Federer Samprase nevyrovná, padl s Tsongou

29. 6. 2011, 17:25
Aktuality 122
Roger Federer si z letošního Wimbledonu svůj sedmý titul neodveze. Šestinásobný vítěz slavného turnaje vedl v dnešním semifinále nad Francouzem Tsongou 2:0 na sety, potřetí v kariéře ale toto vedení neudržel a po porážce 6-3 7-6 4-6 4-6 a 4-6 se s Londýnem loučí. Jeho přemožitel si o finále zahraje s Novakem Djokovičem.
Roger Federer (© wimbledon.org)

Utkání, v němž si mohl vylepšit své loňské čtvrtfinálové umístění, neodstartoval Roger Federer nejšťastněji. Jindy přesný Švýcar zahrál proti Jo-Wilfriedu Tsongovi dvojchybu, vzápětí ji ale napravil čtyřmi body v řadě. Hned v další hře pak sebral Tsongovi podání a ujal se vedení 2-0.

Pokud někdo z diváků na centrálním dvorci ve Wimbledonu z prvních dvou gamů usuzoval, jak se bude zápas vyvíjet, pak byl zřejmě daleko od pravdy. Po zbytek zápasu už Federer nezahrál ani jednu dvojchybu; zároveň si ale v dalších třech hodinách proti Tsongovi nevypracoval ani žádný brejkbol.

Brejk ve druhé hře byl rozhodujícím momentem úvodního setu. Francouz měl sice při Federerově podání dvě možnosti k jeho prolomení, obě ale promarnil a sadu prohrál 3-6. Precizní hru předváděl Federer i v následujícím setu, v němž si oba aktéři čtvrtfinálového zápasu bez problémů drželi své servisy. Sada tak dospěla do tie-breaku, v něm Švýcar povolil svému soupeři pouhé tři body a ujal se tak vedení 2:0 na sety.

Takový náskok ztratil Roger Federer ve své kariéře jen dvakrát: v roce 2003 s Lleytonem Hewittem v Davis Cupu a v roce 2005 ve finále Turnaje mistrů s Davidem Nalbandianem. To ale Tsongu příliš netrápilo. Devatenáctý hráč světa se s nepříznivým stavem vypořádal skvěle, ve třetím gamu konečně udeřil, vzápětí brejk potvrdil a ujal se vedení 3-1. O náskok už Francouz nepřišel a snížil na 1:2 na sety.

Stejnou chvíli pro brejk si Tsonga vybral i ve čtvrté sadě, kdy za stavu 1-1 nejprve Federer odvrátil dva brejkboly, aby jeho soupeř třetí proměnil vítězným forhendem. Tvrdě hrající Tsonga při svém servisu dál dominoval, Federera nechal v celém setu uhrát na příjmu pouhé tři výměny a po dvou a půl hodinách bylo srovnáno na 2:2.

Pasivněji hrající Švýcar měl v rozhodujícím setu výhodu prvního podání, ale o ni rychle přišel. Tsonga tentokrát nečekal na třetí game a bývalému nejlepšímu hráči světa sebral servis hned v úvodu sady. Federer tak stál před těžkým úkolem sebrat suverénně podávajícímu finalistovi Australian Open z roku 2008 servis, na což už síly nenašel. Tsonga dál posílal na druhou stranu kurtu tvrdé údery, proti kterým nenašel švýcarský tenista zbraň, po více než třech hodinách si vypracoval tři mečboly a svou šanci už nepustil.

"Dneska to bylo prostě úžasné," radoval se po jednom ze svých nejdůležitějších vítězství Tsonga, který si proti Federerovi připsal 63 vítězných míčů. "V tomhle sportu je to největší šampión, jsem šťastný, že jsem proti němu vyhrál. Zvlášť na trávě, protože to je jeho oblíbený povrch," dodal Francouz, který si pochvaloval svůj výkon od třetího setu.

"Prohrával jsem dva nula a brekjnul jsem ho. Zahrál jsem dobře na returnu a od té doby jsem hrál skvěle. Hrál jsem neuvěřitelně, podával jsem neuvěřitelně, teď jsem v semifinále a pořád tomu nemůžu uvěřit," usmíval se Tsonga.

O tři roky starší Federer, jenž měl dosud s Tsongou kladnou bilanci 4:1, tak letos opět nevyrovná rekord Američana Peta Samprase v podobě sedmi wimbledonských triumfů.

"Jo hrál skvěle od začátku až do konce. Nepamatuji se, kdy mě někdo brejkl hned na začátku setu," prohlásil Švýcar, jenž odehrál 29. grandslamové čtvrtfinále za sebou. "Není to žádný šok nebo hloupá porážka v druhém kole. Hodně věcí tam bylo dobrých, až na ten výsledek. Nejsem zlomený. Je to těžká prohra, ale dá se s ní smířit líp než s tou loňskou," vrátil se k porážce s Berdychem, s níž se těžko vyrovnával.

Djokovič je blízko postu světové jedničky
V cestě do druhého grandslamového finále v kariéře mu stojí Srb Novak Djokovič. Ani on neměl s Bernardem Tomicem z Austrálie lehkou práci, osmnáctiletého soupeře ale nakonec porazil ve čtyřech setech a nyní ho jediné vítězství dělí od postu světové jedničky.

Tomic, který je nejpříjemnějším překvapením mužské dvouhry letošního Wimbledonu, v úvodu zápasu nemohl najít formu, díky které si v předešlých zápasech poradil například s Robinem Söderlingem. Dvakrát přišel o podání, při tom Djokovičově uhrál pouhé dva míče a první set ztratil poměrem 2-6.

Od druhé sady už Tomic byl druhému hráči světového žebříčku vyrovnanějším soupeřem. Při brejkbolu ve čtvrté hře zahrál Djokovič dvojchybu a Tomic se díky tomu ujal vedení 3-1, které už nepustil. Australan, s nímž se Novak Djokovič loni spřátelil a se kterým trénuje, pak dokonce srbskému tenistovi sebral podání i na začátku třetího setu, ve kterém se Tomic ujal vedení 3-1. Djokovič ale kontroval ziskem sedmi gamů v řadě. Ve čtvrté sadě kapituloval Tomic, hrající své první grandslamové čtvrtfinále, až po 54 minutách.

"Byl to vyrovnaný zápas. Hrál jsem zezačátku dobře, ale pak mi nevyšel jeden game při mém podání, on se dostal zpátky do hry a najednou začal mít navrch," uvedl Djokovič, jenž slavil postup, k němuž si pomohl 14 esy, po dvou hodinách a 41 minutách. "Párkrát jsem se při podání trápil, ale zvládl jsem to," dodal Srb, kterého čeká boj o první finálovou účast v All England Clubu.

Tomic byl nejmladším čtvrtfinalistou Wimbledonu od roku 1986, kdy Němec Boris Becker v 18 letech získal svůj druhý titul na londýnské trávě. "Je to nepředvídatelný hráč, který byl poprvé ve čtvrtfinále grandslamu, takže neměl co ztratit. Trefoval hodně vítězných míčů, které se mi špatně četly. Nedělal moc chyb od základní čáry, což mi taky ztěžovalo život. Snažil jsem se měnit tempo hry, ale v jednu chvíli to bylo jako hra kočky s myší," dodal uznale Djokovič.

Výsledky - Wimbledon - muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (2-Srb.) - Tomic (Austr.) 6:2, 3:6, 6:3, 7:5, Tsonga (12-Fr.) - Federer (3-Švýc.) 3:6, 6:7 (3:7), 6:4, 6:4, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

122
Přidat komentář
spaniel
Tady je zas expertu... Letosni porazka ho mrzi proto, ze byl v pohode a bez zraneni a Tsonga podal vyborny vykon. Loni nebyl 100% fit, tak ho porazka mrzela, protoze vedel, ze by Berdycha porazil. Co je na to k nepochopeni?

A ukazal, ze umi uznat soupere i po porazce, pokud byl lepsi. Nekteri tady tvrdi, ze soupere oceni jen, kdyz vyhraje.

Stejne je jeho tenis nejhezci, pestry a utocny. Nechapu, jak to nekdo, kdo ma rad tenis, nedokaze ocenit.
Reagovat
martinV
líp bych to nenapsal
Reagovat
smazaný uživatel
Aké sú kritéria najkrajšieho tenisu?..:))
Reagovat
spaniel
O jej, to by jsi nemohl být ty, aby ses nešel hned hádat, že? :) Jistě, krása je subjektivní. Pro Tebe může být Nadalův tenis hezčí, ale pokud máš rád tenis, měl bys umět ocenit i tenis někoho jiného. A pokud tvrdíš že Federerův tenis není hezký, tak bys napsat adminovi, ať ti zruší konto.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger is number 1!!!
Forever!!

Hlupaci!!
Reagovat
baggik
Letošní sezona začíná Rožérovi trošku smrdět... Djoki vyhrál oblíbený AO, Nadal oblíbenou Paříž a v Anglii byl na řadě právě Švýcar... Nevyšlo to. Prohrát s Tsongou po vedení 2:0, to už není ten nepřemožitelný stroj jaký jsme znali.
Reagovat
smazaný uživatel
To by od Rogera nečekal zřejmě nikdo.Tenisová ikona nezkousla porážku tehdy s hráčem paběrkujícím na rozhraní svět. 20cítky..Velkou porážku na největším turnaji maskoval tupým vymlouvánim,které,mu samozřejme na imigi moc nepřidalo.Pche..!Jak může říct,že ta loňská byla hoší?Člověk by řek,že spíše tato prohra více naštve,když ztratí tak skvěle rozehraný match.To mi hlava nebere a ani nepobere!Přitom loni nehrál tak dobře jak včera.Co si sakra myslí!
Reagovat
smazaný uživatel
A co je lepší? Hrát blbě (2010) a prohrát, nebo hrát dobře (2011) a prohrát? Federer patrně preferuje svou dobrou hru před svou špatnou hrou při stejném výsledku. Přičemž si myslím, že Tsonga hrál líp než Berdych. Co je na tom k nepochopení?
Reagovat
petrulinka
Musím říct, že jsem ještě do loňska fandila Federerovi, ale po tom, jak se zachoval po porážce s Tomášem, jsem mu fandit přestala a je vidět, že mu ta porážka leží v žaludku pořád, když prohlásil, že se s letošní porážkou smířil lépe než vloni. Až do loňska jsem ho považovala za gentlemana, který se umí sklonit před soupeřem a uznat po prohře, že soupeř byl lepší. Ale tímto mě hodně zklamal.
Reagovat
smazaný uživatel
upadek krale,kdysi nepremozitelneho,fenomenalniho hrace je nepopiratelny.Sice za za top 5 porazi kazdeho s prehledem,ale na mlade drave dravce bude postupem casu cim dal vic ztracet.Gratulacin Tsonga!Aspon,ze uznal porazku jako chlap.To co predved minuly rok po porazce s Berdychem,by si velikan jako je Fedex,mel odpustit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak má člověk sázet, když už i Federer vypadne ve čtvrtfinále Wimbledonu. Prej tutovky!! Do háje s tím.
Reagovat
baggik
Tyhlety tutovky jsou stejně sázkovkama úplně zabitý. Kursy kolem 1.1 to nikdo nesází. Na tom nemůžeš vydělat
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo tady tvrdil, že Pironkova není kočka (např. Šakal nebo Sojka). Dotyčným jedincům s pochybným vkusem doporučuji, aby se koukli na tyto fotky:
http://imageshack.us/photo/my-images/585/pironkovamaximum1.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/189/26200310150329237471102.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/37/pironkovamaximum3.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/691/pironkovamaximum2.jpg
Reagovat
skott
To je jiste hrozne dulezity, jestli je kocka nebo ne.Ale nenapadlo te, ze kdyz se cloveku proste nekdo nelibi, tak to nezmeni ani tisic vyretusovanych fotek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s patřičným programem ze mě bude taky kočka:-) i když u chlapa s tím bude asi víc práce...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč reaguješ, když očividně neznáš kontext. :-) Tady nejde o to, že se dotyčným Pironkova nelíbí, ale že vyslovovali doslova úžas, že se někomu může líbit. ;-)
Reagovat
a.magerova
No vypadá dobře a fotky jsou super (chtělo by to i odkaz na ten fotoateliér) :-))
Ale včera se tady někteří rozplývali nad tou pihou co má nad horním rtem a ta na těch fotkách úplně zanikla.
Reagovat
skott
Tak nevim jestli vyslovovali uzas, jak se nekomu muze libit, ale v tom pripade ted delas to same i ty, kdyz napises, ze maji pochybny vkus.Jen poznamka.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že stále neznáš můj styl humoru.: :DD S tím pochybným vkusem jsem to myslel v žertu. ;)
Reagovat
skott
no dobre:) at se k tomu vyjadri teda jmenovani, ja stejne podobne diskuze povazuju za zbytecny.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw, Šakal napsal včera v 22:20 (cca):

"Ježkovy voči, to s tou Pironkovou myslíte vážně? Očividně berete rady vašeho očního lékaře na lehkou váhu. :-) Pironkova je vychrtlá jak anorektička, plochá je jak deska a ani po tváři to žádná krasavice teda není. Já teda raději holky krev a mlíko, třeba jako Petra. :-)"

Jestli toto není "vyslovení úžasu" nad tím, jak se někomu může líbit, tak už nevím, co by u tebe vyslovením úžasu bylo. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, jsou holky, kterým to ve sportovním sekne dokonce víc než ve večerní róbě (Clijsters, Lisicki, Petkovic, Šafářová), pak holky, kterým to sekne, jen když se načančaj (PIRONKOVA, obě Radwanské, Benešová), holky, ktere jsou pěkné od pánaboha pořád (Maruška, Kurnikova, Goerges, Zvonareva, Cibulková, Hantuchová) a pak ty, kterým nepomůže nic (Schiavone, Venus, Kuznetsova). Tím chci říct, že hodnotit krásu Pironkové podle toho, že je fotogenická, je povrchní. Na kurtu se mi prostě nelíbí a basta! Ale nic ve zlém. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dyk fajn, já jsem sem chtěl jen hodit odkaz na pěkné fotky + trochu to "opěpeřit". :-) Každej má holt jinej vkus. Mě se třeba Pironkova líbí i ve sporotovním (a Kim naopak není můj typ, obzvláště pak ve sporotovním, kdy se jí vždycky na prsou udělají ty dvě propocená kolečka). :-)
Reagovat
smazaný uživatel
opepřit, ne "opěpeřit". :DDDD
Reagovat
VlS
Matěji, já bych se spokojil s tím, že se nám líbí a jiným nelíbí a nechal bych to tak, krásnou ženskou nejde vysvětlit.
To Šakal:
Máš tedy obdivuhodně široký záběr co se ti líbí viz:
holky, ktere jsou pěkné od pánaboha pořád (Maruška, Kurnikova, Goerges, Zvonareva, Cibulková, Hantuchová).
Pochopím, když řekneš, že má Věrka pěkný oči, ale ta žabí tlamka ?
Pochopím, když řekneš, že se ti líbí Danka a hlavně její exluzivní dlouhý štíhlý nohy, ale pak nechápu, že můžeš dát do stejnýho pytle Cibuli.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mně se Kim líbí teda moc, jak po obličeji, tak svou trošku podsaditější postavou (u nás se takovým říká "kus baby" :-)), ale třeba po AO jí navlekli do takových tmavěmodrých šatů, zmalovali jí jak s odpuštěním kurvu a nechali jí s tím pohárem pózovat u moře - tam se mi tak strašně nelíbila, že jsem s hrůzou odvracel oči. Ale na kurtu se mi líbí moc, určitě to je nejsympatičtí tenistka na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť právě, na každé z nich je něco krásného (Zvonareva - oči, Hantuchová - nohy, Cibulková - úsměv, atd.). Když se člověk zaměří na tyhle přednosti, nedostatky snadno přehlédne. :-)
Reagovat
VlS
Tak to teda musíš Cvetaně uznat aspoň nohy a hřívu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
nejen cert, ale i sojka nekdy spi :-) Pironko(vo)va vypada stejne hezky, jako by vypadaly desitky, stovky a tisice jinych stihlych holek s peknymi vlasy na profesionalni fotce. Scott vlastne kontext zna, Mateji, to vnimani krasy je tak individualni a nevysvetlitelny...... vubec neni spatny, zes sem fotky pro odlehceni hodil, ale nepresvedcene nepresvedcis :-) Mne napr. chybi, Sakale, ve tvem vyberu treba i Jarka Gajdosova, rozhodne skrtam Hantuchovou a tvrdim, ze z Fran by profik udelal TYP, protoze ma jiskru. Jo a VISi, jak jsme tu koukali na tenisova videa holek v robach, ta "zabi pusinka" Verka me dostala, protoze se pri uderu jako JEDINA na micek uplne zlehynka s laskou usmala!
Reagovat
VlS
Ahoj Sojko, Věrka je pro mě sympatická hráčka, ať svým vystupováním, ať tím, že studuje a chce něčeho dosáhnout i mimo tenis a tak dál. Pro výběr partnera, člověka blízkého, osobní idol, je všechno tohle okolo důležitější než krása. Pokud mám mluvit jen o kráse, tak tam ta pusinka Věrku trochu limituje.
Jinak s tebou souhlasím, Jarmila je krásná ženská se vším všudy.

U Šakala mě opravdu udivuje to vyjmenování protikladných somatypů jako příkladů krásy. Myslím, že větší protiklad než Danka a Cibule by se hledal těžko (mimochon, vedle Danky je i Cvetana sexbomba)
Reagovat
baggik
Co maj všichni s tou Hantuchovou? Dyť je to anorektička, žádný prsa, žádnej zadek, nic. Už jsem to říkal a řeknu to znova nejhezčí holky na kurtu jsou v současnosti Anička Ivanovič, Mária a Vicky.
Reagovat
smazaný uživatel
nesouhlasím s tím, že už Roger nevyhraje žádnej grandslam. Zas tak starej není a když se sejdou okolnosti(zranění, či slabá forma top hráčů) a při troše štěstí by to mohl urvat klidně i v 31 letech. Podle mě tak jeden dva ještě udělá....
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Roger, asi sa jeho fanúšikovia príliš zamerali na víťazstvo vo Wimbledone a preto tá prehra dnes vyznie ako malá športová tragédia. To, že prehral prvý raz v kariére z 2:0 na sety tiež, že sa to stalo dnes je dosť mrzuté. Ale ako jeho fanúšik by som si mal užívať jeho tenis, ktorý je stále najpríťažlivejší zo svetovej špičky - takže sa už teším na americké betóny. Možno nám raz aj tieto Rogerove prehry vo štvrťfinále, semifinále budú chýbať. :)
Reagovat
smazaný uživatel
1.raz v kariére na grandslame som myslel.
Reagovat
tito
Máš pravdu, myslím hlavně poslední větu. Za pár let budou na čele soupeřit Tomic s Harrisonem, Raonicem a bůhví s kým ještě ale nám už nikdo tu unikátní dobu možná největší tenisové rivality nevezme..:). A věř nevěř, dnes mi bylo Rogera líto.
Reagovat
taffer
Mě je v podstatě jedno jestli je Roger 3. nebo 30. na světě, na ten jeho krásnej, lehkej tenis se vydržím dívat pořád, na rozdíl od totálně vydřenýho tenisu Nadala, Noleho atd. Hrajou líp, ale já se vždycky budu určitě bavit tenisem v podání RF.
Už se těším na americké betony, kde RF určitě zase ukáže, že je ještě brzo ho odepisovat.
Reagovat
VlS
Já teda nejsem zrovna fanda RF, ale musím uznat, že na tenis v jeho provedení se kouká krásně, zbytek světa jsou proti němu těžce pracující dříči. Naštěstí se však v tenisu umělecký dojem hodnotí jen ve fanouškovských debatách a umpire za to nemůže přidávat fifteens :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomoc taky hraje s obdivuhodnou lehkostí, řekl bych možná ještě s větší než Fedex. Je úžasné, jak zničehonic a ve chvílí, kdy to soupeř vůbec nečeká, do míče najednou bouchne a vyjde z toho přesná rána, za níž se soupeř jen překvapeně ohlídne. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď když je venku Roger tak můj favorit je Novak
Reagovat
kejv2
Nevite, proc Federer rika, ze se s touhle prohrou smiri lip nez s lonskou? Copak mu slo loni o vic (krome obhajoby bodu, ale ta ho myslim netrapi)?
Reagovat
VlS
Tu a tam nechápu, proč Roger říká to co říká.Nechtěl tím naznačit, že si začíná zvykat ???
Reagovat
W.G.M.
Ach jo :-(, to je tak strasne smutny... alespon ze druhy muj kun stale pokracuje. Ja porad chci verit, ze se Roger jeste zmatori a jeste neco velkeho vyhraje. Pripadne kdyz ne, doufam, ze odejde vcas, neni nic smutnejsiho nez videt trapeni a upadek takhle vynikajiciho hrace.
Reagovat
VlS
a ty považuješ QF Wimbledonu za utrpení a úpadek? Pro 99% hráčů je to nedostižný sen. Myslím si, že Roger toho dokázal dost a je řada na dalších, ale třeba nás ještě překvapí a bude zase vyhrávat.
Reagovat
W.G.M.
No tak samozrejme si muzeme objektivne rici, ze jeho vysledky jsou stale skvele. Ovsem latka je nastavena prilis vysoko :-). To potom i ctvrtfinale vypada jako neuspech.
Reagovat
Frantz
Zdrceny Federer: Konec jedne ery? "Lide rychle odepisuji.Zeptejte se za pul roku" LOSER :-D
Reagovat
W.G.M.
Nedari se mu no, ale loser to rozhodne neni. Chtelo by to opravdu trochu respektu k tomu, co dokazal.
Reagovat
smazaný uživatel
proberte se, je to pořád skvělý výsledek, Tsonga zahrál ty tři sety parádně a proto je v semi.
Reagovat
Frantz
Respekt k tomu borcovi mit nikdy nebudu. Je to arogantni frajer,jeho silacky reci o tom,jak bude znovu jednickou,vim jak porazit Nadala,3x Masters nic neznamena,uvidime na RG,zeptejte se za pul roku..atd mi lezou krkem. K tomu jeho vysinuti fans,kteri jsou schopni vyskrabat oci jeho souperi,ktery ho porazi (viz dnesek)...jenom dobre ze rupl,alespon dostali poradnou facku :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Holt je to vec názoru :) Ale stačí to napísať raz, nie sa tu opakovať ako ty - potom vyzeráš ako blbecek.
Reagovat
smazaný uživatel
mě dojímá jakej si kretén:-))))si neviděl raketu ani z rakety....:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to chudák. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo Rafa, el campeón!!..Ešte dva zápasy a príde zaslúžený odpočinok..Vydrž!..S Murrayom dám ruku do ohňa za to, že vo výmenách bude lepší..Rafaelov totálny tenis týra svojich súperov..

Inak si myslím to isté, čo pred zápasom Rogera s Tsongom..Andy ho môže poraziť len ak bude strieľať prvý servis 70%-75%..(posledné zápasy 56, resp. 60)..Každopádne, v piatok nás čaká veľký sviatok tenisu!....Stále si myslím, že pre Andyho "ťukes" nie je tráva vhodným podkladom a preto dúfam v Rafovu výhru.....Uvidíme..
Reagovat
smazaný uživatel
pro zdejší statistiky: nebyl to první zápas v kariéře, který Roger projel, když vedl 2:0?
Reagovat
smazaný uživatel
Na grandslame prvý, ale celkovo tretí. Je to aj v článku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
článek sem nečetl, dík za odpověd.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga se posune na 13. místo (před W. byl 19.), pokud dojde do finále půjde na 10. místo jen 45 bodů za Tomáše. Pokud W. vyhraje, bude 7.
Reagovat
smazaný uživatel
Má na to, aby to vyhrál a já osobně mu to moc přeju, nejen proto, že hraje skvěle, ale i proto, jak se chová. Dnes mě překvapil i RF na konci zápasu.
Reagovat
Vojtiik
tedka uprimne doufam ze uz ten GS udela Murray:)
Reagovat
smazaný uživatel
No jenom to ne, ale to se nebojim, protože Rafa ho zruší a vyhraje to celý
Reagovat
Denis92
dokaze FIsh podobny zazrak ako Tsonga?rozhodne to je mozne
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Mardy konečně v zápase začíná ukazovat, jakého tenisu je schopen. 1:2 na sety, super.
Reagovat
VlS
jj, ještě to může být zajímavé. Kdyby v jednom dnu vypadli Fedex i Nadal, tak by tady byl do konce Wim pokoj od fanatiků obou stran. Ale moc nevěřím tomu, že to Mardy opravdu otočí, teď začne Nadal lítat.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak nic no, překvapení se zjevně nekoná. Rafa opět šlápl na plyn, když to bylo zapotřebí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aropos..Tsonga-Djokovič 5:2 na zápasy..1:1 Grandslamy...Nemyslím si, že by Djokovičova hra Tsongovi nevyhovovala..Práve naopak, Djoker nepôsobí na servise dvakrát suverénne..Stačí, aby raz klopítnul na servise a JO to dopadáva..Tsonga je však dosť náladový hráč, nie vždy sa dobre vyspí..Som zvedavý na semifinále, osobne budem fandiť slabšiemu..Tsongovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, ale to byl jiný Djokovič. V tom SF bude favoritem Djoker, ale fandit budu taky určitě Tsongovi. Pokud zahraje tak jak dneska, Djokoviče porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si zase myslím, že Djoker na Wimbledone má bližšie k Djokerovi z rokov minulých, než z prvej polovice tohto roku..Pre mňa nebude Djokovič favoritom, ak tak iba miernym...Tsonga hral zatiaľ v každom zápase vysoký nadštandard..
Reagovat
smazaný uživatel
je to tragédie a šok. Kdo by to byl býval řekl.
Reagovat
VlS
Tragédie je, kdyzž spadne autobus do propasti, když spadne letadlo do moře, když tsunami zničí ostrov a že Lopata se naučil psát. Tohle je výhra jednoho hráče nad druhým, s tragédií to nemá nic společného.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si nepatril v škole k najbystrejším, ak si nechápal ako to bolo myslené...Alebo máš len potrebu chytať Lopatu za slovíčka?..
Reagovat
VlS
Ty jsi Lopata nebo jasnovidec, že víš jak to myslel?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to myslel Lopata vím. Domníval se, že Wimbledon tímto ztrácí svůj smysl, což je samozřejmě nesmysl, ale na podobná prohlášení jsme si už u Lopaty zvykli, že?
Reagovat
smazaný uživatel
VIS má pravdu...:_)))a ty víš co znamená slovo bystrý?:-))))
Reagovat
VlS
No proto jsem na to reagoval, jak jsem reagoval, ale Fiorehand hledá hlubší smysly a jinotaje tam, kde evidentně nejsou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo jiný mi ještě víc nezkazil den, úplně to dodupal. Je to hrac ktereho primo nesnasim a jeho hra je úplně staršná, po haluzi mu to tam napadalo vždyt v prvních setech byl uplna nula, kterou zustane i po zápase. Je to můj názor tak do mě.
Reagovat
smazaný uživatel
suhlasím...........můj den nestojí za nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Dulezite je, jak hral v dalsich setech. Take muzu rict, za pak byl pro zmenu Roger velka nula. Ale neni to pravda, jako u tebe s tim Tsongou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli byl dnes někdo z těch dvou nula tak určitě fedex, se podívej kolik měl kdo z nich break pointů(Roger 1/1, Jo 3/9).
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Fish je úplně marnej. Jako školáček ...
Reagovat
petrulinka
Škoda, že nebyl tak marný, když hrál s Tomášem. Dneska i velice bídně podává, hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve třetím setu šel do sebe. Asi ho nakopl ten break na 1:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je to s žebříčkem? Novak musí uhrát finále, aby byl No.1?

Jinak Fedex je už delší dobu případ pro psychiatra (i když musím uznat, že se částečně stal obětí svého úspěchu z let 06/07 - stvořil monstrum, které ho teď ničí).
Reagovat
Jiri
Klobouk dolu pred TS. Mockrat se nevidi, aby fedex hral dobre a pres to prohral. to vsak nic nemeni na F velikosti a na tom, ze TS jednou zahraje famozne (da si klidne Rafu, Djokera atd), ale nasledne prijde snuta neuspechu. neverim, ze nekdy bude v top 3.
Reagovat
Pe3k
Škoda Rogera, ale Tsonga zahrál sqvěle. Vidím to takhle. Novak world number one, Nadal 11 grand slam. Djoker na Nadala sice umí, ale na trávě moc ne, navíc Nadal vždy když o něco jde tak se neuvěřitelně hecne, narozdíl od Rogera, který dneska ve své hře nedokázal nic změnit, ani se vyhecovat. Finále pokud bude Rafa - Djoko 3:1 pro španěláka.
Reagovat
smazaný uživatel
Au au au au. Bolí mě u srdce, ale Jo-Wilfried hrál fakt skvěle, Rogera nenechal od třetího setu ani čuchnout. S tímhle výkonem si může troufnout i na Novaka. Ale bolí to. Osobně teď fandím Andymu, aby vyhrál první grandslam.
Reagovat
smazaný uživatel
Asponň tu nebudu sám, kdo mu to bude přát :-) Ale Rogera mi dneska bylo celkem líto, navíc mi zničil tiket. Rozhodně ale dle mého vyhraje někdo z dvojice Murray/Nadal. Djokovič i dneska měl trable, na trávě to pořád u něj není ono.
Reagovat
baggik
Možná to neni ono ale šanci na vítězství má poměrně velkou. Když přejde přes Tsongu, což by měl zvládnout tak Murrayho by ve finále porazil na 100 procent, ale ten Nadala nedá, takže finále Novak - Rafa a vidim to 50 na 50, ani jeden nemá trávu jako oblíbený povrch a jejich výkony na turnaji jsou podobné, navíc Djokovič s Nadalem letos ještě neprohrál.
Reagovat
firestarter
Hmmm, bohužel éra Fedi nenávratně končí, nedá se nic dělat...
Teď to nevíc přeju Andymu!!!
Reagovat
Denis92
ouu..tak tato prehra mna osobne velmi boli ako velkeho fanusika ROgera..na druhu stranu musim uznat famozny vykon Tsongu ktory bol na podani skvely.ROger mi dnes pokazil den a som strasne sklamany,ale o to viac mu budem fandit na dalsich turnajoch.Prajem Novakovi post svetovej jednotky a vitazstvo na tomto turnaji
Reagovat
steve79
Novak s tsongou neprohraje.
Reagovat
steve79
Já si myslím taky, že Novak s Tsongou nevyhraje a tím pádem se stane Djkokovič světovou jedničkou a to právem. Jinak touto porážkou moc už tomu nevěřím, že získa Roger Grandslam. Přece je tu Rafa a Novak. Jedině, že by měl jeden z nich zdravotní problémy. I kdyby Federer nezískal žádný Gradslam, tak mu budu fandit i nadále a nikdo mu nemůže nic říct.
Reagovat
VlS
Pokud Novak s Tsongou nevyhraje, tak se stane jedničkou jen pokud Rafa prohraje a neobhájí titul
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.chance.cz/cs/chance/tiket-vyhledavani?cislo=5212592032&kod=15%3A43%3A25&page=tiket&zobr=obr

Paráda, nejnižší kurz a pojebe mě to.
Reagovat
Frantz
Mistra urcite bolely zada :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ta poznámka, že ho bolely záda je strašně ubohá a jsi asi úplně marný nikoho to nezajímá běž se zahrabat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanoušek Nadala samozřejmě mam z prohry Federera radost, ale od stavu 2:0 bych tomu v žádném případě nevěřil, takže je to pro mě příjemný šok i když Federer nehrál vůbec špatně je to vidět i ve statistikách kde udělal nějakých 50 winnerů a jenom 11 erorů takže docela krutá prohra....no Djokovič podle mě nehraje nějak uchvatně na Wimbledonu takže Tsonga má určitě reálnou šanci ho porazit, hodně bude záležet jak mu ten zápas sedne, pokud by hrál jako proti Federerovi tak ho podle mě porazí....
Reagovat
a.magerova
No Noleho Tsonga neudělá ani náhodou!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by ho udělal, tak by to bylo jen příjemné překvapení :)
Reagovat
VlS
No, koukám na Nadala a tedy nic moc. Má kliku, že Mardy dneska hraje špatně a nefunguje mu servis.
Reagovat
smazaný uživatel
ja v soucasne fazi (4:3 pro Mardyho) rozhodne jeste flintu do zita nehazim! Servis snad vzestupna tendence.... ale ta sit je mu nejaka velka, do Chytre horakyne ma dost daleko :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné..Klikař jeden...
Reagovat
smazaný uživatel
myslim Mardyho, samozrejme!!!
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že sis to stejné myslela i o Rogerovi, ale všichni víme jak to dopadlo! Když Jo zahraje podobně jako dnes, něměl by rozhodně hrát druhé housle...
Reagovat
a.magerova
Bohužel z Tsongy jsem měla strach, který se potvrdil. Tsonga, si myslím, že už svůj dnešní výkon v pátek proti Nolemu nezopakuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger is number 1!!!
Forever!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj fanatismus nezná hranic.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim že po dnešní prohře už tomu přestává věřit i on sám......
Reagovat
smazaný uživatel
Opäť vec názoru. Pre jeho fanúšikov je stále jednotka :) A jeho hra je pre mňa naozaj numero uno :)
Reagovat
steve79
Ted jsem si vzpoměl, že se Federerovi něco podobného stalo předlnoni v Montrealu. Tam taky vedl snad 5:1 ve třetím setu a nakonec prohrál v Tiebreaku.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger už pomalu ztrácí svou mízu. I když je to stále výborný hráč, tak už na to dnešní mladší generaci soupeřů nemá. Bude prohrávat víc a víc zápasů,a možná už je čas myslet na důchod.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Federer nemá na Djokoviča s Nadalom, ale ostatných porazí s prstom v zadku...Ešte určite nie je čas na odchod..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale jak dlouho to bude trvat ? Jsou tu mladí hráči jako Harrison, Tomič... a ti se budou drát dopředu. Se podívej jak hraje jeho generace, takovej Roddick a Hewitt už taky pomalu odchází. Sice jsem jeho velký fanoušek, ale zase jsem realista.
Reagovat
steve79
Já jsem to měl taky za hotoou věc. Když vedl fedex dva nula na sety, tak jsem si říkal Tsonga, hraje docela dobře a zase mu to nevyjde, má smůlu na los.
Reagovat
l00bor
Jako fanoušek Rodgera nevím co mám říct.Dnes je pro mě špatný den.Po stavu 2:0 na sety jsem to měl,za hotovou věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. Gratulácia súperovi. :-)
Reagovat
a.magerova
Souhlasím a s gratulací se připojuji :-((
Reagovat
Stan_Borowitz
Djokovič je od pondělka světová jednička...
Reagovat
smazaný uživatel
To by byl i tak, Murray klepne Nadala v semi.
Reagovat
Stan_Borowitz
vyhraje to celé Nadal, ve finále porazí Djokoviče 3:1 ne sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Přoč pořád fandit Madalovi. On a Federer už toho vyhráli dost a dost. Je jen zajímavé, když je semtam někdo porazí. Osobně, když se dívám na jejich zápasy tak jim fandím, aby to neměli moc jednoduché.
Reagovat
VlS
S tím plně souhlasím, hegemonie dvou či tří je nuda, proto mě víc baví ženské, nikdo se moc nediví, když jednička vypadne ve druhým nebo třetím kole GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda. Federer už nebude mít moc šancí dorovnat (příp. překonat) Samprase v počtu wimbledonských titulů. Tento rok se mu po skvělém návratu na RG věřilo asi nejvíc. Bohužel. Naprosto zbytečná prohra. Tsonga sice hrál skvěle, ale Roger, se svými zkušenostmi z velkých zápasů, absolutně nezvládl pátý set.
Reagovat
steve79
No to je neuvěřitelný. Co se to s tím Fedexem stalo? Zápasy ve kterých vede 2:0 na sety neprohrává. Takhle porážka s jeho sebevědomí hodně zasloumá a bude se těžko z toho zpamatovávat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist