González je v Buenos Aires ve 2. kole. Premiéru v Jižní Americe zvládl Nišikori

21. 2. 2012, 13:37
Aktuality 3
ATP BUENOS AIRES - Konec kariéry Fernanda Gonzáleze se nemilosrdně blíží, fanoušci horkokrevného Chilana se však mohou těšit ještě minimálně na dva zápasy. Než se González s tenisem příští měsíc v Miami rozloučí, zahraje si tento týden v Buenos Aires o čtvrtfinále. Na argentinské antuce postoupil také talentovaný Japonec Nišikori.
Fernando González

Fernando González vstoupil do svého předposledního turnaje a vůbec posledního turnaje na antuce vítězstvím. Jednatřicetiletý Chilan, který oznámil, že příští měsíc v Miami ukončí kariéru, postoupil přes Alberta Montaňése. Španěl ve chvíli, kdy González vedl 7-5 a 1-0, utkání kvůli bolestem zad vzdal.

"Není to způsob výhry, který bych si přál. Ale jsem rád, že budu mít ještě jednu šanci jít na tomto turnaji na kurtu. Dnes jsem hrál uvolněně a bez tlaku a to mi pomohlo," reagoval González.

González si o první čtvrtfinále od jara 2010 zahraje buď s dalším Španělem Albertem Ramosem, nebo domácí nasazenou osmičkou Juanem Ignaciem Chelou.

Úspěšný debut na jihoamerické antuce má zasebou Kei Nišikori. Dvaadvacetiletý Japonec, který je už 17. hráčem světa, potvrdil formu proti místnímu šampionovi z roku 2010 Juanu Carlosi Ferrerovi. Nišikori sice proti zkušenějšímu Španělovi, bývalé světové jedničce a vítězi French Open, pětkrát ztratil podání, sám však proměnil 6 ze 14ti brejkbolů a po 2 hodinách a 6 minutách zvítězil v prvním letošním zápase na antuce 7-5 3-6 6-2.

"Byl to hodně těžký zápas, Ferrero je skvělý antukář. Byl jsem trochu nervózní, ale postupně jsem si začal více věřit a hrát lépe. Hraju tu rád," řekl Nišikori po svém prvním zápase v Jižní Americe.

Nišikori už zná i jméno svého příštího soupeře. O postup do čtvrtfinále bude čtvrtý nasazený Asiat bojovat proti Rumunu Victoru Haneskovi, který v tie-breaku třetí sady zdolal Španěla Pabla Andújara.

Poprvé po neúspěšném Davis Cupu se na kurty vrátil Stanislas Wawrinka. Loňský semifinalista turnaje v Buenos Aires zvládl 1. kolo i letos, když domácího Horacia Zeballose porazil 6-3 6-4.

Divoké utkání divákům nabídli Carlos Berlocq a Španěl Pere Riba. Domácí Argentinec prohrál první set bo boji 6-7, pak se ale karty začaly obracet. Berlocq ve druhé sadě odvrátil pět brejkbolů a vyhrál 6-0. Ve třetím setu pak trefil všech 12 prvních servisů, po nichž neztratil jediný fiftýn, a když na returnu prohrál jen tři míčky, radoval se nakonec z vítězství 6-7 6-0 6-0.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 484.100 dolarů)
pondělní výsledky (20. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Nišikori (4-Jap.) - Ferrero (Šp.) 7-5 3-6 6-2
Wawrinka (6-Švýc.) - Zeballos (Arg.) 6-3 6-4
González (Chile) - Montaňés (Šp.) 7-5 1-0 skreč M.
Bagnis - Mayer (oba Arg.) 5-7 6-4 6-2
Berlocq (Arg.) - Riba (Šp.) 6-7(5) 6-0 6-0
Hanescu (Rum.) - Andújar (Šp.) 6-3 4-6 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohuzel se to dalo cekat. Dlouha pausa, sama zraneni. Jiz neni cesta zpatky. Zkouset neuspesne challengery, to neni moc dustojny konec kariery takoveho hrace. Je to smutne, ale to je zivot. Drive nebo pozdeji to ceka vsechny. Tak tedy jeste chvili a pak vse nej nej do dalsiho zivota bez aktivniho tenisu. Ten jeho forhand mi bude celkem chybet.
Reagovat
smazaný uživatel
na hardu v Memphisu taky smutna prohra - James vydrzel na kurtu se Sweetingem sotva 3/4 hodiny.....
Reagovat
smazaný uživatel
Tohoto zapasu jsem se take obavala, po takove herni pause a takova hruza. Cekam brzy podobne prohlaseni velice brzy i od Jamese.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist