Haddadová Maiaová v Acapulku vyřadila Stephensovou a slaví životní skalp

28. 2. 2019, 05:57
Aktuality 2
WTA ACAPULCO - Beathriz Haddadová Maiaová si na turnaji v Acapulku připsala premiérový skalp hráčky Top 10, když ve druhém kole porazila světovou čtyřku, nasazenou jedničkou a bývalou šampionku Sloane Stephensovou ze Spojených států amerických. Poprvé v sezoně do čtvrtfinále postoupila také Běloruska Viktoria Azarenková, cestou do něj ztratila dohromady jen šest gamů.
Beathriz Haddadová Maiaová

Beatriz Haddadová Maiaová měla na kontě jediný skalp hráčky Top 20, když předloni na antuce v Praze porazila tehdejší světovou devatenáctku Samanthu Stosurovou. 

Suverénně nejcennější vítězství však zaznamenala včera v mexickém Acapulku. Dvaadvacetiletá Brazilka, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, ve druhém kole porazila vítězku US Open 2017 a aktuálně čtvrtou hráčku světa Sloane Stephensovou

Haddadová Maiaová přehrála nasazenou jedničku, která před třemi lety v Acapulku získala jeden ze svých šesti titulů, v prvním vzájemném střetnutí hladce ve dvou setech. Do zápasu sice vstoupila prohraným podání, ale pak už o něj nepřišla a po necelé hodině a půl nad Američankou zvítězila 6-3 6-3.

"Je to úžasný pocit, vůbec jsem nečekala, že bych tady mohla tak skvělou hráčku porazit. Moc si to teď užívám, ale chi na tuhle výhru navázat i v dalším kole," řekla 172. hráčka světa Haddadová Maiaová, která si své jediné finále na okruhu WTA zahrála v Soulu 2017.



O postup do čtvrtfinále se brazilská tenistka utká s Číňankou Yafan Wang, která v prvním kole vyřadila Marii Bouzkovou a ve druhém odehrála jen pět gamů proti Portoričance Monice Puigové, která za stavu 1-4 vzdala.

Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková v Acapulku vyhrála i svůj druhý zápas se ztrátou pouhých tří gamů. Po nasazené dvojce Američance Collinsové ve druhém kole smetla 6-2 6-1 Němku Tatianu Mariaovou a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm se Běloruska střetne poprvé s dvacetiletou Američankou Sofií Keninovou.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
středeční výsledky (27. 02. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Haddadová Maiaová (Braz.) - Stephensová (1-USA) 6-3 6-3
Vekičová (3-Chorv.) - McHaleová (USA) 6-4 7-5
Andreescuová (Kan.) - Buzarnescuová (4-Rum.) 6-2 7-5
Keninová (5-USA) - Boulterová (Brit.) 6-4 4-1 skreč B.
Saisai Zheng (7-Čína) - Babosová (Maď.) 4-6 6-4 6-3
Kontaová (8-Brit.) - Flinková (Rus.) 6-4 6-1
Yafan Wang (Čína) - Puigová (Portor.) 4-1 skreč P.
Azarenková (Běl.) - Mariaová (Něm.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
aape
"Dvaadvacetiletá Brazilka, která se do hlavní soutěže dostala z hlavní soutěže.." zajímavé, jak se jí to povedlo?
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist