Hájek ve Vídni končí, uhrál jen dva gamy

15. 10. 2013, 17:03
Aktuality 0
Návrat na okruh ATP po téměř čtvrt roce a startech na challengerech Janu Hájkovi nevyšel. Český tenista dnes ve Vídni získal pouhé dva gamy v duelu s Belgičanem Bemelmansem, kterému podlehl 2-6 0-6.
Jan Hájek

Třicetiletý Jan Hájek mohl dnes v rakouské metropoli napodobit daviscupové kolegy Radka Štěpánka a Lukáše Rosola, kteří včera své zápasy úvodního kola vyhráli. Český tenista ale držel krok s Rubenem Bemelmansem jen v úvodních gamech.

Po ztrátě podání ještě Hájek dokázal srovnat na 2-2, ovšem od té chvíle kraloval na kurtu Belgičan. Bemelmans se mohl spolehnout na své podání, připsal si i deset es, a podobně se mu dařilo i na příjmu. Hájek tak od stavu 2-2 neuhrál jediný game a s Vídní se rozloučil výsledkem 2-6 0-6.

Na rozdíl od Hájka dnes uspěl syn olympijského vítěze ze Soulu Miloslav Mečíř junior a prožil tak povedený debut v hlavní soutěži turnaje ATP. Pětadvacetiletý slovenský tenista, který v rakouské metropoli prošel kvalifikací, porazil Španěla Pabla Andújara dvakrát 6-4. 

O postup do čtvrtfinále se Mečíř utká s druhým nasazeným Němcem Tommym Haasem, který se ve Vídni pokusí oživit šanci zahrát si na Turnaji mistrů. 

Cenný skalp bývalé světové jedničky Lleytona Hewitta si dnes ve Vídni připsal Vasek Pospisil. Třiadvacetiletý Kanaďan nad zkušeným Australanem zvítězil 7-6 6-4 a s Nizozemce Haasem si zahraje o první čtvrtfinále od senzačního srpnového semifinále na turnaji Masters 1000 v Montrealu.

Výsledky - Vídeň (tvrdý povrch, dotace 571.755 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Bemelmans (Belg.) - Hájek (ČR) 6-2 6-0
Pospisil (7-Kan.) - Hewitt (Austr.) 7-6(6) 6-4
Bašič (Bosna) - Russell (USA) 6-3 6-4
Thiem (Rak.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6-4 5-7 6-4
Haase (Niz.) - Bozoljac (Srb.) 5-7 6-2 6-2
Brands (Něm.) - Haider-Maurer (Rak.) 6-4 7-6(5)
Mečíř (SR) - Andújar (Šp.) 6-4 6-4 

Čtyřhra - 1. kolo:
Mergea/Rosol (Rum./ČR) - Erlich/Ram (Izr.) 6-4 6-3 



pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist