Ferrer porazil Seppiho i posedmé a postoupil do osmifinále, Nadal s Mayerem nezaváhal

31. 5. 2014, 15:43
Aktuality 6
FRENCH OPEN MUŽI - Pátý hráč světa David Ferrer porazil na antuce v Paříži ve třetím kole už posedmé v kariéře Itala Andrease Seppiho. Španěl zvítězil 6-2 7-6 6-3 a bez ztráty setu postoupil do osmifinále. V něm si zahraje s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, jenž do 4. kola postoupil po skreči Chorvata Karloviče. O čtvrtfinále si na French Open zahraje i osminásobný šampion tohoto turnaje Radael Nadal.
David Ferrer

David Ferrer postoupil do osmifinále antukového grandslamu po vítězství nad Andreasem Seppim, kterého porazil bez ztráty setu už posedmé v kariéře. Díky výhře nad Italem si připsal už celkově 35. výhru na Roland Garros.

Nejlepších výsledků dosáhl v Paříži v minulých dvou letech. Vloni tu prohrál až ve finále, v němž nestačil na krajana Nadala, o rok předtím, v roce 2012, padl rovněž s ním, ale už v semifinále.

"S průběhem dnešního utkání jsem vcelku spokojený, hrál jsem poměrně dobře. V dalším zápase chci ale hrát víc stabilně, nerad bych dělal zbytečné chyby," komentoval utkání se Seppim Španěl.

Jeho osmifinálovým soupeřem bude Kevin Anderson, který do čtvrtého kola postoupil po skreči Iva Karloviče. Chorvat utkání s Andersonem nedohrál kvůli bolestem zad. Jihoafričan si tak v Paříži s Ferrerem zahraje o své první grandslamové čtvrtfinále.

Nadal s Mayerem nezaváhalRafael Nadal a Leonardo Mayer
Ve třetím kole nezaváhal ani osminásobný šampion Roland Garros Rafael Nadal. Světová jednička dnes potřetí v kariéře porazila aktuálně 65. tenistu světa Argentince Leonardo Mayera. Španěl navíc v utkání znovu neztratil ani set a ve čtvrtém kole letošního ročníku bude o postup do čtvrtfinále hrát se Srbem Dusanem Lajovičem (83. na žebříčku ATP), jenž na pařížské antuce přehrál Američana Jacka Socka

"První týden na grandslamu byl z mé strany dobrý," hodnotil své počínání na turnaji Nadal. "Vyhrál jsem tři zápasy, neztratil jsem ani jeden set a myslím si, že jsem hrál solidně a vyrovnaně. Měl jsem to pod kontrolou, což je vždycky dobré. Jsem ve druhé části, mám z toho radost," uzavřel nejvýše nasazený hráč.

Pro mladého Srba je letošní vystoupení v hlavní soutěži antukového grandslamu premiérou, v předchozích dvou letech zde prohrál vždy už v kvalifikaci. Letos v Paříži postupně porazil Delbonise, Zoppa, Jacka Socka a postoupil tak už do 4. kola.

"Je to moje první účast v hlavní soutěži na Roland Garros, takže nemůžu být šťastnější. Hrát s Rafou na hlavním stadionu Philippa Chatriera je něco jako splněný set, takže už teď vím, že to bude nesmírně těžké. Pokusím se dát do toho zápasu to nejlepší," řekla vycházející hvězda srbského tenisu.

Do osmifinále French Open se podruhé v kariéře probojoval i další Španěl Marcel Granollers, jenž ve dnešní dohrávce porazil přemožitele světové desítky Keie Nišikoriho Martina Kližana ze Slovenska. O vylepšení svého pařížského maxima, kterým je osmifinále z roku 2012, si 39. tenista světa zahraje se světovou devítkou Milosem Raonicem.

"Bude to určitě hodně těžký zápas, protože on je ve světové desítce, má skvělý servis a hraje hodně tvrdě," řekl na adresu Raonice Španěl.

Gael Monfils dnes v domácím prostředí na antuce v Paříži vyhrál pětisetovou bitvu se světovou patnáctkou Fabiem Fogninim. Bývalý sedmý hráč světa porazil Itala 5-7 6-2 6-4 0-6 6-2 za tři hodiny a 25 minut hry, srovnal tak vzájemnou bilanci s Fogninim na 3-3 a po dvou letech postoupil do osmifinále druhého grandslamu sezony.

V něm se domácí hráč utká se Guillermo García-Lópezem, přemožitelem světové trojky Stanislase Wawrinky, kterého Španěl vyřadil již v prvním kole. Dnes 41. tenista světa zdolal v pěti setech Američana Donalda Younga 6-2 6-4 2-6 6-7 6-4 a poprvé v kariéře postoupil do osmifinále Roland Garros.

- FRENCH OPEN 2014 muži -
(Francie / Paříž, antuka, 23.968.900 eur)
sobotní výsledky (31. 05. 2014)
• Dvouhra - 3. kolo •
Ferrer (5-Šp.) - Seppi (32-It.) 6:2, 7:6 (7:2), 6:3
Anderson (19-JAR) - Karlovič (Chorv.) 6:3 skreč
Lajovič (Srb.) - Sock (USA) 6:4, 7:5, 6:3
Nadal (1-Šp.) - Mayer (Arg.) 6:2, 7:5, 6:2
Granollers (Šp.) - Kližan (SR) 6:7 (5:7), 6:2, 7:6 (7:4), 7:5
Monfils (23-Fra.) - Fognini (14-Špa.) 5:7, 6:2, 6:4, 0:6, 6:2
García-López (Špa.) - Young (USA) 6:2, 6:4, 2:6, 6:7 (4:7), 6:4

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to uzasnej zapas pri kterym si divaci rozhodne prisli na sve. Jeste by mu slusel aspon jeden vyhrany set od Seppiho. Oba hraci hrali dlouhe a hlavne rychle vymeny od zakladnich car casto zakoncene kratasem a nebo volejem na siti. Byl to uzasny celodvorcovy tenis.
Reagovat
steve79
Zítra od 11:00 Berdych-Isner, 12:30 Gulbis - Federer a hned po něm Tsonga-Djokovič. Už teď se nemůžu dočkat!!
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/Bo-j6FnIcAAsWQL.jpg

Fognini about the finger he gave to the crowd:"It was not for Monfils' box but for the crowd.They were too noisy"
Reagovat
smazaný uživatel
Hejaa! Na tenhle zápas jsem se hodně těšil a stál za to :D
Reagovat
carolyn
http://imgup.cz/image/IZl
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist