Haddadová Maiaová je letos poprvé ve finále, o titul si zahraje na WTA Elite Trophy

28. 10. 2023, 09:44
Aktuality 3
WTA ELITE TROPHY - Beatriz Haddadová Maiaová (27) na svém posledním letošním turnaji postoupila poprvé v sezoně do finále a hned na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai. V semifinále 'malého Turnaje mistryň' brazilská tenistka přehrála 6:4, 6:1 Darju Kasatkinovou (26) a poprvé od Wimbledonu vyhrála tři zápasy po sobě. O třetí a nejcennější titul si zahraje proti domácí Qinwen Zheng (21).
Beatriz Haddadová Maiaová (© Profimedia)

Kasatkinová – Haddadová Maiaová 4:6, 1:6

Beatriz Haddadová Maiaová se loni dostala poprvé a nakonec hned čtyřikrát do finále turnajů WTA. Na trávě v Birminghamu a Nottinghamu dokázala triumfovat a ve světovém žebříčku se vyšplhala do TOP 10.

Letos si na Roland Garros zahrála poprvé v semifinále grandslamu, na celkově páté finále si ale musela počkat až na svůj poslední turnaj sezony. Sedmadvacetiletá Brazilka se do něj dostala bez ztráty setu na WTA Elite Trophy pro nejúspěšnější hráčky sezony, které se nedostaly na Turnaj mistryň.

Ve skupině Haddadová Maiaová přehrála Američanku Madison Keysovou i vítězku loňského Turnaje mistryň Caroline Garciaovou z Francie a v sobotním semifinále nedala šanci Darje Kasatkinové. Od stavu 4:4 soupeřce povolila jediný game, v němž navíc neudržela vedení 40:0, a po hodině a půl zvítězila 6:4, 6:1.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

"Děkuju všem, že jste dnes přišli a podporovali mě. Vím, že zítra asi nebudete na mé straně, ale znovu se ze sebe pokusím dostat maximum. Dnes jsem odehrála dobrý zápas a jsem ráda, že jsem v posledních dnech a týdnech tvrdě trénovala," řekla Haddadová Maiaová v pozápasovém rozhovoru.

Haddadová Maiaová od červencové skreče v osmifinále Wimbledonu zdolala jen 5 z 12 soupeřek a pouze jednou vyhrála dvakrát po sobě. V Zhuhai ale naskočila na vítěznou vlnu a vyhrála všech šest setů.

Levou rukou hrající Brazilka v Číně navíc zaútočí na svůj druhý double (loni v Nottinghamu vyhrála i debl se Shuai Zhang), neboť je také ve finále čtyřhry po boku Veroniky Kuděrmetovové.

Lin Zhu – Qinwen Zheng 5:7, 6:4, 1:6

O třetí singlový titul si Haddadová Maiaová zahraje proti domácí Qinwen Zheng. Jednadvacetiletá Číňanka v druhém semifinále udolala až po více než třech hodinách boje 7:5, 4:6, 6:1 krajanku Lin Zhu a počtvrté v kariéře postoupila do finále. Také ona bude v neděli bojovat o svou třetí troufej ve dvouhře.

Výsledky turnaje WTA Elite Trophy v Zhuhai


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
šlo to do třetího, ale už to má jistésmilesmile
Reagovat
dadaft
Beatriz ve finále je fajn, je to sympaťačka, přál bych si ho proti Qinwen, ale ta to nemá vůbec jisté, Zhu hraje fakt dobře a možná to půjde do třetího ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hm, to měla být reakce na tebe,ale nějak to nevyšlo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist