Ferrer je v Hertogenboschi ve čtvrtfinále, Safinová nezaváhala

17. 6. 2009, 20:55
Aktuality 1
Aktuální světová devatenáctka David Ferrer nenapodobil své krajany Verdasca a Robreda, kteří vypadli už včera, a zdolal Oscara Hernandeze. V ženské části turnaje si postup mezi posledních osm zajistila bez větších problémů Dinara Safinová, která zdolala kazašskou tenistku Švedovovou po setech dvakrát 6:3.
David Ferrer

Obhájce loňského prvenství David Ferrer si v dnešním druhém kole poradil s krajanem Oscarem Hernandezem 6:4, 6:3 a mezi nejlepšími osmi ho čeká další Španěl, Ivan Navarro. Ten si postup zajistil už včera vítězstvím nad šestým nasazeným Francouzem Marcem Gicquelem.

„Hernandez mě neustále nutil běhat, ale dobrý pohyb je součástí mé hry. Rád se dostávám ze základní čáry hlouběji do pole,“ dodal po vítězství 27letý Ferrer, který je po včerejším vypadnutí Verdasca a Robreda mezi zbývajícími hráči nejvýše nasazeným.

Ani 18es nepomohlo k vítězství 38letému belgickému kvalifikantovi Dicku Normanovi, který ve třech setech prohrál se sedmým nasazeným Francouzem Jeremy Chardym. 43. hráče světa čeká v dalším kole Němec Rainer Schuettler. Nasazená čtyřka dnes zdolala domácího kvalifikanta Thiema de Bakkera 6:3 a 7:6.

Do čtvrtfinále se podívá i na divokou kartu startující Raemon Sluiter, který se vrací na kurty poté, co loni v únoru oznámil konec kariéry. 31letý holandský tenista měl svou úlohu výrazně ulehčenou, když mu za stavu 4:3 Kypřan Marcos Baghdatis kvůli zranění kolene vzdal.

Mezi ženami se s turnajem rozloučily obě sestry Bondarenkovy. Nasazená pětka Alona podlehla ve třech setech Italce Schiavoneové. Kateryna Bondarenková skončila po setech 6:2, 2:6 a 1:6 na raketě Daniely Hantuchové.

„Měla jsem pomalejší start. Musela jsem se více soustředit na svou vlastní hru. Když se mi to konečně podařilo, mohla jsem otočit zápas,“ dodala spokojená 26letá Slovenka, která ve čtvrtfinále změří sily se světovou jedničkou Dinarou Safinovou, jež si poradila s Jaroslavou Švedovovou hladce ve dvou setech.

Výsledky - Hertogenbosch:

Muži :
Dvouhra - osmifinále:

Chardy (7-Fr.) – Norman (Bel.) 3:6, 6:3, 6:3, D. Ferrer (3-Šp.) – Hernandez (Šp.) 6:4, 6:3, Schuettler (4-Něm.) – De Bakker (Niz.) 6:3, 7:6, Sluiter (Niz.) – Baghdatis (Kypr) 4:3, skr. Baghdatis.

Ženy:
Dvouhra - osmifinále:

Schiavoneová (It.) – A. Bondarenková (5-Ukr.) 4:6, 7:5, 6:3, Hantuchová (6-SR) – K. Bondarenková (Ukr.) 2:6, 6:2, 6:1, Govorcovová (Běl.) – Dechyová (Fr.) 6:1, 6:3, Safinová (1-Rus.) – Švedovová (Kaz.) 6:3, 6:3.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mylsim, že Safinka Hantuchovou ubije tou svou razancí.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist