Halepová: Cítím, že jsem blízko svému maximu

21. 2. 2019, 13:24
Aktuality 1
Simona Halepová si minulý týden v Dauhá zahrála první finále v sezoně a dobrou formu si přivezla i do Dubaje, kde včera přehrála Ukrajinku Curenkovou a postoupila do čtvrtfinále. Jsem se svou hrou spokojená, cítím, že se zlepšuju. Myslím, že hraju každým zápasem lépe a lépe, konstatovala Rumunka po utkání.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simoně Halepové se tento týden na turnaji v Dubaji zatím daří a dle vlastních slov se cítí velmi dobře. "Cítím se skvěle a myslím si, že má hra jde teď každým zápasem nahoru. Cítím, že se zlepšuju, hraju uvolněně a pomalu se blížím ke svému maximu," konstatovala aktuální světová dvojka poté, co v osmifinále přehrála Ukrajinku Curenkovou, kterou porazila už podruhé za poslední dva týdny. V Dubaji Rumunka zvítězila 6-3 7-5.

"Hrát proti ní je vždy hodně těžké, protože se výborně hýbe a hodně míčů vám vrátí. Jsem proto moc ráda, že jsem dokázala zůstat soustředěná až do posledního míče a vyhrát," řekla po utkání Halepová. "Klíčem bylo to, že jsem hrála agresivně a rychle a že jsem se vyvarovala chyb. Jsem spokojená s tím, jak jsem hrála."

Halepová po Australian Open, kde vypadla již v osmifinále se Serenou Williamsovou, přišla o post světové jedničky, na němž ji vystřídala Naomi Osakaová. Nejúspěšnějším letošním turnajem pak pro Rumunku byl podnik v Dauhá, kde si minulý týden zahrála finále. V boji o titul však nakonec nestačila na Belgičanku Elisé Mertensovou, s níž padla v třísetové bitvě.

"Žebříček neřeším, snažím se hrát co nejlépe a to se pak projeví v žebříčku. Jasně, že jsem byla ráda jedničkou, ale není to pro mě priorita," konstatovala Halepová, jež je od konce loňské sezony bez trenéra. Začátkem února zahájila spolupráci s trenérem Thierrym Van Cleemputem, po jednom turnaji se však jejich cesty znovu rozešly.

Čtvrtfinálovou soupeřkou Halepové bude v dnešním čtvrtfinálovém klání Švýcarka Belinda Bencicová, s níž má rumunská hráčka bilanci 1-1.

 

 

Komentáře

1
Přidat komentář
kodkar
A nyní šupito domů...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist