Hájek v Německu získal jubilejní 10. challengerový titul

18. 8. 2013, 16:19
Aktuality 5
CHALLENGER MEERBUSCH - Jan Hájek slaví první letošní turnajové vítězství. Třicetiletý český tenista triumfoval na antukovém challengeru v německém Meerbuschi, kde v dnešním finále porazil 6-3 6-4 nejvýše nasazeného Nizozemce Jesse Huta-Galunga a připsal si celkově jubilejní 10. titul.
Profily hráčů
Jan Hájek

Jan Hájek letos žádný ze sedmi startů na challengerech neproměnil víc jak ve čtvrtfinále, nicméně dvakrát si ve čtvrtfinále zahrál také na okruhu ATP a v červenci dvakrát prošel kvalifikací, v Hamburku si navíc připsal skalpy Kubota a Gulbise a prohrál až s Federerem. 

Tento týden se třicetiletý rodák z Olomouce konečně dočkal také turnajového vítězství. Na antukovém challengeru s dotací 45.000 eur v německém Meerbuschi nenašel přemožitele, neztratil ani set a po 13 měsících se dočkal svého jubilejního 10. challengerového titulu.

Aktuálně 124. hráč světa Hájek v Německu porazil Argentince Maxima Gonzáleze, Slováky Marka Semjana a Miloslava Mečíře a v dnešním finále si po setech 6-3 6-4 poradil s nejvýše nasazeným Nizozemcem Jessem Huta-Galungem.

- CHALLENGER MEERBUSCH -
(Německo, antuka, 45.000 eur)
výsledky Jana Hájka (12. - 18. 08. 2013)

Hájek (2-ČR) - Semjan (SR) 6-3 6-4
Hájek (2-ČR) - M. González (Arg.) 6-1 6-4
Hájek (2-ČR) - Knittel (Něm.) bez boje
Hájek (2-ČR) - Mečíř (SR) 7-6(4) 6-3
Hájek (2-ČR) - Huta Galung (1-Niz.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Frick
Tak by se měla posunout někam k 260. místu. Čili po tom rychlym stoupání na začátku roku a následný stagnaci okolo půlky roku tu máme další citelnější posun vzhůru...
Reagovat
smazaný uživatel
Hájek nemá žádný titul z turnajů ATP 250 a výš , na okruhu vyhrál pouze 36 zápasů, nejvýš v Rankingu byl na 71.místě v listopadu 2006. Tenisem vydělal $1,309,596, jako bydliště uvadí Oloumouc, takový velmi průměrný hráč.
Reagovat
darek.vrana
No a?
Reagovat
darek.vrana
My víme, kdo je Jan Hájek.
Reagovat
letityfanousek
co já bych za to dal, abych byl takový průměrný hráč
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist