Hájek si podruhé v semifinále nezahraje, nestačil na Sijslinga

23. 5. 2013, 16:19
Aktuality 3
ATP DÜSSELDORF Jan Hájek si na antuce v Düsseldorfu své druhé semifinále nezahraje. Českého tenistu do něj nepustil Nizozemec Igor Sijsling, který tak překonal své maximum na okruhu ATP a poprvé si zahraje o finále.
Jan Hájek

Jan Hájek si letos zahrál na sedmi turnajích ATP a hned na šesti skončil už v 1. kole. Alespoň v Montpellieru se v únoru dostal do čtvrtfinále a až tento týden na antuce v Düsseldorfu dokázal své letošní maximum vyrovnat. Devětadvacetiletý rodák z Olomouce si tak po výhrách nad Rusem Donským a domácím Brandsem zahrál o své celkově druhé semifinále, které si dosud zahrál jen loni ve švédském Bastadu.

Svůj nejlepší výsledek ale v Německu nevyrovnal. Ve čtvrtfinálovém duelu dnes prohrála hladce 3-6 1-6 s Igorem Sijslingem. První set zápasu rozhodl soupeřův jediný brejk ve čtvrtém gamu, ve druhé sadě pak český tenista prohrál servis třikrát a jedinou hru získal až za stavu 0-4.

Pětadvacetiletý Sijsling, který je o čtyři roky mladší a zhruba o 30 příček výše ve světovém žebříčku než Hájek, si pomohl k postupu vysokou úspěšností po svém servisu a také pěti esy. 

Přemožitel nasazeného Kohlschreibera z druhého kola tak poprvé v kariéře postoupil do semifinále, ve kterém se utká s Jarkkem Nieminenem. Šestý nasazený Fin dnes postoupil bez boje přes domácí turnajovou dvojku Tommyho Haase, který kvůli horečkám z turnaje odstoupil a tři dny před French Open tak dal raději přednost odpočinku.

O další překvapení se v Düsseldorfu postaral levou rukou hrající Guido Pella. Argentinský kvalifikant, jenž minulý týden oslavil 23. narozeniny, si po včerejším skalpu po turnajové jedničky Janku Tipsarevičovi zahrál poprvé v kariéře ve čtvrtfinále a úspěšný byl i v něm. Vyšlápl si totiž na dalšího nasazeného Srba Viktora Troického, kterého přemohl po setech 7-6 7-5.

O finále se utká  krajanem Juanem Mónakem, který porazil 6-3 6-4 domácího Tobiase Kamkeho a podruhé v sezoně postoupil do semifinále. V něm bude usilovat o první finále od loňského triumfu v Kuala Lumpuru.

- ATP 250 DÜSSELDORF -
(Německo, antuka, 410.200 dolarů)
čtvrteční výsledky (23. 05. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Sijsling (Niz.) - Hájek (ČR) 6-3 6-1
Mónaco (3-Arg.) - Kamke (Něm.) 6-3 6-4
Pella (Arg.) - Troicki (7-Srb.) 7-6(5) 7-5

Nieminen (6-Fin.) - Haas (2-Něm.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
jses borec, vcera jsi mel stal 300, zes vyhral a dneska 200, zes prohral. To je naposled, co jsem na nej vasdil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja dnes Sijslinga.
Reagovat
smazaný uživatel
tak si vyskusaj tipnut Kohlschreibera,F.Mayera pripadne Cilica,ja uz neskusam
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist