Federer si v Madridu výkon po prvním zápase pochvaloval

12. 5. 2010, 10:10
Aktuality 6
ATP MADRID - Roger Federer po nevydařených turnajích vykročil za obhájením titulu na antuce v Madridu. Generálku na Roland Garros zahájil povedeným výkonem a výrhou nad Němcem Beckerem.
Roger Federer

Švýcarský tenista Roger Federer od triumfu na Australian Open nedosáhl žádného výraznějšího výsledku. Na turnajích Masters si jen jednou zahrál osmifinále a minulý týden na slabě bsazeném turnaji v Estorilu nedokázal přejít v semifinále přes Montaňese.

Nyní obhajuje triumf na antuce v Madridu, kde loni ve finále porazil Nadala. Vstup do turnaje mu měl znepříjemnit Benjamin Becker, Němec však favorita příliš nepotrápil. Federer do utkání vstoupil výborně a po dvou brejcích v úvodním setu se dostal do vedení. V druhé sadě ale nevyužil žádný z pěti brejkbolů, z nichž jeden znamenal i mečbol, a musel absolvovat ošemetný tie-break. Ten ale zvládl a po výhře 6-2 7-6 postoupil do třetího kola.

"Dnes jsem podával velmi dobře, ale důležité bylo, že jsem odehrál bezproblémový zápas a to je to, co potřebuju dělat," těšil se z výkonu Federer, který nečelil žádnému brejkbolu. "Slušný servis a výborný return, to je pro soupeře velmi náročná kombinace. Mohl jsem to mít i o trochu snadnější, ale v druhém setu jsem nevyužil několik šancí. Hlavní je, že jsem vyhrál."

V dalším kole se osmadvacetiletý Švýcar může utkat s krajanem Stanislasem Wawrinkou, který i navzdory čtyřem ztraceným servisům porazil domácího Marcela Granollerse 6-4 6-4. Nyní ho však ještě čeká souboj s Argentincem Leonardem Mayerem.

Jako druhý do 3. kola postoupil Fernando Verdasco. Ve formě hrající Španěl, který letos na antuce vyhrál turnaj v Barceloně, zahrála na Masters v Monte Carlu finále a semifinále v Římě, si poradil s Chorvatem Ivem Karlovičem 7-6 6-3. 

"Zápasy s Karlovičem rozhodují jedna nebo dvě výměny. Věděl jsem, že zápas takový bude, tak jsem na to byl připravený," řekl Verdasco, využil jeden ze tří brejkbolů a sám oba odvrátil. Chorvata porazil poprvé po třech porážkách. 

"Hrát v Madridu je pro mě velmi speciální. Je to mé město a znám tu spoustu lidí. Miluju zápasy ve Španělsku, ale v Madridu je to ještě lepší, lidé mě tou více podporují," pochjvaluje si madridský rodák, jenž loni vypadl ve čtvrtfinále s Nadalem.

Problémy měly v úvodním kole tenisté, kteří v neděli slavili tituly z předchozích turnajů. Sam Querrey nestačil na 314. hráče světa Muňoze, Albert Montaňes v duelu dvou posledních přemožitelů Federera podlehl Gulbisovi. Postoupil jen Michail Južnyj, který otočil souboj se Slovákem Lukášem Lackem.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 2.835.000 eur) -
úterní výsledky (11. 05. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Južnyj (10-Rus.) - Lacko (SR) 2-6 6-3 6-1
Isner (13-USA) - Ch. Rochus (Belg.) 5-7 6-2 6-2
Muňoz (Šp.) - Querrey (14-USA) 6-7(3) 6-3 7-5
Wawrinka (15-Švýc.) - Granollers (Šp.) 6-4 6-4
Bellucci (16-Braz.) - Riba (Šp.) 7-6(5) 6-1
Chela (Arg.) - Cuevas (Urug.) 2-0 skreč C.
Schwank (Arg.) - Mathieu (Fr.) 6-3 6-3
Petzschner (Něm.) - Fognini (It.) 6-1 4-6 7-5
Hanescu (Rum.) - Andrejev (Rus.) 3-6 6-5 skreč A.
Gulbis (Lot.) - Montaňés (Šp.) 7-5 6-1
Baghdatis (Kypr) - Chiudinelli (Švýc.) 6-3 6-4
García-Lopez - Gimeno-Traver (oba Šp.) 6-3 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Becker (Něm.) 6-2 7-6(4)
Verdasco (6-Šp.) - Karlovič (Chorv.) 7-6(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Elegánova výkonnost jde strmě dolů. Už i s takovým outsiderem jako je Becker musel hrát tie-break. To jsem ale zvědav, jak bude hrát, až se na turnajích setká třeba s kolenem (Davyděnkem) nebo Djokovičem.

Smím-li říct fakt, další kolo bude pro něj konečnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja osobně si myslím že Federerova éra se pomalu chýlí ke konci. A sem moc zvědav jak dopad na RG a ve Wimbledonu ale můj tip je že ani na jedno slamu nebude hrát finále. A jen tak dál tenista je to výbornej ale už mě fakt nebaví a teším na novou světovou jedničku:)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Já si myslím, že na grandslamech neprojde přes 3.kolo, což mu taky přeju z celého srdce. Podobně jako ty si přeju, aby měl tenisový svět novou světovou jedničku. Může to být koleno, Rafa nebo Djokovič nebo kdokoliv, ale hlavně ne ten švýcarskej arogant.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim s vama hosi Federer uz neni to co byval.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jdi ty chytráku, jenom tady kecáš samý bludy, typoval bych tě po delším sledování tvých příspěvků na nějaký komplex nebo šikanu ze školy a tady si to vylejváš na někom, kdo to dotáhl daleko. Na Fedexe žádnou špínu nevytáhneš a ty to moc dobře víš, tak se běž radši učit příroďák a nemel.
Reagovat
smazaný uživatel
Co že ? si pochvaloval výkon ? to si dělá prdel jako , hrát taibreak s Beckrem který na antuce je jalový a neviděl antuku pořádně ani z rychlíku a Federer řekne že je spokojený tak to je fakt v prdeli sním už . Kdyby ho smetl dvakrát šest nula tak to může být spokojený ale to to a ještě s takovým tajtrlíkem německým OSTUDA VÝSLEDEK !!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist