Ferrer porazil Nalbandiana a podruhé ovládl Heineken Open

15. 1. 2011, 06:55
Aktuality 8
ATP AUCKLAND - David Ferrer podruhé v kariéře vyhrál Heineken Open v novozélandském Aucklandu. Nejvýše nasazený Španěl ve finále porazil hladce ve dvou setech Argentince Nalbandiana.
Profily hráčů
David Ferrer

David Nalbandian v Aucklandu na cestě do finále neztratil set a David Ferrer měl ze svého soupeře respekt. Tím spíše, když s ním poslední tři vzájemné souboje prohrál.

Samotné utkání ale dramatickou bitvu nenabídlo. Dvětadvacetiletí Argentinec neobvykle chyboval a sedmý hráč světa Ferrer vyhrál za pouhých 68 minut snadno 6-3 6-2.

Osmadvacetiletý Španěl dnes ani jednou neztratil své podání, které před zápasem považoval za klíč k úspěchu. První set rozhodl brejkem v osmé hře, ve druhém soupeři sebral podání dokonce hned dvakrát.

"David dnes neměl zkrátka den. Ve druhém setu hrál opravdu špatně. Klíčovým byl sedmý game prvního setu, kdy jsem mu vzal podání a on ztratil koncentraci," komentoval Ferrer utkání. "Hrál jsem tu celý týden konzistentně a jsem se sebou spokojený," dodal.

Ferrer tak s Jihoameričanem vyhrál sedmý z dvanácti zápasů. V Aucklandu zopakoval triumf z roku 2007 a celkově získal jubilejní 10. titul.

"Je to pro mě zvláštní. Když jsem tu vyhrál poprvé, byl to můj první titul na rychlém povrchu. Nečekal jsem, že bych tu ještě někdy mohl vyhrát, protože člověk je pod větším tlakem. Víc se od něj očekává. Jsem rád, že jsem hned druhý týden v roce hrál takový tenis. Dodá mi to sebevědomí do dalších zápasů," pochvaloval si Ferrer.

Nalbandian má nyní ve finále bilanci 11 výher a stejného počtu porážek. "Ale odehrál jsem tu dobrý turnaj. Někdy vyhrajete, někdy prohrajete. Někdy se vám daří, jindy zase ne. Dnes jsem prohrál, sport už je takový. Příště se budu snažit hrát opět lépe," řekl Nalbandian.

Oba nyní čeká přesun do Melbourne, kde v pondělí, nebo úterý zahájí Australian Open. Na Španěla čeká Fin Nieminen, Nalbandian se ve šlágru kola utká s Hewittem. Pokud postoupí do 3. kola, narazí na sebe znovu.

Úspěch španělkého tenisu na Novém Zélandu podtrhli Marcel Granollers a Tommy Robredo, kteří vyhráli čtyřhru.

- ATP 250 AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 398.250 dolarů) -
sobotní výsledky (15. 01. 2011)

Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Nalbandian (6-Arg.) 6-3 6-2

Čtyřhra - finále:
Granollers/Robredo (2-Šp.) - Brunström/Huss (Švéd./Austr.) 6-4 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude nepochybne skvely zapas, ale neviem preco by to mali byt 2 najvacsi kreteeni na okruhu? Nehovorim ze by som ich mal rad skor taky neutral ale proste su horsi hraci ako oni dvaja urcite. Co sa tyka ich zapasu favorizujem Hewitta, ktory sice v exhibicii ale uhral dobre vysledky s lepsimi hracmi s akymi mal moznost hrat Nalbandian. Jediny Almagro bol s top 20 a ten tiez je taky ze vie sam secko si prehrat. Ich zapas vidim 3:1 pre Hewitta a hlavne nechapem tie reci kopy ludi ci uz tu alebo aj na inych portaloch ze strasna skoda ze spolu hraju ze su to spolufavoriti turnaja a neviem co este ze obaja aspon osemfinale mali byt ak ne vyssie - podla mna ani jeden z nich momentalne nepatri do uzsej spicky- pre mna spicka dajme tomu top 5, top8, uzsia spicka top 20. Obaja maju smolu na zranenenia ale este sa nedostali na spat a nehraju na hranici svojich moznosti- nemam mam na mysli hranice ich sucasne ne minule- ked boli hviezdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, jsou i jini(horsi), ale mysleno ze svetove spicky...
Reagovat
Matti
to jak se Nalbandian vyházel od stavu 2:2 ve 2 setu se jen tak nevidí. To Kim, ikdyž ji neposlouchal forehand, tak se rvala, ale Nalba úplný kolaps.
Reagovat
misoSK
No tak aspon pred Australian open nestravil na kurte vela casu...Inac som velmi zvedavy na zapas Nalbandian-Hewitt hned v 1. kole
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt už má splněno, Nalba jasnej postup
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju, že jasnej postup. Postoupit můžou oba, ale Hewitt je doma, porazil teď v týdnu tři kvalitní hráče. Já favorizuju spíš Lleytona.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad dva nejvetsi kreeteni na okruhu ....Hewitt-Nalbandian(dobre ze hrajou spolu) trumfnul by je snad uz jen Rios a Muster
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist