Ferrer je novým ředitelem finálového turnaje Davis Cupu

21. 6. 2022, 14:11
Aktuality 10
Bývalý třetí hráč světa David Ferrer je novým ředitelem finálového turnaje Davisova poháru. Sám prestižní týmovou trofej se Španělskem třikrát vyhrál a k tomu 27 turnajů na okruhu ATP. Grandslamového titulu se však finalista French Open 2013 nedočkal. Ve funkci šéfa daviscupového finále vystřídal krajana Alberta Costu.
Profily hráčů
David Ferrer (© AFP)

"Davis Cup je jedinečná soutěž. Každý chce pohár alespoň jednou během kariéry získat," řekl čtyřicetiletý Ferrer. S aktivním hraním skončil před třemi lety, krátce byl také trenérem Němce Alexandera Zvereva.

Finálový turnaj se uskuteční v polovině září ve čtyřech skupinách ve Valencii, Boloni, Glasgow a Hamburku. Vždy dva postupující se poté utkají o "salátovou mísu" 21. až 27. listopadu v Málaze.

Čeští tenisté prohráli začátkem března v kvalifikaci v Argentině a mezi šestnáctku finalistů nepostoupili. Obhájci trofeje Rusové byli vyloučeni kvůli invazi na Ukrajinu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
brixner
Ale musím uznat, že Dejvovi to v tomhle outfitu sekne!smile
Reagovat
Vlk-v-trave
MOUSE JET CUP:)
Reagovat
Rafaeoli25
Feli Lopez ředitelem turnaje v Madridu, Ferrer ředitelem finále DC, Ferrero trenérem budoucí superstar Alcaraze, Moya ředitelem Nadalovy akademie, za pár let Nadal prezidentem Realu Madrid, na každého velkého Španěla zbyde nějaké prestižní misto vypadá to tak smile
Reagovat
Patik
všetci si krásne prihrievajú jednu veľkú polievočku ako jedna rodinka..keby niečo nešlo tak sa potiahne za nitky.
Reagovat
Rafaeoli25
Jaksi ale zapomínáš podotknout, že až na ten DC, který už má dnes značně omezenou hodnotu, se jedná o všechny pozice jen v rámci Španělska a Španělů, takže žádná mezinárodní nadvláda.
Reagovat
Patik
Však jasné..spanielski tenisti nebudú mať nikde v ničom problém možno ani s prípadným dopingom... Jedna veľká Španielska rodinka..
Reagovat
Rafaeoli25
A můžeš mi říct, proč by si měli pořadatelé v Madridu vybrat za prezidenta turnaje cizince nebo Alcaraz za trenéra cizince? A Nadal si má do čela akademie postavit taky cizince?
Reagovat
dappe
To je tvůj první komentář s nadsázkou nebo si to opravdu myslíš?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jen konstatuji realitu, i je tam trocha ironie, ano, každopádně nic není myšleno negativně. Je přirozené, že největší osobnosti španělského tenisu posledních cca 25 let mají v rámci pokariérní budoucnosti takhle funkcionářsky i jinak silné pozice v rámci tenisu. A rozhodně je to lepší než kdyby na těch pozicích byli nějací bafuňáři, kteří aktivní sport viděli často jen z rychlíku, tak jak je to bohužel velmi častým zvykem třeba u nás.
Reagovat
soloo
taky Lopez ten si to zasluži smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist