Golden Slam nezkompletuje! Djokovič 'zkolaboval' proti Zverevovi a první olympijské zlato nezíská

30. 7. 2021, 11:56
Aktuality 174
OH TOKIO - Novak Djokovič Golden Slam jako teprve druhý tenista a vůbec první muž v historii nezkompletuje. Vítěz tří letošních grandslamů v Tokiu podlehl vinou osmi prohraných gamů v řadě 6-1 3-6 1-6 Alexanderu Zverevovi, přestože vedl 6-1 a 3-2 s brejkem v zádech, a nezahraje si o první olympijské zlato. Němec se ve finále utká s Rusem Karenem Chačanovem.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič letos ovládl Australian Open, French Open i Wimbledon a udělal tři z pěti velmi těžkých kroků na cestě za zkompletováním Golden Slamu, na který tenisté mohou zaútočit jen jednou za čtyři roky. 

Vyhrát všechny čtyři grandslamy během jedné sezony a k tomu přidat zlato z olympijského turnaje dosud dokázala jen Němka Steffi Grafová v roce 1988. A minimálně další tři roky jí tento jedinečný primát zůstane. 

Djokovič totiž dnes o šanci získat první olympijské zlato přišel. 34letý Srb v semifinále, do kterého prolétl bez ztráty setu, překvapivě neudržel vedení proti Němci Alexanderu Zverevovi.

Statistiky zápasu
Djokovič - Zverev
4 esa 7
1 dvojchyby 1
66 %
1. podání 'in' 74 %
56 %
úsp. 1. podání 68 %
37 %
úsp. 2. podání 42 %
18 winnery 43
16 nevyn. chyby 15
6/17 hra na síti 20/26
3/8 brejkboly 5/9
celkem bodů
čas: 2:03

Přitom měl zápas skvěle rozehraný.

Djokovič získal hladce první set 6-1 a ve druhém šel po brejku do vedení 3-2. Jenže v tu chvíli se zasekl jak zadřený motor.

Zverev vyhrál 12 z následujících 13 výměn a vyrovnal na 1-1 na sety. A v nečekaném obratu pokračovat dál. Po zisku již osmi gamů v řadě si ve třetím setu vypracoval vedení 4-0 a náskok už nepustil. Po dvou hodinách a třech minutách zvítězil 1-6 6-3 6-1 a vzájemnou bilanci snížil na 3-6.

"On skvěle servíroval a moje podání hrozně upadlo. Od stavu 3-2 v druhém setu jsem nedokázal zahrát žádné jednodušší body. Má hra se prostě rozpadla, on získal sedm nebo osm gamů za sebou a bylo to," uvedl zklamaný rodák z Bělehradu.

"Hrál jsem jeho hru, ve výměnách měl navrch. Tak jsem musel něco změnit. Zkusil jsem při úderech přitlačit, být agresivnější, dominovat," konstatoval Zverev.

Vítěz rekordních 20 grandslamů Djokovič se mohl stát prvním mužem, který by získal tzv. Golden Slam. Ovládnout v jednom roce všechny turnaje velké čtyřky i olympiádu se dosud povedlo pouze Němce Steffi Grafové v roce 1988. "Cítím se hrozně, v každém smyslu. Ale snad se dokážu dát do kupy a získat pro svou zemi medaili," uvedl Srb.

Djokovič startuje na své čtvrté olympiádě a potřetí ztroskotal v semifinále. V Pekingu 2008 prohrál s Rafaelem Nadalem a následně po výhře nad Jamesem Blakem získal bronz. V Londýně 2012 v boji o finále nestačil na Andyho Murrayho a o bronz ho pak připravil Juan Martín del Potro. S Argentincem vypadl i v Riu de Janeiru 2016, v Brazílii skončil už v prvním kole.

V Tokiu si o druhý olympijský bronz zahraje v neděli se Španělem Pablem Carreñem (h2h 4-1). Pokud by neuspěl, připsal by si už šestou porážku v olympijské dvouhře, což by bylo nové maximum.


'Pouze' o bronz bude Djokovič usilovat také ve smíšené čtyřhře, v níž s Ninou Stojanovičovou podlehli v semifinále ruské dvojici Jelena Vesninová a Aslan Karacev. O medaili si Srbové zahrají proti ženské světové jedničce Ashleigh Bartyové z Austrálie, která hraje s Johnem Peersem.

Rusové Vesninová s Karacevem v utkání o zlato nastoupí proti krajanům Anastasii Pavljučenkovové a Andreji Rubljovovi.


Vítěz rekordních 20 grandslamů Djokovič může zhruba za měsíc na US Open zahájit atak 'alespoň' Grandslam, což je rovněž ojedinělý úspěch.

24letý Zverev, jenž má na kontě čtyři tituly z podniků Masters 1000, před třemi lety vyhrál Turnaj mistrů a loni byl ve finále US Open, se o olympijské zlato utká v neděli s Karenem Chačanovem (h2h 2-2). O rok starší Rus si v prvním semifinále poradil s Pablem Carreñem.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
páteční výsledky (30. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Zverev (4-Něm.) - Djokovič (1-Srb.) 1-6 6-3 6-1
Chačanov (12-Rus.) - Carreño (6-Šp.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Pavič (1-Chorv.) - Čilič/Dodig (Chorv.) 6-4 3-6 10-6
• Čtyřhra - o 3. místo •
Daniell/Venus (N. Zél.) - Krajicek/Sandgren (USA) 7-6(3) 6-2
• Smíšená čtyřhra - semifinále •
Pavljučenkovová/Rubljov (4-Rus.) - Bartyová/Peers (Austr.) 5-7 6-4 13-11
Vesninová/Karacev (Rus.) - Stojanovičová/Djokovič (Srb.) 7-6(4) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

174
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa zreb WSH.

Nishioka, Norrie, Nishikori, Dimitrov, Kyrgios + vo finále, De minaur, FAA, Sinner.

Pre Rafu dobrí súperi, forma je otázna, vitazstvo by potesilo.
Reagovat
NoletheBest
Novak si naložil na sebe moc, divím se, že mu ten mix nerozmluvili. Škoda, že z toho mixu nevyhučel v prvním nebo v druhém kole. Nepamatuji si, že bych ho viděl ve dvou setech tak slitého. Snad se z toho otřepe a aspoň singla dá. Kdo chce moc, nemá většinou nic.
Reagovat
NoletheBest
smilepro Zvereva, jejich vzájemný respekt a gratulace po zápase smile
Reagovat
Ondra979
no tak prohral..ale dulezitejsi je stejne USO a tam bude top favorit..nicmene jiste to nema
Reagovat
turista
Djokovič dělal co mohl ale nedařilo se mu. První podání odešlo a vše musel hrát přes druhé. Zverev byl výborný. Ubojovani svého podání na 2:0 po mnoha shodach na 2:0 byl rozhodující moment. Pak už Novak hrál hůř a hůř.
Reagovat
turista
A Saša si chodil pro body. Výhru si zasloužil.
Reagovat
paddy
zná to každý tenista
po prohře v důležitém zápase by nejradši zmizel smile
https://www.youtube.com/watch?v=k7N91Dy8zOU
Reagovat
smazaný uživatel
smile je to tak, jako v životěsmile
Reagovat
mahycek
V Neděli kolem deváté ráno. Finále
čtyřhry žen. A zítra finále dvouhry
žen kolem 10.30, nebo kolem 11 hod.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
A Markéta bude mít to zlato. Těším se na tu její radostsmile
Reagovat
spaniel
Kozoroh: Od: Kozoroh
Viděl jsem všechny No1eho zápasy v Tokiu a s tím, co jsem viděl mohu napsat, že No1e hraje v Ultron módu. smilesmile Přesnost a razance, tím se vyznačuje No1eho hra v Tokiu, oproti Wimbledonu se Djoker neostýchá hrát tvrdé údery a o to snadněji tak ničí své soupeře. Nišikoriho dnes totálně zničil, přitom Kei nehrál špatně, ale vzdorovat No1emu v Ultron módu je nesmírně složité.
[ Reagovat ]

Ultronek mel zkrat, nezvladl tlak smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a už to tu má Kozoroh 2xsmile
Reagovat
spaniel
Jeste pockejme na trollhanda.
Reagovat
Nola
ten sa uz vyjadril, tesi ho to presne ako teba, chlapi vsetci ste jesitni, ale ja vam to nezazlievam smile
Reagovat
spaniel
smilesmile
Reagovat
Pe3k
hustě Nolka, poprvé sis je tady vyloženě namazala na chleba smile
Reagovat
smazaný uživatel
Cakáme, kedy sa niečo podobné podarí tebe. Zatial ani záber, rybár.
Reagovat
paddy
mezi hráči o něj stejně není extrémní zájem

hráči si stěžují, že v létě je (překvapivě) horko. Co třeba ho přesunout na zimní OH do haly? Jenže to by se jim zase nechtělo z horké Austrálie měnit klima.
Nebo si stěžují, že program je zhuštěný, přestože je to tak každé hry. Pokud je program je zhuštěný, proč se hlásí do všech soutěží
nebo že ubytování není takový luxus, na který jsou zvyklí (no bodejť)

Bohaté sporty jako tenis, fotbal, hokej nebo box na OH prostě nepatří!!! smile smile
Profesionální sport je dávno výdělečným byznysem, kde se nehraje na ideály a řídí se pragmatismem

tenis - nehraje se o PM a titul není pro všechny tak cenný jako GS (půlka z top20 mužů chyběla). Může to i narušit odpočinkové léto.

fotbal - hrají stejně jen přestárlí junioři, protože dospělí se připravují na sezónu a kluby nechtějí, aby se hráči zbytečně zranili.

hokej - narušuje to NHL a kluby nechtějí, aby se hráči zbytečně zranili

box - profesionální box je stranou amatérů
Reagovat
lars
Na LOH v Londyne v 2012 bylo podstatne lepsi klima nez letos na LOH.
Reagovat
paddy
je potřeba vnímat geografii

Londýn v létě je průměrně skoro o 10 stupňů chladnější než Tokio

a kdyby v Riu nebyla astronomická zima, ale léto, pak by se tam vařili podobně jako v Tokiu smile
Reagovat
turista
Takhle. Žádný vrcholový sport se nedělá pro ideály. Vzhledem k tomu, že se nedá dělat celý život a není zdravý tak ty peníze v něm jsou z logiky věci a je to dobře, že tam jsou. Naštěstí předpotopní logika Avery Brundageho lpící na nesmyslném a předstíraném amatérismu je dávno pryč.
Reagovat
Kozoroh
Jsem rozpolcený - na jedné straně cítím velkou radost, euforii z dnešních vítězství Krpálka a Prskavce, na straně druhé zklamání z Djokerovy neúspěšné mise za zlatem. Takový je můj pohled na dnešní den v Tokiu.

No1e přitom do semifinálového zápasu vstoupil skvěle, hrál důrazné a přesné údery, měnil rytmus hry, často chodil k síti. Jenže po zisku brejku v 2. setu zničehonic vypadl z herního rytmu a co je na tom nejhorší, že se z toho blackoutu nedokázal vyhrabat zpět. Co zapříčinilo, že se Serbinátor nedokázal vrátit zpět do ideálního herního rytmu a rozhodující set jasně projel? V prvé řadě nervozita, No1e měl silnou motivaci získat v Tokiu zlato, jenže vědomí chybějícího olympijského zlata v jinak bohaté sbírce triumfů Djokerovi podrazila nohy. Dalším faktorem je Zverev, ten nějakým způsobem umí No1eho udržet pod dekou, když se Djokovi nedaří. Svou roli též sehrál náročný program posledních měsíců, během nichž Serbinátor vyhrál RG & Wimbledon. Dosažení Channel Slámu stálo No1eho hodně sil, fyzických i psychických. Možná my jeho fanoušci zapomínáme, že mu už je 34 let. Sice má výbornou výkonnost na tento věk, ale čím dál víc bude zranitelný na takové nečekané kolapsy, zejména ve formátu na dva vítězné sety.

Další olympiáda bude za tři roky, ale moc šancí tam Djoker mít nebude. Bude mu tehdy 37 let a hrát se bude na antuce. Jeho zlatý olympijský sen dnes zhasl.
Reagovat
Frick
A plánuje hrát tak dlouho? Resp. vyjadřoval se někdy k tomu, do kolika by rád hrál?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker nevypadal tak starý a unavenýsmile Tož som volaký zmatenýsmile

Kozoroh:
Viděl jsem všechny No1eho zápasy v Tokiu a s tím, co jsem viděl mohu napsat, že No1e hraje v Ultron módu. smilesmile Přesnost a razance, tím se vyznačuje No1eho hra v Tokiu, oproti Wimbledonu se Djoker neostýchá hrát tvrdé údery a o to snadněji tak ničí své soupeře. Nišikoriho dnes totálně zničil, přitom Kei nehrál špatně, ale vzdorovat No1emu v Ultron módu je nesmírně složité.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kei nehrál špatně...
Jen těm, co to nemají v paměti nebo při ruce, bych připomenul, že jeho H2H s Jokerem je těsné 2:17smile
Reagovat
Kozoroh
No1e má v tvé hlavě pronájem zdarma. smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S tebou nesnesu srovnání ani v nejmenšímsmilesmile
Reagovat
Pe3k
Kdyby vynechal slovo serbinátor, skoro by se dalo brát vážně, co napsal.
Reagovat
turista
Vnímám to podobně. Přitom Novak neudělal víc UE než Saša Zverev. Moc nechyboval. Ale jeho tenis dnes prostě nefungoval. To se nedá nic dělat. OH tenis je specifická záležitost. Tak holt to vyhrají mladí, kteří si to budou vše dělit víc a víc mezi sebou, Paříž 2024 nevyjímaje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
se nelišili skoro vůbec. Tak jsi měl ve statistice zapátrat dál, kde je zakopaný pes. Nakonec ani ten nemastný servis nebyl až takový průšvih, ale na výsledek měl samozřejmě velký vliv.
Zásadní byl totiž rozdíl ve winnerech 43:18! To se prostě stane, když ofensivní hráč neustále tlačí a prolomí obranu. Většinou se na kvalitním obránci vyháže, tím spíš na Jokerovi.
Marduch mi minule předhazoval statistiky, kdy měl Joker opravdu ve winnerech převahu. Jenže musí být jasné, proč tomu tak bylo.
Tady byla ta převaha a zvláště při vyrovnaných UE velmi výrazná. To prostě okecat nejde.
Reagovat
turista
Není to nějaká senzace. Zverev víckrát a Chačanov jednou už udělali Novakovi čáru přes rozpočet.
Reagovat
paddy
vypadá to na remízu, všichni budou spokojení
jedni z toho, že nezíská Golden Slam a druzí z toho, že získá kalendářní GS smile

potvrdilo se, že OH na 2 sety budou nejtvrdší oříšek pro Goldí šlem, a že kurz na vítězství byl nelogicky nižší než pro USO

a že Kiks Netovič vyhraje mix se svou vypilovanou síťařinou, to si snad mohl myslet jen blázen smile

na OH favorité často nevyhrávají, Khachanov nemá co ztratit, Zverev bude pod tlakem, který neustál na USO20
Reagovat
mahycek
Kdy je finále čtyřhry žen ??????
Reagovat
Petr_Fisk
Čas ještě nemají uvedený, ale pokud by se začínalo v neděli v 8h našeho času, tak jako se začíná zítra, tak by možná hrály už první nebo druhý zápas.
Reagovat
lars
Kozoroh taky "zkolaboval" ? :)
Reagovat
brixner
Golden holt nebude, Steffi si ho vezme do hrobu...

Ale Grand Slam letos bude! Srb to v NY ustojí!
Uvidíte!
Reagovat
Vlk-v-trave
U sítě po mečbolu řekl čtyřiadvacetiletý Němec svému soupeři, že ho považuje za největšího hráče všech dob.

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/olympijske-hry/tokio-2020/zverev-novaka-je-mi-lito-ale-vyhral-20-grandslamu-nemuzete-mit-vsechno/6103e752d60dfef4a44e97b6
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Malá domů?smile
Reagovat
Nola
jj, mala domu smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No, Andy asi jeste nejakou dobu bude nejuspesnejsim olympionikem v muzskem tenise, od chvile, kdy je sport zpet na OH. A rozhodne to nebude lehke prekonat a dalsi se budou muset hodne cinit.

Dokazal nejen vyhrat, ale i obhajit zlato, a to na dvou ruznych povrsich.

Ve finale dokonce porazil Fedexe na jeho oblibene trave, a DelPotra na hardu v Jizni Americe.

Djokovic uz to nezvladne, uz i tak by to bylo na hrane, za ty 3 roky v Parizi muze byt, trebas i muze vyhrat, ale za 7 let uz asi spis nevyhraje, pokud vubec bude jeste hrat...:)

Sir Andy legenda:) Djokovic se ani nepriblizil...
.
*posilam pozdrav tam nahoru Mutovi...
Reagovat
Nola
jj, Andy tam hral svoj najlepsi tenis a aj DelPo, dnes ma prave napadol DelPo, ktory zastavil Noleho 2 x .... ziadny hrac nemoze mat vsetko....

sir Andy legenda, ten rok 2é16 siel na doraz, ziskal NO1, ma dve zlate, znicil sen Fedexa, DelPa, Novaka, ale odpisal si svoje telo.... to neprajem nikomu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak to se připojímsmile
Sešlo se mu to ideálně, překonat Séra bude velká výzva.
Reagovat
turista
Lord Andy asi zůstane nejúspěšnějším tenisovým olympionikem.
Reagovat
Mantra
Rusaci Maj zlato jistý a co Němci?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ti si musí počkat na výsledek finálesmile
Reagovat
com
jeste by to chtelo, aby Djokovic neziskal ani ten bronz smilesmile
Reagovat
turista
Druhou porážku v řadě nepřipustí. Ne kvůli tomu bronzu, který už má ale protože by mu to pořádně zkazilo statistickou úspěšnost.
Reagovat
turista
Druhou porážku v řadě nepřipustí. Ne kvůli tomu bronzu, který už má ale protože by mu to pořádně zkazilo statistickou úspěšnost.
Reagovat
vladka
..a to já mám radost, že ho Saša přejelsmile
Reagovat
Nola
pozrela som aj mix, netusim kvoli comu, ale musim konstatovat, ze Novak najhorsi hrac na kurte, co mohol to pototo... :D sice si urdzal vsetky servisy, ale svojej partnerke absolutne nepomahal, ona bola dokonca lepsia, obe NO1 asi ostruhaju smile
Reagovat
Marduch
Holt hrát hned dalsi zápas plný zklamání z vyřazení je strašně blbá pozice..
Reagovat
Nola
jj, ale Nina ma prekvapila, hrala velmi dobre na sieti aj na returne, klobucik, skoda Hopman Cupu, dnes ma po Ane aj Jelene partnerku, ktora to vie v mixe, ATP Cup nie je to prave orechove, vzdy sa mi HC pacil, aj ked tam hral Fedex s Belindou, take mile predstavenie bez stresu
Reagovat
Fandina
Nole zatíná pěsti a evidentně chce mix vyhrát, první set je fuč ve druhém je to 5:5.
Reagovat
Fandina
Tak nic, nakonec bude Nole hrát proti další singlové jedničce mix o bronz.
Reagovat
Petr_Fisk
Nole nemá zatím vůbec nic jisté.
Prohráli první set v TB a teď vedou 4:2.
Reagovat
Petr_Fisk
Tak nakonec bude rád i za bronz a ani to tak nemusí dopadnout.
Reagovat
Nola
ani ten neda, dnes posral co mohol :D
Reagovat
Petr_Fisk
Je mi ho až trošku líto, ale protože jsem fanoušek Ash, tak má holt zítra smůlu a přát mu nebudu ani ten bronz.
Reagovat
Nola
myslim, ze obaja tam sli ziskat zlato, tak ta utecha bronzu ani jedneho z nich neuspokoji, Ash este sancu ma, je este mlada, Novak uz ziadnu nema...
Reagovat
Petr_Fisk
Na tohleto bych jen opakoval Saschův výrok:)
Reagovat
Mayo
No udial sa sok. Zverev to tam cele vyhra
Reagovat
Petr_Fisk
Klidně.
Reagovat
Mantra
A už je načlej, to USO nedá smile
Reagovat
turista
Nelze vyhrát všechno. Ale tu Ameriku by Novak vyhrát mohl když OH nevyšly. Djokovič se z jedné porážky nerozsype. To rozhodně ne. Ale několik mladých hráčů může vyhrát cokoliv včetně GS. Zverev mezi ně patří.
Reagovat
Frantz
Nasrat
Reagovat
turista
Nápodobně.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
ipko
úroveň Djokovičovej hry bola v Tokiu z môjho pohľadu asi polovičná oproti Wimbledonu, napriek tomu keď viedol s brejkom 3:2 v druhom sete, tak som už Sašu odpísal a on trochu zvýšil úroveň svojej hry, zrazu sa ultron mód úplne rozsypal.. asi je to tými náročnými podmienkami, ktoré podľa mňa znížili výkon oboch, takže nejako ma zápas nebavilsmile
Reagovat
NoletheBest
Jestli vyhraje Novak mixa, tak to je singl s handicapem, tak to je vlastně cennější jak singl smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ani tenhle pokus nevyšelsmile
Reagovat
NoletheBest
dalo se to čekat. Normálně se divím, že do toho mixu šel. Kdo chce moc, nemá nic.
Reagovat
Petr_Fisk
Nějak si nemůžu pomoct, ale ať se snažím jak se snažím, tak mě Novakova prohra a Sašova výhra vcelku dost potěšila:)
Reagovat
peek
Tak to muselo potěšit každého normálního fanouška tenisu. smile
Reagovat
turista
No tak především to muselo potěšit Fedfans a Rafafans, kterým Novak dlouhodobě rozbíjí dominanci jejich favoritů.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
svetova.dvojka
Kdyby byl Zverev opravdu kádr, tak to Djokovičovi nechá...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jen dodržel slovo, tak je to v pořádkusmile
Reagovat
Petr_Fisk
Co mi to jen připomnělo.

https://twitter.com/damonTheOz/status/1039312474942492672/photo/1
Reagovat
peek
Nole už na to nemá, měl by odejít do důchodu.
smile
Reagovat
turista
Nejdřív Federer a Nadal do důchodu. Novak až po nich. Jedna porážka od špičkového Zvereva neznamená nic.
Reagovat
svetova.dvojka
Z pohledu Djokoviče škoda, že se Zverev neodhlásil jako jiní...
Jako na potvoru Zverev chtěl do Tokya...smile
Reagovat
Fransoas
Konečně našel nějakého přemožitele.Aspoň nebude machrovat,aby si nemyslel jakej je king.
Reagovat
svetova.dvojka
konečně, vždyť ho porazili Evans,Karatsev i Nadal...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bohužel na těch špatných turnajíchsmile
Reagovat
kolapse
tenhle OBROVSKEJ FAIL vůbec nedávám, du něco rozbít smile
Reagovat
gigin
Mi se líbí, jak serete na to, že na druhé straně stál od druhého setu suprově hrající soupeř.
Reagovat
Nola
vsak to nehrot, aspon nikoho neuraza.....
Reagovat
gigin
Ale já to nehrotím, jen se bavím, nic víc ;) Až to začnu hrotit, tak to poznáš, neboj :DDDD
Reagovat
kolapse
nikdo zvířecí hru nedehonestuje, ale ruku na srdce. Prohrát s fackovacím panáčkem opravdu bolí, není to porážka někde v monte carlo od fogniniho nebo veselky. Tohle je OH, GOLD MEDAL. Jediny škrábanec na jeho neskutečné kariéře.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale zase Zverev vyhlasil pred OH, porazim na OH Djokovice, mam na to hru.
A udelal to:)
OH je proste jiny turnaj... skoro vsichni chteji placku, kdyz uz tam jedou, a Zverev ho chtel prave tady, porazit.
Hodne se podcenuji ty pribehy, ktere jsou v pozadi tech sportovcu, a pak to tak dopada...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, fackovací panáček není rozhodně někdo, kdo má H2H s Jokerem 3:7, teď 4:7.smile Do té kategorie patří jiní experti...
Reagovat
gigin
Světová pětka, nebo kolikátka - fackovací panáček... Ok boomer...
Reagovat
kolapse
je mi jedno kolikátej je nebo co, ten borec nikdy nic pořádnýho nevyhraje, je to fackovací blbeček jako další x hráčů, OH tokyo bude mít na stěně jako největší úspěch smile tak z něho prosím vás nedějlte čiliče smilesmile
Reagovat
gigin
Tak má třeba ten vesnický memoriál TM, hnusnou strojovou hru jak Djokovič a o deset let míň. Určitě už nic nevyhraje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kolaps nosmile
Reagovat
kolapse
a o tom ten tenis je smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nejzářnější okamžikysmile
Reagovat
Fandina
Má 15 titulů, z toho jeden TM, čtyři Masters, 1000 dvakrát Madrid jednou Řím jednou Toronto Masters, finále na GS, na dalších dvou SF. Teď placku z OH, všechno to nějak do sebe zapadá a není to žádná náhoda.

Jsi mimo.
Reagovat
kolapse
Probereme to po US open
Reagovat
Fandina
Je to jedno kdy, málokterý tenista se může chlubit takovou bilancí. Jen blbeček hovoří o fackovacím panáku.
Reagovat
kolapse
opravdu věříš že by djoka na GS dal nějakej zverev ? na 3 sety ? neblbni smilesmile
Reagovat
turista
Přesně tak. Zverev toho už vyhrál celkem dost. Má na čem stavět do dalších let. Takže klobouk dolů před jeho dnešním výkonem a výsledkem.
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nolka to uznala, a Sašovi popřálasmile
Reagovat
kolapse
jj, viděl jsem, však když ho někdo umlátí dokáže to ocenit a sklonit hlavu. Každý tenista má jednou svůj den, den kdy předvede suprovou hru. Takhle z fleku mě napadá Tsonga v Torontu,ten to tam brutálně vymlátil komplet za týden. Jenže co pak...karieru nedělá jeden den ani týden super hry. https://www.tenisportal.cz/toronto-masters/2014/atp-muzi/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tsonga mi v jeho beast modu dost chybí. JEden z nejsympatičtějších hráčů + s atraktivním tenisem. Bohužel zranění ho zastavilysmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak došlo k tenisovému blackoutu? Poróchala se ultrónka z katódy Beográd. Asi se přehřála.

Po prvním setu jsem teda myslel, že zbraň, o které Saša mluvil jsou asi pos*raté trenky a o její účinnosti jsem dost pochyboval, protože Joker už si na to u soupeřů zvykl.
Nicméně ve druhém setu přišel záhy obrat a na pár dramatických koncovek gamů si už Zvíře vedení pohlídalo. Nejsem jeho nějaký velký fanda, ale co si budeme povídat, radost mi udělal.smile Už jenom po těch nánosech glorifikací, co se tu usazovaly před OH a během nich. Tak teď jsou spláchnuté a boj o bronz bude možná zajímavý, možná ne, ale že si zlato neodveze, jak se píše v expreskách, není zcela jisté kvůli mixu.
Každopádně, Zvíře ukázalo cestu, popisovat ji nemá cenu - útočným tenisem se dá Joker porazit, pokud ten který tenista umí dobíjet a udržet nervy na uzdě. Nutno dodat, že musí mít i velmi slušný return. Dneska Joker nebyl na prvním servu tak dobrý jako Saša a i tento fakt napomohl ke konečnému výsledku.
Reagovat
Marduch
Moc se neraduj, díky dnešku ti bude Djokovič strašit ve věži ještě minimálně do příští Olympiády:))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Má kliku, že je už za tři roky, ale i tak nemyslím, že by tam byl velkým favoritem, pokud se zúčastní.
Reagovat
Marduch
Jestli ti to nedošlo, tak ten příspěvek nebyl primárně o Djokovicovi smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nepřisuzuj mu až takové kouzlosmilesmile
Reagovat
Nola
tebe z neho strasi v hlave, to neokecas smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nolka, jak dlouho se známesmile?
Prostě je to žabák na prameni a ten pramen nepramení, veď to spoznášsmile Takže ano, jsem rád za změnu.
Jakkoli, kvalita mého spánku nezávisí na žádném sportovci. Naštěstísmile
Tož tak, ale možná taký Kozoroh z toho má zamotané rohy, možná i kopýtka a bloudí někde s Rafaeolim.
Reagovat
Petr_Fisk
Z toho už se nevykroutíš, že jsi okouzlený Djokovičem:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jelena by mě rychle odčarovalasmile Ale asi by to nebylo tak příjemný, jak bych si představoval.smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ultron se zasekl.
Reagovat
Patik
No nič Djokovičovi som to prial..nikto sa takým úspechom v mužskom tenise ani zďaleka nepribližoval držal som mu palce už len z princípu..táto éra big 3 ponúkla majestátne veci po tomto golden slame sme si mohli povedať že už sme v tenise videli snáď všetko a boli toho nejakou súčasťou..

Inak Djokovič nemusí skláňať hlavu..Zverev ho síce porazil (credit to him) ale Novak môže vyhrávať naďalej grandslamy zatiaľ čo sa Zverev bude šmantať s béčkovými hráčmi niekde v prvých kolách grandslamu..
Reagovat
gigin
...zatiaľ čo sa Zverev bude šmantať s béčkovými hráčmi niekde v prvých kolách grandslamu..

Schovám si, odložím si, do dvou let ti to sem vložím.
Reagovat
Nola
Patik celkom prekvapuje svojimi hlaskami smile, Sasha hral finale na USO a semicko na RG, celkom zaujimavy vypocet....
Reagovat
gigin
To máš jedno :DD Jinak škoda, přál jsem mu to, byl na dosah unikát. Nicméně, když vyhraje USO, jebat Japonsko.
Reagovat
gigin
A když ho nevyhraje to USO, tak tím tuplem je to fuk.
Reagovat
Nola
smile, zlata medaila je zakliata, to je jas... Sasha si tieto slinty nezasluzi, dokazal vyradit kazdeho hraca z B3 a mne nikdy nevadil, asi som ujetasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak určitěsmile
Reagovat
Fransoas
Vaší reakci jsem nepochopil.
Reagovat
gigin
Zlatá medaila je zakliata - tak určitě
Sasha si tieto slinty nezasluzi - tak určitě
Dokazal vyradit kazdeho hraca z B3 - tak určitě
Mne nikdy nevadil - tak určitě
Asi som ujeta - tak určitě

Lepší?
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Vidím, že se Ti noha dobře hojí.
Reagovat
gigin
:DD ještě nehraju, ale už se to blíží.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teď má zas roupysmile
Ale díky gigine za osvětlení mého komentářesmilesmile
Reagovat
gigin
:DD nz.
Reagovat
gigin
Ujetá jsi, to je jas jasů :DDD
Reagovat
Nola
thank yousmile
Reagovat
Fransoas
Konci věty mi hodně nesedí.Neni k tomu vůbec žádný důvod.
Reagovat
EllNino
Patik tu opovrhuje všemi, krom top 3 jsou ostatní póvl :) Asi byl v životě vždy mezi prvními třemi
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejen on, to je celkem caste u fans B3, si to vsimni... a na ruzne zpusoby...
Reagovat
Patik
lenže ja som neni bežný fanúšik Big3..ja som perfekcionista v uvodzovkách vyhladávač talentov..a to nielen v športe..hudba umenie proste čokoľvek nikde ma nezaujíma nič čo je priemerné..čiže aj tu v tenise ak sa nájde nejaký novodobý mladý Nadal ktorý to tam bude všade mlátiť a nikto si s ním nebude vedieť dať rady lebo to bude športovec telom aj srdcom tak nespustím z neho oči..
Reagovat
EllNino
Wow ... ale nechlubím se :D
Reagovat
Patik
neviem teraz či ti rozumiem..no veľa ľudí mi hovorí toto že pohŕdam no hej majú pravdu pohŕdam..preto musel som sa rozpísať a precítiť to smile
Reagovat
Petr_Fisk
Ten, kdo se někde povyšuje, se zákonitě (v rámci vesmírné rovnováhy) někde jinde stejnou měrou ponižuje.
Reagovat
Patik
ale ja niekym nepohŕdam lebo nato nemá..ja pohŕdam nadtým že nato môže mať ale nechce..alebo by teda mohol urobiť viac a bolo by to ono lebo predpoklady nato má dobré..
Reagovat
Petr_Fisk
A kde bereš tu jistotu, že právě Ty jsi schopný vyhodnotit na co, kdo má?
Chceš, abych se Tebou začal zabývat, následně vyhodnotil, že na něco máš a pak Tebou začal následně pohrdat?
Každé hodnocení je silně subjektivní záležitost.
Ne nadarmo se třeba říká "hladový sytému nevěří", nebo "zkus chodit v mých botách".
Nechci Tě otravovat dlouhými výklady, ale tohle je velké téma, do jaké míry jsme vůbec schopni si představit, že jsme v kůži někoho jiného.
Reagovat
Patik
Ja to hovorím podľa seba..podľa svojho športovania..a svojích skúseností tak všeobecne..frázy typu skús chodiť v mojích šlapajách..toto sú podotýkam podľa môjho názoru veci rozhodnutia..to je akoby ti niekto povedal že trebárs..sorry ja takéto veci nemôžem v živote lebo mám deti a hypotéku a toto a hento..no dobre ale nikto ťa nenútil robiť si deti alebo brať si hypotéku..bolo to tvoje rozhodnutie v živote..svoje šlapaje si vo väčšine prípadov robíš sám..samozrejme nikoho nekritizujem tiež mám svoju rodinu a do nikoho sa nestarám nech si žije kto chce ako chce.smile
Reagovat
Petr_Fisk
...svoje šlapaje si vo väčšine prípadov robíš sám...
Kdyby ses například narodil v KLDR a ještě ke všemu by Tě třeba Tvůj otec v dětství pohlavně zneužíval, tak by z Tebe byl úplně jiný Patik.
Reagovat
gigin
Tvl :DD
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nebo v uprchlickém táboře. To by ho zajímaly docela jiné věci než je tenis a dost možná by ani nevěděl, že takový sport existujesmile
Holt startovní čára života je křivá, jak povrch zemský.
Reagovat
Petr_Fisk
Tady na to není prostor, ale je to ještě trošku složitější.
Každý človíček má tu svoji cestu, pro kterou je vybavený. Takže v podstatě je to o tom, objevit kdo vlastně jsem a co je ta moje cesta. Není to o žádné vůli a násilí na sobě. Pak vznikají ty nejúžasnější věci jen v radosti a jakoby samovolně. Jenže současný svět vše rve na sílu a od prvních krůčků se tlačí na děti, tohle musíš, tohle nesmíš, všechno si musíš vydřít a vybojovat.
Vydřeš si kariéru, peníze, postavení, ale skutečné štěstí a skutečná radost ze života Ti mezitím proteče mezi prsty.
Reagovat
Petr_Fisk
Umíráš a nevíš, kdo vlastně jsi a proč jsi tady doopravdy byl.
Tou obrovskou zamanutostí jsi v sobě utlumil jemné radary , a schopnost vnímat drobné (ale i větší) směrovky, které Ti ukazují cestu.
Jako Jim Carrey v Bruce Almighty, když jede autem a vykřikuje: "Bože, ukaž mi cestu" a současně ho předjíždí dodávka se silničním značením, kde jsou obří cedule stop, wrong way atd. a on nevidí a nevidí a pak málem spadne z rozestavěného mostu.
Prostě si vytvoříme sveřepou vizi a rveme to a rveme místo toho, abychom včas přehodili vyhýbku, protože se ukáže, že to není ta naše cesta.
Tak to mi připomněl Patik.
Reagovat
Patik
samozrejme sú také prípady..nájdu sa..životy sú rôzne..niekto sa narodí bohatý niekto chudobný niekto chorý niekto zdravý..niekto tam iný hentam..niečo neovplyvníš a hovorí sa že človek má nejaký osud..toto sú všetko veci na dlhú debatu..
Reagovat
Petr_Fisk
jj. snad Ti to moc nevadilo.
Reagovat
Patik
v čom by mi to malo vadiť ?
Reagovat
Petr_Fisk
Hodně lidí tohle otravuje, protože to leze hodně hluboko a často to otevírá zasunuté staré rány a skříně plné kostlivců.
Reagovat
Patik
ja nemám nejakú krutú alebo zlú minulosť..aj keby som mal nemám problém viesť o tom otvorenú diskusiu a deliť sa o skúsenosti a rôzne pohlady na životsmile
Reagovat
Patik
Neporozumeli sme sa dostatočne...samozrejme že príklad keď ako malý bývaš na ulici a odvezú do koncentráčného tábora tak nemôžeš byť tenista na královskom dvore..niekomu je nadelené to a niekomu iné..niektoré veci sú neovplyvnitelné..ale aj tak sa podľa mňa dá s nimi pracovať a ohýbať životné situácie vo svoj prospech aspoň z časti..narážal som na športovcov ktorý už majú svoj základ..majú peniaze cestujú žijú si na vysokej nohe ale nechce sa im stúpať..vyhovuje im to kým sú pritom by mohli byť viac..a občas by aj chceli byť viac ale nechce sa im vyvinúť väčšie úsilie..sú pohodlnejší.
Reagovat
Petr_Fisk
Nevadí.
V podstatě jsem Ti jen chtěl sdělit, že každé násilí je špatné, ať už ho pácháš na druhých nebo sám na sobě.
To první už lidstvo většinou pochopilo, k tomu druhému se musí ještě trošku prožít.
Reagovat
Patik
Tak ono myslím si že občas je to násilie páchané na sebe nutné ak chceš rásť ako človek..samozrejme človek je strašne rozsiahla bytosť a násilie môžeš páchať v rôznych oblastiach samého seba za účelom že v budúcnosti sa ti to vráti v dobrom..občas musíš byť pod tlakom alebo mimo komfort aby si vedel aké je to byť v pohode..rovnako ako musíš poznať smútok aby si vedel čo je šťastie..chudobný aby si poznal čo je bohatstvo a podobne..toto je ale naozaj strašne diskutabilná a individuálna a filozofická záležistoť..a ja samozrejme prezentujem len svoje názory toto nieje svätá pravda..
Reagovat
Petr_Fisk
Určitě to člověk musí zažít, to se nedá sdělit.
No a pak by se z toho měl poučit, jinak v tom bude rotovat pořád dokola.
Myslím to asi tak, že jestliže Tě něco baví a něco Ti jde, tak pak máš neuvěřitelnou výkonnost a vytrvalost a dosáhneš skvělých věcí jakoby bez námahy, zatímco někdo druhý dosáhne toho stejného a je z toho úplně hotový.
Já vím, že platí, že talent není všechno, ale ta dřina nesmí být dřina.
A proto např. vrcholový sport už není v pořádku a časem zmizí. Toho se už ale my dva nedožijeme. Zatím lidé pořád bojují a snaží si to vzájemně "nandat".
Reagovat
Patik
Ver či never keď som športoval jedného času čokoľvek čo bolo mimo stupienkov som nikdy neakceptoval a natom stupienku som bol niekoľko desiatok krát.. pokiaľ som skončil mimo stupienok bola to zbytočná cesta na turnaj..čiže áno opovrhujem každým kto to fláka..mám vysoké až prehnané očakávania od každého športovca..a argumenty typu nie každy nato má sú ufňukané výhovorky slabochov s nízkym sebavedomím ktorým sa nechce..mňa učili že keď to zvládne jeden zvládne to aj druhý je to len otázka nastavenia hlavy..pretože každé ľudské telo dokáže zniesť neuveritelné veci ak mu to športovec v hlave dovolí..dobrý športovec je založený na dobrých ambíciach a odhodlaní víťaziť nie natom akú má silnú ruku..všetko ostatné sú len výhovorky človeka ktorý tomu neverí..a je to pochopitelné drina nikdy nikomu nevoniala len výnimočným ktorí boli ochotní niečo obetovať..amen smile
Reagovat
EllNino
Kdyby to bylo takhle jednoduché, nastavit si to v hlavě :) Hlava je základ, ale musíš na to mít i dispozice ... jen dřina obvykle nestačí
Reagovat
Patik
predispozície beriem..keď si ako Isner nemôžeš byť pružný ako švarcman..náchylnosť na zranenia a podobné veci dá sa s tým pracovať treba vedieť ako..viď Nadala..ale takéto predispozície to sú ojedinelé prípady..veľa prípadov podľa mňa brzdia aj peniaze..a ešte teda hlavne ..je veľa nepoviem mladých chlapcov ale poviem to blbo veľa kvalitného materiálu s ktorým sa dá pracovať lenže problém je nevedomosť nedostatok kvalít a skúseností trénera..častokrát tréneri ťa berú len ako žiaka v kolektíve riešia druhých nevenujú dostatok pozornosti..a preto som vždy hovoril najlepšie je ako som to mal aj ja..keď ťa trénuje člen rodiny najlepšie otec..lebo ten chce aby bol nielen hrdým trénerom ale čo viac hrdým otcom a mieri s tebou čo najvyššie dokonale ťa pozná po všetkých stránkach a vždy ti venuje pozornosť na tréningu lebo si jeho..a neskôr získať na svoju stranu niekoho dobre kvalifikovaného..
Reagovat
Petr_Fisk
Že Ty si myslíš, že smyslem života je něco dokázat sobě i druhým?
Reagovat
Patik
Zmysel života..nepoužívam tieto frázy neviem čo to je..život má vela zmyslov aj nezmyslov..je to zmysel života čo sa športu týka..dokázať sebe samému ale aj iným..smilezáleží len tebe aký si..
Reagovat
Patik
neni problém..smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak tak, do zlaté klenotnice TPsmile
Reagovat
Mayo
Pochopiteľne, že si mu to ako jeho fanusik prial. Ale neboj sa, USO už bude jeho.
Reagovat
Fandina
Zlato ještě může získat, sice v mixu, ale může smilesmile.
Reagovat
vojta91
Ruské finále jsem fakt nečekal?
Reagovat
Fandina
Jj a když už, tak spíš by se dalo čekat Kopějka s Méďou.
Reagovat
Blondie
Typický výsledek v ženském tenise, no. Labilní žen... wait!

Aneb ano, i tohle se může ve vypjatém souboji stát dokonce takovému mentálnímu titánovi. Takže holt se smiřme s tím, že jde o velmi psychicky náročný sport.

Mrzí mě to, hrozně jsem mu ten unikátní výsledek přála, ale opravdu moc.
Reagovat
Usm
mohl odpadnout fyzicky, ne mentálně. Kvůli tý blbosti hrát mix čtyřhru
Reagovat
Blondie
Myslím, že nosit podprsenku, tak by se žádné okolnosti v úvahu nebraly a moudří diskutéři by o labilitě měli jasno.

jen to ukazuje, jak je to hloupé... :/

Jé, mě to mrzí, mě to mrzí...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
po těch silných slovech v předchozích dnech tahle omluva prohry celkem pokulhává.
Reagovat
Nola
vyhral dnes lepsi hrac, Novak sa urcite nebude ospravedlnovat, ze ho ospravedlnuju fans je pochopitene, sami viete o com to je.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist