Gstaad: Už ve čtvrtfinále na sebe narazí lonští finalisté Južnyj a Haase, pokračuje i Troicki

24. 7. 2014, 21:52
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Letos už ve čtvrtfinále na antukovém turnaji ATP ve Gstaadu na sebe narazí lonští finalisté Michajl Južnyj a Robin Haase. Ruský obhájce titulu dnes do soutěže vstoupil výhrou nad Francouzem Kennym De Schepperem, Nizozemec si poradil ve třech setech s domácím Laaksonenem. Po ročním distancu za doping se daří Srbu Troickému, který si zahraje o první semifinále po téměř třech letech.
Michajl Južnyj

Michajl Južnyj letos ještě ani jednou nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě, přesto se ve světovém žebříčku stále drží v Top 20. Tento týden však obhajuje titul ve švýcarském Gstaadu, kde loni získal svou devátou z celkově deseti trofejí.

Do letošního ročníku nejvýše nasazený Rus vstoupil výhrou 6-3 6-4 nad Francouzem Kennym De Schepperem, kterému v sedmdesátiminutovém utkání nenabídl jediný brejkbol. Sám proměnil dvě ze sedmi příležitostí na brejk.

Ve čtvrtfinále se dvaatřicetiletý Južnyj utká v repríze loňského finále s Robinem Haasem. Ruský tenista sice ve vzájemné bilanci vede 5-1, poslední souboj letos na antuce v Bukurešti ale vyhrál hladce ve dvou setech o pět let mladší Nizozemec. Ten letos ve Gstaadu zvládl už dva třísetové zápasy, po Nedovjesovovi si dnes poradil po 2 hodinách a 20 minutách 6-4 1-6 7-5 s domácím Henrim Laaksonenem.

Na prvním turnaji po 12 měsících, během kterých si odpykával trest za doping, se daří Viktoru Troickému. Osmadvacetiletý Srb postoupil do čtvrtfinále bez ztráty setu, když dnes porazil 6-3 6-4 Kazacha Andreje Golubjova.

Troicki dostal distanc kvůli neodevzdání krevního vzorku vloni v dubnu na turnaji v Monte Carlu, což Mezinárodní tenisová federace vyhodnotila jako porušení dopingových pravidel a v červenci mu udělila distanc na 18 měsíců. Arbitráž ho později zkrátila na rok.

O první semifinále od podzimu 2011 si bývalý 12. hráč světa Troicki zahraje buď se Španělem Fernandem Verdaskem, nebo Němcem Janen-Lennardem Struffem. Jejich duel byl dnes za stavu 1-1 ve třetím setu kvůli dešti přerušen a dohrávat se bude až v pátek.

- ATP 250 GSTAAD -
(Švýcarsko, antuka, 485.760 eur)
čtvrteční výsledky (24. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Južnyj (1-Rus.) - De Schepper (JAR) 6-3 6-4
Haase (7-Niz.) - Laaksonen (Švýc.) 6-4 1-6 7-5
Troicki (Srb.) - Golubjov (Kaz.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist