Federer zahájil ztrátou setu, Davyděnko smetl Melzera

15. 4. 2008, 19:55
Aktuality 0
ATP/WTA ESTORIL - Na antukovém turnaji v portugalském Estorilu dnes v úvodním kole nezaváhal první ani druhý nasazený hráč - Federer sice ztratil set, ale Oliviera Rochuse nakonec přehrál. Davyděnko, turnajová dvojka, takové potíže neměl - Rakušana Melzera smetl hladce ve dvou setech. Do druhého kola postoupili i všichni čeští tenisté a tenistky.
Roger Federer

Švýcar Roger Federer sice při svém prvním antukovém zápase sezony neoslnil, ale do druhého kola postoupil. V úvodním kole začal vlažně, když s Belgičanem Olivierem Rochusem prohrál první set 4-6, ale Federer nakonec zabral a postupně se dostával do tempa. Sety 6-3 6-2 dokázal utkání otočit a vyhrát tak první zápas na nejméně oblíbeném povrchu. I proto v Estorilu začal spolupracovat s novým trenérem - Španělem Josém Higuerasem. Světová jednička dnes dokázala svému o 18 centimetrů menšímu soupeři nasázet 17 es a vyhrát i šestý vzájemný zápas. V 2. kole narazí na Rumuna Victora Hanesca, jenž si poradil s Francouzem Patiencem.

Nikolaj Davyděnko za posledních osm sezon nikdy nevyhrál svůj první antukový zápas sezony. Pokaždé přechod z rychlého na pomalejší povrch nezvládl, ale letos uspěl jak v Davis Cupu, ve kterém na domácí antuce vyhrál debl i se štěstím dvouhru proti Berdychovi, tak i dnes v prvním kole podniku v Estorilu. Druhý nasazený Davyděnko porazil Rakušana Melzera hladce 6-3 6-1 a vůbec na sobě nenechal znát únavu z posledních týdnů, kdy vyhrál turnaj Masters v Miami, absolvoval dlouho cestu z USA do Ruska, odehrál dvě náročné daviscupové utkání a během dvou dnů se přesunul do Portugalska. Rakouský tenista se držel do stavu 3-3, od té doby však z 10 gamů vyhrál pouze jeden a favorita tak příliš nepotrápil.

Českým tenistům se dařilo
Už včera postoupil do druhého kola turnaje v Estorilu Ivo Minář a v soutěži žen Klára Zakopalová. Dnes je doplnil Jiří Vaněk, Iveta Benešová a Petra Cetkovská.

Český tenista Jiří Vaněk si v úvodním zápase poradil s Němcem Petzschnerem, který se o víkendu ukázal v dobrém světle v daviscupové čtyřhře po boku Kohlschreibera. Dnes však v duelu dvou tenistů, kteří se s letošními výsledky příliš chlubit nemůžou, vyhrál Vaněk 4-6 6-4 6-3. V 2. kole si zahraje s dalším Němcem - Michaelem Berrerem. Ten v 1. kole vyřadil domácího Gastaca Eliase.

Český tenis má v Estorilu už tři zástupkyně i v soutěži WTA. Iveta Benešová při utkání s Portugalkou Neuzovou Silvaovou si pobyla na kurtu něco málo přes hodinu. Své soupeřce povolila pouhé dva gamy a zvítězila 6-0 6-2. Bez větších problémů postoupila i Petra Cetkovská - Rusku Klejbanovovou porazila dvakrát 6-2. Týden před Fed Cupem si tak české tenistky chtějí říct o nominaci v reprezentačním týmu, v němž bude chybět na vlastní žádost absentující Nicol Vaidišová.

ATP Estoril - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Machado (Por) - Karlovič (3-Cho) 6-4 1-0 skreč K.
Hanescu (Rum) - Patience (Fra) 6-1 7-6(2)
Sousa (Por) - Marach (Rak) 6-1 6-3
Berrer (8-Něm) - Elias (Por) 6-4 7-5
Serra (Fra) - Naso (Itá) 6-1 6-2
Ascione (Fra) - Kudrjavcev (Rus) 6-1 6-4
doplněno:
Federer (1-Švý) - O. Rochus (Bel) 4-6 6-3 6-2
Davyděnko (2-Rus) - Melzer (Rak) 6-3 6-1
Vaněk (ČR) - Petzschner (Něm) 4-6 6-4 6-3

WTA Estoril - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Silvaová (Por) 6-0 6-2
Pennetaová (1-Itá) - Meusburgerová (Rak) 4-6 6-0 6-2
Pinová (8-Fra) - Kerberová (Něm) 7-6(6) 6-3
Aniová (Est) - Kremerová (Luc) 7-5 6-2
Savčuková (Ukr) - Kloeselová (Něm) 6-4 4-6 6-4
Duque Marinová (Kol.) - Niculescuová (Rum) 6-4 6-3
Mamičová (Chor.) - Larcherdeová Britová 2-6 6-0 6-4
doplněno:
Garbinová (5-Itá) - Beygelzimerová (kv.-Ukr) 6-1 3-6 7-5
Duqueová Marinová (Kol) - Niculescová (Rum) 6-4 6-3
Cetkovská (ČR) - Klejbanovová (Rus) 6-2 6-2
Kirilenková (2-Rus) - Vogeleová (Švý) 6-4 6-7 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist