Fognini přemlouvá Pennettaovou ke comebacku. A myslí si, že letos se už hrát nebude

20. 4. 2020, 19:48
Aktuality 18
Ital Fabio Fognini se snaží přesvědčit manželku Flavii Pennettaovou, aby se po pěti letech vrátila k profesionální kariéře. Za vzor matce svých dvou dětí dává i Belgičanku Kim Clijstersovou, jež absolvovala po narození potomků dokonce dva comebacky.
Profily hráčů
F. Pennettaová a F. Fognini

Nyní osmatřicetiletá Pennettaová ukončila kariéru krátce poté, co na US Open 2015 získala svůj jediný grandslamový titul ve dvouhře. S Fogninim mají tříletého Federica a od loňského prosince také dceru Farah.

"Snažím se dostat Flavii na rok 2021 k tenisu, jako Kim Clijstersovou," řekl Fognini listu Corriere della Serra. "Už jsem o tom mluvil s Francescou Schiavoneovou a Corradem Barazzutim, budou ji trénovat a já budu jejím manažerem. Už mám dokonce připravený program turnajů," uvedl loňský vítěz prestižního turnaje v Monte Carlu.

Belgičanka Clijstersová se po porodu prvního dítěte vrátila na kurty v roce 2009 a vyhrála tři grandslamové turnaje. Už jako trojnásobná matka absolvovala bývalá světová jednička comeback na začátku letošní sezony, jež je aktuálně do poloviny července přerušena kvůli koronavirové pandemii.

A světová jedenáctka Fognini si nedokáže představit, kdy by se mohl tenisový rok znovu rozběhnout. "Jak by si nějaký ředitel turnaje nyní mohl vzít na zodpovědnost zdraví hráčů, svých zaměstnanců, novinářů a diváků? Nemám strach, že virus chytím, ale to, že ho rozšířím. Už nejsem sám, jsem manžel a otec," uvedl vítěz devíti turnajů ATP.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
Krisboy
Kdyby spolu vyhráli mix na GS, to by byla pecka. Ve finále by mohli porazit třeba Monfa se Svíťou.
Reagovat
No-le
A proč by to mělo být na zodpovědnosti ředitele turnaje? U hráčů možná ano, ale u diváků? To je přece na vlastní riziko každého. Když půjdu do kina, tak taky nebudu žalovat vedení kina,že jsem dostal coronavirus.

Já si myslím, že by se měl hrát bez diváků. Vůbec nechápu, že jsou hráči ochotni přijít o celou sezónu. Vždyť to je šílenství nehrát 12 měsíců regulérní soutěžní zápas, nevzít v podstatě raketu do ruky...
Reagovat
sojka1
stale nevim, jestli podobne navraty za ten "pocit" vubec stoji, myslim tim i ten soucasny od Kim. Ale muj osobni a determinovany pohled... :-))
Reagovat
gigin
https://twitter.com/CNBCnow/status/1252303745628680199?s=19
Reagovat
Marduch
"To znamená, že prodávající nejenže za svou ropu nic nedostane, kupujícímu ještě musí za každý odebraný barel zaplatit"..
Reagovat
gigin
Jde o futures cenu květnového kontraktu, který dnes vypršel. Rarita kvůli nedostatku kapacity skladování. Cena červnového dodání klesá na 21 USD.
Reagovat
Nola
dvaja sympataci, zaujimave mena vybrali detom, dnes maju vsetci inicialy FF :D
Reagovat
smazaný uživatel
staci obmedzit navstevy tesca
Reagovat
Nola
:D do Tesca chodim tak raz rocne, neznasam velke retazce, kde hladam potraviny a medzitym nakupim, co nepotrebujem
Reagovat
smazaný uživatel
ja si sice pisem co mam kupit,ale aj tak kupim plno dalsich veci,takze tomu rozumiem,ale ja konzumny styl zivota rad,vyrastal som na dedine,tak tusim co by to obnasalo vypestovat si vsetko sam
Reagovat
Nola
ja naopak, ale ciastocne som travila prazdniny aj na dedine, poznam celkom dobre pracu na zahrade
z nakupovania som uz vyrastla, nebavi ma to, ale spominam dobu, ked sme behali po meste ako salene
Reagovat
smazaný uživatel
netvrdim,ze zboznujem nakupovanie,ale nieco jest musim:),konzumny styl upresnim,rad zajdem do sauny,na hokej,zaplavat si alebo na pivo:-P
Reagovat
Nola
chyba nam to dnes, clovek si ani neuvedomuje, ako nas dobre bolo...
ale vraj maju uvolnit postupne opatrenia, tak bude snad lepsie, lebo citat diskusiu u ineho clanku, hned chytam depku....
Reagovat
gigin
Říkám tenisportal bodka eská vás spasí.
Reagovat
FulnekUltras
vidím to spíš brzo na tenisportal cé es ;-)
Reagovat
gigin
To by mi nevadilo, naopak. Ale lepší by bylo.eu.
Reagovat
Cico93
Aké eská? Nám je tu medzi vami dobre.-)
Reagovat
gigin
Šak aj my sme radi, že tu ste :D Len Nolka s tím má problém pořád :DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist