Hájek si poprvé zahraje o finále. V cestě do něj mu stojí Almagro

13. 7. 2012, 16:39
Aktuality 9
Jan Hájek se nedlouho před svými 29. narozeninami dočkal zatím největšího úspěchu na okruhu ATP v kariéře. Český tenista dnes v Bastadu porazil ve třech setech Estonce Zoppa a poprvé si zahraje o finále. Jeho příštím soupeřem bude přemožitel Ivo Mináře Nicolás Almagro.
Jan Hájek

Jan Hájek při své první letošní účasti na turnaji ATP do dneška neztratil set a stoprocentní bilanci si udržel i po první sadě čtvrtfinálového duelu s Jürgenem Zoppem. Český hráč hned v úvodním gamu sebral soupeři podání, o náskok sice přišel, ale vzápětí ho znovu získal a úvodní dějství vyhrál 6-3.

V následujícím setu podávali oba tenisté suverénně až do stavu 3-3, kdy si Hájek vybral jediný slabší moment v setu. Zopp nabídnutou dvojnásobnou šanci využil, při svém podání už pak nezaváhal a vynutil si třetí sadu. V ní se, podobně jako v té první první, ujal jako první vedení český tenista, který opět o náskok rychle přišel. Rozhodující moment přišel za stavu 4-3; Hájek v osmé hře získal rozhodující brejk, který poté potvrdil.

V boji o finále čeká Hájka soupeř, jemuž má co vracet: druhý nasazený Nicolás Almagro, který ho před pěti lety na antuce ve Valencii porazil a který v Bastadu vyřadil dalšího Čecha Iva Mináře.

Už proti Minářovi se favorit na výhru pořádně nadřel a postoupil až poté, co odvrátil mečbol. Dnes Almagrovi podobné nebezpečí nehrozilo, i svého krajana Daniela Gimena-Travera ale udolal po boji ve třech setech.

Na první prolomený servis se dnes diváci načekali; oba tenisté si svá podání hlídali celý úvodní set, který pro sebe Almagro získal až ve zkrácené hře. Jako první udeřil Gimeno-Traver v sedmé hře následující sady, kdy proměnil svůj třetí brejkbol, a i když za stavu 5-3 nevyužil při Almagrově servisu čtyři setboly, v další hře už srovnal na 1:1.

Překvapení na úkor desátého hráče světa se ale nekonalo. Almagrův krajan doplatil na nevyužívání svých šancí: v prvním a třetím gamu rozhodujícího setu měl po dvou brejkbolech, ani jeden ale nevyužil, a za stavu 3-4 přišel trest. Almagro svůj první brejkbol po dlouhé době proměnil a při vlastním servisu pak nezaváhal.

První set na turnaji dnes podobně jako Hájek ztratil také největší favorit podniku v Bastadu David Ferrer. Nejvýše nasazený hráč nastoupil už posedmé na okruhu ATP proti dalšímu Španělovi Tommymu Robredovi, který byl světové pětce dlouho vyrovnaným soupeřem. Robredo doplatil v úvodním setu na jediný slabší moment, ve kterém ho Ferrer brejknul a poté set ukončil. Ve druhé sadě mu to Robredo oplatil, v závěru si vypracoval první brejkbol a srovnal na 1:1. Zbytek zápasu už se ale odvíjel zcela v režii Davida Ferrera, který krajana vyprovodil 'kanárem'.

O finále si Ferrer zahraje s Bulharem Grigorem Dimitrovem, který dnes vyřadil turnajovou trojku Alberta Ramose po výhře 7-6 6-3.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 410.175 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Hájek (ČR) - Zopp (Est.) 6:3, 4:6, 6:3, Ferrer (1-Šp.) - Robredo (Šp.) 6:3, 4:6, 6:0, Almagro (2-Šp.) - Gimeno-Traver (Šp.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, Dimitrov (6-Bul.) - Ramos (3-Šp.) 7:6 (7:1), 6:3.

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Se probojoval na Futures v Prostějově už do SF :-) V prvním kole vyhrál nad Honzou Šátralem( na 671 místě v žebříčku) 6:1 a 6:4. Ve druhém kole vyhrál nad Robertem Rumlerem(907) 6:3 a 6:0 a dnes v QF vyhrál nad Juanem Pablem Amadem(423) 6:3 a 6:0.. V SF bude hrát s Adrianem Sikorou(524) a v případném finále by narazil na Honzu Kunčíka(1449) nebo na Dominika Thiema(497) :-)) Tak pojď Jirko!
Reagovat
Fandina
Tak taky Jirko ... pojď pojď pojď

odkaz na turnaj http://www.tkplus.cz/akce-pvopen.php
Reagovat
smazaný uživatel
dik za info, znam sice jen Satru, ale tak at stastne frci dal.. :-)

Jinak samozrejme gratulace Davidovi! Tommyho jsem proste musela obetovat .. :-)
Reagovat
Fandina
Jen tak dál Honzo. Vidím, že úkol nehrát kvaldu na US open v kapse, tak teď držím palce a v semi znovu ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Co nedokázal proti Almagrovi Minář, to dokáže Hájek. :)
Reagovat
Fandina
Přeji mu to ... jeď jeď jeď
Reagovat
smazaný uživatel
V semifinále má určitě šanci.
Reagovat
tommr
k postupu do semifinále v Bastadu a k návratu do první stovky světovýho žebříčku. Dnešní výhra mu vynese 45 bodů a posun na 89. příčku s 579 body ... :)
Bez nadějí není Hájek ani v tom semifinále, protože Almagro s nezdá být v optimální formě - svědčí o tom jeho trápení proti Minářovi a dneska proti Gimeno-Traverovi ... :)
Reagovat
r176
super honzo velika gratulace a top 100 je doma!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist