Ferrerova série skončila, po 14 výhrách v Aucklandu padl

10. 1. 2014, 15:39
Aktuality 1
Úctyhodná vítězná šňůra Davida Ferrera na turnaji v Aucklandu je už minulostí. Španěl, který na Novém Zélandu vyhrál 14 zápasů v řadě, v dnešním semifinále prohrál s Yen-Hsun Luem a neobhájí tak loňský titul. Soupeřem tenisty z Tchaj-wanu bude ve finále John Isner.
David Ferrer (© Andrew Cornaga)

Začátek série výher Davida Ferrera v Aucklandu se datuje do roku 2011, kdy z turnaje podruhé v kariéře odjížděl jako vítěz. Na Novém Zélandu pak třetí hráč světa uspěl i předloni a loni a letos bojoval už o pátý zdejší titul.

O to, že se ho nedočká, se překvapivě postaral Yen-Hsun Lu, který se ve třiceti letech probojoval poprvé v kariéře do finále turnaje ATP. Podnik v Aucklandu ho zastihl ve výborné formě, ve čtyřech zápasech ztratil jediný set a na výbornou zvládl i své premiérové semifinále. V něm se za stavu 2-2 dočkal prvního brejku, a i když favorit dokázal srovnat, závěr setu patřil znovu 62. hráči světa.

I ve druhé sadě musel Ferrer dotahovat ztrátu podání, o které přišel ve třetí hře. To se mu podařilo, ale další slabou chvilku už si Lu nevybral. Druhý set tak dospěl do tie-breaku, který nenasazený hráč získal poměrem 7-4.

"Je to neuvěřitelné," radoval se po postupu do finále Lu. "Od začátku zápasu jsem si říkal, že chci vyhrát další bod a další game, a poštěstilo se mi, že jsem vyhrál dva sety. Zkoušel jsem hrát svůj nejlepší tenis, což se mi naštěstí dařilo. (Ferrer) je hodně rychlý, takže jsem musel hrát agresivně a nedávat mu moc času."

Ve finále se Yen-Hsun Lu utká s typově úplně odlišným hráčem. Jeho posledním soupeřem na turnaji bude John Isner, s nímž v roce 2011 v Atlantě prohrál jednoznačně 1-6 2-6.

Zdejší vítěz z roku 2010 Isner postoupil do semifinále díky dobře zvládnutým tie-breakům proti Lukáši Lackovi a Philippu Kohlschreiberovi, a i v duelu se Španělem Robertem Bautistou ho zachránila zkrácená hra. V prvním setu totiž Američan začal zvolna a sadu prohrál 3-6. Ještě hůř to s Isnerem vypadalo, když ve druhém dějství znovu přišel o servis a jeho soupeř podával za stavu 5-4 na vítězství. V důležitý moment ale Bautista selhal, což ho stálo postup do finále.

Isner ho totiž ve zkrácené hře nechal uhrát jen dva body a poslal zápas do rozhodujícího setu, který rozhodl jediný brejk v páté hře. Americký tenista poté ztratil při svém podání už jen jednu výměnu a za necelé dvě hodiny zvítězil 3-6 7-6 a 6-4.

"Za stavu 5-4 ve druhém setu jsem měl trochu štěstí, v tu chvíli se začal otáčet zápas," komentoval klíčový moment utkání Isner, který sice v Aucklandu absolvoval třetí třísetové utkání v řadě, ale podle svých slov kvůli tomu ve finále unavený nebude. "Na kurtu vždycky působím unaveněji, než ve skutečnosti jsem. Nic ale nehraju, nedělám to schválně," dodal.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 514.345 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Ferrer (1-Šp.) 6:4, 7:6 (7:4)
Isner (3-USA) - Bautista (Šp.) 3:6, 7:6 (7:2), 6:4
Čtyřhra - semifinále:
Peya/Soares (1-Rak./Braz.) - Bracciali/Dlouhý (It./ČR) 6:4, 6:0

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jeden titul do Tchaj-wanu bych prosil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist