Fish válí dál, poprvé si vyšlápl i na unaveného Nadala

19. 8. 2011, 21:29
Aktuality 22
ATP CINCINNATI - Mardy Fish proměnil životní formu k premiérovému skalpu Rafaela Nadala. Američan uspěl v sedmém vzájemném zápase, na Masters 1000 v Cincinnati vyhrál nad unaveným Španělem ve dvou setech a proti Murraymu si zahraje o čtvrté finále v řadě.
Nadal gratuluje Fishovi k postupu

Rafael Nadal si během přípravy na US Open, kde bude od 29. srpna obhajovat titul, připsal pouhé dvě výhry ze čtyř zápasů. Po nečekaném zaváhání v Montrealu proti Dodigovi hned v úvodním duelu se loučí už ve čtvrtfinále s dalším turnajem Masters 1000 v Cincinnati.

Nad síly světové dvojky byl Mardy Fish, který odvrátil všechny čtyři brejkboly a za 99 minut zvítězil 6-3 6-4. Pro devětadvacetiletého Američana to byla první výhra v sedmém vzájemném střetnutí, naposledy se Španělem prohrál na letošním Wimbledonu.

Právě od posledního grandslamu hrál Fish na všech třech turnajích na rychlém povrchu v Severní Americe ve finále (minulý týden na Masters v Montrealu a v Los Angeles, v Atlantě získal titul) a nyní se mu přiblížil i v Ohiu, kde ho navíc obhajuje z loňské sezony.

Rafael Nadal už může balit kufry do New Yorku"Byl to perfektní den. Za poslední roky jsem už porazil spoustu dobrých hráčů a já jen chci, abych se teď usadil v Top 10," řekl Fish. "Dnes jsem skvěle podával, především ve chvíli, kdy jsem to nejvíc potřeboval. Proti Nadalovi musíte získávat jednoduché body, nebo si vás podá," dodal k zápasu.

Levorukého Nadala, který v Cincinnati ještě nikdy nebyl ve finále, v Ohiu přibrzdila ještě před začátkem soutěže nehoda v restauraci, ve které si popálil prsty na pravé ruce a puchýře musel mít v zápasech obvázané. Nejprve si poradil s Francouzem Benneteauem, včera však svedl bitvu s krajanem Verdaskem, jehož udolal až po třech hodinách a 37 minutách. A dnes mu síly chyběly.

"Prohrál jsem, protože Mardy hrál lépe než já. Sice jsem měl nějaké šance, ale neměl jsem moc štěstí. Takový je tenis," komentoval pětadvacetiletý rodák z Malorky, který si už může balit kufry na cestu do New Yorku. "Na US Open musím hrát svou hru. Hrát agresivněji, rychleji se pohybovat. Hrát s vyšší intenzitou a dělat méně chyb," plánuje Nadal, jenž si dnes během zápasu nechal ošetřovat levou nohu. "Myslím, že to nebude nic vážného. Uvidíme za pár dní."

Mardy Fish vyhrál US Open SeriesFish vyhrál US Open Series
Rodák z Minnesoty Fish si postupem do semifinále definitivně zajistil triumf v letním turné US Open Series, ve kterém tenisté získávají body během přípravného období před US Open. Pokud by Fish v New Yorku grandslamový turnaj vyhrál, získal by k rekordnímu prize money 1,8 milionu amerických dolarů navíc ještě milion dolarů. Více viz. usopenseries.com.

"Nikdy by mě nenapadlo, že bych to (US Open Series) mohl vyhrát. Je toskvělý pocit a doufám, že toho na US Open také plnohodnotně využiju," plánuje nejlepší Američan současnosti.

Fish, jenž je díky životní formě poprvé sedmým hráčem světa, bude o čtvrté finále během pěti týdnů bojovat proti Andymu Murraymu. Toho loni ve všech třech vzájemných zápasech porazil, naposledy právě v Cincinnati.

Britský tenista - vítěz turnaje z roku 2008 - na cestě do semifinále neztratil stejně jako Fish ani set. Dnes si poradil dvakrát 6-3 s Gillsem Simonem z Francie, jenž byl pro změnu unavený ze včerejší náročné bitvy s Davidem Ferrerem.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA / Ohio, tv. povrch, 2.592.000 dolarů) -
páteční výsledky (19. 08. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Fish (7-USA) - Nadal (2-Šp.) 6-3 6-4
A. Murray (4-Brit.) - Simon (10-Fr.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomasito
Blahopreji Bedovi..snad mu to tento rok zase vyjde do Londyna na Barclays ATP World Tour Finals. Jen tak dale..
Jsem zvedavy co tady ti rypalkove napisou na Bedovou adresu?? ..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fisch opravdu vali. Tento povrch mu evidentne sedi. Vloni finale a to jeste nehral v takove forme jako nyni. Moc mu to preji,je to sympaticky hrac a na to ze je American se chova celkem normalne, vubec ne arogantne.
Reagovat
Pe3k
Otřesný tenis z jeho strany. 1 vítězný úder v prvním setu.Ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Arogantní Berdych vyhrál nad hodně špatným Federerem,který neuhrál jedinou pohlednou výměnu,opravdu otřesný výkon z jeho strany a výkon Berdycha bych nějak moc nepřeceňoval,protože nad Federerem by dnes vyhrál asi každý
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě Djokovič by se moh pakovat a bude to dokonalej den.
Reagovat
smazaný uživatel
Arogantni byl hlavne Federer pri podavani rukou!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ono to totiž od Berdi lítá na Féďu trochu jinak než je Féďa zvyklej. Pak se Féďa jaksi nevejde do dvorce...ale o tom to je. Béďa hrál moc dobře!!
Reagovat
smazaný uživatel
Takovy komentar nemuze pokazit dojem z uzasneho utkani. Tom konecne dost dobry na podani. Roger nemel ani jednu shodu. Konecne dva vyborny skalpy po sobe Almagro a ted Roger.Tome nadherny zapas, Bylo radost to sledovat,Diky.
Reagovat
misoSK
ty vole, tak ja nie som rozhodne fanusik Berdycha, ale aspon viem zaujat objektovne stanovisko, Tomas podal dnes vyborny vykon, bol agresivny vo vymenach, padali mu skvele winnery, utocil na siet, vyborne servoval a zasluzene vyhral...Federer sa absolutne nedostaval k utocnej hre, nie to este k nabehom na siet
Reagovat
smazaný uživatel
Už před zápasem bylo jasné, ža Andyho čeká jeho ne zrovna oblíbený soupeř. Nakonec ho čeká Mardy se kterým poslední tři souboje prohrál, a protože Federer je zatím zralej na ručník, je dost pravděpodobné, že v Ohiu bude stejné finále jako v Kanadě.
Reagovat
Tomasito
Myslim,ze Andy si tentokrat s Mardym poradi ve dvou setech..
Reagovat
smazaný uživatel
Jde o to, za jakých okolností ale Andy s Mardym prohrál ty tři loňské zápasy. První byl v Miami během krize po Australian Open. Následně slabá antuková sezona, pak přechod na trávu, kde Mardy využil špatného rozpoložení Murrayho RG a pak v Cincinnati, kde hrál Andy unavený po výhře v Torontu, den předtím udolal ve 3 setech Gulbise, na Fishe už neměl sílu.

Ale tady zatím hraje celkem tužku, kdežto Mary parádně, takže bych se nedivil, kdyby Mardy vyhrál a ani by mi to tak nevadilo. I když finále Djokovič-Murray by bylo fajn.
Reagovat
BooOoo
Tomáš vyhrál první set 6-2, hraje velice dobře, kdežto Roger hodně chybuje .. jo a taková zajímavost .. Federer má 10% vyhraných míčů po 2.podání
Reagovat
smazaný uživatel
Rožerýk nic moc, Tomáš má zatím navrch. Favoriti se asi fakt šetří a jako by se jim chtělo vypadnout, jenom Djoker si včera nemohl dovolit prohrát s Radkem. Nevíte proč má Rafa tak šíleně ovázané prsty?
Reagovat
smazaný uživatel
Aha tak už jsem si to přečetl v článku
Reagovat
dabelsobul
Stačí číst článek ;)
Reagovat
steve79
Já jsem toho Rafu neviděl, já jsem přišel před chviličkou z hospody. Uvidíme na US Open, to bude určitě jiný Nadal než v Cincinatti.
Reagovat
smazaný uživatel
Buďto je v krizi a nebo se šetřil, ale vypadalo to na to první, Djoker hrál včera taky prd.
Reagovat
steve79
Od toho Fedexe to je jedna chyba za druhou. Ted měl štěstí, že nepřišel o svůj servis podruhé v setu.
Reagovat
lasseklus
roger hraje opravdu hodne spatne..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist