Ferrer a Murray ve Vídni svedou finálovou bitvu. Půjde i o Londýn

18. 10. 2014, 20:54
Aktuality 27
ATP VÍDEŇ - Také finále ve Vídni bude mít nádech boje o důležité body v honbě za účastí na Turnaji mistrů. O trofej si v rakouské metropoli zahrají Španěl David Ferrer a Brit Andy Murray, které v hodnocení letošní sezony dělí pouhých 10 bodů.
David Ferrer

Na letošní Turnaj mistrů se zatím kvalifikovalo pět tenistů. Další postupová místa drží Kei Nišikori a Tomáš Berdych, ale především na poslední postupovou příčku je pořádná tlačenice. Osmý Andy Murray má 3785 bodů, David Ferrer je pouhých deset bodů za ním.

A právě oni dva se utkají v nedělním finále ve Vídni. Vítěz si polepší o dalších sto bodů, naopak poraženému bude před závěrečnými turnaji ATP 500 v Basileji a Valencii a Masters 1000 v Paříži dýchat na záda Kanaďan Milos Raonic pronásledovaný Bulharem Dimitrovem. Ten bude zítra hrát také o dalších sto bodů ve finále turnaje ve Stockholmu proti Berdychovi.

BOJ O TURNAJ MISTRŮ K 18. ŘÍJNU:
1. Novak Djokovič (Srb.) 9010 bodů
2. Roger Federer (Švýc.) 8020
3. Rafael Nadal (Šp.) 6745
4. Stan Wawrinka (Švýc.) 4805
5. Kei Nišikori (Jap.) 4265
6. Marin Čilič (Chorv.) 4050
7. Tomáš Berdych (ČR) 4005
8. Andy Murray (Brit.) 3785
9. David Ferrer (Šp.) 3775
10. Milos Raonic (Kan.) 3750
11. Grigor Dimitrov (Bulh.) 3555

Ferrer, který ve Vídni hraje po deseti letech a předchozí dva starty pro něj skončily už po prvním kole, měl v dnešním semifinále namále. S Philippem Kolschreiberem získal první set, druhou sadu ale snadno ztratil a v rozhodujícím dějství prohrával už 2-4. Nakonec ale vyrovnanou bitvu po téměř dvou a půl hodinách boje vyhrál a německého soupeře zdolal už pošesté v řadě.

"Jsem velmi šťastný, byl to hodně vyrovnaný zápas. On byl v tie-breaku nebezpečnější, ale já byl v důležitých momentech zřejmě jistější. Tie-breaky jsou někdy o štěstí," uznal Ferrer šťastný postup. "Tohle je moje první finále tady ve Vídni a dál bojuju o Turnaj mistrů!"

Dvaatřicetiletý Ferrer postoupil do svého 46. finále. Poslední 21. titul vybojoval letos v únoru na antuce v Buenos Aires, z halových turnajů má tři trofeje.

To Murray v soutěži pokračuje i nadále bez ztráty setu. Dnes si i v šestém vzájemném střetnutí poradil se Srbem Viktorem Troickým, kterého přehrál 6-4 6-3.

Murray postoupil do druhého letošního finále poté, co před třemi týdny v Shenzhenu ukončil 15 měsíců dlouhé čekání na svůj celkově 29. titul. Ve finálových duelech má dvojnásobný grandslamový vítěz bilanci 29-14.

Sedmadvacetiletý Murray vede ve vzájemné bilanci s o pět let starším Španělem 7-6, ale poslední duel minulý týden v Šanghaji vyhrál po výborném výkonu v druhé polovině utkání 2-6 6-1 6-2 Ferrer.

"Už jsem s Davidem odehrál spoustu zápasů. Je to velmi dobrý hráč, který je na vrcholu své formy už dost dlouho. On vám nedá nikdy nic zadarmo," řekl Murray. "Mým plánem je hrát agresivně z forhendu. Velmi důležitý bude můj první servis a budu muset tvrdě pracovat na vytváření šancí," dodal Ferrer.

Vítězství ve čtyřhře ve Vídni neobhájí Lukáš Rosol, jenž loni triumfoval s Rumunem Mergeou. Letos český tenista skončil v semifinále, v němž společně s Mexičanem Santiagem Gonzálezem prohráli 2-6 5-7 s nasazenými jedničkami Jürgenem Melzerem a Philippem Petzschnerem.

- ATP 250 VÍDEŇ -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 593.705 eur)
sobotní výsledky (18. 10. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Ferrer (1-Šp.) - Kohlschreiber (4-Něm.) 6-3 2-6 7-6(3)
Murray (2-Brit.) - Troicki (Srb.) 6-4 6-3
• Dvouhra - finále •
J. Melzer/Petzschner (Rak./Něm.) - González/Rosol (4-Mex./ČR) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Kozoroh
Ať na TM postoupí Andy nebo David, bude tam jen za fackovacího panáka...
Jen pro zajímavost - Murray ztratil v dnešním zápase 5x servis, Ferrer dokonce 7x!
Až se v Londýně postaví proti Rogerovi nebo Nolemu, může Andy/David čekat výprask...
Reagovat
smazaný uživatel
To kolkokrát si navzájom zobrali servis je v kontexte ich šancí na TM totálne bezpredmetné..

Ja si naopak myslím, že nech postúpia obaja, každý bude prínosom a možno vacsou zárukou kvality, než pri dvojici Berdych, Cilic alebo mačka vo vreci menom Wawrinka.
Reagovat
Nola
servis si brali navzájom z toho dôvodu, že sa dnes stretli dvaja z troch najlepšie returnujúcich hráčov na okruhu, nakoniec vyhral hráč s kvalitnejším servisom , podobne vyzerajú zápasy medzi Múrou a Nolem napr. finále Shanghaj 2012

ten Stan ti riadne leží v žalúdku... ja si na rozdiel od teba myslím, že práve on je prínosom, už vlani to nakoniec dokázal , postupom do SF...
Reagovat
spaniel
Taky prohra s Nadalem byla velmi těsná, v 2 TB myslím...
Reagovat
smazaný uživatel
Stan v žalúdku?..A to prečo, nerozumiem..
Reagovat
mrafe
Můžeš mi prosím objasnit,Co znamená výraz kočka v (sáčku nebo v kapse)
Reagovat
spaniel
Něco jako mýval v plechovce přece.
Reagovat
mrafe
to se opět nechytám, ale vzdala jsem si na pomoc pan Gůgla, a ten mi našel, že by to mohl být český výraz "zajíc v pytli"tak snad už jsem to pochopila
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsou oba dva na nervy :D A teď už úleva, jak kdyby vyhrál podruhý US Open :D
Reagovat
Cico93
Toje tragéd, neviem čo viac chceš!
Reagovat
Davor1
Murray neudrží ani moč, to je neskutočné, trikrát po sebe lostnúť servis v hale...a to v momente kedy bol herne jasne lepší. On je fakt herne fantastický, akurát hlavou akoby sa vrátil o 3 roky späť...
Reagovat
Cico93
Ferrer ty si kus vola fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem se upřímně zasmála :DD je fakt, že teď už se asi složí, to je jak na houpačce, buď si to Ferrer vypinká strojovou hrou nebo si to Murray vyvzteká a vypadá to, že B je správně, jestli teď přijde o servis, tak mě z nich klepne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak, nervák Murraj si vyvztekal ztracený podání zpět a teď to zase zvoře, to vypadá na konečnou :(
Reagovat
Davor1
Andy fantastický hotshot :-)
Reagovat
Cico93
Ferrer na tých BB v 2 sete fakt neskutočná úspešnosť.
Reagovat
Cico93
a to ťa bude stáť zápas:(
Reagovat
Cico93
noo ta ten sa zložil jak domek z karát.
Reagovat
Davor1
Andy hrá pekne, množstvo krásnych winnerov z BH aj FH, ale opäť nezvláda kľúčové momenty, servis mu vôbec neide a na returne by to tiež malo byť lepšie. Dúfam, že otočí, Ferrera na harde musí porážať a na TM ho chcem vidieť...
Reagovat
Cico93
David ma set Vamooooooooooooos!
Reagovat
spaniel
Uz nemuzu prohrat ;)
Reagovat
Cico93
Šak som si myslel:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden z nich není vyloženě můj oblíbenec, ale je sympatické vidět urputnou snahu urvat těch pár bodíků a dostat se na poslední chvíli do Londýna, když si vzpomenu, jaký problémy měl loni touhle dobou Roger :) Přestože by se o jejich zásluze letos dalo polemizovat, oba dva tam tak nějak patří, ale když se mám rozhodnout, tak David mi tam příliš chybět nebude a Andymu přeju, aby se výkonnostně vrátil tam, kde byl před operací, přeci jen se do toho pomalu dostává :)
Reagovat
smazaný uživatel
Raději Marry , Ferera moc nemusím
Reagovat
Mayo
Čaute priatelia.
Dúfam, že Andy to zvládne tentokrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Do toho!
Reagovat
Cico93
A snáď s lepším koncom pre Davida. Vamooos!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist