Finále v Bruselu obstarají Kanepiová a Šuaj Pcheng

25. 5. 2013, 13:19
Aktuality 2
Počasí v Bruselu se umoudřilo a semifinálové duely dnes začaly podle plánu. Kaia Kanepiová porazila 7-6 6-4 Američanku Hamptonovou a Šuaj Pcheng vydřela výhru 6-4 2-6 6-4 nad Rominou Oprandiovou. Finálový zápas je naplánován na dnešních 16:30 SELČ.
Kaia Kanepiová

Kaia Kanepiová, která letošní sezónu začala po půlroční pauze až v dubnu z důvodu zranění paty, nastoupila ke svému už druhému semifinále v sezóně s Američankou Hamptonovou.

Obě hráčky si držely servis až do stavu 5-5, první brejk duelu získala v jedenáctém gamu Jamie Hamptonová. Kanepiová ale svou chybu napravila v následující hře a vynutila si tie-break. V něm za stavu 6-4 měla dva setboly Hamptonová, ale prohrála čtyři výměny v řadě a první set získala Estonka.

Ve druhém setu byla lepší Kanepiová a dostala se do vedení 4-2. Hráčka z Ameriky sice druhou sadu na chvíli zdramatizovala, když vyrovnala na 4-4, v dobré formě hrající Kanepiová ale protahování duelu nedopustila a získala následující dvě klíčové hry.

Semifinále mezi mírně favorizovanou Rominou Oprandiovou a Číňankou Šuaj Pcheng bylo velmi vyrovnané. Asijská hráčka vyhrála první sadu 6-4 i přesto, že prohrávala 1-3. Druhý set zase na svou stranu získala Oprandiová výhrou 6-2 za 32 minut.

Zápas vygradoval ve velmi napínavém třetím setu, trvajícím hodinu a čtvrt. Obě hráčky si v první polovině setu držely svá podání až do stavu 3-2 pro Číňanku, pak ale přišla série pěti brejků. Oprandiová se snažila diktovat tempo hry, hrála agresivně a předvedla několik skvělých kraťasů. Číňanka se dobře bránila vysokými loby k základní čáře, ale dokázala i nečekaně a účelně zaútočit.

Účast ve finále si výhrou 6-4 v rozhodujícím setu zajistila Šuaj Pcheng. Švýcarku určitě musí mrzet situace za stavu 2-3 a 0-15, kdy podcenila nabídku k snadnému ukončení výměny velmi blízko na síti. Lehkomyslnou smeč poslala Oprandiová přímo na soupeřku a ta jí přelobovala. Za rámeček si Švýcarka určitě nedá ani gam, kdy po rebrejku mohla srovnat na 4-4, ale během chvilky „zvládla“ prohrát čtyři míče na servisu od stavu 30-0.

V závěru duelu Opranidové a Šuaj Pcheng svítilo na kurt v Bruselu slunce a tak by finálový duel mohl být odehrán podle plánu ještě dnes v 16:30 SELČ.

- WTA PREMIER BRUSEL -
(Belgie, antuka, 637.000 dolarů)
sobotní výsledky (25. 05. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Kanepiová (Est.) - Hamptonová (USA) 7-6 (8-6) 6-4
Šuaj Pcheng (8-Čína) - Oprandiová (Švýc.) 6-4 2-6 6-4

Komentáře

2
Přidat komentář
dadaft
Máma má Emu.
Ema má mísu.
Kaia dělá drama.
Reagovat
dadaft
ano ano, slunce konečně vysvitlo, což je ale asi pro pořadatele slabá náplast - počasí jim letos hrubě nepřálo. ((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist