Grothová získala bez ztráty setu svůj premiérový titul

19. 9. 2010, 10:35
Aktuality 1
WTA GUANGZHOU - Australská tenistka slovenského původu Jarmila Grothová v čínském Guangzhou vyhrála první turnaj na okruhu WTA. Třiadvacetiletá hráčka při svém finálovém debutu porazila Rusku Kudrjavcevovou 6-1 6-4 a soutěží prošla bez ztráty setu.
Profily hráčů
Jarmila Grothová

Jarmila Grothová zažívá skvělou sezonu. Slovenka, jež si loni vzala Australana Sama Grotha a získala australský pas, si zahrála ve 4. kole jak na French Open, tak ve Wimbledonu. V Istanbulu se podruhé v kariéře dostala do semifinále, v premiérové finále však proměnila až start v Guangzhou.

A to suverénním způsobem. Třiadvacetiletá tenistka na cestě do svého premiérového finále ztratila se čtyřmi soupeřkami všehovšudy jen deset gamů.

"Jsem nasazenou jedničkou a to je člověk vždy pod určitým tlakem. Ale snažím se hrát svůj nejlepší tenis a zatím to funguje výborně," řekla 55. hráčka světa před svým finálovým debutem.

Ten v Číně čekal i na její poslední soupeřku Allu Kudrjavcevovou, která před tímto turnajem dokonce hrála maximálně ve čtvrtfinále.

Grothová, dříve známá pod dívčím jménem Gajdošová, si s o rok mladší Ruskou poradila hladce ve dvou setech a po výhře 6-1 6-4 mohla slavit svůj první titul z okruhu WTA. Za ten vyinkasuje prémii 37 tisíc dolarů a může se těšit na premiérový posun do první světové padesátky.

- WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU (Čína, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (19. 09. 2010)

Dvouhra - finále:
Grothová (1-Austr.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jen tak dál Jarčo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist