French Open bez diváků? Hráli by všichni včetně hvězd, myslí si Barrere

26. 5. 2020, 13:04
Aktuality 13
Varianta pořádat turnaje bez diváků, obzvláště grandslamy, se nelíbí největším hvězdám. Pokud nebudou moci na stadiony diváci, pak by například Roger Federer, Petra Kvitová nebo Barbora Strýcová byli raději pro prodloužení momentální pauzy. Francouzský tenista Gregoire Barrere má však jiný názor. Podle něj se i bez diváků jeho domácího grandslamu zúčastní všichni hráči včetně těch největších hvězd a je to pořád lepší, než nehrát vůbec.
Profily hráčů
Gregoire Barrere

Kvůli pandemii koronaviru hrozí, že se letošní French Open neuskuteční. Pořadatelé sice svůj grandslam přesunuli na přelom září a října, nicméně stále není jisté, zda se ještě letos bude hrát na mezinárodní úrovni. Momentálně je sezona přerušená do konce července.

Pařížský grandslam by se mohl odehrát i bez diváků, což by domácímu Barreremu nevadilo. "Bylo by to lepší než nic. Pomohlo by to ekonomice, federaci i hráčům, kteří jsou teď bez výdělků."

Podle něj je jasné, že by se i přes kritiku kvůli prázdným tribunám, zúčastnili všichni. "Přijeli bychom všichni, od Rafy (Nadala) až po 250. hráče, který se vejde do kvalifikace," uvedl Barrere, který v hlavní soutěži domácího grandslamu debutoval před čtyřmi lety a aktuálně mu v žebříčku ATP patří 95. místo.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
paddy
10
Bill Tilden 90,9 (max)
Roy Emerson 83,2
9
Rod Laver 83,6
8
Roger Federer 88,6
7
Pete Sampras 90,0
John Newcombe 80,1
Fred Perry 89,8
6
Ken Rosewall 83,2
5
Bjorn Borg 87,5
Don Budge 90,6
Frank Sedgman na
Jack Crawford na
Novak Djokovič 87,8

+ aktivní
2
Rafael Nadal 81,5
Andy Murray 85,1

https://bleacherreport.com/articles/1344569-greatest-grass-court-players-in-tennis-history
Reagovat
hatatytla
naprosto souhlasím, názor raději nehrát vůbec mi přijde hodně zvláštní. Bez diváků to nepůjde ještě hodně dlouho, takže nebudeme hrát 2 roky? Přerušení do Wimbledonu bylo dobré rozhodnutí, ale dále bych to neprodlužoval. Všude už se hrají menší turnaje. (Rakousko, Srbsko, Německo, USA atd.). Finále např. RG bez diváků je nepříjemné, ale nedá se nic dělat.
Reagovat
Marduch
Jako mohlo by to být hodně kuriózní RG, jen si představte po finále skákajícho Rafu pateticky oslavujícího vyrovnání Federerova historického rekordu za hrobového ticha před prázdnými ochozy :)
Reagovat
sojka1
nic smerodatneho, spis zajimavost, ale ted byl rozhovor s Petrou na CT Sport, mysli si, ze se neco bez divaku odehraje, ale GS letos ne.... nebo taky uz vubec vubec nic.....
Reagovat
paddy
neposlouchejte ji, tady se většina těší, že se hrát bude :)
Reagovat
sojka1
mluvila samozrejme za sebe, ale na to, ze je v kontaktu s vedenim WTA i s holkama, jak uvedla, to vyznelo dejme tomu pro lokalni akce, ale svetovy tenis z toho nevysel nijak dobre, nedovede si zatim predstavit vsechny presuny a karanteny a opatreni a povoleni... a tomu pesimismu nahrava i soucasny laxni pristup a mala motivace "hvezd"... i kdyz v tom ( a konec koncu ve vsem) nekdo vidi rekordy nebo usaky, ze.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně bych byl radši, kdyby Rafa vyrovnal Rogera třeba titulem z AO, nebo Wimbledonu.

Za mě ty Fedexovy, tituly stylem 1-5-6-8 vypadají pořád v součtu lépe, než potenciálních 1-2-4-13 od Rafy
Reagovat
sojka1
:-)))) promin, vim, ze by me mela uslechtilost dojimat... :-))
Reagovat
Mayo
Neboj prekona ho Novak s titulmi z AO, FO, W, UO.
Reagovat
smazaný uživatel
Za mna vyzerá lepsie Rafov formát, ako vyhra 20GS Federera z toho 18 bez Nadala s Djokovicom. To je o houne
Reagovat
smazaný uživatel
Každého názor. Já řeším skladbu titulů, ty úplně něco jiného. Jako vždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty riesis skladbu, ale nevidis, co je za ziskok titulu.

Kratkozraké videnie, klasika.
Reagovat
panzer.dragon
nevíš kolik GS titulů má big trojka bez potkání někoho z big 3 na turnaji?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist