Fognini prohrál se Zoppem a titul ve Gstaadu neobhájí

26. 7. 2018, 17:22
Aktuality 5
ATP GSTAAD - Čerstvý šampion ze švédského Bastadu Fabio Fognini nezvládl na dalším antukovém turnaji ATP 250 ve švýcarském Gstaadu hned svůj úvodní zápas. Nejvýše nasazený Ital nečekaně prohrál 1-2 na sety s Estoncem Jurgenem Zoppem a neobhájí tak loňský triumf. Překvapivě vypadl i třetí nasazený Chorvat Borna Čorič, který nestačil na Srba Lasla Djereho.
Fabio Fognini

Fabio Fognini v neděli triumfoval na antuce ve švédském Bastadu, navázal na únorové vítězství ze Sao Paula a tento týden ve švýcarském Gstaadu tak měl šanci poprvé v kariéře vyhrát tři turnaje během jedné sezony, poprvé obhájit titul a poprvé ovládnout jedno město podruhé.

Jednatřicetiletý Ital ale pozici nasazené jedničky nepotvrdil a vypadl hned po svém úvodním zápase. Čtrnáctý hráč světa překvapivě podlehl 1-6 6-3 3-6 s Estoncem Jurgenem Zoppem, který se aktuálně nachází až ve druhé světové stovce a jeho žebříčkovým maximem je 71. místo.

Třicetiletý Zopp tak teprve podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. O premiérové semifinále si zahraje s Argentincem o dva roky mladším Facundem Bagnisem (h2h 0-2), který si dnes poradil s domácím outsiderem Marcem-Andreou Hueslerem a ve třetím čtvrtfinále bude rovněž usilovat o své největší semifinále.

Překvapení se dnes ve Gstaadu urodilo také na úkor turnajové trojky Borny Čoriče. Chorvatský tenista podlehl 4-6 6-1 1-6 Srbovi Laslu Djeremu a měsíc po finálovém skalpu Rogera Federera na trávě v Halle dál čeká na výhru. 

Třiadvacetiletý Djere bude o své třetí semifinále a zároveň vyrovnání maxima na okruhu ATP usilovat proti lucky loserovi Viktoru Galovičovi. Sedmadvacetiletý Chorvat, který hraje hlavní soutěž turnaje ATP teprve potřetí v kariéře a až tento týden si v ní připsal první výhru, dnes zdolal 3-6 6-4 6-2 kanadského mladíka Felixe Augera-Aliassimeho.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, tv. povrch, 561.345 eur
čtvrteční výsledky (26. 07. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Zopp (Est.) - Fognini (1-It.) 6-1 3-6 6-3
Djere (Srb.) - Čorič (3-Chorv.) 6-4 1-6 6-1
Galovič (Chorv.) - Auger-Aliassime (Kan.) 3-6 6-4 6-2
Bagnis (Arg.) - Hüsler (Švýc.) 7-6(10) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prehral, lebo jednoducho chcel prehrať. Nie vždy chce vyhrať lepší hráč. Veľakrát im (hráčom) stačí zhrabnúť štartovné a mať to ako platený tréning. Tak to proste chodí. To je profesionálny tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini tým titulom z Bastadu de facto obhájil veľkú porciu bodov za minuloročný Gstaad a pár bodíkov mu kvaplo aj za toto osemfinále. Na budúci týždeň ho čaká Los Cabos, potom Toronto a Cincinnati, tak čo sa on bude zdržiavať v Európe. Treba sa aklimatizovať na iné prostedie a aj na betón, resp. trošku si pred tou porciou turnajov oddýchnuť. Tak fakt nechápem čo je na tom smiešne koukou, že vravím pravdu.
Reagovat
Dobry-den
Nerozumíš tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobry-den, tak ma pouč :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist