Hájek trápil Ferrera jeden set, pak tempo neudržel

20. 7. 2010, 22:07
Aktuality 16
ATP HAMBURG - Jan Hájek vypadl na turnaji v Hamburku v druhém kole. Šestadvacetiletý daviscupový reprezentant, který předminulý víkend přispěl ke čtvrtfinálové výhře v Chile, dnes podlehl 6-7 1-6 Juanu Carlosi Ferrerovi ze Španělska.
Jan Hájek

Jan Hájek si zvedl sebevědomí v úspěšném Davis Cupu na půdě v Chile a dnes mohl potvrdit nárůst formy proti bývalé světové jedničce a vítězi French Open Juanu Carlosi Ferrerovi.

Čtyřiaosmdesátý hráč světa Hájek ale prohrál se španělským favoritem i třetí vzájemný zápas, přičemž pokaždé na něj nestačil na jiném povrchu. V roce 2007 mu podlehl na tvrdém podkladu v Austrálii i na trávě ve Wimbledonu, dnes neuspěl na antuce, na níž třicetiletý Ferrero v roce 2003 v Paříži získal svůj jediný grandslamový titul.

Nicméně v Melbourne Hájek vzdal hned v úvodu kvůli zdravotním problémům, v All England Clubu ztratil vedení 2-0 na sety. Dnes byl blízko zisku úvodní sady, za stavu 5-3 ale ztratil podání a postupně přestával držet krok. Nakonec prohrál 6-7 1-6.

Suverénním vítězstvím zahájil antukový turnaj Nikolaj Davyděnko, který se po zranění zápěstí zatím trápí, Největší favorit smetl 6-3 6-1 Francouze Florenta Serru a o první čtvrtfinále po pěti měsících se utká s Kazachem Golubjovem.

Naopak jedenáctý nasazený a šampion z roku 2006 Tommy Robredo v Hamburku ve svém úvodním zápase neuspěl. Až v pátém vzájemném střetnutí na Španěla vyzrál Ital Potito Starace, jenž vyhrál 7-6 5-7 6-1. Osmadvacetiletý Robredo nezvládl vstup do turnaje na pátém z posledních šesti turnajů. Pouze před týdnem v Bastadu si zahrál v semifinále. 

Vypadli také další nasazení tenisté: Francouz Gilles Simon nestačil na Fina Jarkka Nieminena a Oleksander Dolgopolov z Ukrajiny rovněž ve třech setech padl s rozjetým Němcem Florianem Mayerem.

Až po více než tříhodinové bitvě do 3. kola postoupil Maximo Gonzalez. Argentinský hráč, jenž v úvodu letošní sezony léčil zlomeninu nohy, zdolal 7-6 6-7 6-2 Španěla Ramose-Vinolase. Ten do soutěže naskočil jako lucky loser za zraněného Monfilse, O zisk prvních dvou setů se tenisté přetahovali dvě a půl hodiny, aby utkání nakonec skončilo po 187 minutách. Na Jihoameričana v boji o čtvrtfinále čeká domácí Florian Mayer.

- ATP 500 HAMBURG (Německo, antuka, 450.000 eur) -
úterní výsledky (20. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Chela (Arg.) - Stachovskij (Ukr.) 6-2 6-3
Seppi (It.) - Robert (Fr.) 6-4 6-3
Schwank (Arg.) - Kamke (Něm.) 6-3 6-4
Reister (Něm.) - Brands (Něm.) 6-2 7-6(10)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrero (6-Šp.) - Hájek (ČR) 7-6(4) 6-1
Davyděnko (1-Rus.) - Serra (Fr.) 6-3 6-1
Nieminen (Fin.) - Simon (9-Fr.) 6-4 3-6 7-5
Starace (It.) - Robredo (11-Šp.) 7-6(10) 5-7 6-1
Mayer (Něm.) - Dolgopolov (15-Ukr.) 4-6 7-6(2) 6-3
Golubjov (Kaz.) - Granollers (Šp.) 6-4 7-5
M. Gonzalez (Arg.) - Ramos (Šp.) 7-6(5) 6-7(3) 6-2
Fognini (It.) - Gicquel (Fr.) 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (3-ČR/SR) - Cuevas, Schwank (Urug./Arg.) 6-3 3-6 22-20

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ja jsem tady mesic nebyl. Rozhodl jsem se, ze na tenisportal zanevru potom, co Barney zverejnil soukromou postu. Dnes se sem vratim a nestacim se divit! To, ze si tady na me nekdo hraje s ucelem nakydat na me co nejvic spiny opravdu nechapu! A uz vubec nechapu to, co vedlo Mutademuse oznacit me za Andrewa, BjornaBorga a Petra! Muzu vam prisahat na cokoliv ze ja nejsem ani jeden z teto trojice! No a kdyby vam nestacila moje prisaha, tak potom uz nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
alias Aaron:

tebe to jak vidím jen tak nepřestane bavit, viď? Bohužel k tvojí smůle, teď už tě tu každý prohlídnul, po tom, co ses sám tak hezky usvědčil .)))

Pane Luboši Zabloudile, co takhle to s tím psychopatem skoncovat jednou pro vždy????????????????
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co je zajímavý? Že se tu objevíš pod nickem armstrong zrovna, když se potřebuješ obhájit. Náhodička co?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem Aaron, klidne si zjisti IP adresu.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední dobou je úplně každý lepší než ten arogantní sebestředný egoista Federer, který nezná ani základní pravidla sportovního chování. To ale potvrdil i letos na Wimbledonu, kde na tiskové konferenci nejen odsekával, ale také při otázce na to, z jakého důvodu prohrál, se jenom začal vymlouvat na nesmyslná zranění, na která mu stejně nikdo neskočil. Druhý den jsem si pak mohl společně s elegánovci přečíst v deníku Sport článek od objektivního antielegánovce, jako jsem já o tom, co ten arogantní zoufalec prováděl na tiskové konferenci. :DDDDD

Omlouvám se, elegánovci, předpona vy se ve slově vymlouvat píše bez čárky. Byl to ale jenom překlep.

S pozdravem

Barney
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, úplně každý je lepší než Elegán :D:D:D nebyl jsi moc dlouho na sluníčku?!:D ...spíš se zeptej, kdo toho dokázal víc než Švýcarský maestro:)
Reagovat
smazaný uživatel
docela by me zajimalo kde je armstrong se svou rubrikou tupec dne??? dnes by se docela hodila...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť tu je. Ty ho nevidíš? Jenom se zamaskoval pod jméno Aaron.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi opravdu neuvěřitelný, u článku na této stránce se o tom bavíme co předvádíš a ty pokračuješ dál, jako by se nechumelilo!

http://www.tenisportal.cz/zpravy/hajek-si-v-hamburku-zahraje-druhe-kolo-s-ferrerem-rosol-konci-6288/pridat-komentar/#add
Reagovat
smazaný uživatel
O co ti jde? Potrebujes se zamaskovat, tak svoje prasarny svadis na jine lidi?
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední dobou je úplně každý lepší než ten arogantní sebestředný egoista Federer, který nezná ani základní pravidla sportovního chování. To ale potvrdil i letos na Wimbledonu, kde na tiskové konferenci nejen odsekával, ale také při otázce na to, z jakého důvodu prohrál, se jenom začal výmlouvat na nesmyslná zranění, na která mu stejně nikdo neskočil. Druhý den jsem si pak mohl společně s elegánovci přečíst v deníku Sport článek od objektivního antielegánovce, jako jsem já o tom, co ten arogantní zoufalec prováděl na tiskové konferenci. :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Sledovala jsem cely zapas na live sportu bod po bodu.Byla jsem take namlsana vysledkem z Davis cupu,ale Honza mě normalne nastval.Ve5"2 a za stavu 5.3 pri svem podani to bylo behem chvilky O.40.pak uhral jen jeden fiftinek a bylo po nadejne vyhode. Upachtil to jeste do TB,mel jako prvni break,ktery hned pri prvnim svem podani ztratil,Juan pote jeste jeden ziskal a bylo vymalovano.Druhy set zacinal Juan a uz to šlo rychle do kytek.Proste Tom by mu mel doporucit sveho psychologa, ktery by ho naučil nebat se vitezstvi, Vypada to strasne jednoduse,ale pravda je asi jinde.
Reagovat
nando
V článku je, že vedl 5:4 a podával, tak nevím. Každopádně něco podobného se mu stalo už s Beckem, kde vedl 5:3 a šel podávat na vítězství, a pak to urval až v TB. Holt co ještě projde s Beckem, neprojde už s Ferrerem.
Reagovat
smazaný uživatel
NAPSALA JSEM TO ASI MOC RYCHLE A NEPREHLEDNE, PROTOZE JSEM BYLA JESTE NASTVANA, pSALA JSEM TO UZ OD STAVU 2.5,ABYXH ZDURAZNILA, KOLIK PROMARNIL SANCI.kDYZ TO BYLO 5.2,TAK PODAVAL jUAN, SVOJE PODANI UDRZEL S PREHLEDEM, PAK PODAVAL hONZA A NASEKAL TY OSUDOVE CHYBY A PAK ZASE jUAN V KLIDU PODRZEL SVOJE PODANI.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, ty neznáš pravidla psaní velkých a malých písmen, nebo pořád používáš Caps Lock.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pro tebe hodně nepřehledné? Nevyznáš se v tom? Nebo jenom trapně rýpeš? To spíš, viď...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist