Gengel se z krize vykoupil životní sérií. V Egyptu vyhrál 15 zápasů a tři turnaje ITF v řadě

18. 2., 10:34
Aktuality 6
ITF ŠARM AŠ-ŠAJCH - Marek Gengel po nepovedeném loňském roce na akcích vyšší úrovně a dvou porážkách v úvodu nové sezony zaznamenal svou nejdelší sérii bez porážky. Osmadvacetiletý český tenista na oblíbených turnajích ITF v egyptském Šarm aš-Šajchu vyhrál 15 zápasů v řadě a vybojoval tři tituly během tří týdnů, když v dnešním finále smetl za 67 minut hry 6:2, 6:2 sedmého nasazeného Nizozemce Nielse Viskera. Celkově získal 11. trofej, již podesáté slaví právě na jižním cípu Sinajského poloostrova.
Profily hráčů
Marek Gengel poprvé v kariéře vyhrál 15 zápasů v řadě (© Profimedia)

Marek Gengel uzavřel sezonu 2022 postupem do prvního challengerového semifinále a dvěma triumfy na turnajích ITF, ve světovém žebříčku se posunul do TOP 300 a přišel čas posunout se o úroveň výš.

Rok 2023 zahájil nadějně dvěma čtvrtfinálovými zápasy na challengerech v Thajsku, kde navíc s krajanem Adamem Pavláskem slavil nejcennější triumf ve čtyřhře. Zbytek sezony ale protrpěl. Na challengerech končil v úvodních kolech, v kvalifikacích podniků ATP prohrál všech pět zápasů a neuhrál v nich ani set.

Na začátku letošní sezony se v žebříčku propadl až do osmé světové stovky a rázem musí sbírat body znovu jen na menších turnajích ITF.

Po úvodních dvou nezdarech v katarském Dauhá, kde ve dvou zápasech neuhrál ani set, se vydal do oblíbeného egyptského Šarm aš-Šajchu a okamžitě ukončil přes rok trvající čekání na triumf. A navíc hned třikrát během tří týdnů.

Osmadvacetiletý rodák z Rakovníka během 19 dní vyhrál všech 15 zápasů, ztratil v nich pouze dva sety a získal tři tituly. Předtím se přitom 14 měsíců nedostal do finále.

Český tenista dnes překonal svou nejdelší vítěznou sérii z podzimu 2019, kdy v Egyptu neprohrál 14 utkání po sobě a padl až v boji o třetí triumf během tří týdnů. Tentokrát už hattrick zkompletoval.

Gengel vyhrál celkově 11 turnajů ITF, všechny na tvrdém povrchu a deset z nich právě na jižním cípu Sinajského poloostrova. A v příštích týdnech na akce v Šarm aš-Šajchu přihlášen znovu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Nola
ked som zbadala ten obrazok na zahlavi clanku, som myslela, ze som si zmylila forum s tym volejbalovym
Reagovat
tommr
ta kočka na obrázku je taky trofej?
Reagovat
FAcore
Jen skoda, že posun v žebříčku minimální, ačkoliv vyhrál 3 turnaje
Reagovat
GaelM
3 turnaje té úplně nejslabší kategorie, odkud se i junioři snaží co nejrychleji utéct na vyšší, protože se tam hraje o prakticky zanedbatelné body...

Pro hráče v nejlepším věku by to měla být povinnost, ne životní výkon
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
karlosray
super
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist