Forget má naději na finále, Cash a McEnroe jsou ze hry venku

4. 12. 2008, 17:07
Aktuality 0
Na turnaji veteránů v Londýně se dnes ve skupině B hrálo o udržení naděje na postup do nedělního finále. Tu si zachoval Guy Forget, naopak poražený Pat Cash je už ze hry venku. Finále si v Royal Albert Hall nezahraje ani John McEnroe, který dnes podlehl Piolinovi.
Guy Forget

První dnešní souboj nabídl duel Francouze Guye Forgeta s Australanem Patem Cashem. Hráli o dost: vítěz si udrží šanci na postup do nedělního finále, poraženého bude čekat už jen závěrečný zápas skupiny o zisk alespoň jedné čestné výhry.

Prvních devět gamů si tenisté drželi svá podání, přestože měl Cash za stavu 4-4 třibrejkboly. Nevyužil je, navíc následně sám servis prohrál a okamžitě tak ztratil úvodní sadu. Ve druhé se však dostal v páté hře do sedla právě Australan, který poprvé prolomil Forgetův servis a náskok si už vzít nenechal. Avšak rozhodující super tie-break byl už v jasné režii kapitána daviscupového týmu Francie.

Forget vyhrál třetí set 10-2 a udržel si naději na postup do finále. Svou skupinu ale vyhraje pouze v případě,že zítra porazí 2-0 na sety Švéda Edberga a zároveň Rusedski prohraje 0-2 s již dvakrát poraženým Cashem. Navíc by musel spolehat na lepší bilanci gamů. Pokud by vyhrál Forget na sety 2-1, pošle do finále domácího Rusedskiho, který by si v posledním zápase mohl dovolit i prohrát.

I ve skupině A je ze už hry o finále jeden tenista. Po dnešku se jím stal čtyřnásobný vítěz John McEnroe, který ani ve druhém zápase nezískal set. Jeho další přemožitel Cedric Pioline naopak po výhře 6-3 6-4 získal druhý bod. Francouzský tenista byl na servisu stoprocentní a v sobotu si zahraje se Samprasem o finále.

MASTERS VETERÁNŮ (Londýn, hala) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - skupina A:
Pioline (Fr.) - McEnroe (USA.) 6-3 6-4

Tabulka skupiny A:
1. Pioline 2 0 4-0 2
2. Sampras 1 0 2-0 1
3. Bates 0 1 0-2 0
4. McEnroe 0 2 0-4 0

Zbývající zápasy: Sampras - Bates (pátek 15:30), Pioline - Sampras (sobota 14:00), Bates - McEnroe (sobota 20:30).

Dvouhra - skupina B:
Forget (Fr.) - Cash (Austr.) 6-4 4-6 10-2

Tabulka skupiny B:
1. Rusedski 2 0 4-1 2
2. Edberg 1 1 3-2 1
3. Forget 1 1 2-3 1
4. Cash 0 2 0-2 0

Zbývající zápasy: Edberg - Forget (pátek 14:00), Cash - Rusedski (pátek 20:30).

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist