sebou nemá..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nepočítá se s tím, že by Stachovskij došel až do SF. Já tam pořád vidím nejreálněji Almagra, není to travař, ale tenista pořád z toho zbytku nejkvalitnější a nejzkušenější.

Gulbise se taky trošku bojím ještě, ale tak chce kurňa vyhrát Wimbledon ne? Tak musí porazit každého, není to Rafa, Novak ani Roger, pořád je to labilní mrhač. A stejně ho vyleje Nando.
Reagovat
smazaný uživatel
a zkušený, ale je to pořád labil a tráva je jeho jasně nejslabšim povrchem. Proti Janowiczovu servisu on nic na trávě nezmůže a žádnou protizbraň nemá. Janowicze lze vyřadit jedině s perfektnim servisem..no a u Stachyho záleží jestli na výkony z prvního a druhého kola naváže, pakliže ano, může jít klidně až do finále. No aGulba to je samozřejmě otázka jak se vyspí..
Reagovat
Sonja
Stachy do finále:-D:-D...
Achjo. Možná by to měl spíš "pořešit" jako Darcis a odstoupit. Je přecejen lepší pamatovat si z Wimbledonu výhru nad největším favoritem než jak mě v dalším kole porazil kdovíkdo...to by byla zbytečná kaňka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, už jsem na to chtěl taky reagovat :D
Reagovat
smazaný uživatel
jako Rosol a Darcis. Stachy může tuhle pověru zlomit a zrovna jemu věřím, nic víc, nic míň. A Almagrovi, který to krom antuky skoro vždycky všude projede mám nějak dramaticky víc než Stachymu věřit? Finále DC mi stačilo, ten na to nemá..
Reagovat
smazaný uživatel
A este 2 mesiace tu o tom budete pisat a Federer uz zajtra nato zabudne a bude vyvalovat vajciska dakde na Jamajke
Reagovat
smazaný uživatel
tak moc obdivuje Rafu, ze ho musi neustale kopirovat. Takze tento rok vyletel ve druhem kole, pristi rok leti jiz v kole prvnim.
Reagovat
smazaný uživatel
dlouho sem si rikal ze tady nic nenapisu ale nejak sem to nezvladnul. Tak moc chci vedet sco ses zac protoze uz me to nebavi co pises za srack.. V zivote si nic nedokazal ty nulo a jen tady pises blbosti a chovas se jak nejvetsi hrdina za internetem
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak pravda
Reagovat
smazaný uživatel
heled Pe3ku, nekdo (niemand Robin) ti tu pise neco....

Jinak Robine... vrat se radsi k Batmanovi, ty jeho ocasku.
Reagovat
smazaný uživatel
pod rekni mi tve jmeno a muzem si popovidat ty hvezdo :)) jinak ty bidaku kolikrat vyhral treba turnaj mistru Federer jak dlouho byl svetova jednicka?? Odpovez mi ma tohle ty kret.ne a mozna ze Federer je horsi jak Nadal ale zatim dokazal vice
Reagovat
smazaný uživatel
Petříkovi? Ale to je spíš Joker :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nevyhral turnaj majstrov ani razzzzz tak ako moze byt majster

:DDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
to urcite, aby mi jeste sketa jako ty obtahla auto klicem. Nene, ty jsi tu ta socka, takze mi rekni sve jmeno a adresu, at je muj majetek z obliga.

A na ten turnaj mistru ti odpovim jednoduse.... je to bezcenny turnaj... hranny v hale! Tudiz vysledky z neho nejsou moc cenne.. ani zdaleka jako vysledky z GS, kde svou roli hraje HRA NA TRI VITEZNE SETY a pak taky HRA ZA PRIRODNICH PODMINEK. .... a svetova jednicka? dulezitejsi jsou vzajemne bilance.... svetova jednicka porazi nekolik prumeraku a hned je nejlepsi? LOL Tam máš ty mrzák.
Reagovat
smazaný uživatel
jasne len antukove zapasy su dolezite turnaj majstrov je nic

zobud sa uz
Reagovat
smazaný uživatel
sak reknu to se neboj protoze ty kret.ne . To jde videt jak tomu nerozumis jak muzes napsat ze Turnaj Mistru se nepocita?? :D :D :D jak jako nepocita vole?? a ze se nepocita jak dlouho je nekdo na pozici svetove jednicky??? :D :D frajere co ty si za id.ota...
Reagovat
Sonja
Děláš ze sebe úplně stejného idi*ta, když na něj reaguješ...
Reagovat
smazaný uživatel
vubec me nezajima co si myslis ja odted reaguju jen na toho krete.a protoze nemuze byt tenisza a vubec tomu nerozumi
Reagovat
PetaM
Tome, 5. místo je na dosah. Stačí titul. Tak prosím, dokaž, že na to máš :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak teraz som sa zasmial

:DDDDDDDDDDDDDDD
UZ KED JE TAKY ZLY DEN tak aspon taky vtip sa tu hodi
Reagovat
PetaM
Dneska je celý den vtipný. Nebo k smíchu :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale
nikto neni nesmrtelny
na kazdeho raz pride
Reagovat
smazaný uživatel
oooooo
Takze niektori su stastni ze Roger vypadol lebo to je aka taka naplast ked vypadol Rafa

Tak prosim pozerajte na tych tragedov ako je Stakhovsky
Reagovat
VlS
out. Tak to je fakt teda den DEN
Reagovat
Bob
ale doufám, že jeho fanoušci a hlavně antifanoušci Nadala pocítili ten nepříjemný pocit z prohry svého oblíbence. Zvláště ty, kteří měli z Rafovo prohry radost, protože si mysleli, že byl jediná překážka Rogerovi k titulu. Co se dá dělat, že Roger nepředvádí nejlepší tenis sledujeme už dávno. Tak a teď do mě.
Reagovat
Bob
*jsem, ti
Reagovat
VlS
Mám velmi podobnej pocit.
Reagovat
Fandina
Snad je každý smutný, když mu prohraje jeho vyvolený. Nechápu, jaký by mělo smyslu někomu fandit a nic u toho necítit. Vyhraje radost prohraje smutek.
Reagovat
J.M.
Nemyslím si, že to je podobný případ. Nadal je blízko svého zenitu, kandidát na návrat na trůn. Roger je dávno za zenitem, a snad každý jeho soudný fanoušek už dlouho ví, že téměř každý jeho zápas dnes už je těžký porod. Není to ten hráč, od kterého se ještě čekají nějaké velké věci.
Reagovat
Sonja
Jasně, když Roger vypadne, nic se od něj vlastně nečekalo... Prd, dokud Roger hraje, všude je jedním z favoritů. Je to ještě pořád vynikající hráč a jeho dnešní prohra je stejný šok jako prohra Nadala s Rosolem nebo Darcisem.
Navíc nevím, kde bereš, že je Nadal blízko svého zenitu. Nemůžeš koukat jen na věk, 27 se zdá jako krásné číslo, ale faktem je, že Nadala trápí kolena a právě na trávě, kde do nich musí hodně jít, aby vybíral míčky, je to nejvíc znát. Kdo ví, co bude letos na "betonech", ale ani by mne nepřekvapilo, kdyby to tam s výsledky bylo podobně "málo slavné"...
Reagovat
spaniel
Sonjo, ty jsi fakt expert. Tak tebe by to nepřekvapilo :) Me zas jo, protože za celou karieru uhrál na betonech tužku.
Reagovat
J.M.
Roger je favoritem možná pro lidi, kteří tenis nesledují, nebo mu nerozumějí. Rogerovi fanoušci Rogera skurečně sledují, často a dlouhodobě, a tudíž, na rozdíl od svátečních diváků, vědí, jak na tom skutečně, dlouhodobě je. Šok to tedy byl i nebyl. Samozřejmě, málokdo čekal, že Roger prohraje. Zároveň ale když se tak stalo, rozhodně to nebyla eventualita, kterou by soudný člověk neměl už před zápasem jako celkem reálně možnou. Tohle viselo ve vzduchu už dlouho.

Rafa letos podle mnohých (i podle mě) předváděl tenis, který se buď blížil, nebo i vyrovnal jeho absolutnímu vrcholu. Mluvilo se před Wimbledonem o tom, že tohle dokonce může být snad jeho nejlepší sezóna v kariéře. Ta turnajová šňůra byla prostě fantastická. Roger naproti tomu za celý rok 2013 nepředvedl vůbec nic.
Reagovat
Sonja
Jasně a jakou měl Nadal loni nádhernou sezonu na antuce? Vyhrál Monte Carlo, Barcelonu, Řím (Madrid by vyhrál taky, kdyby tam zůstala červená antuka), do finále FO postoupil bez ztráty setu, tam zdolal Novaka ve čtyřech...
Kdo tehdá čekal, že na trávě vypadne s Rosolem? Nikdo.
Já Rafovi přeju, aby se z toho letošního Wimblu oklepal, ale hodně mi to připomíná loňský rok...bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
betonu myslíš titul z AO plus jedno finále, titul z USO plus jedno finále, tři tituly i IW, dva z Kanady, plus x finále na betonových Masters a kupa semifinále. Tomu se říká tužka? Hm, hodně zvláštní..
Reagovat
spaniel
Ano, rikam tomu tužka. Protože tady nemluvíme o Huta-Galungovi, ale o podle tebe nej hrací všech dob. V druhem pul roce jsou jeho vysledky podprumerne. Poslední 3 roky uz definitivne.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraje třetí nejlepší hráč všech dob (po Rafovi a Borgovi)... tedy Novak Djokovič. :))
Reagovat
smazaný uživatel
ani nekomentujem taky nezmysel
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepší po Rafovi při vší úctě k Bjornovi, kterýho mám taky rád..
Reagovat
smazaný uživatel
komentujes ty mrzak.... a jenom mi tim kazis a zasiras vlakno, tak si dej facku a smaz si ten svuj nesmysl.
Reagovat
Roger_Federer
:), podle vetšiny odborniku i hystoryckych tabulek nemaš pravdu..
Ale baviš, v pondeli jsi ani nevylezl z kanalu, dnes dojdeš mastu.bovat.
Reagovat
Denis92
Pokial chce Roger este uspiet tak do US open by mal trenovat dva mesiace returny lebo to je tragedia ktora je castou pricinou prehier
Reagovat
Sonja
koukej to do toho semifinále dotlačit!!!
Reagovat
Fandina
Rogere škoda. Byl to hezký zápas a Sergej hrál dobře. Tak příště Rogere. Dneska to fakt nevyšlo.
Reagovat
smazaný uživatel
hádej, co pro tebe mám ty jedna malá cizoložnice............ jeden krásný velký *ÚSMĚV* ...........MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM *ÚÚÚÚSSSSMĚĚĚĚĚVV*
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, úsměv a pojď pojď pojď!!!!
Reagovat
Fandina
Jééééééééééééééééééé vy jste směšní ..........
Reagovat
Fandina
Dcera.Pe3ka a Alex.Promo ... to bylo na vás, že jste směšní ... úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúsměv
Reagovat
smazaný uživatel
snad dotáhne a nejlíp po strhujícím finále se Stachym :-)
Reagovat
Fandina
Berda Sergej
Reagovat
Sonja
Novakova cesta je ještě hodně trnitá, spíš Andymu se otevřela brána...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa s Novakem musí stíhat Federerových 17, takže tituly musí získávat jen oni dva :-)
Reagovat
darek.vrana
Vidím, že většina je z tohoto průběhu nešťastná, ale aspoň bude nějaké překvapení, tak jak to bývalo kdysi... Mimochodem, všimli jste si toho, jak Federer chtěl gentlemansky napálit Stachovského z metru vší silou? Ten naštěstí jen tak tak uhnul. Místo omluvy ještě ten zlostný výraz.
Reagovat
J.M.
Prostě zkusil všechno, co šlo. Úder do těšla je regulérní férová varianta, jenom ji Roger jindy moc nemusí používat.

On Roger vypadal nabroušeně i při podávání rukou, kdy se ho snad Sergij ptal (tak jako onehdy Rafa), jestli není zraněný, a snad až naštvaně na něj Roger vyštěkl, že ne... Ale ta frustrace u něj je pochopitelná.
Reagovat
darek.vrana
Regulérní možná, ale férová??
Reagovat
PATRICK_RAFTER
opravdu se nepleteš, fedex takový dokonalý gentleman a že by se zlostně tvářil? :-D jinak my co už víme, tak nás to nepřekvapí, jo když se mu daří tak je to gentleman k pohledání ale běda jak něco nejde podle plánu :-)
Reagovat
J.M.
Co je na tom nefér? Jako o férové o ní běžně mluví tenisté bývalí, tenisté současní (jeden současný ji pod vlivem jednoho bývalého zařadil do běžného repertoáru), komentátoři v televizi, a jak jsem tak viděl tak i fanoušci. I ten solitér Berdych dost možná názor změnil...:-)
Reagovat
darek.vrana
Když je to tak fér, tak proč se potom obyčejně omlouvají?
Reagovat
J.M.
A co je nefér na prasátku? Taky se za něj omlouvají. Myslím, že lidé dnes trochu ztratili pojem, co znamená férovost. Za nefér považuji třeba když hráč vidí, že dal aut, ale nepřizná to, nebo soupeři ukazuje, že si nemá brát jestřábí oko, protože to byl aut, i když ví, že nebyl (a ví, že soupeři bude blbé mu nevěřit), apod.
Reagovat
darek.vrana
Sorry, ale nastřelení soupeře vší silou zblízka pro mě není fér. Mysli si o tom co chceš.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska prostě někteří neměli opravdu svůj den...:) Jak hráči, tak fandové :))
Reagovat
darek.vrana
Z dnešních výsledků mám radost, konečně svěží vítr do tenisu. Mrzí mě jen Štěpánek. Před turnajem jsem tajně doufal, že by mohl udělat ještě jednou třeba ČF, a teď po vypadnutí Federera by to nebylo nereálné, měl by tam Almagra a pak Stachovskýho nebo Melzera. Ale bohužel, zranění a Janowicz byli proti. To byla asi jeho poslední šance na větší GS výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Jerzyho by Radek nemal ani v 100% kondícii a pohode.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je vetr

ked dobre viec ze Stakhovsky ani Darcis ani nikto kto dnes alebo skor prekvapili dieru do sveta nespravia
Reagovat
darek.vrana
To je jedno, ale bude šance pro další. Mě už prostě nebaví furt dokola koukat na Djokovič-Nadal, Federer-Murray v různých obměnách.
Reagovat
Fandina
Jerzy hrál moc dobře. Dnes by vyhrál tak jako tak.
Reagovat
Mayo
tak zmena zase na jednej strane je určite dobrá už konečne trošku...ale je to proste šok nečakané...ale aspoň vidno, že tráva je tráva a tu môžu byť prekvapká ako nikde inde...stačí natrafiť na kvalitného trávara
Reagovat
darek.vrana
Dneska by Janowicze těžko porážel, ale doufal jsem, že třeba bude mít Polák slabší den, tak jak se to často stává. Navíc u něj člověk nikdy neví, dva sety může hrát super, a pak se vyházet, takže bych to tak jasně neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
A na to jsi jak přišel?
Reagovat
Mayo
Federer ma šokoval kks...ale treba uznať, že Stacher fakt super hral...škoda Rogera další sympoš vonku....teraz Andy toto nesmie pustiť už...Roger, Rafa sú z hry von...tak komon !
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jestli se mi ještě chce na letošní W koukat... Federer nebyl ve své kůži, nwm jestli stářím, nebo nějakou nemocí či zraněním. Každopádně jako fanda Rafy je mi dnes tato porážka náplastí za Nadalovo vypadnutí a odplatou pro všechny "antiRafystické" fandy Rogera... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je trapne

takto rozmyslat
Reagovat
Labi
mužou organizátoři vzít kanistr sýrky a udělat z Center courtu jeden velkej táborák.....jsem Rogerův velkej fanda ale dnes jsem se třepal při každém mičku aby neskončil v autu nebo na síti...prostě hrůza ....aleon sám tenis miluje a když to podělal i na své oblíbené trávě tak si řikám že možná mu v hlavě blikne že třeba by to chtělo zase začít makat aby ještě nějakej pohár nad hlavu zvednul :)...takže wimbledon je opravdu dobrá komedie letos a doufám že vyřazení fedexe a nadala dodá dost kuráže, odvahy, sebevědomí i dalším outsiderům at se ještě letos pořádně zasmějem....a doufám u Rogera v lepší zítřky :)...páč horší to už bej nemůže :)
Reagovat
LukasH
Hodně vyrovnaný zápas, ale dneska byl Stachovský lepší. Nechápu, že je tenhle hráč 116. Hra na síti neskutečná, výborná technika podání, jednoručný bekhend atd., atd.
Nesouhlasím s tím, že hrál Roger tragicky. Taky mu šlo podání, ve výměnách neselhával. Šancí tam bylo jen pár a ty bohužel promarnil, např. ve 2. setu ty 2 brakboly, kde Roger oba zkazil. Jinak mu Stachovsky nedával šance. Na dokonalý styl servis-volej se těžko hledá odpověď. Určitě ale hraje Roger hůř. Jeho bekhend je zašlá sláva a zbytečně kazí. Pořád mě to ale mrzí, přál jsem mu výhru. S Rogerem prostě něco z tenisu odejde. Upřímně Novak je světová 1, zaslouženě, ale je to jen nudná hra od základní čáry, Stejně tak Murray.
No, jenže někdy ten konec přijít musí a obávám se, že už přichází.
Reagovat
UnrealTom
ty returny z BH to je tragédie, ty mu prohrávaj zápasy,
Reagovat
smazaný uživatel
Federer se proste zapomnel v tenisovych druhohorach.. hraje tenisove baroko... s takovym tenisem proste nemuze pomyslet na nejaky slusny vysledek.... pan tata arogatni.
Reagovat
UnrealTom
nemyslim si že je arogantní jen tak na tebe působí na kurtu, ve skutečnosti je to určitě skvělej člověk myslim že jeho aktivita v charitě je dobrej příklad, každopádně by měl změnit ten BH a zkusit hrát obouruč vim že je to jako když leváka začnete učit kopat pravou ale prostě pokud chce ještě uspět na velkym turnaji tak musí přijít změna, je vidět jak mu každej hraje do BH pač je tam teďko slabej jak čaj
Reagovat
smazaný uživatel
mysleli, že se tu budou skoro dva týdny a pak min.další dva měsíce bavit na Rafův účet, ale spravedlnost zapracovala..díky!!!
Reagovat
PetaM
Na Rafův účet se dá bavit kdykoli a nemusí ani prohrát :D :D
Reagovat
Labi
drž pec :D
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě..
Reagovat
PetaM
Však se dá skvěle bavit na jakýkoli účet tenisty/ky :D :D Děláte z toho tragédii :D :D Vypadl Rafa, vypadl Roger :D Ježiši :D :D A co :D :D Se stane :D :D :D :D
Reagovat
PetaM
Já se dneska skvěle bavil u zápasu Mášeny :D :D Jak tam po sobě ty dvě řvaly, jedna chtěla přeřvat druhou, netopýři se už slítali k mému oknu .. :D :D Byla sranda, fakt že jo :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Krásna satisfakcia a umlčanie zároveň.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovci sa pekne vyfarbujú.
Reagovat
smazaný uživatel
jen proto, že spravedlnosti bylo učiněno za dost? Kdyby ty urážky kvůli Rosolovi mířily měsíc co měsíc na Rogera, asi bys to viděl jinak..
Reagovat
Dennis
Haha, měli jsem vidět nejnadupanější čtvrtfinále Roger - Rafa a místo nich je tady "volná" vstupenka do semifinále Wimbledonu. Člověk by čekal, že když tam nebudou tihle dva, bude tam Wawrinka, Isner nebo Hewitt, ale místo nich se tam podívá Melzer, Janowicz, Almagro, Paire nebo Stakhovskij... Letošní ročník je opravdu hodně zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
tolko sme tu v piatok mali alternativ ze kto s kym bude hrat ale toto by nas nenapadlo
Reagovat
smazaný uživatel
to ty pitomý boty!
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte dodám, zaujímavá reminiscencia so Samprasom, a jeho prehrou s Georgom Bastlom v roku 2002, myslím .. tiež v 2.kole :)

Snáď sa dá Roger dokopy na US Open, vidím to celkom pozitívne.
Reagovat
smazaný uživatel
to je jedina vec, co ti zbyva ty kaspare. Nejdriv po poslednim Wimbledonu .... zautoci na olympijske zlato.... pak to bylo US Open, pak TM, pak Aussie Open, pak FO, pak letosni W. a ted letosni US open a skutek utekl... nic, vysledky efekt nula... chapes ty mrzaku? Federer uz nikdy nic velkeho nevyhraje. Tam máš! jajajajaahahahahahha hahahha muhehehehee jajahahahaahaha
Reagovat
smazaný uživatel
1. získal striebro, čo je vzhľadom na olympijské meradlá úspech, plus má aj zlato zo štvorhry - pre mňa sú to ale bezcenné kovy, tenis podľa mňa nepatrí na OH.

2. US Open nevyšlo, na TM bol vo finále a na AO prehral v 5 setoch v semi a to so slabou hrou, zatiaľ čo ten tvoj hrdina rybárčil niekde na Mallorke :)

3. Je normálne že Rogerova výkonnosť ide s vekom dolu, ale to šla aj Samprasova. Teraz trošku pomasturbuj nad prehrou tenistu, tomu hovorím plnohodnotný život :)
Reagovat
LukasH
Píšeš to po každý tak, jako kdyby vyhrál Roger 1 GS v životě - "už nic nikdy nevyhraje". Ten už opravdu nikomu nic dokazovat nemusí. Prostě má věk, rodinu. Že pokračuje? Všichni pokračovali a všichni postupně upadali. Vzpomeňme na Navrátilovou. Tenis je baví a nevidím důvod, proč by nepokračovali, i když už to není, co bývalo.
Reagovat
smazaný uživatel
To že má Roger zlato zo štvorhry má asi rovnakú váhu, ako by mal zlato zo švajciarskeho štvorbobu :)..Štvorhra je iná disciplína, dá sa povedať iný šport..
Reagovat
smazaný uživatel
Tam máš ty trtko ze Švýcarska!!!

Here is only one king of the tennis... Rafael Nadal!!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
king, co dvyroky po sobě vypad hned na začátku...hmmm
Reagovat
Pe3k
jo jo, Nadal světová 5, hráč který 3 roky nevyhrál grandslam mimo antuku a skončil v prvním kole, to je vskutku KING :D
Reagovat
smazaný uživatel
*dva roky
Reagovat
smazaný uživatel
moh vypadnout taky dvakrát, s Fallou měl ještě štěstí, teď už ne :-)
Reagovat
W.G.M.
Dcero, vezmi tatinka za rucicku a bezte se usadit na nejake jine forum. Vsem se nam tu ulevi.
Reagovat
smazaný uživatel
Akurát som si spomenul sa spackaný obhod pri setbale za stavu 6:5 v 4.sete. Hmm, aká tenká je tá čiara medzi úspechom a neúspechom. :)
Reagovat
smazaný uživatel
nieco podobne ked mal Rafa v 2 sete setbal

1 lopticka a Rafa a Roger by boli este v turnaji
Reagovat
stopan
tak
Federer dost nedorazny a nevyrazny vykon,v stvrtom sete mal jedinecnu moznost dostat zapas do 5. setu, mal setbal pri stachovskeho podani ale pre mna nepochopitelne dvakrat zahral krizny backhand pri sieti hrajuceho stachovskeho, ktoremu to nahral ako na podnose, neviem preco nezahral backhand po ciare, tam si to myslim prehral stvrty set. V stvrtom sete som federera ani neviem ci vobec videl zahrat backhand po ciare, vsetko to daval krizom.
Reagovat
J.M.
Podle mě největší Federerovou chybou byl ten volej, kterým si prohrál servis v závěrečném setu. Vůbec to nemusel hrát z voleje, měl otevřenou celou forhendovou stranu kurtu Stachovského, a stačilo odehrát normální vítězný křížný forhend. Místo toho se rozhodl pro volej, a ještě navíc ne prudký liftovaný, ale pomaloučký řezaný, a ještě k tomu přesně doprostřed kurtu Stachovskému na raketu. To byly tři zkraty v jednom.
Reagovat
Jan
Takové zemětřesení na GS tu snad ještě nebylo. Kácí se trůny jak pod mužskými tak ženskými hvězdami. Ještě Serena, Djokovič a Murray a bude vymalováno. Zdá se že top4 mužů, která neomezeně vládla řadu let a nikoho mezi sebe nepustila se rozpadá, jak stárne. Podobně top 3 žen i když tam to věkem až tak nebude.
Reagovat
PetaM
Andy černý den přežil. Pokud přežil tohle, tak přežije na tomhle GS už všechno :D Uvidíme zítra, jestli bude pokračování :D
Reagovat
smazaný uživatel
a keby aspon taky Tsonga on by este zamiesal katry ale uz je finale Andy - Novak
Reagovat
PetaM
Já myslím, že Roger tenhle den musel završit, a jak jinak, než prohrou, což se vlastně celý den dělo. Já myslím, že je to krásný vykřičník za dnešním dnem. A vřele doufám, že vykřičník a ne čárka, protože jestli zítra bude pokračování, no tak to potěš koště ...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer vyloženě nebyl ve své botě :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto je veru neuveriteľné :)

Čakal by som to od hocikoho, ale nie od Stachovského. Za stavu 7:6 5:5 a dvoch brejkbaloch pre Rogera som ani nechcel aby ho brejkol, chcel som aby to šlo do TB, a vypomstilo sa to .. Ale Sergejovi to fakt prajem, je to fajn chalan, roky trénoval v Bratislave, tak nech to dotiahne ďaleko :)
Je treba ale povedať, že Roger hral zle - a s takouto hrou by len ťažko celý turnaj vyhral. Ešte po prvom sete som myslel že sa zdvihne, a ono práve naopak. Tiež som bol presvedčený, že Sergej sa zľakne víťazstva - a napokon mu to Roger sám daroval :)

Nie som smutný, ani nahnevaný, Sergejovi to prajem, v 32-rokoch sú už takéto prehry viac prijateľné ako by boli pred tridsiatkou. Tak teraz dúfam, že Wimbledon vyhrá niekto mimo top 4 - napr. Haas, Dimitrov alebo by som to konečne doprial aj Andymu :) Vlastne ani Novak by mi neprekážal, čo znamená, že si po rokoch užijem skoro celý Wimbledon bez nejakého stresu.
Reagovat
W.G.M.
Pripada mi malinko usmevne, ze se tu zacina pro Rogera vytvaret alibi v podobe jeho veku (cimz nechci rict, ze vek svou roli v tomto sportu nehraje), u Rafy jsou to zraneni, u Rogera si kazdy hoji bolavou dusicku tim, ze uz ma svuj vek a ze jeho rekordy mu stejne nikdo nevezme.

Je to tezke se s tim smirit, s tim propadem formy, chapu, mam je oba rada, ale pripada mi trapne vsechno nejak porad oduvodnovat.

Mozna jsi to ani tak nemyslel, ale po vcerejsku zni tvoje veta: "v 32-rokoch sú už takéto prehry viac prijateľné ako by boli pred tridsiatkou" trochu trapne.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadnutie 32 ročného 7 násobného šampióna na jeho obľúbenej tráve je proste neprijateľné. (Rovnako ako je neprijateľné prehrať v 1. kole v prípade Rafu). Tu proste otázka veku nie je na mieste, vzhľadom na súpera a fázu turnaja. Keď môže na Wimby postupovať 32 ročný antukár Ferrer, pre Rogera to je psia povinnosť.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak všetko na svete má svoj dôvod, ja sa považujem za človeka ktorý má rád vedu, a preto si existenciu väčšiny vecí odôvodňujem, neuspokojím sa s vysvetlením, že toto je proste takto, lebo to tak vždy bolo a vždy bude a pod. :)

Je normálne, že skorá prehra na GS v 32-rokoch je prijateľnejšia ako by bola, keby náhodou Roger prehral v roku 2008 či 2009. To mal 27-28 rokov a vtedy by to bola trošku aj hanba. Takto je to tiež vlastne taká malá hanba, ale dá sa to prekusnúť oveľa lahšie, navyše človek by mohol byť aj rád, že taktéto šoky-prehry neprišli skôr, ako v prípade Nadala.
Reagovat
J.M.
Ty věty jsou naprosto logické. Všechno má svůj důvod, a to, že Roger opravdu stárne a vlime věku hraje čím dál hůř, je už rok vidět čím dál zřetelněji. A to, že to je po třicítce pro fanoušky přijatelnější, je naprosto normální - nepřevládá frustrace z nevyužitých šancí, které se nemusí opakovat, ale spíše spokojenost, že se mu toho v životě tolik povedlo, ta stopa, kterou zanechal, je nesmazatelná. A to, že ve dvaatřiceti už je čím dál míň konkurenceschopný, je naprosto normální, přirozený koloběh života, který se vždycky stával, pořád stává a vždycky bude stávat každému hráči, který se takového věku dožil a dožije. Není důvod se trápit tím, co je normální a neodvratné. Přijdou noví, mladší, lepší, jenom doufám, že aspoň z poloviny tak zajímaví a atraktivní na sledování jako Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to veru neprijateľné, ale napr. ty ako fanúšik Rafu budeš rád, keď v 32 rokoch bude ešte hrať tenis (toto nie je provokácia, ale myslím že pravda) :) - a preto, hoci ma prehra mrzí, nevidím v tom koniec sveta.

Sampras tiež šokujúco prehral s Bastlom v 2.kole v roku 2002, šampiónom v rokoch sa to proste stáva. Skôr by ťa mala znepokojovať Nadalova situácia - tým nechcem nastoliť tú večnú debatu Roger/Rafa - len ťa na to ako Nadalovho fanúšika a Federerovho veľkého odporcu upozorňujem :)
Reagovat
J.M.
Nikdo nehraje svůj špičkový tenis ve 32 letech. Všichni tenisté v historii v tomto věku, aspoň v novodobé historii, už jsou buď v důchodu, nebo v úpadku. I ti nejvytrvalejší jako Agassi nebo Connors sice ještě v té době měli taky dobré výsledky a nějak se drželi, ale už dávno nebyli tím, čím bývali zamlada.

Ferrer je zhruba o tři čtvrtě roku mladší než Federer (31 mu bylo v dubnu) a letošní rozkolísaný rok u něj naznačuje, že by se mohl pomalu blížit do podobné fáze jako Roger. Pokud vydrží hrát stabilně bez výkyvů i po dvaatřicítce, pak všechna čest takovému výjimečnému hráči. Právě výkyvy a výpadky formy jsou znakem stárnoucího tenisty.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer síce bude mať toľko čo Roger, ale nikdy nič veľkého nevyhral, takže porovnanie s ním vôbec nie je namieste. Haas je ešte starší, má 35 a darí sa mu celkom dobre, hoci veľa rokov nehral pre zranenie. Všetko je relatívne.
Reagovat
W.G.M.
Myslim, ze muj komentar nebyl pochopen zcela, slo mi o to, ze rfever opet neopomenul malinko kopnout do Rafy a je to takove vytvareni alibi do dalsich diskuzi zde: jo, sice vypadl ve 2. kole, ale to nevadi, vsak mu ma 30 za sebou a podivejte na Rafu, tomu se to stalo jeste pred 30. Mam dojem, ze se tohle za chvilku dostane k argumentum po bok snury ctvrfinale a jinych rekordu.

Ja nevim, uz me to tu znechutilo vickrat a nechapu, proc to tady porad ctu (asi proto, ze bohuzel tu nikdo nevymyslel lepsi tenisovy portal), ale musim rict, ze vetsina zdejsich Rogerovych fanousku jsou fakt sekta. Cest A. Magerove, ktera si umi zachovat chladnou a hlavu a nesnizuje se ani k zesmesnujicim vypadum a jedovatym bodnutim. Uvedomte si, kdo tu zesmesnuje Rogera, jsou to max. 3 nicky, jsou to vetsinou dost ubohe pokusy a buhvi, jestli za nimi nestoji jedna osoba, ale kdyz jde o Rafu, prida se tu az na vyjimky kazdy. A nemyslete si, ze tim, ze to pisete v podstate vicemene slusne bez vulgarit, to vlastne neni zadny vypad. I ironie a sarkasmus jsou svym zpusobem urazky, zesmesnovani take.

Je to skoda, ze se tu vzdycky diskuze tahle zahnoji, je tu mnoho lidi, kteri k tenisu maji opravdu co rict, a verim, ze kdyby cenzor opravdu plnil svoji roli, ze by se to tu opravdu uklidnilo a nebylo by lze tu cist jen nejaka zesmesnujici a urazejici prohlaseni na adresu Rogera nebo Rafy.
Reagovat
smazaný uživatel
W.G.M - Absolútny súhlas.. Myslím, že ten kto nemá v hlave úplne vykradnuté si to uvedomuje..A čo sa sektičky týka, oni vedia že Rafu nemajú radi, majú na to dovod, ukradol im vela tenisovej radosti na úkor ich miláčika..A davajú to aj patrične najavo, rfever je len jeden z mnohých..;)
Reagovat
Amputace
To dědečkovství je pro mě snad ta nejvíce iritující a nesnesitelná věc na TP (a to je přitom takový Petřík velmi slušný kalibr). Federer ve třiceti vyhraje Wimbledon, je kolem toho obrovské hurááá (i mě to dostalo, nepopopírám), o rok později zcela nečekaně vypadne na SVÉM turnaji coby obhájce titulu už ve druhém kole a náhle to vůbec, ale vůbec nevadí, protože Rožér už dokázal, co chtěl a ta neuvěřitelná šňůra GS čtvrtfinále přece taky musela být jednou přerušena. Věk sice nezastavíš, ale mluvit o Federerovi jako o dědečkovi, navíc v souvislosti s jeho nejoblíbenějším turnajem, mně připadá dost pokrytecké. Dokud bude Roger ve Wimbledonu nastupovat, vždy bude jedním z nebezpečných hráčů a vždy se bude očekávat, že dojde alespoň do osmifinále či čtvrtfinále. To samé u Rafy na RG. Jak je možné, že dědulka Federer zahrál na svém turnaji letos svůj vůbec nejhorší výsledek? Na turnaji, který pro něj je a i do budoucna bezesporu bude prioritou a který nejvíce vyhovuje jeho hernímu stylu? Zkrátka to pos.ral, podobně jako Rafa v roce 2009 na RG. Tak dejte už pokoj s dědečkem.
Reagovat
Amputace
A to, že Haas tolik let nehrál kvůli zranění považuješ za výhodu, jako že si odpočinul, nebo co?:D
Reagovat
J.M.
Jediné dvě možnosti, vysvětlující to, co napsal, jsou pro mě buď žes včera viděl Rogera poprvé od loňského Wimbledonu, a nebo tenisu a sportu obecně vůbec nerozumíš. Protože to, cos napsal, je totální ultramegahovadina. Důvody už tady byly podrobně popsány mnohokrát, opakovat to nebudu.

Jinak ano, to, že Haas dlouho nehrál, je pro něj paradoxně skutečně výhoda, mluví o tom prakticky všichni zasvěcení, včetně jeho soupeřů a myslím že i jej samotného.
Reagovat
J.M.
(oprava: to, cos napsal)
Reagovat
Amputace
Samozřejmě že jsem ho letos viděl hrát. Ale ty ses vůbec nevyjádřil k tomu, co jsem napsal. Takže to je jedno. Mysli si, že je to dědeček a trhni si nohou.
Reagovat
Denis92
Tak Roger dnes sam sebe nasadil korunu tragickosti svojich vykonov v tejto sezone..Toto bola velka tragedia..prepadak!tak mizerny zapas na trave dlho nehral.Jedine co fungovalo bol servis a to nestacilo.Katastrofalny backhand,mizerne premienanie breakballov..Tiebreak druheho setu mu daroval a to este predtym odmietol breakballg UE takisto koncovku tretieho setu totalne pokaslal..Ten volej co zahral na breakball vo 4.sete bol.vysmech..potom sa mu zazrakom podarilo dostat spat do zapasu ale zapas zakoncil typicky - UE..
Po zbabranom RG a vlastne celej sezone je toto najvacsie sklamanie v Rogerovej kariere...
Dufam ze naseba bude kriticky..
Na druhej strane Stachivskiy hral skvele a vyhru si zasluzil
Reagovat
smazaný uživatel
Aká irónia osudu. Petrík musel prežívať muky. Holt, praj a bude ti dopriate ;)

Apropos, ak niekto tvrdil, že Rogerovi sa vypadnutie v prvých dvoch kolách GS nestáva, mal pravdu. Jemu sa to dokonca stane na jeho najsilnejšom GS, rok po celkovej výhre.

Na turnaji vznikla paradoxná situácia, vypadnutie dvoch favoritov mu na jednej strane uškodí, no na druhej to je tak potrebný svieži vietor do mužského tenisu. Hoci u Rafu šlo zrejme len o ojedinelý výpadok. V tejto chvíli si veľmi prajem celkovú výhru niekoho z mimo TOP 4, jedným z favoritov je zrazu aj Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
To mi je nejaké divné, u Rafu šlo o ojedinelý výpadok ? Minulý rok prehra v 2.kole, predvčerom v 1.kole. Myslím, že Roger má čo doháňať, a to má o 5 rokov viac ;)
Reagovat
Pe3k
Já se bavím. Prý muka :D Roger je nejlepším hráč všech dob, drží ty nejdůležitější rekordy a je největší persona jakou kdy tenis měl...

To celé nemění nic na faktu, že mi dlužíš 100 euro a že Nadal prohrál v prvním kole :D
Reagovat
spaniel
Ojedinělý 2 roky po sobě :) jasne. O tom ctvrtfinalovem rekordu se Rafovi muze jen zdát. Navic Roger hraje spatne uz od leta, Rafa mel zrovna nejlepší vstup do sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja sa bavím :)

Tvrdím to isté, čo som písal v pondelok. Fanúšikovia Nadala sú spokojní, majú GS spred dvoch ťýždňov. Vypadnutie v prvom kole je prekavapujúce a trpké, ale v konečnom dôsledku znamená to isté, čo znamená vypadnutie vo finále..Vzhľadom na GS triumf z antuky sa vypadnutie na tráve prekusne ľahšie, než to vaše.

Samozrejme štvrťfinálová séria je pekný úspech. Nadalovcov však zaujímajú iba víťazstvá.

O tej stovečke sa rozhodne v decembri v roku 2014. Ešte veľa vody pretečie.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochop, že takisto sa tá prehra ľahšie prekusne hráčovi so 17 GS titulmi a vo veku 32 rokov. Nie je to také zložité ;)
Reagovat
J.M.
Ono je to asi jako když ti umře dědeček v 96 letech přirozenou smrtí - jistě je to smutné, ale víš, že jsi měl možnost s n ním celý svůj život trávit čas, dobře ho poznat, víš, že prožil bohatý, dlouhý život... To je přece přirozené, normální, nevyhnutelné a nutné. V podstatě by i přes zármutek mělo převládat jakési vyšší uspokojení, vděčnost. Je přece nesmysl to brát jako stejnou tragédii jako když ti odejde syn, kterému bylo 10 let a měl všechno před sebou...

Stejně tak je blbost brát Rogerův přirozený ústup z kvality i výsledků na konci kariéry jako stejnou ránu do srdce fanouška jako zásadní nezdary v momentě kariéry hráče, který právě prožívá ty rozhodující, definující chvíle svého života...
Reagovat
smazaný uživatel
Mne to vysvetlovať nemusíš, ja tomu rozumiem a samozrejme súhlasím. Sú tu iní jedinci, ktorí potrebujú kadečo dovysvetľovať ;)

Každopádne musím uznať, že celkovo málokedy nájdem tvoj komentár, s ktorým by som nesúhlasil - a to vravím objektívne, či už kritické alebo pochvalné.
Reagovat
J.M.
Já jsem to taky nemyslel jako vysvětlování tobě, ale jen jako rozvinutí tvé myšlenky. :-) Reagoval jsem na tebe, protože na tebe se reagovat dá; reakce na některé jiné lidi jsou asi tak marné, jako letošní Rogerovy výkony. :-)
Reagovat
Amputace
S tím dědečkem jste vtipní :D Vtipnější, než bych si myslel, že budete. Tak má na to ještě Roger nebo už ne? Řekněte? Protože jestli míníte od této chvíle každou jeho prohru omlouvat stářím, tak to se jděte raději zahrabat :D Dědeček Agassi hrál v 35ti letech finále GS, dědeček Haas porazil ve 34 toho vašeho dědečka na "jeho" trávě. Abych pravdu řekl, Rogerovi bych prohru ve druhém kole skutečně nepřál, nemám k tomu důvod, ale jsem rád, že alespoň teď nebudou kydy kolem Nadala - rozhodně ne v tak očekávané míře.
Reagovat
J.M.
Ono to chce hlavně číst a chápat, až potom reagovat. :-)

Dědeček Agassi byl v 35 ve finále US Open, ale taky vypadl v prvním kole French Open, mimo jiných proher. Prostě to už dávno nebyl hráč, který by byl schopen nějak dlouhodobě dělat velké výsledky, a jeden poslední (a tehdy už hodně překvapivý) výkyv nahoru na tom nic nezměnil. Ano, jeho tělo už bylo opravdu staré a zničené, prakticky už se kvůli zdevastovaným zádům nemohl ani pohnout.

Dědeček Haas sice porazil Federera na bezvýznamné dvěstěpadesátce, ale na grandslamech už léta nebyl významným hráčem. Světovou dvojkou byl o 10 let dřív.

To, že Roger vstupuje do dědečkovského věku, už je snad zřejmé každému, kdo letos viděl aspoň několik jeho zápasů. Věk a opotřebení už na něm zapracovaly opravdu dost, a úpadek je opravdu zřejmý a dlouhodobý a stále se prohlubující. Nelze zapomínat, že kvůli tolika letům na vrcholu má jeho tělo najeto víc než i někteří starší kolegové jako Haas (ten odehrál asi o 300 zápasů míň než Roger).
Reagovat
Amputace
"Ono je to asi jako když ti umře dědeček v 96 letech přirozenou smrtí - jistě je to smutné, ale víš, že jsi měl možnost s n ním celý svůj život trávit čas, dobře ho poznat, víš, že prožil bohatý, dlouhý život..."
- Tento příklad je směšný, ať se ti to líbí nebo ne. Nelze srovnávat to, že Agassi v pětatřiceti vypadnul v prvním kole FO a Federer ve dvaatřiceti na svém historicky nejúspěšnějším turnaji ve druhém kole. Já nepopírám, že Federerovy výkony už nejsou (zvláště letos) to, co bývaly, to je jasné. Ale proč si potom nepřipustit, že už na to Roger nemá? Buďto si to připustit jako jasnou skutečnost nebo se odvolávat na věk. Tyhle řeči o dědečkovi mi zavánějí alibismem. Neočekávám samozřejmě od Federera optimální vyrovnané výkony po celou sezónu, ale nemyslím si, že je pošetilé očekávat je na jeho oblíbeném Wimbledonu - a pochybuji, že na tento turnaj přijel nepřipraven, do jakého jiného turnaje by měl dát všechno, co v něm ještě zůstalo, než do Wimbledonu? Když vypadl v pondělí Nadal, Petřík tady psal o konci jeho kariéry, co je v tom případě toto vypadnutí z pohledu Federera? To, co dokázal, kolikrát v řadě došel do čtvrtfinále, to je téměř neuvěřitelné, přesto se mi ale tyto řeči o dědečkovi nelíbí. Na jednu stranu očekávání byla veliká, Federer byl jedním ze čtyř největších favoritů na titul, ale jakmile vypadl, je rázem dědečkem, který už dávno dosáhl toho, co potřeboval a nemusí už nic dokazovat. Tento přístup se mi zkrátka nelíbí.
Reagovat
J.M.
"Ale proč si potom nepřipustit, že už na to Roger nemá? Buďto si to připustit jako jasnou skutečnost nebo se odvolávat na věk."

Já opravdu nechápu, jak se tyto dvě věci vylučují (tedy předpokládám, že absence čárky v poměru vylučovacím nebyl záměr).
Reagovat
Amputace
No vylučují se tak, že kdyby Roger Wimbledon vyhrál, zase je tady plno keců typu: "A to je facka do tváře všem, kteří už ho odepisovali." atd. Já osobně ho odepisuji a jeho věk zohledňuji už nějakou dobu, takže v mých očích může jedině překvapit, ale zažil jsem, že když tady třeba fanoušek Nadala napsal, že už na to Roger nemá, byl za to okamžitě zkritizován. Přitom je to snad pravda, ne? Proč ho pak tedy považovat za jednoho ze čtyř hlavních favoritů Wimbledonu? Jestliže jím byl (i podle sázkovek), tak teď ať si vyžere ostudu podobně jako Nadal a ne žádné dědeček, dědeček, který už nemá co dokazovat. S tímhle běžte už někam. Jágr také nemá co dokazovat a nadále dokazuje.
Reagovat
smazaný uživatel
S tým deduškom to je ukážková demagogia priam vystrihnutá zo zlatej kroniky demagogie podaná jej najlepším vyučujúcim..

Federer, obhajca trofeje bol este v 30rokoch schopný predvádzať snáď najlepší tenis kariéry a o rok neskor je zrazu deduško dávno predávno za zenitom, ktorý nám s patričným pátosom máva na rozlúčku..

Rád by som dodal, že Roger má 31 a GS s jedinou výnimkou nevyhráva už tri roky..Teda ešte z rokov produktívneho tenisového veku..Nevyhrával ich nie preto, že by na to nemal (podobné výkony by v rokoch 02-07 s prehladom stačili), ale proste preto, že mal na okruhu v tej chvíli lepsich a kvalitnejsich súperov..
Reagovat
J.M.
Amputace: To je tak totální myšlenkový guláš a logická spatlanina, že jen stručně: to, jaký dávají sázkovky kurz na Rogera, je úplně jedno lidem, kteří o Rogerovi právem říkají, že je za zenitem. Já nejsem sázkovka a dávat tyto zcela odlišné skupiny lidí dohromady je mozková bramboračka.

Forehand: ano, o demagogii bych skuteně mohl vyučovat či napsat knihu. Za ty roky sledování diskusí jsem pozorováním demagogů nastřádal spoustu materiálu a můžu ti říct, že celá kniha by se dala utáhnout na tvých příspěvcích jako příkladech toho, jak se diskutovat a uvažovat nemá. V životě jsem v diskusích nenarazil na většího demagoga než jsi ty.
Reagovat
Amputace
Opět jsi mě utřel. Bravo. To se nepodaří každému.
Reagovat
Amputace
Takže si dál mluv o dědečkovi a pohoda. Až zase něco NÁHODOU vyhraje, už se těším na ty kecy, jak ho všichni podceňovali atd.
Reagovat
stopan
Federer dost nedorazny a nevyrazny vykon,v stvrtom sete mal jedinecnu moznost dostat zapas do 5. setu, mal setbal pri stachovskeho podani ale pre mna nepochopitelne dvakrat zahral krizny backhand pri sieti hrajuceho stachovskeho, ktoremu to nahral ako na podnose, neviem preco nezahral backhand po ciare, tam si to myslim prehral stvrty set. V stvrtom sete som federera ani neviem ci vobec videl zahrat backhand po ciare, vsetko to daval krizom.
Reagovat
J.M.
Ten Rogerův čtvrtfinálový rekord už byl nějaký čas na spadnutí, čekal jsem, že mohl padnout už na RG. Z toho, co letos Roger předvádí, to není překvapení. Už dlouho je vidět, že tohle už prostě není on, a už rok je to měsíc od měsíce čím dál horší. A opravdu by se měl zamyslet co dál, pokud něco. V dnešním zápase se trápil tak, jak jsem ho snad nikdy neviděl se trápit. Tak nešťastný, bezradný výraz jsem u něj nikdy neviděl. Navíc vypadal, že je nachlazený.

Ale! Bylo by velice nefér nevidět, že Stachovskij odehrál naprosto brilantní zápas, jako Darcis nebo loni Rosol. A nadávat mu tady do nějakých tragédů. Vyhrál zaslouženě, vlastní aktivitou, celý zápas soutředěný útok, minimum chyb, nepropustná obrana, zvládání kritických situací. Moc šancí Rogerovi nedal. Pokud měl s někým Roger prohrát, jsem rád, že to bylo s ním. Společně s Brownem dnes vrátili do Wimbledonu ducha minulého století, neuvěřitelné zjištění, že ortodoxní styl servis-volej v roce 2013 na trávě funguje i proti dnešním šampionům. To je hodně sympatické.

I ten zápas mi trochu připomínal ten Rogerův z roku 2001 se Samprasem. Jak tím Stachovského klasickým travařským tenisem, tak tím koncem jedné legendy. S tím rozdílem, že Stachovskij není tou mladou nadějí, která je budoucností tenisu. Ale některé momenty byly až dojemně symbolické, třeba když si Roger když už začal v závěrečném setu téct, vysvlékl termotílko snad poprvé od doby, co jej před rokem začal nosit. Zkusil všechno, v závěru ještě zabojoval a zdramatizoval to, ale všechna čest Stachovskému jak to zvládl - to byl ten zápas, kdy prostě celou dobu nezvratný osud naznačoval, komu je dnes přáno.
Reagovat
Denis92
Pisal som to tu uz v nedelu ked som pozeral tlacovku ze Roger je prechladnuty
Reagovat
smazaný uživatel
To nie je ospravedlnenie :) Prechladnutý s horúčkami bol aj v Indian Wells 2012 a napokon celý turnaj vyhral.

Takisto aj v Miami 2004, kde hral 1.zápas s Nadalom, ktorý kvôli horúčkam prehral, ale nevyhováral sa na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak mě zklamal Nadal tak Federer mě zklamal ještě mnohem více svým přístupem , hrou i chováním . Pokud Murray nevyhraje ted tak už nevím.PS: Su velmi zvědavý na ty co sa tady navážili do Nadala.
Reagovat
W.G.M.
Co se deje? To jsou snad nejake erupce na Slunci, jinak si neumim vysvetlit vysledky a udalosti na letosnim wimbledonskem travniku. Ti, kdo z principu sazeji na ousidery maji letos opravdu zne.
Reagovat
Pe3k
Hrál životní zápas. Federer hrál tragicky. I tak jsou jeho rekordy nepřekonatelné, takže mě dnešní prohra spíše pobavila...Letošní Wimbledon je fuckt něco! Snad se Roger dostane alespoň na turnaj mistrů :D
Reagovat
smazaný uživatel
tkz. Skákač měl jen podání a chodil na sít bohužel to stačilo tohle no a to je to smutný že tohle stačí k vítězství no
Reagovat
Sonja
? A není to ten pravý trávový tenis, který lidem tolik chybí?
Reagovat
Pe3k
Proto je Wimbledon nejtěžší turnaj světa. Stačí když někdo chytne formu a servíruje jako dnes Stachovský a neuděláš nic...
Reagovat
brixner
Sonjo-JE!! Úplně jsem viděl Pata Raftera nebo Jeremy Batese ! Jen mi je líto, kdo stál na druhé straně...
Reagovat
ArcusII
Stakáč hrál lepší tenis vyhrál zaslouženě...
Reagovat
ArcusII
Tak ještě Djokovič a Tomáš může vyhrát Wimbledon :-))
Reagovat
Sonja
Já bych se spíš zeptala:
Andy, kdy jindy, než teď?
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec se opravdu rýsuje souboj Murray-Janowicz.
Reagovat
Sonja
Já myslela Gulbis-Janowicz...:-D

Vlk tady prorokoval překvapení před Wimblem...a ejhle, po 3.dnu jsou out dva největší favoriti mužské části. Ani ostatní dva (Andy s Novakem) nejsou žádná záruka...překvapení je fakt blízko.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby to nakonec nebylo De Schepper-Mannarino. Možné už je všechno. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Po dnešku už se to snad vrátí do normálu, hlavně, že to Andy přežil.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis vyletí s Verdaskem, Janowicz taky neudělá SF podle mě, ale byla by to prdel no.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist