Ferrer deklasoval mladíka Zvereva, ve finále ho čeká Argentinec Mayer

19. 7. 2014, 19:47
Aktuality 15
ATP HAMBURK - Životní týden německého mladíka Alexandera Zvereva v Hamburku rázně ukončil David Ferrer. Španělský favorit s domácím talentem prohrál jediný game a postoupil do finále, ve kterém ho vyzve Leonardo Mayer. Argentinec bude usilovat o premiérový titul.
David Ferrer

Davidu Ferrerovi se na jaře nedařilo tak jako v předchozích sezonách, ve Wimbledonu pak prohrál už ve 2. kole s Kuzněcovem a minulý týden v Bastadu nestačil ve čtvrtfinále na Berlocqa.

Ani tento týden to zpočátku nevypadalo na nalezení formy, když v Hamburku absolvoval třísetové duely s Kukuškinem a Seppim. Ovšem poslední dva zápasy zvládl už suverénně a ztratil v nich pouhé tři gamy. Včera nedal šanci krajanu Andújarovi a dnes smetl za 55 minut 6-0 6-1 domácího Alexandera Zvereva.

I když se sedmnáctiletý Zverev, ještě loni na podzim nejlepší junior světa, rozloučil debaklem, má za sebou životní týden. Teprve v Hamburku totiž vyhrál svůj první zápas na okruhu ATP, následně přidal další tři výhry a skončil až na raketě hráče Top 10.

Dvaatřicetiletý Ferrer je letos ve finále podruhé, v únoru na antuce v Buenos Aires vyválčil svůj 21. titul.

Druhým finalistou je trochu nečekaně Leonardo Mayer, který si své jediné finále zahrál letos ve Viňa del Mar. Sedmadvacetiletý Argentinec dnes také zastavil domácího hráče, nasazenou sedmičku Philippa Kohlschreibera porazil 7-5 6-4.

Ferrer se s o pět elt mladším Mayerem utká podruhé. Jediný vzájemný souboj předloni na trávě v Hertogenbochi vyhrál hladce ve dvou setech favorizovaný Španěl.

- ATP 500 HAMBURK -
(Německo, antuka, 1.190.700 eur)
sobotní výsledky (19. 07. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Ferrer (1-Šp.) - Zverev (Něm.) 6-0 6-1
Mayer (Arg.) - Kohlschreiber (7-Něm.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takhle nasranýho Ferrera jsem ještě neviděl...
Reagovat
smazaný uživatel
jednorucak mayer vyhral, to potesi :)
Reagovat
J.M.
No občas jsem tedy zíral, jaké bekhendy tam sázel, to jsem od něj ještě neviděl.
Reagovat
kada.tom
krásně se vzteká po prohraným finále :-D
moc pěkný :-)

Leovi titul hodně přeju, ten jeho backhand je kouzelnej, vynikající tenis dneska :-)
Reagovat
J.M.
Na live-tennis.eu už je David zapsaný jako vítěz turnaje v Hamburku, body už má započteny. Leonardo je tam jako poražený finalista. To by mě tedy zajímalo, jestli se koukám na nějaký zpožděný záznam, nebo se někdo zbláznil.
Reagovat
Chrenda
Máš pravdu a přitom Ferrer ve třetím setu prohrává 2:4 a vypadá to, že to projede. To byl asi někdo pěkně aktivní a dopředu si to tam zapsal a nepochybně Ferrerovi důvěřoval. Je to fakt legrace!
Reagovat
Chrenda
No to je mazec, on to Mayer fakt asi vyhraje, jsem zvědavý, kdy to na live-tennis opraví??
Reagovat
J.M.
No, klasicky nezvládl tíhu situace a nedopodával. Kdo ví, jestli to tam nakonec neodhadli zkušeně.
Reagovat
Chrenda
No zvládl to, ale na live to pořád visí jako původně...sranda!
Reagovat
J.M.
Tak měn to přijde docela ironické i vzhledem k tomu, jak tady byla pranýřována ATp za blbé počítání, a live-tennis-eu dáváno jako vzor.
Reagovat
J.M.
(Já bych taky potřeboval trochu zpranýřovat za ty překlepy...)
Reagovat
kada.tom
Leonardo, ještě jeden set, prosím :-)
Nedovol Ferrerovi zvítězit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
... v tom prvním gemu Ferrerovi dost zatápěl, měl dokonce dva brejkboly. Bylo to pro něj první střetnutí s hráčem TOP 10, takový zápas mu může na startu kariéry profi hráče jen pomoct.
Reagovat
smazaný uživatel
ten Alex vyapada na dalsiho salatka
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den, mohu se Vás prosím zeptat, jestli nevíte, kdy v nejbližší době(asi měsíc) se nekoná nějaký turnaj? Rád e chodím dívat na nše tenisty/ky, ale bohužel, moc toho nevím, díky moc předem :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist