Ferrer v Antverpách přežil mečbol proti Travagliovi

17. 10. 2017, 22:32
Aktuality 2
ATP ANTVERPY - David Ferrer první zápas od překvapivé porážky v prvním kole US Open s potížemi zvládl. V Antverpách se zkušený Španěl nadřel na výhru nad 131. hráčem světa Stefanem Travagliou z Itálie, kterého zdolal až po odvrácení mečbolu.
David Ferrer

David Ferrer se letos dlouho trápil. Během půl roku odehrál čtrnáct turnajů a pouze na dvou vyhrál alespoň dva zápasy po sobě. V žebříčku se propadl na konec Top 50, což bylo jeho nejhorší umístění od roku 2005. Jak později přiznal, hlavou se mu honily myšlenky na konec kariéry.

V létě však triumfoval na antuce v Bastadu, došel do semifinále Masters v Cincinnati a zlepšená hra mu znovu vlila krev do žil. I když na US Open i vinou únavy překvapivě prohrál v prvním kole s Kazachem Kukuškinem, tenis si prý zase začal užívat a hrát bue i v příští sezoně.

Po posledním grandslamu sezony v New Yorku sedm týdnů odpočíval a nabíral energii na konec sezony. Herní manko se však dnes při jeho návratu do zápasového rytmu projevilo, když měl v belgických Antverpách namále se 131. hráčem světa Stefanem Travagliou.

Ferrer s pětadvacetiletým Italem, který byl na rozdíl od něj rozehraný z kvalifikace, prohrál první set a obrat málem nedokonal. Ve třetím setu za stavu 4-5 čelil při svém podání mečbolu, ale odvrátil ho a nakonec nad v žebříčku o sto míst hůře postaveným soupeřem zvítězil 4-6 6-4 7-6.

O postup do čtvrtfinále si pětatřicetiletý Španěl zahraje s domácím Stevem Darcisem, nebo s Němcem Janem-Lennardem Struffem.

Ferrer byl jediným z kvarteta nasazených hráčů, kteří zasáhli do prvního kola a dokázali postoupit dál. Dnes totiž turnaj skončil pro Ukrajince Aleksandra Dolgopolova, Francouze Banoita Pairea i Uruguayce Pabla Cuevase, kterého vyřadil devatenáctiletý Řek Stefanos Tsitsipas.

Kromě Tsitsipase se dařilo i dalším mladíkům, kteří bojují o start na Next Gen ATP Finals v Miláně, Američanům Francisi Tiafoemu a Ernestu Escobedovi. Ten vyřadil osmnáctiletého Kanaďana Denise Shapovalova, jenž by už o účast v Miláně neměl přijít.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch, 660.375 dolarů
úterní výsledky (17. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Ferrer (5-Šp.) - Travaglia (It.) 4-6 6-4 7-6(3)
Tsitsipas (Řec.) - Cuevas (6-Urug.) 6-1 6-4
Sousa (Portug.) - Paire (7-Fr.) 6-4 6-7(2) 7-5
Laaksonen (Švýc.) - Dolgopolov (8-Ukr.) 6-2 7-6(5)
Escobedo (USA) - Shapovalov (Kan.) 7-6(5) 6-4
De Schepper (Fr.) - Šetkič (Bosna) 6-2 6-1
Tiafoe (USA) - Mayer (Něm.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
d@ve
Dejve bojuj dál!
Reagovat
mayday
Můj oblíbený hráč, ale nějaké výrazné zlepšení už se asi očekávat nedá. Byl roky na špici a ten výkonnostní sešup je tak více vidět no. Ale ma už roky, jsou hráči, co jdou výrazně dolů i v méně letech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist