Giorgiová v Eastbourne vyřadila i Sabalenkovou a poprvé porazila dvě hráčky Top 10 na jednom turnaji

24. 6. 2021, 22:49
Aktuality 1
WTA EASTBOURNE - Camila Giorgiová v Eastbourne vyřadila další hráčku Top 10. Po Karolíně Plíškové si vyšlápla na nejvýše nasazenou Bělorusku Arynu Sabalenkovou a poprvé od loňského srpna postoupila do semifinále. Devětadvacetiletá Italka, která se na trávě dostala takto daleko jen po cestě za triumfem v Hertogenboschi (2015), bude na své deváté finále útočit proti Anett Kontaveitové.
Camila Giorgiová (© AFP)

Italka Camila Giorgiová získala na turnaji v Eastbourne po skalpu Karolíny Plíškové další cenné vítězství a ve čtvrtfinále vyřadila nejvýše nasazenou Arynu Sabalenkovou. Běloruskou favoritku zdolala 7-6 0-6 6-4 a z kvalifikace postoupila už do semifinále.

Po druhém setu se přitom zdálo, že světová čtyřka Sabalenková dostala zápas pod kontrolu, Italka ale stejně jako v prvním kole proti obhájkyni titulu z roku 2019 Plíškové v koncovce agresivní hrou vybojovala výhru.

"Byl to skvělý zápas, na slušné úrovni. Na konci to myslím bylo spíš o psychice než o fyzičce," uvedla Giorgiová, wimbledonská čtvrtfinalistka z roku 2018. Dvě hráčky z elitní desítky dokázala na jednom turnaji porazit poprvé v kariéře.

O finále si Giorgiová zahraje s Anett Kontaveitovou. Pětadvacetiletá Estonka po více než dvouapůlhodinovém boji zdolala 2-6 7-6(2) 7-5 Viktoriji Golubicovou, přestože švýcarská kvalifikantka mohla utkání ve druhé sadě dopodávat. Kontaveitová je v semifinále turnaje WTA na trávě rovněž teprve podruhé.

24letá Lotyška Jelena Ostapenková vpodvečer porazila 1-6 7-5 6-2 Rusku Darju Kasatkinovou a poprvé od triumfu v Lucemburku 2019 postoupila do semifinále. O první finále na trávě se semifinalistka Wimbledonu 2018 utká s Kazaškou Jelenou Rybakinovou.

• WTA 500 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 565.530 dolarů
čtvrteční výsledky (24. 06. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Giorgiová (It.) - Sabalenková (1-Běl.) 7-6(5) 0-6 6-4
Kontaveitová (Est.) - Golubicová (Švýc.) 2-6 7-6(2) 7-5
Ostapenková (Lot.) - Kasatkinová (Rus.) 1-6 7-5 6-2
Rybakinová (Kaz.) - Sevastovová (Lot.) 2-6 7-6(7) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
FerrariF50
Ach jo, zase zranění, ... to mě jako jejího fanouška opravdu zamrzelo :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist