Halepová byla dva míčky od postu jedničky, uhrát je proti Kontaové nedokázala

11. 7. 2017, 19:53
Aktuality 83
WIMBLEDON - Rumunka Simona Halepová byla po měsíci znovu jediné vítězství od premiérového posunu do čela světového žebříčku, opět však neuspěla. Ve čtvrtfinále Wimbledonu ji přitom od výhry nad domácí Johannou Kontaovou dělily pouhé dva míčky, získat je ale nedokázala a prohrála 7-6 6-7 4-6. Britka si o první grandslamové finále zahraje s Venus Williamsovou.
Simona Halepová

Simona Halepová se mohla stát světovou jedničkou už před měsícem po Roland Garros, kdyby ve finále porazila Lotyšku Ostapenkovou a získala první grandslamový titul. Podruhé se jediný zápas od posunu do čela světového žebříčku ocitla dnes, ale poslední krok neudělala.

Ve čtvrtfinále Wimbledonu proti domácí Johanně Kontaové ji přitom od vítězství a jistoty posunu do čela žebříčku dělily dva míčky. V tie-breaku druhého setu vedla 5-4 a měla dva servisy, ale situaci nezvládla. Začala hrát příliš opatrně, Britka naopak odvážně, a ztratila čtyři body v řadě a tím i druhou sadu.

Ve třetím setu Halepová nevyužila brejkbol na 2-0, v páté hře přišla o servis a sama už výborné podání Kontaové prorazit nedokázala. Novou světovou jedničkou tak bude Karolína Plíšková.

"Byla jsem blízko, ale nijak mě to nepoznamená, protože věřím, že mám před sebou ještě hodně let a přijdou další šance. Chtěla bych být první," řekla Halepová a Plíškovou ocenila: "Hraje výborně, letos už získala pár titulů a myslím, že si to zaslouží. Má jeden z nejrychlejších servisů. Takže, bravo! Musí být šťastná."

Dcera maďarských rodičů Kontaová, která se narodila v Austrálii, je první britskou semifinalistkou Wimbledonu po Virginii Wadeové (v roce 1978). Přitom až do letoška v All England Clubu vyhrála jediný zápas. 

V této sezoně šestadvacetiletá Kontaová na trávě vyhrála 13 z 15 zápasů a už osmkrát v řadě neprohrála. Tři dny před startem travnatého grandslamu odstoupila kvůli bolestem zad z turnaje v Eastbourne.

Ve svém druhém grandslamovém semifinále se semifinalistka loňského Australian Open Kontaová utká s Venus Williamsovou (h2h 3-2).

Venus si v 37 letech zahraje wimbledonské semifinále už podesáté. Pětinásobná vítězka turnaje a letos i jeho nejstarší účastnice zvládla souboj generací a o 17 let mladší Jelenu Ostapenkovou porazila 6-3 7-5. Americká tenistka na londýnské trávě minimálně zopakuje loňský výsledek a bude bojovat o finále, v němž byla naposledy v roce 2009.

"Miluju výzvy a tlak, proto pořád dávám tolik úsilí i času do tréninků," řekla Williamsová, která svůj poslední wimbledonský titul slavila před devíti lety.

Dnes vyřadila senzační šampionku letošního Roland Garros a mladou Lotyšku Ostapenkovou předčila zejména díky výbornému servisu. Dala osm es a jediný prohraný servis v šestém gamu druhého setu si vzala zpátky v samém závěru. Čistou hrou pak čtvrtfinále i svůj jubilejní 100. zápas ve Wimbledonu uzavřela.

Rybáriková je už v semifinále
Magdaléna Rybáriková ve Wimbledonu už potřetí vylepšila své grandslamové maximum. Osmadvacetiletá Slovenka dnes na trávě v All England Clubu porazila 6-3 6-3 Američanku Coco Vandewegheovou a postoupila do semifinále.

Rybárikové dodalo sebevědomí vítězství ve 2. kole nad Karolínou Plíškovou a v semifinále si může ještě více vylepšit své maximum na grandslamech. Při dosavadních 35 účastech nebyla dále než ve třetím kole. 

Rybáriková loni prodělala dvě operace a byla až v páté stovce žebříčku. Nyní má jisté 33. místo. "Nemůžu tomu uvěřit," žasla rodačka z Piešťan, jež po výhře nad Vandewegheovou chodila po kurtu nevěřícně s hlavou v dlaních. Na nejslavnějším tenisovém turnaji napodobila Miloslava Mečíře, který jako dosud jediný Slovák byl mezi nejlepší čtveřicí v roce 1988. V semifinále ženské dvouhry je Rybáriková nejníže postavenou hráčkou od roku 2008.

V souboji o finále Rybáriková vyzve Španělku Garbiñe Muguruzaovou, s níž má vyrovnanou bilanci 2-2. Předloňská finalistka a vítězka loňského Roland Garros Muguruzaová den po výhře nad nasazenou jedničkou Němkou Angelique Kerberovou vyřadila Rusku Světlanu Kuzněcovovou po setech 6-3 6-4.

• WIMBLEDON 2017 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 13.924.819 dolarů
úterní výsledky žen (11. 07. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kontaová (6-Brit.) - Halepová (2-Rum.) 6-7(2) 7-6(5) 6-4
Muguruzaová (14-Šp.) - Kuzněcovová (7-Rus.) 6-3 6-4
V. Williamsová (10-USA) - Ostapenková (13-Lot.) 6-3 7-5
Rybáriková (SR) - Vandewegheová (24-USA) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

83
Přidat komentář
FulnekUltras
Však už se taky brzy dočkáš - aby No.1 byla opět hráčka, která vnímá naplno i zemi, ze které pochází.
Reagovat
Lunej..
trapný jako vždy. Hlavně, že při FC jsi řehtal blahem, když jsme i díky Káje vyhrály. Mašeny ses zastával a najednou jsi ji kritizoval. Jsi jen pokrytec. Škoda písmen.
Reagovat
blixa
Zkroucený mozek se vždy zkroutí dle potřeb.
Reagovat
Lunej..
Vždycky si říkám, že se nenechám vyprovokovat a stejně to nevydržím. Potřebuju sama pár facek :)
Reagovat
FulnekUltras
Proč že to už vlastně té Simče nefandíš? ;)
Reagovat
slacker
konecne zjistila ze neni ceska :_D
Reagovat
lars
Chtěla bych být první," řekla Halepová
tzn. Bude hrat v Bukuresti ??
Reagovat
FulnekUltras
necháme se překvapit ;)
Reagovat
letityfanousek
holky vyhrajte to jedna z vás
Reagovat
fialka
Všetko moje obľúbenkyne.
Reagovat
FulnekUltras
aj mačiatko möže ;)
Reagovat
Nola
pekny vysledok, treba ale priznat, ze Coco hrala hrozostrasne, SF uz bude asi konecna, ale nadej umiera posledna....
Reagovat
aligo
Kdyby to vyhrála celý, bylo by to super :))
Reagovat
A.R.R.
Buď Magda nebo JoKo, když mi ta horní půlka vyhořela :-D
Reagovat
historik
Magdě gratulace, určitě jí to přeju víc, než Coco. Ale teda upřímně, hodně dlouho jsem neviděl nikoho hrát hůř než právě dnes Američanku.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si to mohla vybrat už o zápas dřív...
Reagovat
VlS
Mohla, ale řekla si NE
Reagovat
horska.kraslice
Teda dnes Coco hrála silně mizerně. Když si vzpomenu na její výkony na DC na Floridě.... :-(
Reagovat
Andrew89
husty! Gratulace taky na slovensko:). Kez by sla do finale
Reagovat
smazaný uživatel
Tolik lidí v Čechách shazovalo Caro, když byla světovou jedničkou (protože kvůli ní nebyla Kvitová) a teď sami mají světovou jedničku v situaci, kterou mnozí ani nechtěli. Tak jsem zvědav, jak se k tomu kdo postaví... :D

U mě je to jasný, protože já uznávám každou jedničku. Tahle pozice totiž není o grandslamech (byť na to taky mají vliv), ale o stálé výkonnosti (jakkoliv je konkurence někdy větší a někdy menší) a Karolína je prostě nejlepší tenistka světa za poslední rok. Všichni to musí respektovat.
Reagovat
tommr
já to beru jako obrovskej úspěch i když ty okolnosti za kterých k tomu došlo nebyly zrovna nejštastnější. Na to se ale historie ptát nebude a Karolína už bude vždycky uváděná jako (bývalá) světová jednička stejně jako Wozniacká ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u tebe je jasný, že z toho máš radost. Co si pamatuju, tak sis vždycky přál, že budeš v žebříčku počítat ztrátu ostatních na nějakou českou tenistku. Tak ses konečně dočkal... :D
Reagovat
Lunej..
Hlavně, že jsem tu často četla, jak může být světová jednička bez GS a hlavně tommr tady pořád znehodnocoval výkony Angie, která má ty GS dva. Takže asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím, k tomu by se měl vyjádřit asi sám tommr. Já píšu, co vím... :D
Reagovat
Lunej..
Nemusí se vyjadřovat, všichni víme, co tu psal. Jen je vidět, jak má každý jiný metr, když se jedná o jeho oblíbence. Já to Káje přeju, ale je fajn, že má mnohem více pokory než její fandové. Pro mě nikdy nebyl a nebude žebříček hodnocením úrovně hráčů. To jen píšu svůj dojem, když tu rýpali do tvé Caro, že nemá GS :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to třeba nevím, nečtu si tady všechno. :D Jinak je mi jasný, že někteří hodně rychle otočí, když je jedničkou Češka. Ale tommra k nim teda zrovna neřadím... BTW: "Pro mě nikdy nebyl a nebude žebříček hodnocením úrovně hráčů." A co to teda je? :D
Reagovat
sprchon
Úroveň se dá vyložit mnoha způsoby. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak těch měřítek je určitě víc, ale žebříček je základ. Tam musíš podávat výkony celý rok, abys byl na vrcholu...
Reagovat
Chrenda
A podle čeho tedy stanovuješ kdo je nejlepší na světě? Podle svého pocitu?
Reagovat
Lunej..
Na mých pocitech vůbec nezáleží. Jen mi přijde hloupé snižovat jiné hráčky. Simona byla vícekrát ve finále GS, Kája ne, Simona je déle v top než Kája, tak nevím proč by měla být trapná, že bude hrát v Bukurešti aby byla Nr. 1, to je taková blbost. Věřím, že samotné hráčky to až tak neřeší, jen my, praštění fandové, se pořád nesmyslně dohadujeme. Já osobně to Káje přeju, jen mi vadí ta dehostinace ostatních holek.
Reagovat
blixa
Jéé, nazdar bábi, přišla ses taky poklonit nové královně ? ;-) :D
Reagovat
A.R.R.
Nazdár ty holka toulavá, tebe už jsem neviděl, ani nepamatuji :-)
Reagovat
Lunej..
Ahoj kluci, Simona mě prohrou v GS tak totálně nas.ala a otrávila, že jsem šla raději hybernovat, abych neplivala síru, které jsem byla plná. I dneska mě naštvala, i když jsem si řekla, že jí fandit už nebudu. :)
Reagovat
EllNino
A proc vlastně ji nebudeš fandit ? :-)
Reagovat
Lunej..
Protože jí fandím 3 roky, přeju jí jak můžu a ona to RG tak projela, to jsem nějak prostě nebyla schopna v klidu strávit. Vím, že je to směšný, je to jen sport, ale tak mě to vytočilo, co by víc chtěla. No a dneska se opět potvrdilo, že dalším fanděním bych se jen zase obírala o své cenné mozkové buňky:)
Reagovat
smazaný uživatel
No je to směšný... :D
Reagovat
Lina
Nick je těžší kalibr pro mozkové buňky, aby Ti ještě nějaké zůstaly. :D
Reagovat
Lunej..
Tak když jsem vydržela chodit na TP čtyři roky a fandit Petře, tak jsem snad odolná. A nebo možná právě proto to ukazuje, že už buněk moc nemám :D
Reagovat
A.R.R.
Tak já taky nebyl posledního půlroku moc aktivní, páč jsem byl z Agy příšerně otrávený. Ale teď si to u mě vylepšila :-D I jsem si kolikrát říkal, že se na ní vykašlu, ale srdce je prostě silnější. A teď mi teče Coco, Světlana taky prohrála, jsou to kozy labilní :-D
Reagovat
Lunej..
No tvoje Aga je taky případ :) Mně tečou už všechny, takže se na to fandění asi už vykašlu, ženský jsou hrozný :)
Reagovat
A.R.R.
Jsou fakt hrozné, člověk jim první poslední, nespí kvůli nim, okrádá se o čas při zápasech, alkoholik se ze mě kvůli nim stal a ony takto....Jako zrušil bych celou WTA a do dolů s nima :-D
Reagovat
tommr
no tak hlavně že sis zase našla něco s čím na mě můžeš vyrukovat i když to jsou naprostý nesmysly a ani nepochází ode mě. Ty nikdy nezklameš ...
A co se týče kritiky Kerberový za slaboučký výkony v době kdy byla úřadující jednička za tím si plně stojím a stejně budu kritizovat i Karolínu pokud tak bude hrát ...
Reagovat
Lunej..
Co povídáš, kolikrát jsi se tady kvůli tomu dohadoval, když ti psali, že Caro nemá GS a nemá na to být světovou jedničkou, máš krátkou paměť :)
Tak to prostě mám, žebříček není pro mě směrodatný. :)
Reagovat
Lunej..
Sorry, to patří pod montyho
Reagovat
blixa
Nehádejte se a chlastejte, volové ... ;-) :D
Reagovat
Lunej..
Já se vůbec nehádám, jen to vidím střízlivě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No to vím, že jsem se tady kvůli tomu dohadoval, ale nevím o tom, že by to bylo s tommrem... :D
Reagovat
Lunej..
Píšu jen o tom, že jsi pořád měl řeči o Angie, že je to trapná jednička, což není pravda. Má dva GS a ty nedostala zadarmo. A najednou se raduješ z Káji, která GS nemá, přitom většina hráček touží právě GS mít a ne být jedničkou. Takže se nemusíš rozčilovat, opakuji jen tvoje slova. Tak buď v klidu.
Reagovat
tommr
já jsem dneska určitě v klidu a nebývale spokojenej navíc. Ty ale vypadáš, že to selhání Halepový těžce neunášíš a přišla sis jen kopnout ... :)
Reagovat
Lunej..
To se pleteš, od RG už Simoně nefandím, takže je mi to jedno. A pokud budeš soudný, tak víš, že já tu do nikoho po prohře svého oblíbence nekopu, ani do tebe, takže jsi zbytečně dotýkavý. :)
Reagovat
tommr
jj když to nevyšlo s Petrou tak si to užiju aspoň chvíli s Karolínou ... :(
Reagovat
Lina
Fakt je to paradox Petra měla super rok 2011 i s GS a jedničkou se nestala a Kája bez GS ano. Tímto ale Káju neshazuju, jen že to není pouze o svých výkonech ale i výkonech soupeřek.
Reagovat
tommr
se stala světovou jedničkou zcela zaslouženě i když se na trůn dostala jen díky (opakovanému) selhání svojí největší konkurentky Halepový. Právě ta selhání Halepový jasně ukazujou, že momentálně není ve WTA nikdo lepší než Karolína, která má nejvyrovnanější výkony a za posledních 12 měsíců nasbírala nejvíc bodů ... :)
Reagovat
Chrenda
Přesně tak a tečka. :-)
Reagovat
A.R.R.
Blixo, gratuluji!!! Koťátko v SF a Kája jednička, máš super tým!!!
Reagovat
blixa
Dík ! Dělám co můžu ale je to dřina ! :D ;-)
Reagovat
A.R.R.
asi ti šoupnu do týmu Agu na hostování :-D
Reagovat
sprchon
Vypustil fantasy, přestal se soustředit na blbosti a najednou to jde. :D
Reagovat
A.R.R.
Jo takhle to je, já nesmím myslet na blbosti a Aga se zlepší, jak jednoduché milý Watsone :-D
Reagovat
blixa
Že by to bylo tím ? :D :D
Reagovat
avos
Mám pocit, že někomu z Fulneku praskla žilka. Ale Petra to není, ta je přející. :)
Reagovat
A.R.R.
Spíš v Sokolově myslím, Tykvák to nerozdýchá.
Reagovat
PetaM
Já bych to chtěl strašně moc vidět :D :D
Reagovat
tommr
myslím, že to uvidíš na iDnesu ... :)
Reagovat
PetaM
No jo, jenže tam už bude po operaci a blít ty svoje pí*oviny. Já bych chtěl vidět, jak mu praská ta žilka a krev se mu valí z očí :D :D
Reagovat
A.R.R.
Hele mě by ta jeho reakce také moc zajímala, to bude zase na idnesu řádit :-D
Reagovat
smazaný uživatel
On žebříček nikdy neuznával, takže asi zkritizuje, jak je ten systém na ho*no. Ale srát ho to musí... :D
Reagovat
A.R.R.
on by ho uznával v případě, že by Petra byla jedničkou. Neuznává vše co jde v jeho očích proti Petře. Je to fanatický blb.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom nepochybuju, že při pohledu na "1. Petra Kvitová" by okamžitě otočil... :D
Reagovat
A.R.R.
Asi tak, to by byl žebříček posvátný a nechal by ho tesat do zlata :-D
Reagovat
George_Renel
První jeho reakce byla: poslední výměna se měla opakovat....
Reagovat
PetaM
No, ta poslední výměna byla dost diskutabilní. Pokud ta žena, která zařvala, neumírala, tak by se měla teda hodně stydět. Na druhou stranu to, co musela Konta zažít v Rumunsku při FC ... To možná i Simoně patří.
Reagovat
tommr
přesně tak. Halepová je ta poslední, která by si mohla stěžovat na nějaký rušení od diváků ... :)
Reagovat
Lunej..
Myslím, že Nouni měl výměnu opakovat, ať by se to stalo Simoně nebo Kontě, přece jen je to GS a a tohle vyrušení bylo blbý.
Reagovat
George_Renel
Nepamatuju si, že by se někdy z takového důvodu opakovala výměna.
Reagovat
Lunej..
Nevím, jen mi to přišlo nefér vůči hráčce, že to byla zrovna Simona nehraje roli.
Reagovat
PetaM
Nefér to určitě bylo. Ale umpire si zase na druhou stranu nemůže dělat, co chce. Pokud by vyrušila Konta, tak by tu výměnu prohrála, ale za diváka bohužel nikdo nemůže ... A zase mi přijde hloupé obrat Kontu o bod, když ona za to taky nemůže. A Simona taky ne. :D Bylo hodně blbé, že to byl zrovna poslední míček utkání ...
Reagovat
PetaM
Přesně tak. Nikdy se výměna neopakovala, jen pak umpire říká, ať diváci drží hubu, dokud výměna neskončí. Tohle bylo bohužel na úplně poslední míček, takže už nebylo co říct ...
Reagovat
FulnekUltras
kurwy anglosaské
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím... :D
Reagovat
A.R.R.
Já nejsem škodolibý, ale jemu to fakt přeji :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A je FulnekUltras opravdu z Fulneku? ????
Reagovat
marekv
Asi bych napsal v tuto chvíli oslavnější článek :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist