Ferrer se s Aucklandem rozloučil skrečí po dvou gamech, vypadl i Isner

9. 1. 2019, 09:45
Aktuality 16
ATP AUCKLAND - Turnaj v Aucklandu dnes přišel o oba bývalé šampiony. Španěl David Ferrer svou vůbec poslední účast na ASB Classic ukončil ve druhém kole po pouhých dvou odehraných gamech, po nichž vzdal kvůli zranění lýtka. Nejvýše nasazený Američan John Isner v svém prvním letošním zápase nečekaně nestačil na krajana Taylora Fritze.
David Ferrer

David Ferrer v Aucklandu startoval počtrnácté v kariéře a zároveň naposledy. Šampion z let 2007, 2011, 2012 a 2013 si totiž Nový Zéland vybral jako jeden z pěti posledních turnajů, na nich absolvuje rozlučkové 'turné'.

Včera do soutěže vstoupil jednoznačnou výhrou nad Nizozemce Robinem Haasem, k druhému zápasu ale nastoupil zřejmě jen proto, aby se rozloučil s fanoušky. Kvůli zranění pravého lýtka totiž odehrál jen dva gamy, než za stavu 1-1 krajanu Pablu Carreñu-Bustovi vzdal. 

"Moc mě mrzí, že to tady pro mě skončila tímto způsobem. Ale noha mě bolela čím dál víc a pokračovat v zápase opravdu nešlo. Děkuju všem za vaší podporu, vždy jsem se sem rád vracel a nikdy na tento turnaj nezapomenu," řekl šestatřicetiletý Španěl.

Než bývalý třetí hráč světa a finalista Roland Garros Ferrer v květnu definitivně ukončí kariéru, chce startovat ještě v Buenos Aires, Acapulku, Barceloně a nakonec v Madridu.


Čtvrtý nasazený Carreño-Busta se dnes představil poprvé v sezoně a jen pár minut na kurtu mu stačilo k tomu, aby si připsal první výhru od loňského srpna. Ve čtvrtfinále se střetne s Němcem Janem-Lennardem Struffem.

Z turnaje dnes vypadl i druhý bývalý šampion John Isner. Vítěz z let 2010 a 2014 a letos nasazená jednička ve svém prvním zápase od loňského debutu na Turnaji mistrů podlehl krajanu Tayloru Fritzovi a připsal si pátou porážku v řadě. 

Oba Američané v zápase získali 85 míčků, třiatřicetiletý Isner z nich bral 26 díky esu. Oba přišli jednou o servis, oba v průběhu první sady. Oba sety tak rozhodovali tie-breaky, v nichž byl pokaždé úspěšnější jednadvacetiletý Fritz.

"Jednou z mých silných stránek je hrát pod tlakem a důležité výměny. Za takový začátek roku jsem opravdu rád. Dobře jsem se pohyboval a dobře jsem zvládal těžké momenty," řekl Fritz po své druhé výhře nad hráčem Top 10. Světovou desítku Isnera porazil na třetí pokus.

"John už mě dvakrát porazil... Opravdu moc jsem dnes toužil po jeho skalpu. Věděl jsem, že bych to mohl dokázat. Bylo to vyrovnané a jsem rád, že se mi to podařilo," dodal 50. hráč světa Fritz.

Ve čtvrtfinále se Fritz utká s o dva roky starším Britem Cameronem Norriem, který má v úvodu sezony dobrou formu. Do povedených výkonech na Hopman Cupu se mu daří i na Novém Zélandu, kde po Benoitu Pairemu neztratil set ani s Portugalcem Joaem Sousou.

 

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 589.680 dolarů
středeční výsledky (09. 01. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Fritz (USA) - Isner (1-USA) 7-6(3) 7-6(5)
Fognini (2-It.) - Gojowczyk (Něm.) 6-2 3-6 7-6(5)
Sandgren (USA) - Cecchinato (3-It.) 6-3 6-3
Carreňo (4-Šp.) - Ferrer (Šp.) 1-1 skreč F.
Norrie (Brit.) - J. Sousa (Portug.) 7-6(5) 6-4
Mayer (Arg.) - Berrettini (It.) 5-7 7-6(5) 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Humbert (Fr.) 6-4 6-4
Struff (Něm.) - Statham (N. Zél.) 6:2, 6:1.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Kozoroh
https://youtu.be/T0TZqi-pNj8
Reagovat
milik254
Na normálním turnaji by to ale neprošlo.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je zajímavý problém, je to opravdu v pravidlech, že podání musí být z ruky? Že se před odehráním raketou nesmí dotknout země?

Jinak nechápu, proč to nestřihnou taky druhou kamerou.
Reagovat
Krisboy
Pravidla to jednoznačně zakazují - tzn. rozhodčí to Tomicovi uznal chybně a Gyrose poškodil.

Viz str.2, čl.16 (pravidla tenisu v pdf):

http://www.cztenis.cz/pravidla-tenisu
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík, divný, že Gyros neprotestoval, ale zřejmě mu o to zas tak nešlo nebo pravidla zná asi jako já.
Reagovat
Krisboy
Asi měl rozehraný pokémony na tabletu a pospíchal :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To zní jako rozumné vysvětlení.
Reagovat
Stan_Borowitz
Njn, herně na to pořád má jako málokdo, ale tělo už to nezvládá...
Reagovat
turista
Ano, po 1100 odehraných zápasech na hlavních turnajích ATP už se asi tělesná schránka brání té zátěži.
Reagovat
vojta91
Ať mi nikdo netvrdí, že to nevěděl před zápasem...
Odstát dva gamy kvůli startovnému je nicméně fajn, na druhou stranu je to jak flusanec do obličeje kvalifikantům, nebo náhradníkům..
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer Haase 6:1, 6:2.
Reagovat
ttopi
LOL...
Reagovat
misoSK
Veď to bolo 2. kolo, ak by nenastúpil, je walkover, tak netáraj Vojta.
Reagovat
vojta91
moje chyba.. principialne vsak mam pravdu a stava se to dost casto...
Reagovat
Patik
Podľa mňa on je jeden z tých hráčov ktorý nepotrebuje už niekde nastupovať kvôli peniazom.
Reagovat
smazaný uživatel
Och feru...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist