Fognini porazil Bautistu-Aguta a o svůj první titul si zahraje s Kohlschreiberem

13. 7. 2013, 17:29
Aktuality 0
Fabio Fognini na antuce ve Stuttgartu porazil v semifinále Bautistu Aguta 6-1 6-3 a zahraje si své třetí finále na okruhu ATP. Šestadvacetiletý Ital bude o svůj první titul bojovat s domácím Philippem Kohlschreiberem, který porazil Rumuna Haneska 6-3 6-3.
Fabio Fognini

Fognini se v semifinále dostal do vedení už po 23 minutách, když soupeři v prvním setu nedovolil uhrát ani jeden servis a zvítězil hladce 6-1.

Roberto Bautista-Agut si v úvodu druhé sady opět prohrál podání a prohrával už 0-3. Pětadvacetiletý Španěl sice druhý set dokázal zdramatizovat, když získal zpět ztracené podání v sedmé hře a snížil na 3-4, ale Fabio Fognini svou chybu napravil hned v následujícím gamu na returnu a další protahování duelu už nedopustil.

"Jsem opravdu šťastný, byl to z mé strany další skvělý zápas," pochvaloval si Fognini. "Hrál jsem od začátku dobře od základní čáry, měl jsem velmi dobrou úspěšnost na forhendu. Nedal jsem mu moc šancí dostat se do hry," dodal.

Soupeřem Fonginiho bude ve finále domácí favorit Philipp Kohlschreiber, který měl semifinálový duel s Victorem Haneskem po celou dobu pod kontrolou.

Kohlschreiber získal v prvním setu dvakrát servis soupeře a zaslouženě zvítězil 6-3. Německý tenista se dostal do vedení také ve druhém setu, ale Hanescu ztrátu servisu z úvodu druhého setu ještě dokázal smazat, když vyrovnal na 3-3. Brejk na 5-3 už ale Kohlschreiber potvrdil čistou hrou na servisu a utkání vyhrál.

"Fabio (Fognini) bude zítra těžkým soupeřem, hraje tady moc dobře, porazil i Tommyho (Haase)," řekl Kohlschreiber. "Na antuce se mu daří a nebudu to mít lehké. Doufám, že předvedu dobrý výkon," dodal.

- ATP 250 STUTTGART -
(Německo, antuka, 467.800 eur)
sobotní výsledky (13. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Fognini (5-It.) - Bautista (Šp.) 6-1 6-3
Kohlschreiber (2-Něm.) - Hanescu (Rum.) 6-3 6-3

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist