Gabriela Pantůčková letos už potřetí vyhrála podnik ITF v chorvatském Bolu

23. 10. 2016, 15:49
Aktuality 6
ITF BOL - Jednadvacetiletá Gabriela Pantůčková slaví další triumf na turnaji ITF 10k v oblíbeném chorvatském Bolu, kde dnes vybojovala šestý ze svých celkově devíti titulů. Ve finále nejvýše nasazená Češka porazila domácí Ani Mijacikovou.
Gabriela Pantůčková

V chorvatském Bolu se každou sezonu koná několik menších turnajů ITF a jejich častou účastnicí je v posledních letech Gabriela Pantůčková, pro kterou je to velmi oblíbená tenisová destinace.

Bývalá 40. juniorka světa v Bolu předloni získala svůj první titul mezi ženami, dnes podnik v malém městečku na jihu ostrova Brač dobyla již pošesté, z toho potřetí v této sezoně. 

Nejvýše nasazená Pantůčková si pro svůj 9. titul z turnaje ITF dotovaného částkou 10.000 dolarů došla se ztrátou jediného setu, o který ji obrala ve čtvrtfinále krajanka Vendula Žovincová. V dnešním finále jednadvacetiletá rodačka z Brna porazila 6-3 6-2 domácí turnajovou sedmičku Ani Mijacikaovou.

Pantůčková tak zakončila tři úspěšné týdny v Chorvatsku, když vyhrála 13 ze 14 zápasů. Ve světovém žebříčku by si v pondělí měla polepšit na 288. místa a překonat tak své maximum.

• ITF 10K BOL •
Chorvatsko, antuka, 10.000 dolarů
nedělní výsledky (23. 10. 2016)
• Dvouhra - finále •
G. Pantůčková (1-ČR) - Mijacikaová (7-Chorv.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
sice nevyhrává velký turnaje, ale snaží se neustále zlepšovat a to je mi na ní hodně sympatický. Když se udrží ve třetí stovce nebo se dokonce dostane do druhý tak to bude taky úspěch. Nemůžou bejt všechny naše holky úspěšný jako Petra Kvitová ... :)
Reagovat
Frick
Asi je tam pěkně v tom Chorvatsku, ale to věčný plácání na těch místních desítkách....

Musí se na ně vykašlat a hrát aspoň 25k. Nicméně v únoru jí bude 22... jestli se dostaně někdy někam ke 150. místu, tak to bude ještě fajn...

Magdě se dá věřit více. Leč je pravda, že poslední měsíc se jí taky moc nedaří.

Ale co nechápu - japato, že už letos hrála na 20 turnajích, když je jí jen 17 let...

Že by se nepočítaly ty turnaje, kde nevyhrála zápas, kterých bylo celkem šest...?

http://www.tenisportal.cz/hrac/pantuckova-1c36e/
Reagovat
bIbec
taky sem o tom přemýšlel.. a nevím. Ty pravidla sou nějaký potentovaný pro ty juniorky.
Reagovat
tommr
pokud hráčka vypadne v kvalifikaci ITF turnaje tak se jí tento turnaj nezapočítává mezi odehrané ...
Reagovat
Frick
Vypadávala v R32, ale to by ses musel obtěžovat si to otevřít.
Reagovat
Carter
A nie je to tak, že za rok môže odohrať určitý počet turnajov ale rok sa ráta od narodenín po narodeniny a nie ako kalendárny rok?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist