Griekspoor přepisuje rekordy na challengerech. Získal pět titulů v řadě a osm trofejí během jedné sezony

14. 11. 2021, 22:22
Aktuality 7
CHALLENGER BRATISLAVA - Před týdnem Tallon Griekspoor jako první v historii vyhrál sedm challengerů během jedné sezony a dnes tento rekord ještě vylepšil. A navíc k tomu přidal ještě jeden další historický zápis. 25letý Nizozemec ovládl halu v Bratislavě a jako první vyhrál v průběhu jednoho roku pět challengerů v řadě. Ve finále porazil 6-3 6-2 Maďara Zsombora Pirose a svou neporazitelnost prodloužil na 26 utkání.
Profily hráčů
Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor začal s dobýváním letošních challengerů až v květnu na antuce na pražské Štvanici. V červnu pak triumfoval v Bratislavě a o další měsíc později znovu na antuce v nizozemském Amersfoortu.

Pak se sice na dva měsíce výsledkově odmlčel, ale v polovině září v Davis Cupu nastartoval velkou vítěznou sérii. Ovládl antuku ve španělské Murcii, dvakrát zvítězil v italské Neapoli, před týdnem slavil na tvrdém povrchu na Tenerife, kde získal i skalpy zkušených Španělů Fernanda Verdaska a Feliciana Lópeze, a dnes dobyl halu v Bratislavě.

Ve slovenské metropoli Griekspoor vyřadil českého tenistu Jiřího Lehečku či domácího Alexe Molčana, ve finále přehrál 6-3 6-2 Zsombora Pirose z Maďarska.

Během pouhých sedmi týdnů tak Griekspoor proměnil v triumf pět challengerů v řadě, čímž se do dějin zapsal jako první tenista v historii. Ve světovém žebříčku posunem ze 72. na 65. místo vylepší své dosavadní maximum.

Navíc letos vyhrál dohromady už osm challengerů, čímž už podruhé překonal dosavadní rekord. Šest titulů z challengerů během jednoho roku v minulosti získali Maročan Júnis Al Ajnáví (1998) a Argentinci Facundo Bagnis (2016) a Juan Ignacio Chela (2001) a Francouz Benjamin Bonzi (2021).

Griekspoor už po posledním zápase sezony vyhlíží rok 2022, ve kterém je přihlášen na turnaje ATP.

"Na challengerech jsem prožil skvělé chvíle, ale přišel čas udělat další krok a hrát turnaj ATP. Moc se na to těším a nemohu se dočkat, až to začne," uvedl Griekspoor, jenž na okruhu ATP zatím nikdy nevyhrál dva zápasy po sobě.

• CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 66.640 eur
nedělní výsledky (14. 11. 2021)
• Dvouhra - finále •
Griekspoor (2-Niz.) - Piros (Maď.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
baba
jasně, proč ale naši mladíci nedokáží ani na těchto turnajích zabodovat- semi, finále atd.
Reagovat
EllNino
Proč lžeš
Reagovat
hanz
Možná by to chtělo přeorientovat se na ATP turnaje vyšší kategorie, ale když ho ty tituly z nižších baví, proč ne.
Reagovat
dappe
Naopak, dost cenné úspěchy. Vyhrát tolik challengerů v roce, především těch posledních pět v řadě? Výborné.

V tom svinstvu, co tyhle turnaje týden co týden nabízejí, by se měl takový hráč (kterému jde především o tenis) dost ocenit.
Reagovat
Melisska
Přesně tak to na stránkách ATP říká. Že tímto s challengery končí a příští rok se těší na ATP turnaje.
Reagovat
Melisska
"I have had a good time on the Challenger Tour but I think it?s time for the next step, playing ATP Tour events. I am really looking forward to that and can?t wait to start."
Reagovat
turista
Je načase.Challengery mu nepřinesou kloudné peníze ani prestiž.Na rozehrání mu jistě posloužily.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist