Fognini odvrátil tři mečboly a v červenci zůstává neporažen. V boji o titul ho vyzve Robredo

28. 7. 2013, 08:57
Aktuality 10
ATP UMAG - Červencová jízda Fabia Fogniniho pokračuje. Po premiérových triumfech ve Stuttgartu a Hamburku si italský tenista zahraje o titul i v Umagu, přestože v semifinále proti Monfilsovi čelil třem mečbolům. Ve finále se utká se Španělem Tommym Robredem, kterého na antuce ještě neporazil.
Fabio Fognini

Ve Wimbledonu Fabio Fognini vypadl v 1. kole Rakušanem Melzerem, na dlouhou dobu to ale byla jeho poslední porážka. Nyní už totiž svým soupeřům nahání strach šňůrou 13 zápasů, v nichž nenašel přemožitele. Poté, co ovládl německé antuky ve Stuttgartu a Hamburku, může získat třetí titul během tří týdnů v Umagu. 

Šestadvacetiletý Ital v semifinále porazil 6-0 3-6 7-6 Gaela Monfilse. Už po prvním setu to vypadalo na rychlý zápas, Fognini vedl 6-0 a 1-0 a měl dva brejkboly, Francouz ale celé utkání bojoval. To nejprve dokázal ziskem druhé sady, a následně velkým návratem do třetího setu.

V něm Fognini vedl už 5-0 a podával na vítězství, jenže Monfils se nevzdal, i díky odvrácení dvou mečbolů získal šest her v řadě a rázem vedl 6-5. Famózní obrat mohl dokonat, Ital se ale na poslední možnou chvíli vzpamatoval. V 12. gamu postupně smazal tři mečboly, ovládl rozhodující tie-break a znovu potvrdil, že tento měsíc je k neporažení. 



"Jsem unavený, ale chci třetí titul," řekl Fognini, který byl ještě před měsícem bez turnajového vítězství. Letos však na antuce porazil soupeře jako Tomáš Berdych, Stanislas Wawrinka, Richard Gasquet, Tommy Haas či Nicolás Almagro a v červenci našel životní formu.

V nědělním finále devatenáctý hráč světa vyzve v boji o titul Tommyho Robreda, jenž překazil možné italské finále výhrou nad druhým nasazeným Andreasem Seppim 6-3 2-6 6-4.

"Tenhle měsíc ještě neprohrál, ale budu bojovat na maximum. Pokusím se využít jeho slabin," řekl Robredo, který letos útočí na druhý titul.

Jednatřicetiletý Španěl má s o pět let mladším Italem příznivou bilanci 3-1 na zápasy, přičemž vyhrál všechny tři vzájemné duely na antuce. Ve svém devatenáctém finále na okruhu ATP bude Robredo usilovat o dvanáctý titul, z toho jedenáctý na antuce.

- ATP 250 UMAG -
(Chorvatsko, antuka, 480.705 eur)
sobotní výsledky (27. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Robredo (5-Šp.) - Seppi (2-It.) 6-3 2-6 6-4
Fognini (3-It.) - Monfils (Fr.) 6-0 3-6 7-6(3)

Čtyřhra - finále:
Kližan/Marrero (SR/Šp.) - Monroe/Stadler (3-USA/Něm.) 6-1 5-7 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Reti64
Zajímavý, možná až trochu úsměvný zápas... Zatímco mnozí pánové okolo sebe metají jedovaté sliny a žvatlají cosi o morálce či o povaze, tak se u tohoto zápasu některé dámy obdivně, ba toužebně zasní... Ať tedy vyhraje ten jejich favorit :-)
Reagovat
a.magerova
Navrhovala bych ještě před začátkem "mače" promenádu v plavkách, abych měla jistotu, že jsem si vybrala správně :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
ne fabio není sympaťák,fabio je svině nemám ho rád umí jen mlátit raketou a to je všechno a ještě má blbý styl hry
Reagovat
Pe3k
Hrozně připomínají Nadala, jen s tím rozdílem, že Fabio je sympaťák :D
Reagovat
tito
Předpokladem sympatií je pro tebe jen rozdílná bilance s Rogerem, není liž pravda? :-)))
Reagovat
Sonja
Tak Južnyj se s Robinem moc nepáral koukám:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jednorucak :)
Reagovat
a.magerova
Můj Tommy proti mému Fabiovi.
No budu fandit Tommymu, ale mám tušení, že Fabio se nedá :-)))
Reagovat
gigin
Grande Fogna!! Forzaaaa!!
Reagovat
Sonja
:-D Jj, ještě titul v Umagu, Fabio, a pak část sezony, která tě zas udělá neviditelným...:-(:-D
(i když, třeba šokuje!)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist