Ferrer v Barceloně překvapivě padl, Nadal senzaci nepřipustil

24. 4. 2013, 22:45
Aktuality 30
ATP BARCELONA - David Ferrer se vysněného titulu z Barcelony opět nedočká. Letos finalista čtyř z posledních pěti ročníků končí už ve 2. kole na raketě Rusa Tursunova, proti kterému předvedl prý 'jeden z nejhorších výkonů vůbec'. Naopak držitel sedmi titulů Rafael Nadal nezaváhal a postoupil do 3. kola.
David Ferrer

Nebýt antukového suveréna Rafaela Nadala, byl by David Ferrer zřejmě několikanásobným barcelonským šampionem. Jednatřicetiletý Španěl totiž posledních šest startů v Katalánsku proměnil ve čtyři finále a dvě semifinále, jenže pětkrát ztroskotal na Nadalovi a v roce 2010 rovněž na pozdějším vítězi Verdaskovi. Letos byl Ferrer poprvé nasazenou jedničkou a fanoušci se těšili na další finále s Nadalem. Ovšem předčasně.

Čtvrtý hráč světa ve svém prvním zápase od těsné finálové porážky na turnaji Masters 1000 v Miami, po kterém kvůli zranění stehna vynechal podnik v Monte Carlu, totiž senzačně nestačil na Dmitrije Tursunova. V prvním vzájemném střetnutí s ruským soupeřem ztratil celkem sedmkrát podání a po necelých dvou hodinách prohrál 5-7 6-4 1-6.

"Byl to zápas, na který bude nejlepší co nejrychleji zapomenout. Jeden z nejhorších, jaké jsem kdy odehrál," shrnul na tiskové konferenci Ferrer svou překvapivou porážku. "Nebylo to dobré tenisově, psychicky ani s mým přístupem. Hodně mě to vzalo, protože šance, že tady vyhraju, se stále snižuje s tím, jak stárnu. Ale doufám, že ještě nějaká šance bude," dodal čtyřnásobný finalista.

Aktuálně 66. hráč světa Tursunov se v Barceloně rozehrál v kvalifikaci a měl za sebou už i vyhrané první kolo. "Moji výhodou bylo, že už jsem tu nějaké zápasy odehrál. Hrál jsem rychle a nedělal jsem mu to vůbec jednoduché. Ferrer byl favoritem podle žebříčku i povrchu, ale dnes určitě nehrál svůj nejlepší tenis," řekl Tursunov, který zaznamenal svou celkově 11. výhru nad hráčem Top 10. Ve 3. kole se třicetiletý Rus utká s Brazilcem Thomazem Belluccim.

Naopak sedminásobný vítěz turnaje Rafael Nadal nezaváhal. Šestadvacetiletý Španěl se rychle oklepal z finálové porážky v Monte Carlu a ve větrném počasí porazil za 88 minut hry 6-4 6-2 Carlose Berlocqa. Argentinec sice domácímu favoritovi v závěru vzdoroval a odvrátil pět mečbolů, při šestém už ale kapituloval. Nadal tak v Barceloně vyhrál už 35. zápas v řadě, jednou porážku utrpěl v roce 2003 s Alexem Corretjou.

"Podmínky dnes nebyly příjemné. Foukal hodně proměnlivý vítr, který nám nedovolil hrát tenis na vyšší úrovni. Ale nejdůležitější je, že jsem situaci akceptoval a postoupil dál," komentoval Nadal, který má na antuce bilanci 271 výher a pouhých 21 porážek a získal na ní 38 titulů. O čtvrtfinále si zahraje s Francouzem Benoitem Pairem.

Soupeřem Tomáše Berdycha, který už včera udolal Rusa Davyděnka, bude ve třetím kole španělský tenista Tommy Robredo. Vítěz katalánského podniku z roku 2004 dnes porazil čtrnáctého nasazeného Bulhara Grigora Dimitrova 7-5 6-1 a vyhrál tak už sedmý zápas po sobě.

Třicetiletý Robredo výhrou za 79 minut potvrdil dobrou formu, kterou ukázal na předchozím turnaji v Casablance, kde získal svůj první titul po více než dvou letech. S Berdychem má vítěz jedenácti turnajů ATP a 43. hráč světa mírně nepříznivou bilanci 3-4, naposledy se utkali v roce 2010 v Šanghaji, kde vyhrál český tenista.

- ATP 500 BARCELONA -
(Španělsko, antuka, 2.165.875 eur)
středeční výsledky (24. 04. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Tursunov (Rus.) - Ferrer (1-Šp.) 7-5 3-6 6-1
Nadal (2-Šp.) - Berlocq (Arg.) 6-4 6-2
Almagro (4-Šp.) - Dodig (Chorv.) 6-1 7-5
Raonic (5-Kan.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-4 6-2
Mónaco (7-Arg.) - Tomic (Austr.) 6-0 6-2
Ramos (Šp.) - Jankowicz (9-Pol.) 4-6 6-2 6-3
Kližan (11-SR) - Montaňés (Šp.) 6-3 6-4
Paire (13-Fr.) - Andújar (Šp.) 6-4 5-7 6-3
Robredo (Šp.) - Dimitrov (14-Bul.) 7-5 6-1
Granollers (15-Šp.) - Kavčič (Slovin.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
steve79
Vypadá to, že finále se bude hrát v pondělí. Nadal dneska hraje od 10:30 a pak hraje večer ještě čtyřhru.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
me v kosticce moc neuchvacuje, mame set, ale ted dokonce vyhazuje, co vyhodit jde a dokonce i to, co vyhodit nejde... tito!!! Jsi tu???

Jinak David, opozdene... :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
dokonce ze vseho stale pisu dokonce a dokonce Zhang uz ve druhem vyrovnal na 4:4! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
abychom to nejak ukoncili.. dokonce :-) doufam, ze Ryan pomsti Mardyho, Hidalgo, no ps!
Reagovat
Vojtiik
Dostal jsem se tu az ted, koukal nekdo na Grigora (J.M.? :)), setril se, nebo mu to neslo? dik:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vraj zranené rameno.
Reagovat
Vojtiik
no tak to je v pici :/
Reagovat
gigin
prší....
Reagovat
smazaný uživatel
déšť předpovídají v barceloně až do pondělí, tak uvidíme, jak se bude hrát
Reagovat
gigin
Kližka jede!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Načase..:)
Reagovat
tommr
kdyby byl vylosovanej do Ferrerovy poloviny tak by měl cestu do finále krásně umetenou - skoro se všema zbývajícíma hráčema z první poloviny pavouka má vysoce aktivní bilanci ...
Místo toho je ve druhý polovině kde má naopak samý nepříjemný soupeře v čele s Nadalem, kterýho na antuce nikdy neporazí. Tomu se říká pech ...
Reagovat
gigin
taky mne to štve...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda, tentokrát k němu los moc přívětivý nebyl a to vypadl Dimitrov, ale i tak se obávám, aby dneska nevypadl :/
Ale třeba se kousne a dočkáme se nějakého překvapení, i když Rafu s největší pravděpodobností neporazí, kór když bude mít tolik nevynucených chyb, jako v poslední době má...
Reagovat
kada.tom
na druhou stranu - porazil Davydenka z matchballu a pokud by se mu podařilo dneska přejít přes Robreda, tak by mohl znovunalézt sebevědomí a mohlo by mu to urychlit adaptaci na antuku, na které se zatím, podle mýho názoru, letos hledá ... a bylo by to záhodno, neb obhajuje docela dost bodů ... takže by to mohlo být ku prospěchu, ale ... i když přejde přes Robreda, a já věřím, že přejde, tak ho čeká Raonic/Gulbis a to bude docela oříšek ... každopádně budu držet palce a pěsti :-)
Reagovat
gigin
vypadne s Gulbou...
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně taky trošku někdo přišel s troškou optimismu, to se tady moc nevidí :))

Tak určitě, je to pro něj pořád skalp porazit Davyděnka a ještě z matchballu - to je změna oproti dřívějšímu Berďovi a určitě dalším vítězstvím by mu sebevědomí opět vzrostlo a mohl by se herně zvednout, ale tak pořád na antuce vyrostl, tak by se neměl cítit na ní tak špatně, i já držím palce, ale uvidíme :)
Reagovat
Fandina
gigine ... doufám, že Tom Gulbu porazí ... Tome pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal prehrá s Djokovičom, Ferrer prehrá s Tursunovom(!), Barca s debaklom, Real s debaklom.

Zaujímavá karma španielskeho športu v posledných dňoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, něco na tom asi bude, taky mě to napadlo...Nějak jim není momentálně štěstí nakloněno, ale toho Davida mi je líto, je to obrovská škoda. Teď už to moc zajímavé nebude, i když bůh ví čeho se ještě dočkáme...
Ale ta Rafova bilance na antuce je neuvěřitelná, 271 výher a tak málo porážek, nejsem přes ty statistiky, ale tohle je něco...
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2008, či v roku 2010 bola naopak karma na španielskej strane. V krátkom časovom období vyhrali futbalisti Španielska EURO, resp. MS, Nadal vyhral RG a Wimbledon a Contador vyhral Tour de France.

Ale toto sú odstavce skôr pre nás poverčivých :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty to máš teda v malíčku poslyš :)
Já jsem taky pověrčivá, takže tomu i věřím, pak tím pádem ani Rafovi není nakloněno vítězství na letošním Roland Garros, pokud to takhle bude "fungovat" nadále :)
Ale teda finále LM aby bylo ve složení dvou německých týmu se mi tedy upřímně moc nelíbí... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No nemecké zloženie finále, to je rarita so všetkým, čo k tomu patrí..Neviem, či niekedy utrpeli B4rcel0na i M4dr1d v krátkom slede takéto debakle od nemeckých zástupcov..Každopádne verím, že na Rafu liga majstrov nebude mať až taký dopad, veď koniec koncov v roku 2009 ju Barca vyhrala a nič z toho nebolo :)..Musí sa však zlepšiť lebo v posledných 4 zápasoch sa dejú veci, koré sa normálne nedejú..
Reagovat
Stan_Borowitz
Určitě se musí Nadal zlepšit, aby zase mohl hrát s Djokovičem vyrovnané bitvy, normálně od něj takový výprask jako v MC nedostává.
Reagovat
seshitec
berte tak, že Djoki má prostě hru na Nadala a to především na backhandu. Onho má tak silnej, že mu ty šílený spiny nevadí k tomu přidejte pohyb a je u balonů včas.A pakliže hraje takřka bez chyb, pak nemá ani Rafa moc šancí na antuce...
Reagovat
smazaný uživatel
To nebolo o zápase s Nolem..Už Dimitrov bol so stastím, s Tsongom strata z 5:1 na 5:5, finálová prehra a včera sčasti tiež nepresvedčivé..Nastastie do RG ešte času dosť..
Reagovat
speed
to že prohrál Nadal s Djokovičem se dalo čekat ...:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Äni já si nepamatuji, kdyby takhle ještě dva dny po sobě dostali takovej nášup a to nejsem nějaký extra statistikář, jak jsem psala a myslím, že je to děsná škoda, páč takhle je už v podstatě o vítězi rozhodnuto, ale tak nikdy neříkejme nikdy! :)
,
A k tomu Rafovi bych souhlasila s Forehandem... je pravdou, že poslední zápasy to není tak suverénní Rafa, ale na jednu stranu se není čemu divit a i konkurence se zlepšuje, ale na to se historie neptá, vyhrál a postoupil... a včera snad říkal, že tam byly dost blbý podmínky, ale to tak někdy bývá...
Každopádně když Djoko málo chybuje a na údery si věří a vychází mu to, pak je i Rafa na to "krátkej" :) Zatím je to jedna prohra, ale uvidíme dále, jak to bude :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist