Halepová dál vítězí. V římském čtvrtfinále zastavila Kontaveitovou

19. 5. 2017, 13:33
Aktuality 9
WTA ŘÍM - Simona Halepová je na antuce momentálně k nezastavení. Světová čtyřka vyhrála podéváté v řadě a na oranžové drti letos prohrála jediný ze čtrnácti odehraných duelů. Na akci WTA Premier 5 v Římě dnes ve čtvrtfinále ukončila životní turnaj Anett Kontaveitové, kterou porazila 6-2 6-4. V semifinále ji čeká Kiki Bertensová.
Simona Halepová

Simona Halepová má na svém oblíbeném povrchu výtečnou formu. Na antuce se letos poprvé představila v rámci fedcupového utkání proti Velké Británii, v němž Rumunsku pomohla dvěma body k postupu.

Následoval první antukový podnik ve Stuttgartu, kde skončila v semifinále na raketě pozdější vítězky Laury Siegemundové. Tehdy také zaznamenala jedinou antukovou porážku letošní sezony.

Z té se rychle oklepala a o dva týdny později obhájila titul na prestižní akci WTA Premier Mandatory v Madridu. Ve fantastických výkonech a neporazitelnosti pokračuje i tento týden na turnaji WTA Premier 5 v Římě.

Ve druhém kole oplatila porážku Lauře Siegemundové, v osmifinále si poradila s Anastasií Pavljučenkovovou a v dnešním čtvrtfinálovém souboji stejně jako letos v Miami ve dvou setech porazila Anett Kontaveitovou.

Statistiky zápasu
Kontaveitová - Halepová
0 esa 1
1 dvojchyby 1
69% 1. podání do kurtu 70%
55% úsp. po 1. podání 61%
33% úsp. po 2. podání 69%
15 vítězné míče 17
33 nevynucené chyby 23
2/5 brejkboly 5/12
čas 1:20

Rumunská jednička tak na antuce vyhrála už 13. ze 14 odehraných utkání a zvítězila podeváté v řadě. Ne nadarmo bude největší favoritkou letošního ročníku druhého grandslamového podniku sezony French Open.

Dnešním vítězstvím zároveň ukončila životní turnaj jednadvacetileté Estonky. Ta nejprve zvládla dva třísetové duely v kvalifikaci a v hlavní soutěži přehrála Andreu Petkovicovou, smetla světovou jedničku Angelique Kerberovou i Mirjanu Lučičovou-Baroniovou a postoupila do největšího čtvrtfinále své kariéry.

Dnes ale Kontaveitová příliš chybovala. V prvních osmi gamech vyrobila devatenáct nevynucených chyb a solidně hrající Halepové tím zisk úvodního dějství značně usnadnila. To, co Estonce v minulých zápasech do kurtu padalo, dnes nefungovalo. V prvním setu si Kontaveitová udržela jen jednou servis.

Trápení 68. hráčky světa pokračovalo rovněž ve druhé sadě. Za stavu 1-4 se však estonská kvalifikantka vzchopila, přestala zbytečně kazit a začala favoritce dnešního utkání konkurovat.

Jediný míček ji dělil od srovnání skóre na 4-4 a zdramatizování prvního čtvrtfinálového souboje dnešního programu. Halepová si ovšem nakonec náskok brejku pohlídala a v desáté hře využila třetí mečbol.

Halepová si tak v Římě s odstupem dvou let opět zahraje semifinále. Mezi nejlepší čtyři postoupila také v letech 2013 a 2015. O premiérové finále na římské antuce svede souboj s Nizozemkou Kiki Bertensovou, která přehrála dvakrát 6-3 Australanku Darju Gavrilovovou a poprvé v sezoně postoupila do semifinále

Druhou semifinálovou dvojici vytvořily přemožitelka Karolíny Plíškové Ukrajinka Jelina Svitolinová a Španělka Garbiñe Muguruzaová.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3.076.495 dolarů
páteční výsledky (19. 05. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Svitolinová (8-Ukr.) - Kar. Plíšková (2-ČR) 6-2 7-6(9)
Muguruzaová (3-Šp.) - V. Williamsová (9-USA) 6-2 3-6 6-2
Halepová (6-Rum.) - Kontaveitová (Est.) 6-2 6-4
Bertensová (15-Niz.) - Gavrilovová (Austr.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Babosová/Hlaváčková (4-Maď./ČR) - Bondarenková/Siniaková (Ukr./ČR) 3-6 6-1 10-4
Makarovová/Vesninová (1-Rus.) - Krejčíková/Saisai Zheng (ČR/Čína) 6-3 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
bIbec
vystřídá Endží na postu světové jedničky.
Reagovat
lars
vzhledem k tvy predpovedi, ze Cibule vyhraje letos AO bych si tim tak jisty nebyl :)
Reagovat
Jabadu
On má na takové "jobovky" právo!
:-)
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
Kozoroh
Simona je největší favoritkou blížícího se RG. Za titulem si půjde urputně jak nikdy předtím.
Reagovat
gigin
Přesně tak. Ten nos už má spravený?
Reagovat
Aussie
... a i leccos jin0ho...
Reagovat
gigin
To už dávno, to je jasný. To nám nemusíte hlásit, to přece vidíme :D

Ale s tím heftem si nejsu jistý, jestli už ho má srovnaný, nebo co s tím chtěla. Lunej to bude vědět.
Reagovat
smazaný uživatel
1111 come on....!:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist